Videla som tu nejednu diskusiu o tom,ako iba leniva zena ostane dlhsie doma s detmi,ako 2-3 roky,aby si doslova citovane valala doma sunky alebo parazitovala na state.To akoze ked sa zena stara o par deti doma,tak to nic nerobi a kazdy ju odsudzuje?A ked ide do roboty,rodina sa stravuje v jedalni/restike/donaska,obcas vyuzije opatrovatelku alebo namiesto jasli ma opatrovatelku(pripadne babku) pre dieta a ak obcas nestiha,tak aj pani na upratovanie,cize svoju kazdodennu pracu 1 cloveka rozdeli medzi NIEKOLKO osob,tak ked to vsetko robi ona,tak vlastne nic nerobi a je leniva?Cize ak opatrovatelka opatruje par deti,tak ma co robit a jej praca je ohodnotena.Ak sa matka stara o svoje deti,popritom bezi domacnost a ostatne veci,tak nic nerobi.Jasne,starat sa o cudzie deti je sialena zodpovednost,ale myslim ten princip a mnozstvo prace.Akoze jasne,psychohygiena,kariera,peniaze,kazdy ma svoj dovod,preco skor ci neskor chce nastupit do prace,ved to je uplne normalne,ale robit z takej zeny chuderu je podla mna smutne,duplom ak to tak posudzuju ine matky/zeny.
ok, ideme o čom diskutovať? o chuderách doma či o tých druhých, čo ich chuderami nazývajú?
Mas cely zivot na to, aby si na seba zarobila, mala z coho zit, kde byvat a odlozit si na starobu a horsie casy. Kazdy dospely clovek sa ma o zivobytie starat sam, ak chce jest, byvat,... Nikto mu to negarantuje zadarmo. Staras sa o svoje deti, preto stat, ani cudzich ludi nezaujima, ci chces alebo nechces byt so svojim detmi doma a nepracovat, ani kolko ich mas, ani ci mas z coho zit dnes, alebo zajtra. To je cisto tvoja vec a vlastne rozhodnutie.
Ak na to mas, bud doma. ked na to nemas, budes musiet do prace skor, ci neskor. Ci sa ti to paci, alebo nie. A mas mat tolko deti, kolko zvladnes, aj ked sa partnerovi nieco stane. Smrt, rozchod.
tiez som sa stratila...
myslim ze kazda nech si uprace a rozhodne sa sama, ano, niekto ma potrebu ostat s 2 detmi doma 10 rokov, dalsia sa uz po polroku po porode pusti do prace... asi zavisi od toho ako to kto ma (ci uz platovo, alebo ci je praca pohodlna, cestuje sa, je flexibilna, pracuje sa z domu, je ako vykryt choroby deti, su babky/dedkovia plne k dispozicii v pripade choroby, pripadne otec tolko zarobi ze mamina stiha aj domacnost, aj deti a ani do prace nemusi.... ja neviem, kazdeho situacia je ina...
Ja pracujem z domu odkedy mali kazdy z deti pol roka. Do officu chodim veeelmi malo, mam flexibilnu pracu ale zaroven velmi stresujucu, dobre zarobim, pani na upratovanie nemam, ale teda koncom tyzdna sa vzdy tesime s muzom, ze kto si da 'workout' s vysavacom. Deti sa stravuju v skole, my s muzom doma.
Zato suseda na materskej si denne nechava priniest obed z restauracie...
Kazda sme ina...a kazdeho priority su uplne ine...
@viestta mozno ani netreba nikoho polutovat... kazdy ma tak ako si zariadi... aspon teda ciastocne...
Niekoho sa niečo asi dotklo. 😂 @autorka Nechápem prečo si pripúšťaš, že niekto nazval takéto ženy lenivé. Keď chceš a môžeš byť doma tak buď. 🙄 To, čo si kto myslí, neovplyvníš.
kazda mama robi, ako musi, ako chce a ako uzna za vhodne. len blbi ludia (bez ohladu na to, ci su rodicia alebo nie) riesia, preco urobila ta matka to alebo ono. a plati to pri vsetkom - nielen dlzke rodicovskeho, ale aj pri kojeni, odplienkovani, prikrmoch a podobne... zaklad je, aby bola so svojim rozhodnutim stotoznena aj ta konkretna mama - potom ju nerozhadze, co si myslia druhi.
@viestta - Prosím ťa prezraď mi aké je tvoje zamestnanie, fakt ma to zaujíma ze kde sa dá pracovať a zároveň byť od večera do rána na internete a písať a zapájať sa do každej jednej diskusie dokonca i do každého príspevku a ešte byť za to platená 🤷 Veď to je normálna práca snov. Ja si tu zvyknem občas čítavať vramci relaxu a teba vidím naozaj všade, ešte sa mi nestalo že by som ťa niekde neobjavila.
Hahaaa toto je tema. Kazdy nech sa stara o seba. Ja som z tych co si doma valali sunky 3roky,naco by som robila ked nemusim. A urobila som najlepsie co som mohla,2he nebude a ja osm si to aspon uzila. Este sa narobim dost
V pohode,chapem.To je asi fakt zbytocna diskusia,kazda rodina si spravi po svojom,dufam,ze som vam nedvihla takto doobeda tlak.Prepacte 🙂 Ja robim na ciastocny uvazok z domu,tazko samu seba sudit,ale nepripadam si tak odtrhnuta od reality a fakt som sa vela napocuvala od ludi okolo,ako mi je dobre,ako si mozem oddychnut,ako sa mi deti pekne same doma pohraju (aj pred pracou aj teraz) kym porobim a take srandicky.Pritom v robote som mala pravidelne teplu kavu a pokec s kolegynami aspon ked sa dalo.Doma mi to pride o dost vacsi psycho.Ale to je jedno,asi som sa zle vyjadrila.Idem robit,kym sa da.Robota je najlepsi liek na blbe myslienky,ze.Pekny den vam prajem.
@viestta - Nie nestačí lebo si tu skrátka neustále a mňa to fakt zaujíma že kde je taká dobrá robota. Máš problém napísať aké je tvoje zamestnanie? Tvoja pracovná doba začína od 11:00? Tak to má málokto takto čiže asi by som zo seba nerobila chuderku ktorá po práci maká jak drak. Do toho času si môžeš kľudne navariť všetko porobiť. Syn je mimo domu čiže nikto ti nonstop nerobí neporiadok máš ticho kľud. Odídeš z uprataneho bytu, potom sa vrátiš do čistého poučiš sa s tým jedným dieťaťom čo máš čiže za mňa pohoda lahoda. Porovnávať sa napríklad so ženou čo má dajme tomu 7 deti a je doma že ty si tá chuderka ktorú treba ľutovať lebo ty si pracujúca a ona nie? Trošku odveci z môjho pohľadu.
jeeeeezis toto co je? niekto vstaval ritou? 😂 vratane
@renesmee2
asi je tazky zatazovy stupen
@renesmee2 Nechceš od nej aj výpisy z banky a z CRE, keď sme už pritom? 😂
@acrobaleno zabudla si na ockovaci preukaz😀
@dskjhfdlkdjhl - Klídek dámy normálne sa jej slušne pýtam čo ste jej osobné strážkyne? 😂
Vychádzam z jej citátu:
Chudery su zamestnane zeny, ktore po navrate zo zamestnania nastupuju do druhej smeny. Tie treba polutovat, nie tie co maju cely den len na domacnost a rodinu.
@dskjhfdlkdjhl 😲Vidíš, ten je v dnešnej dobe najhlavnejší.
V praci si mala kavu, pokec s kolegynami ...
1. nie kazdy ma lahku pracu. Je praca za linkou, pasom, kde sa 8 hodin nezastavis a mas 30 min na obed a cok pauzu
2. Zle si si polozila otazku. Nie je to o tom, co je lepsie/namahavejsie pohodova praca, ALEBO byt s detmi doma. Otazka je, ze clovek iba chodi do prace, ked nema deti a je single. Potom ma deti, je na materskej a bude sa musiet vratit do prace a stihat AJ pracu, AJ deti.
Takze kto nema deti a iba pracuje, mal by si to uzivat.Llebo ak chce mat deti, tak bude musiet stihat oboje. Alebo bezdetna si vyberie taysiu pracu a potom, ako ma deti si hlada nieco menej narocne na cas aj namahu.
@renesmee2 ty máš dnes samonasieraci deň alebo čo že ešte ani obed nieje a už tu šikanuješ @viestta ? Prečo by sa ti tu mal ktokoľvek spovedať ako pracuje? Nerobí zo seba Viestta žiadnu chuderku ale vie sa cítiť do situácie žien ktoré tak normálne fungujú to že ty máš EQ húpacieho koňa a niečo také nedokážeš je tvoj problém. Láskavo neskáč do niekoho kto slušne vyjadruje svoj názor , sama sa ukazuješ aká úbohá nenávistná stvora si týmto povýšeneckým infantilným správaním. Dospej a nauč sa prijať iný názor
@renesmee2
@viestta
Zienky,ja som nechcela rozputat hadku.Jasne,ze ak zena maka v praci a potom pride domov a cela domacnost a deti je na nej,tak je to tazke.Ak je pomoze muz,uz je to ovela lepsie.Len nie kazdy muz je doma,nie kazdy ma normal prac. cas a nie kazdy muz to zvlada tak,aby nebol kompletne vynervovany.A ak je zena doma s detmi a normalne (nie prehnane) sa im venuje,vari,nakupuje,vynavuje urady,postu a doktorov,tak ma proste ten den brutal plny a nesedi na zadku.A vacsinou som sa fakt oaobne stretla s tym,ze take zeny su povazovane za lenive,pohodlne,neschopne. To je moja osobna skusenost,len mi to prialo luto,ale fakt ai nemyslim,ze by sa vobec niekto mal lutovat,ani ta zienka domaca,ani ta v praci,lebo aj ona by si to mohla prerozdelit s muzom.Nemohla?Mozno ani ta doma inak nemoze.Tak len trochu empatie z kazdej strany.Ale kym som to dopisala,tak som pochopila,ze naco to tu vobec pisem ??? 😀 Ved to je vsetko v hlave.
@renesmee2 Akože netvárme sa zase, že MD alebo RD je horšie ako mať doma školopovinné deti + domácnosť a ešte aj práca. Vždy je to o tom, ako si to žena zariadi a hlavne, čo za chlapa má doma. No keď sme už pritom, ľutujem tie ženy, ktoré majú doma ďalšie decko v podobe svojho muža, čo im s ničím nepomôže.
"A ak je zena doma s detmi a normalne (nie prehnane) sa im venuje,vari,nakupuje,vynavuje urady,postu a doktorov,tak ma proste ten den brutal plny a nesedi na zadku."
A zamestnana zena s detmi snad toto vsetko nerobi? Akurat, ze to vsetko stihne aj popri zamestnani. Tak nelutujme zeny, co su iba doma s detmi, ako su narobene.
A autorke v skratke : poznám neskutočne veľa žien čo išlo po 3 rokoch dieťaťa do práce ale teda žiadna nemala stráženie, pani na upratovanie, donášku , nič. Ale normálne sa starali oni a chlap. Ešte som práveže ani v živote nepočula že by si niekto kvôli tomu že začne chodiť do práce týchto všetkých ľudí najímal. Normálne iba oni chodili lekárom s deťmi, úrady, varili , upratovali všetko. Takže nechápem trocha tú poslednú vetu 🤷 ani moji rodičia nikdy nič z toho nemali a to každý mali 2 práce aby sme sa dobre mali a bolo vždy čisto, postarané o nás , mama navarila. Takže normálne ľudia fungujú bez pomoci . Ale chápem že ťa môže mrzieť ak ťa niekto názve lenivou len za to že nechodíš do práce. Tomu neverím. Aj byť v domácnosti obnáša veľmi veľa práce a myslím že každý inteligentný človek to chápe. Nenechaj sa ovplyvniť zlými komentármi. Ak to tebe a mužovi takto vyhovuje tak je to len vaša vec a máš právo žiť tak ako uznáš sama za vhodné. Hlavne buď šťastná
@liljana A povedzme si...každý deň nechodíš na úrad, po doktoroch, na poštu atď. A ak áno, tak niečo robí zle. 😂 Šikovný time manažment je to najdôležitejšie.
@renesmee2 no, ja mam dojem, ze vsetci okrem Teba su kludni, takze klidek damo🙂
@acrobaleno - Myslím že @viestta nie je nesvojpravna aby nevedela sama odpísať. Či potrebuje hovorkyne? To je nejaké tabu prezradiť aké má zamestnanie?
Prepáč ale ty nemáš ani jedno dieťa súdiac podľa tvojho profilu, ona má 1 a tvárite sa že máte odpoveď na všetko. Je mi to smiešne naozaj, vzhľadom na to že nemáte ani páru o tom ako je mať 2 či 3, ono je to obrovský rozdiel. Tiež nebudem premudrela voči ženám čo majú dajmetomu 5-6 keď ja mám "len" 3 to je zase markantný rozdiel.
@dskjhfdlkdjhl - hej vidím ten kľud 😂
????