Mám výčitky za svoje myšlienky v materstve

Dnes o 10:25

Ahojte. Neviem kde začať. Som mamou už takmer 8 mesiacov a teraz to na mňa asi všetko doľahlo 😟 Denne by som len revala a utápala sa v blbých myšlienkach. Chýba mi svoj starý komfort a denne to riešim v hlave, čo si veľmi vyčítam kvoli dieťatku, ktoré síce nadovšetko milujem, no keď ma pochytí táto depka, tak necítim zrazu vôbec nič, vidím len samú seba. Len bubnovanie v hlave a pocit zúfalstva, tak veľmi chcem plakať, no nie vždy sa to dá 😢 Mám jedno skvelé dieťa, ale aj napriek tomu mi chýba môj starý život, potrebovala by som pár dní len tak oddychovať, čítať si, pozrieť si seriály. Prešli ste si tým niektorá? 😟 Ako sa za to neodcudzovať a zvládnuť tieto momenty? Ďakujem.

mabenn
Dnes o 10:27

materstvo je beh na velmi dlhu trat, kde si obcas treba oddychnut a nabrat nove sily...ma ti kto obcas pomoct?

januska12323
Dnes o 10:28

Má dieťa otca?

hederamonstera
Dnes o 10:28

Mam skoro 3r a tento pocit mam stale denne. Lenze ja mam k tomu este 1,5r, takze naozaj nemam pokoj. Este chvilku vydrz, od toho 1r to bude lahsie a lahsie, vydrzi vonku aj s inymi, bude sa vediet aj same zahrat a aj budes mat cas pre seba.
Neodsudzujem sa uz za to, proste som zistila, ze male deti nie su pre mna, tesim sa, ked budu vacsi a vypadnu s kamosmi von. Pozeram sa na to do buducna, ze sice teraz by som vratila cas a mala pokoj ale zase v buducnu chcem mat deti, velke deti

autor
Dnes o 10:37

@mabenn
@januska12323 ďakujem baby, má a samozrejme pomáha čo sa dá, no má náročnú prácu a veľa cestuje, takže som väčšinu času sama. Čo sa týka rodiny, nemáme tu nikoho, sme ďaleko od všetkých 😔

ivik4
Dnes o 10:37

Uplne normalne , ma to vela matiek. Jeden z viac dovodov preco mam 1 dieta . Plne mi/ nam to vyhovuje a sme tak spoko . Netrap sa

autor
Dnes o 10:39

@hederamonstera ďakujem krásne za povzbudenie, som rada, že nás je viac 🥹

mabenn

od roka to bude lepsie, od dvoch zas v inom, od troch...kazdy rok je dieta samostatnejsie a sice pridu ine formy problemov, ale istota je v materstve jedna: ze dieta len porastie

autor

@ivik4 ďakujem, ja som bola rozhodnutá mať deti 2 ale v tomto rozpoložení si to neviem predstaviť 😓 8 mesiacov som bola úplne v pohode, vysmiatá natešená a zrazu ma to položilo…asi sa mi toho nakopilo…

autor
Dnes o 10:40

@mabenn ďakujem🤎

lonsdaleka88
Dnes o 10:41

Ja mam skoro 1 a pol rocneho a tiez mavam taketo myslienky. Nie sice kazdy den ale aj na mna to pride. Milujem ho najviac na svete ale nie je to lahke byt 24/7 na pozore. A este obzvlast ak je clovek introvert. Muz je skvely otec aj maleho zoberie aby som mala chvilku pre seba ale uz to nikdy nebude ako pred tym. Ja som asi az prilis starostliva a neviem len tak vypnut, stale mi ujdu myslienky za malym. Nuz aj take je materstvo.

leniz
Dnes o 10:44

obdivujem každú jednu ženu ktorá sa rozhodne pre materstvo, je to obrovská obeta, zodpovednosť a pre mňa ste všetky bojovníci, obdivujem vás ❤️

autor
Dnes o 10:45

@lonsdaleka88 presne to isté mám ja 🥹 aj keby mi ju má kto vziať tak som stále s ňou. Tiež sa cítiš tak pod psa keď na teba prídu také myšlienky ? 😢 Ja zrazu neviem nakopnúť, každý deň riešim len to, že nevládzem už tak ako doteraz.

autor
Dnes o 10:45

@leniz 🤎🤎🤎

zuzanka.zuzu
Dnes o 10:48

no ja sa skôr čudujem tým ktoré tieto stavy nemali 🤭 čo sa mňa týka, takéto myšlienky sebaľútosti prestali cca vo veku 2-3 rokov dieťaťa, v 8 mesiacoch som ešte len zistila že vlasy si môžem umyť aj viac ako 1x za mesiac 😂

lonsdaleka88
Dnes o 10:49

Jasne, ze sa tak citim. Niekedy dokonca rozmyslam, ci to maly nevyciti, ze mam taketo myslienky a velmi dufam, ze nie. Najhorsie je citit sa blbo kvoli tomu, ze sa citime blbo 😄 taky bludny kruh je to

lonsdaleka88
Dnes o 10:50

@zuzanka.zuzu juuj ja ked toto citam od matiek ze im taketo stavy prestali v 2-3 rokoch dietata tak neviem ci mam byt rada alebo plakat ked este min rok to bude trvat 😂

autor
Dnes o 10:51

@zuzanka.zuzu no ja si tiež hovorím, že to máme asi takmer každá🙈😃

autor
Dnes o 10:52

@lonsdaleka88 ďakujem 🤎 presne ako ja…akurát ja sa cítim zle aj fyzicky pri týchto myšlienkach😢

ketrin1984
Dnes o 10:56

Tento stav nebude navždy.Stále si to opakuj keď ti bude ťažko.O rok bude dieťatko úplne iné ako dnes a čím bude staršie tak uvidíš ako sa ti vráti aj život pred.Len teraz ťa najviac potrebuje,teraz je to obdobie ťažké pre každú mamu.Nedostatok spánku,hormóny a všetko okolo malého.Zvládneš to,mysli na to,že už len pár mesiacov a bude už len lepšie.

autor
Dnes o 10:57

@ketrin1984 ďakujem krásne 🤎 ste zlatíčka ako ma podporujete 🤎

januska12323
Dnes o 10:59

Existujú aj opatrovateľky. Potrebuješ vypnúť aspoň raz za čas úplne bez dieťaťa.

doriiis
Dnes o 11:05

Nie je absolútne žiadna hanba ani zlyhanie požiadať niekoho,alebo zaplatiť niekoho nech ti dieťa na pár hodín vezme a ty sa môžeš venovať sama sebe.
Ak muž nemôže často,tak využi čas,kedy môže.Nech berie dieťa a tebe dá pár hodín čas.Takisto môžeš poprosiť o pomoc babky,kamarátky,zaplatiť opatrovatelku

kik2022
Dnes o 11:07

Aj ja to tak niekedy mám. Muž robí týždňovky takže som väčšinu času sama. Ale tak keď už ma teraz vyše roka tak už je to lepšie. Chodíme von na prechádzky každý deň. Na nákupy, na kávu môžem ísť s kamarátkou niekde kde je detsky kútik. A keď chcem ísť napr do kina alebo do wellnessu s mužom, tak dáme postrážiť svokre alebo švagrinej. 🙂

kik2022
Dnes o 11:08

A len tak zo zvedavosti že odkiaľ si? Možno aj tu na MK si nájdeš nejaké kamarátky. 🙂

mandzula
Dnes o 11:09

Neboj, nie si v tom sama, moja uz ma 18 a obcas sa citim rovnako ako ty.🙂

viestta
Dnes o 11:55

Ma to vacsina matiek, ten pocit staleho kolotoca rovnakych cinnosti, pocit vyhorenia. Mozno by pomohlo ak by sa jeden den, pol dna venoval dietatu len otecko a ty by si si oddychla. Hocijako ako tebe vyhovuje, niekto potrebuje pobehat nakupak, niekto dospat, niekto len ist vyvetrat hlavu do prirody.

martyzpp
Dnes o 12:02

To co zazivas je vycerpanie, mozno aj zacinajuce vyhorenie. Bacha na to, potrebujes byt trochu sebecka a dobit si baterky niecim co Ti urobi radost. Pri tak malom babu, ktore mozno ma aj separacnu uzkost, je to tazke a mozno sa Ti podari od neho odist len na dve hodiny ale musis to urobit. Napr. ist na hodinovu masaz alebo nieco. Potrebujes dobit baterky. Ono je to sposobom zivota aky teraz vedieme. Sme na dieta same, otec pracuje a rodicia daleko. Ked som mala malicke deti ja a prisli sme na vikend k rodicom, neskutocne som si oddychla. Ale nic specialne som nerobila. Fakt stacilo, ze raz mala babo moja mamka, potom moj ocko, brat, prip. aj muz. Zobrali ho na chvilku vonku a ja som si citala casopisy alebo cosi. Ak bolo zle, bola som nablizku ale mala som aj volnost. Vtedy som pochopila, preco mali kedysi aj 10 deti. Ked zili vo velkych rodinach, na spolocnom statku, kazdy sa chvilu staral o malicke babo, alebo o varenie a jednoducho nebolo to vsetko na jednej osobe….ja mam deti dve a mam pravidelne obdobia, kedy som vyhorena. Vtedy dame deti babke a ideme s muzom do kina, alebo do wellnessu alebo sa len prejst. Aspon na jeden vecer sa o nic nestarat a potom je lepsie.

samkolea
Dnes o 12:09

@lonsdaleka88 ja mam deti 9 a 5 a vobec to neprestava, a ze lahsie, nieco ano ano zase ine pride. Ako ked sa tesis, ze koliky v 3m prestanu 😂😂, tot a hla nastupuju zuby. Takze ak vidite to svetlo na koci tunela- ano je ho vidiet ale priamoumerne sa akoby vzdialuje. 😀😀.