Mám výčitky svedomia, že kričím na syna

6. jún 2023

Ach, zeny... Citim sa otrasne. Dnes som na maleho cely den kricala, stale robil napriek.
Nezvykla som nanho kricat, ani dat na zadok, no dnes to islo s krikom... A tie jeho oci plne slz, ked sa na mna pozrel...

Mam strasne vycitky. Ma iba 2 roky.... 😔

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
betulinka1
6. jún 2023

No a teraz to pride …. Polovica bude riesit, ze si to nezvládla a mas sa ovládať a druha ti bude pisat, ze aj oni kričia. Takze za mna urcite si skvelá mama, na svoje dni ma kazda z nas pravo. A mame pravo aj zakričať aj si poplakať aj sa hnevat. Neboj nebol to posledny den v tvojom zivote, co budes kricat na dieta 😉. Skus si povedat ako to spravis na buduce lepsie ale aj tak budes kricat. Len uz mozes menej alebo mozes mat na dieta inu taktiku. A takto to pojde do casu, kym tvoje dieta nepojde na VS alebo sa neodstahuje. 🤣🤣🤣

luccija
6. jún 2023

Čo robil napriek?

hederamonstera
6. jún 2023

Jedna chyba, jedna vycitka a chod dalej😊 si clovek, pravdepodobne unaveny alebo prestimulovany, takze je to normalna reakcia na nejaky stres (dieta).

Ja som takto zakricala na 15m, aby uz SAKRA NEHUCAL! (bolo 8hodin vecer, mne sa nazbierala unava pri 3 tyzdnovom a jeho nespankoch, prestimulovala, znicena stereotypom v domacnosti). Samozrejme som si potom aj poplakala, aka som ja zla matka😂🤦🏼‍♀️ manzel sa len smial. Na druhy den som si situaciu presla, uznala som svoju unavu a samozrejme aj synovu+bol hladny. Poucila som sa a ideme dalej.
Deti nas ucia a bez takychto situacii by sme sa nic nenaucili.
Si urcite uzasna mama a robis vsetko najlepsie ako vies, nebud na seba prisna❤️

slavomira236
6. jún 2023

Nemaj vycitky lazdy zakrici na dieta nie len ty. U nas su moji dvaja stale v sebe a mozem hovorit aby prestali poviem 5krat ked sa nic nedeje uz kricim

camelie12
6. jún 2023

Mila autorka, aj vy ste len clovek, ktory robi chyby vo vychove - ako kazdy napokon. Je vyborne, ze si to uvedomujete a je vam to luto. To dobra mama nerobi.
Skuste si pozriet kurzy od Dovychovat (Milan Studnicka a Oli Studnickova).

Maju aj zadarmo kurzy.
Ja mam akurat jeden kurz zdarma od nich dnes vecer - obdobie vzdoru.
Ale maju vela kurzov o vychove, partnerstve a sebarozvoji 🙂

Ak chcete, pozrite si to.
Drzim palce 🙂

marianarem
6. jún 2023

No deti vedia vytocit. Ja som clovek, ktory nema rad krik a takmer nikdy necitim potrebu ho pouzit, po manzelovi som napriklad v zivote nekricala. Ale pri synovi sa veru stava, ze poriadne zvysim hlas. Niezeby som nanho vyslovene naziapala, vynadala mu, to nie, ale ten zvyseny hlas a vytocenost v nom tam je. Na druhej strane si hovorim, ze preco by dieta nemalo mat skusenost, ze niekoho nastve - aj tym sa uci odkial pokial. Ono sa predsa tiez moze nastvat a mozem sa teda aj ja, je to legitimna emocia. Ja si skor davam pozor, aby som nepouzila ziadnu nadavku a nic citovo zranujuce (napr. "si zly", "uz z teba nevladzem", "takehoto ta nechcem", "pozri ako sa maminka kvoli tebe citi" a podobne). Ale zvyseny hlas ako prejav nastvatosti je podla mna ok.
Ak by som ale napr. videla, ze cely den nerobim nic ine len hucim po dietati, tak by som zacala rozmyslat, ci nie som prilis pretazena a ako si pomoct, pripadne ci ma netrapi nieco ine, kvoli comu mam nulovu toleranciu.

zorkahorka
6. jún 2023

Mamy po detoch kricia 🤷‍♀️ vitaj, matka 😀 takych dni este budeee 😉

veronikat9
6. jún 2023

U nas neni taky den co by som nezakricala na maleho minimalne 10x 🙄 ma tiez 2 roky a 4mes. Aj ja sa citim strasne, hlavne ked sa stretnem susedov.
Tak teraz aj ja som zla matka? 🙄

maaji
6. jún 2023

Nie si sama žiaľ aj ja kričím dosť často na deti a potom večer keď si idem ľahnúť ma to veľmi trapy a neviem ani zaspať. Ale niekedy potrebujú deti trocha výchovy capnuť aj po zadku však nestane sa im nič pretože treba učiť deti od mala čo môžu a čo nemôžu robiť čo je správne a čo nie. Niekedy keď som z deťmi vonka na prechádzke a tak ... Vidím ako niektoré maminky si nemôžu rady svojími deťmi kričia, stále upozorňujú a to male si ešte dovolí na maminku vyplazit jazyk, noooo veľmi neslušné.

zuwa78
6. jún 2023

Tak s tym prestan......on si ta bude taku kričiacu furt pamätat......to hadam nechceš

majlo1234
7. jún 2023

Treba syna postupne ucit ludskemu spravaniu. Holt je ludske, ze nam obcas rupnu nervy. Ale je spravne sa ovladnut a nasledne sa ospravedlnit, zivot ide dalej.
Ja tiez nerada kricim na syna, ale to je model, ktory mam z domu a tazko sa je ho zbavit. Tak mu potom vacsinou vysvetlim, ze je na mna toohi vela a ze som sa neovladla

@maaji A co je neslusne na vyplazeni jazyka😄 keby mi dieta strelilo facku, tak sa zamyslim, ale jazyk😜

strelko
11. jún 2023

Kazdy rodic zakrici na deti,uplne normalne.Ja mam doma 2 certov a bez kricania to niekedy nejde.A ano aj po zadku dam.Hold sme len ludia a mame 1 nervy😃