Máme doma skoro 4-tyzdnove bábätko, ktoré je uplakané a stále by bolo na rukách. Ja sa snazim venovať iba jemu, niekedy sa ani ja nestíham najesť. Včera bola malá cez deň kludnejsia, tak som oddychovala s nou. A včera prišiel muž z práce a bol na mňa nahnevaný, že som nič nespravila.. áno ostal po mne tanier, lyžica a pohár neumyté a ešte dva hrnce na sporáku, ktoré aj tak išli ešte do chladničky. A prádlo na balkóne, ktoré som ja oprala, som nezložila. Nebaví sa za to so mnou, chcela som mu zohriať večeru včera ale nič odomna nechcel. Pritom predchádzajúca noc bola náročná, lebo mala horšie spala. Inak sa mi snaží velmi pomáhať a ja mu vždy ďakujem za to. Len teraz sa cítim úplne neschopná aj ako matka aj ako manželka..
No ešte sa mu hádam ospravedlň. Možno aj ja prídem s čokoládou...😳
Pekne ho postav do prievanu a nech ti vysvetlí svoj detinsky prístup. Lebo nejak tuším ze tam nie si platená ako upratovačka ci?
@deniska321 ja ti poviem iba jedno, nech sa kludne s tebou vymeni. Moj nebol nikdy mudry ked bol doma bordel lebo vedel jsk to je narocne. Teraz byva s malou doma castejsie aj sam, ale uz je starsia bude mar sloro 2 roky ale ked prídem tak doma to nikdy neni tak ako som nechala ale neriesim 😂
@deniska321 nenechaj aby v tebe vzbudzoval taketo vycitky jeho recami a oduvanim...
Bud v buducnosti na to pripravena a hned razne reaguj. Mas pravo byt unavena, mas pravo oddychovat. Si v sestonedeli a normalny chlap by to mal chapat a byt tolerantny a ked pride z prace pomoct porobit co si nestihla.
@deniska321 Absolutne taketo myslienky vypust z hlavy. Babo je teraz na 1.mieste. Vsetci sme si tym presli. Ak sa panovi manzelovi nepaci, nech si vezme volno a babo zaves na cely den jemu,ty sa venuj len domacnosti, sebe, babo len krm a bude mat priestor ti ukazat,ze je sikovnejsi💪Osobne si myslim,ze po takejto skusenosti prestanu tie blbe reci. A tebe odporucam kupit si nosic,alebo satku. Budes mat volne ruky a babo spokojne,ze je s tebou.
Boze zas nejaky exot....Ani mne sa niekedy nechce nic robit....Ani len vstat...A to nemam babatko...🙂...On ako milujuci chapajuci(zjavne mu to nedochadza)mohol za teba umyt pohare a pod a vyvesat pradlo a pekne sa na teba usmiat...To uz ked teraz takto bude trucovat ako decko, nechcem vidiet co bude nabuduce...🙄
@deniska321 nie ty si neschopna, ale tvoj muz nie je normalny....
@deniska321 Joooj, pri stvortyzdnovom (a este aj neskor), som bola ja ten typ, co bol este po obede v pyzame 🙂 Ak sa manzel odul a nebavi sa s tebou za to, co si napisala, tak je problem v nom.
A keď budete mať väčšie dieťa, ktoré bude vkuse robiť neporiadok, tak sa manžel odsťahuje? Nech sa spamätá a začne pomáhať v domácnosti. Príde domov a je neumyty riad? Nech ho umyje. Prádlo snáď vie zložiť aj on. Nie si slúžka, si jeho žena a dala si mu dieťa. Má byť za čo vďačný.
@deniska321 inak vy ženy si uvedomujete v akom storočí žijeme...aj keď ešte za starších čias, keď mala žena 600nedelie, tak oddychovala...jedlo jej nosila rodina,žiadne upratovanie, pole. Prihrievať a naberať večeru za takéto slová. Ani náhodou. Ja som normálne zhrozená, ako tu niektoré ženy nechávajú so sebou zametať. Prečo? Lebo je to muž? Nosí peniaze? Však aj vy sa staráte, chodili ste pred dieťaťom do práce!!! To vás tak vychovali matky? Ja ďakujem za svojho chlapa, ktorý má dve zdravé ruky a zdravý rozum a dokáže si jedlo nabrať a zohriať a dokonca aj navariť sám. Ďakujem mu za to, že keď cez deň neviem kde mi hlava stojí, lebo krpec je nespavý, (plus 2 staršie kusy) tak mi kúpi permanentku do plavárne a kým ja plávam (medzi kojeniami) on sa stará. Varil mi obedy prvé týždne s bábom. Ja mám 2 dcéry a 1 chlapčoka. Dúfam, že budú mať dievky príklad, že nie sú handry, ktoré majú chlapi, ale rovnocenné partnerky a chlapčok pochopí, že aj on má povinnosti a nikto mu večne skákať okolo riti nebude.
@deniska321 na malinku bude mat vplyv keď uvidí, že sa mama za seba nevie postaviť za pár rokov. Ak teraz nespravíš hranice bude ich tvoj partner len posúvať ďalej a ďalej. Ani dvere by sa s ním nebavili keď sa mu uraci vyliezť. Ale toto určite nie je prvá ani jedina situácia tohto rázu tipujem
@deniska321 moja zlatá ♥️ Ja som malú nepustila z rúk 3m. Nebola to moja voľba, ale jej. Môj muž musel 3m variť a dokonca mi nosiť jedlo, lebo keď bola na prse, nevedela som sa ani pohnúť. Všetko stálo na ňom
Pre vás oboch je to nová situácia, a chvíľu bude trvať kým to pochopíte a zladite sa. Žiaľ, bez jeho rúk to už nepôjde.
Ty si hlavu nelam a netráp sa. Proste je tam ďalší človek, ktorý ťa teraz potrebuje na 200% 24/7. Muža a jeho potreby a očakávania by som riešila tak za pár mesiacov, pokiaľ by mu to dovtedy nedošlo 😅
Resp. všetko záleží na hĺbke vášho vzťahu, a či je schopný ťa pochopiť a podporiť.
@deniska321 tak sa o tom otvorene porozprávaj. Jemu vyhovuje, že máš z neho stres? Vie to? Veď ste pár, rodičia...musíte si hovoriť o svojich pocitoch. A môžeš sa navonok tváriť, že si v pohode a snažiť sa byť kľudná, ale bábo vycíti tú tvoju vnútornú nepohodu. Nedaj sa zahnať do kúta, ja mám vysloovene dieťa, čo mu je najlepšie von v kočíku. Tak ja idem von, cestou si kúpim menučko a vôbec neriešim nejaké varenie a upratovanie. Keď vidím, že je unavený, dnu 30 minútové spánky...tak nebudem kvôli tip-top domácnosti a večere pre chlapa ostávať doma a vytvárať si stres a nepohodu. Keď sa bude ofukovať, tak sa nedaj zahnať do kúta, povedz mu ako vám bolo dobre, že ste ten oddych potrebovali...a keď nepochopí, tak sa ofuč aj ty. Nie, že sa ešte zaliečaš...
Malokedy napisem to, co teraz. Tvoj muz je magor. Za taku blbost sa zdut, to dokaze malokto. A dobre ti tu dievcata radia, ak teraz nenastavis hranice, bude to len horsie a horsie. Ty si mu nijako neublizila, ty si zopar boze moj zopar veci nechala tak, to mu uz uplne tuka na hlavu? Na tvojom mieste by som ho totalne poslala do teplych krajin, nech si skusi 4 tyzdne po porode starostlivost o babatko 24/7 a potom nech mudruje. A naopak, ja by som sa zdula a nebavila sa s nim, ze ako si vobec dovoluje takto sa ku mne spravat! A jedno ci dusno ci nedusno, svoje pocity nepotlacaj aj ked mas babatko male. No tak to prenesies na nu, bude placlivejsia a co sa stane. Ved ty mas tiez svoje pocity, ked je ti do placu, poplac si. Co je na tom, svet sa nezruti. Nesnaz sa mat vsetko super tip top, aj domacnost, aj dieta, aj pocity. To este bude par mesiacov ako na hojdacke.
@deniska321 ja ti radim, cim skor mu pekne, ale razne vysvetlit, ze dieta je prvorade a salky ani lyzice neutecu z umyvadla k susedom. a rovnako ho zobud 120x za noc vzdy ked je v noci mala hore, aky bude rano fresh po takejto noci. ja fakt nechapem, co to poniektore mate za chlapov.a este vy mate vycitky a snazite sa im vtierat do priazne, lebo "chcem byt dobrou manzelkou". ja mam polrocnu a aj ked je to kludne a spokojne dietatko, tak ako kazde dieta, ma aj zle dni a este horsie noci. a ja mam dni, ked starsiu odveziem do skoly a cely bozi den neprelozim doma slamku cez slamku. lebo jednoducho nevladzem, ak som 10x za noc vstavala a rano 2 hodiny vkuse nosila na rukach. a zeby som mala vycitky? to iste 😁 zavolam muzovi, nech cestou z prace niekde vyzdvihne vatene jedlo, lebo som proste nevladala a ani sa mi nechcelo varit. dalsi den je lepsi, tak ano, aj upracem, aj navarim, aj pozehlim. aj vsetko. ale dni prisposobujem tomu malemu stvoreniu a nie muzovi 😁 ale teda ja zijem s vyzretym jedincom, ktory ma plne chape a vobec by ho nenapadlo sa oduvat, lebo ja pri babatku nemam vyluxovane. cim skor s nim hod rec a vysvetli mu, co je aktualne vo vasej rodine priorita.lebo pri takom pristupe tu o par mesiacov budes pisat, ze je to s nim na nevydrzanie, ze ta psychicky tyra, ze kvoli nemu si prisla o mlieko, atd. taketo excesy hned v zaciatkoch radim podchytit a chlapa usmernit
@deniska321 tak k tomu už len jedno...ty nie si neschopná matka, ani neschopná manželka...ty máš doma neschopného a bezohľadného blba. Zapracuj na svojom sebavedomí a asertivite. A nestavaj sa do úlohy tej zlej...normálne mu na to povedz, že tiež si myslíš, že robil v práci hovno, tak nech zvešá prádlo. Keby bola malá nakojená, tak by som mu ju dala na ruky s oznamom, že idem na hodinu von. A ešte by som povedala, že keby plakala nech si ju dá do šatky, ale bez zrkadla.
Hlavne nemaj ocakavania a nedavaj si nejake ciele co chces urobit, lebo ta to bude este viac frustrovat. Chlapa treba zapriahnut cez vikend, nech nosi malu na rukach on a pritom navari, operie, atd. Babenko je este velmi malinke a mal by sa on o teba starat. Nie ty jemu zohrievat veceru, ale on tebe. Nech si to nemyli. V tomto obdobi sa musis venovat iba sebe a dietatu. Tak mu to vysvetli, ked nema ponatia ako to chodi a hlavne sa netrap. Ja mam 4mesacnu, ta ma teraz take prirucne obdobie, vsetko chce vidiet a skoro 7kg, uff. Drzim palce 🍀
Vysvetli to muzovi jasne a strucne..moj mi pomaha od zaciatku,maly ma 11m,ale tiez mal raz blbu poznamku,ze je bordel atd..vies co som spravila? Parkrat som ho nechala s malym na 2-3hod.sameho a odvtedy mam pokoj,viac som nepocula,ze je bordel😀 ale ktovie,co si mysli🤣
Vieš, len ty si platená od štátu za starostlivosť o bábätko. Nie za starostlivosť o muza ( je dospelý človek tak isto ako aj ty, to potrebuje služobníctvo?) a ani o domácnosť. Možno by bolo dobre ho nechať na 1-2 hodiny samého s bábätkom, lebo nemá očividne predstavu o tom, čo starostlivosť obnáša. Vyspí sa on v noci plnohodnotne 8h? Ak áno, tak sa ho opýtaj, ze či by on zvládol vstávať v noci, fungovať plnohodnotne cez deň, lebo bábätko nezaujíma, ze nevladzes a si nevyspaná. Tak isto ako ty periem, zehlis varis jemu, pokým nemá fyzické postihnutie, môže tieto veci vykonávať aj on. Ty nie si jeho otrok
nechcem tu byt za mudru, ani sa chvastat a urcite nechcem pritazit, ale ked ja som mala depky z dietata, ze nic nestiham a tak, lebo samozrejme moje plany boli vzdy krasne nenaplnene, moj muz mi povedal "co ty depkujes? tvoja praca je teraz dietatko, tomu sa venuj, kym ja som v praci. ked pridem domov, potom si podelime domacnost"
takze tolko k tomu celemu.
Kde na takých vymetov ženy chodíte 🤦 Moja spávala do 10tich mesiacov na mne, sem tam v kočíku. Spala po 30 minút. Keď bola hore chcela ísť na ruky. Ja som hlavne prve mesiace nerobila nič, ani som nevarila. Začala som variť až keď malá prešla na prikrmy. On došiel z roboty, uvaril buď bol s malou on a ja som upratala alebo upratal on. Čo si tvoj chlap myslí, že bábätko je plyšák ktorého dáš do postieľky a je tam spokojný? Somár jeden
Takého by som kopla do riti
Skus sa s muzom porozpravat a povedat mu co si myslis. Alebo mu ukaz tento prispevok aby videl ako to chodi aj inde napriklad.
@deniska321 teba ma muz nosit na rukach za to, ze si mu dala dieta
Viem je to náročné ale priznajme si ktorá sme mala úplne tip top domácnost pri malom bábätku.Mal by ti muž pomáhať a pochopiť tiež nie si stroj, veď ešte aj v noci ku malému vstávaš.Ved nech si to on vyskúša.Prestan mu robiť servis by som sa vykaslala na neho keď je hladný naberie si aj sám