Mám strach o dieťa

24. okt 2022

Ahojte
Chcem sa spýtať aké to je alebo bolo u vás s prežívaním strachu o deti. Je mi jasné že do istej miery je strach prirodzený a každý sa bojí o dieťa. Ide skôr o taký neprimeraný prehnaný. Ja si ho uvedomujem a vlastne nechcem tak veci prežívať ale neviem to stopnúť..
Napríklad keď sme vonku a malý niečo pochytá chytá ma panika že dostane nejakú chorobu. Odkedy mal raz hnačku tak som v strehu aby mu nič nebolo.. ja viem prehnané ale proste takúto reakciu to vo mne zanechalo...
mali ste aj vy počas materstva dajme tomu náročnejšie obdobia a potom bolo lepšie?
Museli ste v niektorých oblastiach zmeniť nároky aby ste sa zo všetkého nestresovali? Ako?
Ako byť mamou, ktorá sa nezblázni?🙂
pekný deň

ariannazara
24. okt 2022

Ako strach je prirodzený ale do určitej miery. Moje dieťa co pojedlo a podavalo do úst 😑
Mňa teraz skôr vyčerpáva ze chodí do škôlky a odtiaľ vždy niečo prinesie, doteraz bol malo co chorý. Tak sa stresujem keď ma teplotu a tak ale keď je zdravý tak nemám dôvod robiť paniku.

mamickalisticka
26. okt 2022

Ja mam chorobný strach len keď sú chorí..vonku nech žere čo chce, chytá čo chce (berte s nadhľadom samozrejme) ale keď majú teplotu, kašeľ to je pre mňa koniec.. keď mali kovid a 40ky teploty tak ma pomaly brali na psychiatriu.. keď su zdraví nič ma netankuje 🙃

mamickalisticka
26. okt 2022

Možno preto, že sú traja.. tam každý deň niekto padne, udrie sa, čiže nemám ani čas sa stresovať lebo su to bežné pády ktorým sa nevyhnú a je to každý deň niečo