Mam dve deti , staršia ma 4r.
Dokym sme boli len my bolo to super,mala som na ňu čas a bola moje zlatíčko. Potom prišlo druhé dieťa a cas som musela rozdeliť.. asi sa vela zmenilo, prišiel aj vzdor a mala ma teraz 4r a casto mi ide neskutočne na nervy,ked stále rype do mladšej atd.. ked je v škôlke je doma kľud, akonáhle pride stále robi menšej zle a mala z toho plače a furt je mi za zadkom ,a mna to znervózňuje.. potom mám zlosť na staršiu. Večer mi to je strašné ľúto a hovorím si ze ďalší den ju pomojkam a budem sa venovať len jej, lenže znova kolotoč,..a staršia vie byt protivna, chápem ze žiarli na mladšiu..ale ja uz toho mam plné zuby,velmi sa snažím, chválim ju ,hranesa všetky spolu, lenže vytáča ma ako sa nevie v kľude zahrať spolu s malou a stále jej nieco urobí a potom mladsia. reveee.. hnevám sa na seba že neviem zvládnuť dve deti,zesom zlá mama ked nemam na to trpezlivosť, zachovať vždy pokoj a byť pohode,ved tie situácie su asi normálne medzí súrodencami..
Mam strach ze starsia ma.nebude mať rada,ze budeme bojovať spolu stále ,chcela som byť najsuper mama ,no mám pocit zesa odcudzujeme,ze uz ma nemá tak rada.... ako kedysi 😔 veľmi mi je smutn mi
Podľa mňa je to normálna vec , máš toho veľa upratať navariť plus behať okolo dvoch detí . Človek niekedy nevie kde mu hlava stojí . To že staršia žiarli na mladšiu je tiež prirodzené doteraz bola všetka pozornosť venovaná jej , možno tá jej "zlosť" je volanie po pozornosti. Ja by som skúšala rôzne taktiky skúšať na ňu . Raz reagovať tak , druhý krát inak a skúšať čo zaberie . Či po dobrom a vysvetliť jej miláčik toto nemôžeš robiť je to tvoja sestrička , skús jej pomôcť a naučiť ju aby bola šikovné dievčatko ako ty . A skúšaj všeličo a uvidíš chce to len čas . Nie si zlá matka neboj . Každá mama ma niekedy nervy na svoje dieťa a má toho plné zuby .
U nás to isté 😂😂🙉jedna ma 9 a druha bude mať 6 rokov. Od rána len samé hádky, skriepky, bitky... Normalka bohužiaľ. Majú určite ja dobre chvíľky kde sa spolu zahrajú ale potom zas pocujem diakusie. To je dobre, budú v živote priebojnejsie...
Veľa som staršiu napominala tiež veľakrát provokuje.
Nie si jediná, čo nezvláda dve deti. Moja staršia má 4,5, mladší 1,5 a teda nezvládam to vôbec. Staršej sa nestíham poriadne venovať, všetko len tak chvíľkovo, skokom, pomimo, popri niečom... Mladší len reve a reve a škrieka a mrnčí, s oboma by som mala aj rehabilitovať, staršia aj logopediu cvičiť... Každý večer padám na gauč s tým, že som totálny slaboch, keď iné ženy majú aj 4-5 detí a ja plačem aspoň 3x do týždňa pri dvoch 🤷🏻♂️ ale teda snažím sa, robím zmeny, niekedy to ide, niekedy menej. Zistila som ale, že to hlavné je práca na sebe, keď sa starám o seba, hneď to ide akosi samé ľahšie aj s tými deťmi. Aj tak to ale nezvládam a nič nestíham 🤣 tak len čakám, že to snáď bude ľahšie, keď mladší príde do komunikujúceho veku.
Mam 3 deti a cakam 4te. Co myslis? Ako to tu vyzera? :DD Su obdobia a obdobia. Troska podrastie mladsia a budu kamosky. ;) Alebo sa minimalne lepsie znasat. A tebe radim,nic nie je podstatnejsie ako dieta. Kasli na domacnost a sadni si po skolke na zadok (naj na zem do detskej) a bud s nimi,najma starsou... az sa ta nabazi (vsimnes si,ze ju zaujima nieco ine a nevola ta),tak urobis zvysok. Za mna..vzdy je nieco na ukor niecoho. Domacnost. Deti. Manzel. Ja. Priatelia. Treba co naj rozlozit sily. A meni sa to casom a obdobiami.. ako deti rastu.. ked pridu choroby.. a pod
Autorka, toto jak keby som moj pribeh citala 😂
Presne ako u nas. Mam deti 4,5 a 1rok a starsi stale robi zle mladsiemu, papuluje, odvrava, nervaci. Je to tazke, ale nejak to dame 💪
Ďakujem vám, veľmi ste ma upokojili a citim sa trošku lepšie.. priznávam ze uz ma chytala depresia zo samej seba,ze aka som otrasná matka.. ukludnuje ma, že v tom niesom sama a dava mi to nadej a ze bude lepšie. ❤️
Ja som vzdy túžila mat tri deti ale teraz túto dobu mi z tej myšlienky bolo hrozne,ze naco chcem este jedno ked tieto dve mi idú na nervy, respektíve staršia.. mala som výčitky veľké. Ze co z nej vychovam keď jej neviem uz tolko twj lásky dať ako kedysi.. dokonca som sa pristihla pri absurdnej myslienke ze uz ju mam asi menej rada ako mladsiu..( lebo mladšia je take zlatíčko maznave zatiaľ) no pritom by som za obe dala aj život a milujem svoje deti obe.. ked si pozerám fotky ked bola prvorodena menšia tak sa rozplývam .. len tým ze mi teraz tak casto ide na nervy,je to velmi ťažké.. dufam a verím ze ked mladsia bude mať aspon 2r bude lepšie
Tak to je pri 2 detoch s malym vekovym rozdielom.Nie si zla mama robis co mozes...je logicke, ze si viac obranujes mensie je lahke byt kludna a hrat sa pri dobrom nenarocnom dietati.Skus sa viac venovat starsej aj pre nu to je tazke, ze ma surodenca, ktory jej kradne mamu.
aky je medzi nimi rozdiel?4 a kolko 2? Nechaj ich same nech sa hraju a tu sa za ri do kuchyne,oncas pozri ked sa budu hadat nechaj ich tak nerob vzdy za ne poriadok,nech si veci same vyriesia.
@lasoli 4 a 1,3m. To by som rada ale mladšia bezi za mnou s plačom
tak mas uz vatsi rozdiel ,3r uz je take ze vatsia robi zle ale aj tak ked bezi za tebou daj nu k sestre naspat,tiez ti nemusi stale za zadkom chodit.A skus im davat hry kde sa spolocne vyhraju aj ked bude bordel,malovanie farbami ,plastelina pecenie.A ked mala pobezi za tebou otoc ju,nemusi byt ako tvoj tien,uc ju samostatnosti,potom mozno aj na sestru bude inak reagovat.
@lasoli to sa lahko hovori, vrat ju naspat. Moj starsi syn mladsieho vyhodi z izby, buchne za nim dverami, aby mu nic nebral a hotovo.ked s nim pridem do izby, starsi nervaci. Mladsi mu zavadzia
Ja ti poviem ze toto je jeden z dôvodov prečo mám medzi deťmi 9 rokov. A aj tak mam koľkokrát nervy a to je mala fakt zlaticko, zato syn je ako z divých vajec 😅 Ale aspoň jej môžem vysvetliť ze mama ma teraz nervy na krajicku a je nevyspata. Neboj, robíš najlepšie ako vieš, za chvíľku bude rozumnejsia, tiež si nechá viac vysvetliť. Toto je proste zložitý vek a ty si tiež len človek.
Ahoj, aj u nás to takto často vyzerá 🙂 ...ale je to oveľa lepšie, keď niekedy nechám mladšiu s mužom a staršiu vezmem niekam von - len my dve. Nemusí to byt na dlho. Ona sa potom znova cíti dôležito a aj k mladšej sa inak správa - krajšie. Vyskúšaj ak sa ti dá ;)
...nechávať ich samé v izbe ako niekto radil sa neodporúča. Predsa len stačí chvíľa a môže byť galiba. Až od troch rokov sú deti ako tak schopné sa pri konfliktoch ,ubrániť,. Tak držím palce a pevné nervy 🙂
Vzdy som chcela vychovať sebavedome deti, nekritizovat ako kritizovali mna doma. A robim to isté 😔 je mi zo seba hrozne, mám veľké výčitky.. myslíte ze to na nej môže zanechať stopy uz teraz?
Sledujem nevychovu,velami pomohla a vela om zmenila ale reagovať na tieto skriepky koľkokrát neviem dobre a ma staršiu mám zlosť..