Mám pocit, že som nudná matka

18. júl 2023

Neviem ci som jediná taká, ale mám pocit že som nudná matka. Bývame na dedine cca 30min od mesta. Vodičak nemám a autobusom v týchto horúčavách s dvoma deťmi sa mi nezdá vhodné cestovať s 11 mesačným babom a 3r.dietatom.
Na prechádzky sa tiež nedá extra chodiť keďže je horúco vonku😏
A tak sme doma stále keď priateľ je v robote. Inak keď je on doma tak ideme na plaváreň a pod.
Len keď pozriem na staršiu dcéru tak vidím ze sa nudí. Smetne sedí a pozerá rozprávky. A keď mladšia spi mne sa vôbec nechce hrať so staršou dcerou😏
Musím aj nejaké domáce práce urobiť atď.
Som zlá matka podľa vás? Lebo keď sme samé doma tak si tak pripadám.

Ako to je u vás?

gejb
18. júl 2023

Bývate na dedine, ak v dome určite by som pre deti kúpila bazénik na záhradu 😊

autor
18. júl 2023

@gejb bazén mame, ale to je zábava tak na 20 minút. A k tomu mladšia dcéra je non stop nalepena na mne. Ja neviem ci som už vyhorela v tom materstve alebo co

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyag
18. júl 2023

Nudná možno nie, ale...ja by som na tvojom mieste ráno dala deťom jesť, nachystala ich, pobalila všetko potrebné a šup do mesta...mladšie v kočiari, staršie za ruku a idete...pokrývka hlavy, veľa vody...v meste môžete ísť na ihriská...do detského kútika...do nákupného centra...na zmrzlinu atď. Autobusy, vlaky sú klimatizované, v tomto by som ja osobne problém nevidela, ja cestujem s dcérou (4ročnou) vlakom hodinu, do väčšieho mesta...ráno ideme, večer prídeme. A potom aj týždeň o tom dcéra doma rozpráva aké mala zážitky. Aj na kupko ju beriem sama, nemám partnera. Samozrejme je rozdiel jedno dieťa a viac, ale nemáš ani kamarátky?

pupi14
18. júl 2023

tiež si myslím, že súrodencom je najlepšie spolu, my sme sa so segrou spolu prehrali aj celý deň, aj keď je pravda, že sme si sem tam vliezli do vlasov, ale tak to je medzi súrodencami úplne normálne. nehrávajú sa spolu? veď ale je kopu aktivít, ktoré vedia robiť aj doma, resp. na dvore.

zenulkaaa
18. júl 2023

Vzdy sa daju vymysliet aktivity, ktore bavia aj Teba aj dceru. Musis sa jej venovat, aspon chvilku, ja som v tomto veku so synom kazdy den absolvovala prechadzky niekolkohodinove, vzdy sme sa hrali nejak u neho v izbicke, ci sa mi chcelo, ci nie, proste aj o tom je materstvo. Oddychla som si ked cez obed spal.
Skus jej ale aj vymyslat nejake aktivity, pri ktorYch sa sama zabavi, na nete je toho kopec.
Byvanie v meste Ti nic nezaruci, vsetko nieco stoji, kamkolvek by ste chceli ist.
Na dvore sa moze hrat v piesku, mozete nafukat maly bazen a byt tam, kadejake loptove hry sa daju robit, nahanat sa, blaznit, ci len tak si akoze urobit piknik na deke.. da sa vymysliet kadecoooooo

domkakvet
18. júl 2023

Na zahrade sa da toho vela vymysliet, skor to asi tak vnimas lebo je leto, co by si robila v meste, isla na zmrzlinu, to mozes aj na zahrade si ju vychutnat.

zenulkaaa
18. júl 2023

A este jednu vec Ti poradim. Vodicak si urcite urob. To je na nezaplatenie. Nikdy nebudes musiet na nikoho cakat, spoliehat sa, ale proste ked si cez den zmyslis ze ides nakupit, ci kdekolvek do mesta, tak pojdes. Ziadne ze musis cakat na muza. Hocikedy, hocikam aj s detmi.

babulkomale
18. júl 2023

Cez den sme nikdy nesli von v tropickych teplach. Len rano a ked sa vyspali poobede, tak von navecer.
Muz nech urobi ihrisko na zahrade, kupte vselijake taniere makke hadzacie, lopticky, pieskovisko ak nemate, cim vacsie tym lepsie. Preklenies tym dni ked nepojdete von alebo niekam prec, alebo budu mat soplik ze von nie ale do zahrady ano.
A urcite si urob vodicak. To sa ti zide vsade a vzdy.

cookie29
18. júl 2023

no ked jej pustis telku :( ja nie som antiTV ale to tak na chvilku, nie na cely den. Byvate na dedine, urcite sa da ist niekam prejst, vonku bazenik, pieskovisko, kopat loptu, pozerat chrobaciky, bicykel ci odrazadlo. Mozno je v dedine detske ihrisko. Potom spolu nieco nachystat papat, take dieta uz rado pomoze. Ja by som do mesta v takych horucavach nechodila a kam aj, na kupko sama s 2 detmi takehoto veku moc nie, uz kusok vacsi sa da v pohode. Ja teda cestujem s dvoma malymi detmi uplne v pohode a mam podobny rozdiel. obcas sa da naplanovat vylet niekam, podla toho co ma dcerka rada.

yoxinka
18. júl 2023

Leto sa nejako premotáte, ale na tvojom mieste sko prioritu riešim vodičák. Ja som 7 rokov nejazdila, lebo mi lepilo, so všetkým som čakala na chlapa, všade ma vozil alebo som sa šrontila MHD/vlakmi/busmi. Keď malo druhé dieťa 2 roky, povedala som koniec. Sadla do auta a začala pomaly jazdiť. Už piaty rok jazdím, deti už máme tri a ja nechápem, ako som bez auta fungovala.

kubkovamama
18. júl 2023

Nepíšeš žiadne aktivity čo robíte vnútri okrem telky.Keď je horúco,robte to čo v zime.3.r chodila do škôlky?Už vie kresliť,strihať,daj jej vymaľovánky,nastrihat pexeso,je kopa hier.A na dome treba aspoň malé pieskovisko,ak sa vám nedá urobiť,kúp plastový bazenik a nasyp piesok,zhora zaves plachtu a máš tieň.Moji si robia bunkre po dome,kde ich napadne.Mensiu do sedačky,väčšia na bicykli odrážadle a choďte sa niekam povoziť kým nie je horúco.Unavis ich a cez obed prespia.Domace práce behajú za mnou.Von ideme podvečer alebo skoro ráno,tiež to mám cez pol hodinu do mesta a u nás ani busy nechodia.Ale pol hodka je nič,veď ráno vyrazis s kocarom do mesta,kým bude horko už si naspäť.Chodim pešo aj keď auto mám.Pouzijem iba na veľký nákup a do práce.Na peso sa zastavíš hocikde,okolo dediny isto máte lúky alebo les,rieku kde ich zabavis kamienkami,pozorovaním chrobákov,deckam stačí hocaká pre nás blbosť a sú happy

lalala94
18. júl 2023

Tak uprimne, ja mam len jedno dieta, tiez 11 mesacne, ale v tychto teplach nechodim vobec von a nikto by ma tam nedostal ani ak by bola starsia. Viem si ju zabavit aj doma. Nemyslim si, ze si matka. Tiez si len clovek. Mozno by to chcelo nejake aktivity na doma, bazenik na zahradu, pieskovisko a tak. 🙂

michaela412
18. júl 2023

doobedu im daj kamienky, nech ich pomaľujú farbami a podvečer keď nebude horúco choďte sa prejsť a dajte kamienky na miesta, kde si ich okoloidúci všimne, dopíš na kamienok nejaký odkaz, takýchto mini aktivít nájdeš na nete veľa, mám síce len jedno dieťa no keďže je sama musím ju nejak zabaviť, tiež bývame na dedine, vonku na dvore sme každý deň, má pieskovisko, bazén, rôzne hry na von, v dedine máme preliezky, pojazdí si na bicykli, sem tam má potrebu mi pomôcť, tak jej dám akože umyť riad

mamamasama
18. júl 2023

Mám 3 kusy do 4 rokov. Najmladší má 6 mesiacov. Prechádzku máme každý deň. Takisto sme na dedine. Nikde nikto, ale ideme kým nie je horúco. 4 ročný je vo veľkom bezéne takmer celý deň. 3 ročný má taký malý so šmýkalkou a tiež tam trávi dosť času. Jemu musím nejaké aktivity vymýšľať. Ale varíme, aj upratujeme spolu. Veľakrát musím staršie dať na druhú koľaj, keď dojčím, alebo uspávam malého. Je to o držku. Telka beží aj u nás, ale len počas obedu, keď je najväčší výpek. Veľa času venujú aktivitám s ľadom, želé, vyrábame plastelínu, piesok . To ich tiež vie zabaviť. V bazéne mať čo najviac hračiek, udicu, ryby a máš vybavené.

andreatytler
18. júl 2023

Ved zivot na dedine je pre male deti raj a ty vravis ze sa nic neda robit kedze nemas vodicak. Keby ste byvali v meste myslis ze by to bolo ine? Podla mna nebolo. Myslim ze si unavena a preto ta nebavi nic s detmi robit. Musis zapojit muza a najst si cas pre seba aby sa ti dobili baterky a ziskala si energiu.
Lebo aby 3 rocne dieta cez leto iba pozeralo rozpravky a smutno pozeralo, tak to je zle a treba s tym nieco urobit.
Chodte von na 2 hodiny hned rano kym nie je horuce
Potom daj babo spat a s dcerou rob domace prace a aj nieco zabavne (upecte klaciky, urobte nanuky). Jednak budete spolu, ona nepozera TV, ty si co to porobis a nemusis sa premahat aby si sa s nou hrala hry ktore ta nebavia.
Poobede bazen, pieskovisko, Ved tam mozes len sediet s mladsim a sem tam starsej zatieskat ked ta nebavi sa s nou hrat a vecer nech ich berie muz na ihrisko a ty sa venuj sebe.

daniela1911
18. júl 2023

A do prehriateho mesta by si sa šla poprechádzať? Veď na dedine môžete ísť do lesa, kľudne do 10, potom dnu, keď už pusti im na chvíľu rozprávku a uvar polievku, potom najesť, spať, zatiaľ ty dorobiš obed, práčka, upratať… poobede sa prehrať, kreslít, niečo lepiť a večerom môžete ísť zas, určite mate niekde na záhrade tieň. Zobrať deku, lego, farby, daj im do lavorika vodu, nech trhajú kvietky, umývajú Kamene..
Prepáč, prídeš mi skôr lenivá ako nudná. Priateľ čo? Pomáha ti?

maryetta
18. júl 2023

Ani pieskovisko ju nebavi? Lebo ja asi nepoznam dieta ktore by nebolo rado v pieskovisku….
Dnu ozaj malovanky. Alebo montessori aktivity si pozri.

kristina0909
18. júl 2023

Určite niesi zlá mama . Ja to poznám , hoci ja už pracujem niesom na materskej … no tiež často vidím , že syn 7r. sa nudí .. žial aj ja mam povinnosti iné než deti , domáce práce atď. Čiže aj deti sa musia vedieť občas zahrať samé. My chodíme ale hodne po výletoch aj keď v tomto teple mam i ja útlm a nebaví ma to tolko chodiť. Niekedy sme len na záhrade , za také dni som aj rada človek ušetrí 😄🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akvi
18. júl 2023

Tak v tejto horucave by mna ani omylom nik vonku nedostal, vyliezam najskor o 19-tej vonku a to ja som teda praveze ten clovek, co sa piple v zahradke hned ako rozmrzne zem a som vonku rada. Ale v tomto pocasi je kdekolvek ist a obzvlast do mesta, kde je este horucejsie, ako za trest. Vobec nemaj vycitky, ze si s tak malymi detmi zavreta doma. To, ze maju bazenik na dvore je viac, ako ma 90% deti niekde v panelakoch. Vobec by som neriesila.. Ja by som sa nalozila do toho bazena aj spolu s detmi a kludne 5x za den na 20 minut a krasne stravena hodinka s detmi.

@tanyag no netusim, kde su klimatizovane busy, ale nasa MHD a aj primestska doprava je v tomto otrasna. Minule som po dlhsom case sla busom asi hodinu, primestsky spoj, okna sa nedali otvorit, panko soferko mal svoje otvorene a my sme sa piekli v tom teple, lebo klima ani nahodou nebola pustena, skoro som sa tam pozvracala z toho puchu a horucavy. 🙄

barbora19911
18. júl 2023

Jaaj asi ti chyba fantázia pre hry s deťmi skús si spomenúť ako si sa ty hrala keď si bola malá 😊 ...a okrem toho stačí dať do Google aktivity pre deti a hneď ti vyjde ..a s takými malými deťmi sa da robiť už všeličo len tá fantázia musí trosku popracovať 😊

luccija
18. júl 2023

Veď nech sa hrá s hračkami Lego, kreslí, plastelínu pomáha tebe ..do bazéna hračky misticky nech si prelieva vodu, polieva kvety, bublifuk také malé deti sa nikdy nenudia čo budeš robiť, keď budú mať 10 r užívaj si to potom uz väčšinou nechcú robiť nič🙂Daj misku kýbel a hádžte si tam loptičku,
kamienky...keď sa zapnú rozprávky nikomu sa nič nechce.To rob, keď je veľké teplo ..
Kartové hry pre malé deti, domino, vkladacky normálne hry ako v škôlke.Ale jasné sú aj dni lenivé len dieťa treba zabaviť...upečte kolac

tanyag
18. júl 2023

@akvi
Na východe 😁

marca12
18. júl 2023

Nudna asi nie,ale znudena,vyhorena. Ja by som sa prekohla aspon doobeda,kym nie je tak horuco na prechadzky,potom obed,spanok a poobede kupanie v bazene,kreslenie farbickami,fixkami alebo kriedami na zem,tvorenie niecoho bud nech si vystrihuje z farebneho papiera kusky a lepi ich na papier,buduje si tak fantaziu. Nenechavaj ju pozerat cely den rozpravky. Musi sa vediet aj sama trosku zahrat s hrackami,nielen pri telke sediet.

jana_eyre_2
18. júl 2023

Nie si zlá mama, len sa ti nechce.. nikto iný s tým však nič neurobí, len ty.. takže ak nechceš vidieť svoju staršiu dcéru smutné pozerať rozprávky, tak niečo pre to urob.. bazén je síce zábava na 20minut, tak ako aj plastelína, alebo maľovanie, lenže keď to spočítals už máš hodinu zábavy.. keď obmedzis televízor a prídas pár iných činností a AJ krátku prechádzku (o 17tej už to sparno nie je také strašné) tak máš ďalšie minúty zábavy.. pomedzi to môžeš upratovať.. viem že máš mladšiu dcéru, zapoj ju do činnosti vhodným spôsobom - staršia bude mať pocit že má partacku, aj keď to zatiaľ reálne tak nie je.. čiže napríklad budú v bazéne spolu, potom aj mladšia bude mackat plastelínu, aj mladšia bude mať pastelku v ruke.. jednoducho keď má človek deti, tak im musí venovať nejaký čas.. viem že nie je take zložité vyhoriet, tiež som to zažila.. lenže nikto iný s tým nič neurobí, len ty.. viem že mať dve malé deti nie je len tak (ja ich mám tri a narodili sa v priebehu 4rokov) ale jednoducho musia mať pocit že si pre obe naraz..

Pozri si inak Pinterest je tam kopa super nápadov ako tráviť čas s malými deťmi..
(Super je dať zamraziť do vody malé hračky, ktoré zachraňuje pomocou striekačky, alebo lepenie cestovín, kreslenie do múky, atď atď)

jaskolka
18. júl 2023

@jana_eyre_2 presne toto s ľadom a hračkami som ja vyskúšala na mojich, nachádzala som do veľkej dózy tie male zvieratká, čo dávali dakedy ku nákupu v Kauflande, žaba, húsenice, chrobáky, zmrazila, vyklopila im vonku na betón a boli nadšení! Sedeli nad tým, kým úplne aa ľad neroztopil, syn oblieval vodou a dcéra rukami sa snažila ich vyhrabat😆😆