Ahojte všetky mamičky ktorým to už doma lezie krkom,,potrebujem sa trošku rozpísať a hladať utechu vo Vás ktoré to tiež prežívate,,som doma len vpodstate 2r a 8m,,,viem že niektoré maminy su ovela dlhšie a s viacerými detičkami,,ale ja mam pocit že som doma večne,,striedaju sa u mna pocity,,že je to vpohode ved sa staram o malu princeznu s pocitom že každý den je rovnaký ( aj ked sa vela venujem malej,,chodíme na výlety,prechádzky),,asi mi už velmi chýba kolektív,,práca kde budu ludia somnou spokojný,,kde sa vykecám s babami,,proste ja som velmi spoločenská..a komunikatívna...určite to poznáte chcem byt užitočná nielen ako matka a partnerka ale aj ako žena ktorá chce niečo dosiahnut,,,viem že všetko ma počká,,nič mi neutečie,,chcela by so, vediet ako vy riešite takuto "krízu",,šibnete dietatko babke/mame a idete žurovat?...alebo s partnerom na večeru alebo predlžený výkend?....ako to riešite vy ktoré máte maminky daleko?...ktoré ste v okoli uplne same bez svojej najbližšej rodiny?.....dufam že vo Vás nájdem inšpiráciu 😉
tak si najdi sukromnu skolku, kde ju budes davat, co ja viem, dvakrat do tyzdna na pol dna, oddychnes si od malej, budes mat cas pre seba, mozes si zacat robit nejaky kurz, ked sa chces rozvijat, alebo proste daco, realizovat sa, alebo sa znova poobzerat po informaciach, ktore budes potrebovat do prace.
Tak po prvé. Ven se nikdy nedostaneš, to je pravdilo, já mám sedum klackú je to nemožné. Musím kmitat kolem nich, ale už naštestí nejstarší má deset rokú, tak mi pomáha, je šikovnejší jak já, aj obratnejší, když mi padne v špajzge nejaká malá konzerva masiska a zakotúle se dozadu, malý se v pohode vopchá do skuliny, protáhne se a vybere, alebo vileze na strechu a natočí satelit na JV...
Neboj ratolesci rastú jak z vody a neni todle horší jak trebárs mají chlapi vojenčinu. Alespoň nemusíš šaškuvat se samopalem venku v nejakém zákope. Takto si múžeš zapat napríklad telenovelu večer, baštit chipsy, hranolky s makem, alebo údenáča s feferónkama a kukat se Fabriziovi do uhrančivé tváre jak spokojene unáša Elisu. Bude kukat aj malá, neboj, Fabrizio už plno ženských srdci klofol.
Nááá a posledná rada, nač bys chodzila utrácet prachy ven s kamoškama, míňat prachy na prodražené koktejly, nechutné vajcové zmrzliny, kafe, keré chutí jak pneumatika a ani penu nemá. Nakup si, večer si otvor pivo, sedni si, alebo si lehni, otvor notbuk a zapaj modrého koníka a máš tu kamošek na vikecávaní do úmoru.
Alebo ješče když bys mala zájem tak ve Vranove bude stretávky maminek s deckáma, pri plašení diviakov v okolí mesta, zeber rapkáče malú a jedte do terénu. Mošná aj nejakého ulovíme...
@culia1 tak som začala rozmšlat nad tou školkou samozrejem je to nekrestansky drahé,,takma napadlo že len napr som si našla tak na 4-6 hodín 16e za den.. to by sa dalo ešte,,len si myslím že sa jej tam tak zapáč že bdue chcieť chodit každý den,,,lebo už teraz len o školke rozpráva,,má s tým niekto skusenost?...že takto daval dietatko na par hodín do sukromnej školky par krát v mesiaci?
@slobodnabaculka 😀 😀 😀 hlavne ta posledná veta ma zabila 😀 😀
@slobodnabaculka viem, ze je to off topic, ale dnes sa na tvojich komentoch tak bavim, ze si mi normalne zlepsila den 😀 😀
@lady511 Ja sa takto doma dusim už 5 a pol roka, zachvilu to bude sest. Niekedy mam pocit ze budem mat tik v pravom oku 🙂 strazit nema kto, starsia chodi do skolky, s mladsim som doma. Ked pride muž venuje sa im ale ja uz som v takom štadiu že aj ked ma posiela tak ani sa mi nehcce nikam ist, lebo ani nemam s kym poriadne, lebo za tie roky sa bavim len s mamickami a to je debata stale o tom istom a tie bezdetne maju svoj zivot s tymi si uz ani nemam čo povedať tak ako kedysi, tak sa spolieham na to ze sa mi r ozum napravi ked sa vratim do prace, lebo inak fakt neviem.
@lady511 pozerám, že okres Senec - tak šup do roboty, aspoň na pár hodín. Dcérka je už veľká, určite sa jej bude páčiť, či už v súkromnej škôlke, alebo u nejakej opatrovateľky - možností je veľa. Ináč do 3 rokov veku dieťaťa si môže materskú vyčerpať aj otec dieťaťa. Opakujem - materskú - normálne sa mu vypočíta z platu, trvá o 6 týždňov menej ako pri žene (keďže neabsolvuje 6-nedelie). Možno by toto bolo pre vás riešením. Chlap by si oddýchol od zamestnania, Ty od domácnosti a dcérka by nemusela nikam chodiť ešte.
@lady511 ja som doma na rizikovom od februára a už mám podobné pocity. A to ma čaká ešte dlhá materská. Preto to riešim zatial kávičkami a vychádzkami s kamoškou a dala som sa aj na predpôrodný kurz....
Inak poznám viaceré, ktoré to v 2,5 roku dieťaťa riešili odchodom do práce a dieťa dali babke alebo do súkromnej škôlky.
@dobromila tak je to trošku komplikovanejšie kedže moj je živnostník,,a neviem si predstavit že on by bol doma a ja so svojim platom by som mala pokryť položky ktoré platí on,,opatrovatelky su drahé,,to yb som ju musela mat 8h 5dni v týždni,,takže čo by som zarobila to dam opatrovatelke 😒
ja som bola doma rok a mala som take pocity a stavy, ze som musela ist do prace...nelutujem, maly rychlo napredoval, rozpraval od dvoch, na nocnik sa pytal skoro...a mne to tiez pomohlo...uprimne napisem, necudujem sa, ze zamestnavatelia nechcu mamicky po 3 a viac rokoch na materskej zamestnavat, lebo ja som po roku mala problem...
ja napr. plne chapem tvoje pocity....presne takto som sa citila, na jednej strane stastna, ze amm dieta a na druhej ubita tym, ze nie som s ludmi, ze stale to iste...prsote som psychicky upadala.... mne enskutocne chybala moja praca, praca s ludmi.....doma som sa nemala s kym porozpravat, vyvetrat......ziadna staramama po ruke, manzel je sice super........ale stale sme to len my dvaja.....ja som sa po 2 rokoch vratila do prace......hlavne z tohto dovodu ....maly je podobny ako ja, cize spolocensky, neobsedi, potrebuje socializaciu.....takze siel do skolky ( u ans tie sukromne nie su tak drahe.....a popri rodicaku to bolo v pohode)....a poviem ti, bola to jedna z naj veci....vobec nelutujem.....zrazu sme boli obaja spokojni a vyrovnani.... ja osobne si enviem predstavit byt doma 6 rokvo v kuse....mne by isto v takmto rezime preplo....
Aj keby ti sla "az" v januari, podla mna je to skot "uz". Ved mas uz len pol roka, potom si dieta NASTALO AZ DO DOCHODKU uvidis len po veceroch ako kazda pracujuca matka a budes na tuto terajsiu nudu spominat ako jedno z najkrajsich obdobi v zivote, ktore ale maloktora doceni kym trva, skor potom je mnohym za tym luto a vidia o co prisli.
Ako na par hodin do sukromnej kludne daj, nech si oddychnes, urcite mas plne pravo, kor ked nemas moznost nikde odlozit na chvilu cez bezne dni kedze rodina je daleko. Mozno prave tato nemoznost a pretlak toho ako byt stale non stop s dietatom vyvolavaju take pocity ako mas. Taka uplna ponorka non stop s dietatom veru psychicky zdrava nie je. Ked nie je na sukromnu pravidelne, su take nepravidelne, kde mozes zaplatit si obcas strazenie ako vyhovuje, alebo si najsit v materskom centre ci inde kamosky s ktorymi si obcas deti postrazite reciprocne, aby si sa dakam dostala.
Takto nejak si ulav a zaroven si uzivaj este toho luxusneho pol roka, to sa ti uz nevrati. Uvidis, uplne vazne, ako sa ti bude cniet za tym aspektom moznosti byt spolu ked nabehnes do pracovnej rotiny a uvedomis si a precitis ze je to nastalo.
@lady511 ahoj, ja som bola doma s drobcom 6 mesiacov a mal som pocit že prídem o rozum, jedno a to isté každý deň. von doobeda nechcel, lebo reval strašne, tak len poobede, nakoniec som šla do roboty, malý zostal s mojou mamou doma a ako 3 ročný šiel do škôlky, kde mu je smutno a podobne, ale musí chodiť. Malú si mala dať skôr do škôlky, nemusela si čakať pokiaľ bude mať 3 roky.
@sorciera24 presne ako píšeš,,,ja som velmi štastná že mam zdravé a šikovné dievčatko,,vela sa hráme,,smejeme,,učíme,,,ale akoby mi niečo chýbalo,,akoby to všetko šlo stále dookola,,u nás naopak su drahé sukromne,,270e ... ano je pravda že by som dostala do novembra príspevok no ale čo potom?..mala by chcela chodit a ja na to peniaze nebudem mat,, 😒
@lalinko2010 tu mi ju nikam nezoberu pokial nemá presne 3 roky
@alana1 strata pracovnych navykov je mytus, pisali o tom nedavno v psychologickom casopise, ze podla vyskumov to vobec tak nie je, ze zvykanie par mesiacov trva kazdej, aj tej ktora vramci neprerus. prac. zivota zmeni poziciu a musi sa zapracovat trosku kym podava plnohodnotny vykon. Je to rovnake, no oblubeny mytus, ktory stavia zeny po RD nepravom do horsej pozicie a znevyhodnuje ich. Malo by sa to systematicky burat a nenechat sa takto ponizovat 😠 . Mozem ten clanok niekde vyhrabat a zacitovat, to by si mala dat kazda do zivotopisu aby od reality casto odtrhnuti pracovnici personalnych sa zamysleli a zacali pouzivat okrem vyslapanych stereotypov aj hlavu.
@lady511 no tak u ans sukromka vyjde tak 70-100E/mesiac....co je super cena.....a po roku siel aj tak do mestskej.... a na apr hodin nejaku oaptrovatelku a ty nejaky polovicny uvazok....alebo nieco take by sa nedalo?
@lady511 nemusis hladat sukromne skolky.skus pozriet u vas v dedine mozno je nejaka mamicka na MD ktoras by postrazila na par hodiniek malu a ty by si mohla ci sama alebo s tvojim niekde sa vyparit.mne tiez niekedy z toho hrabe ale nejako to vydrzat musim do septembra 😀
@sorciera24 u nás su opatrovatelky naozaj velmi drahé,,vravím čo zarobím to dam bud na opatrovatelku alebo na sukromnu školku,,možno by mi tak ostalo,,50e navyše,,pre mna je doležité aby som prišla medzi ludí ale nie za taku cenu že to čo zarobím dam na opatrovatelku,,asi naozaj jedine riešenie je dat malu na par dohín do sukromnej školky
Ja by som to riesila odchodom do prace, mala je uz podla mna dost velka. Ja som chcela ist uz do prace po roku, ale potom som zistila ze som tehotna, tak som stale doma. Krizu zahanam stretavanim sa s ludmi, alebo tym, ze si proste s detmi robim program. Rodicov mame od seba 1000 km a nemame nikoho na opatrenie deti, Ked potrebujem fakt vyfuk od deti, musi sa manzel angazovat. inak to nejde