Mám ostať doma s dieťaťom, alebo ísť do práce?

natalka2548
4. jún 2024

Neviem vôbec čo mám robiť, už mi to nedá spávať posledný mesiac :D dcérka môže ísť od septembra do škôlky a ja do práce. (Prácu by som si musela nájsť) no chcela by som už niečo zarobiť a trochu sa socializovať na druhej strane počúvam názory že mám byť ešte doma užiť si kým je dcérka malá, vyrastie rýchlo. Tak sa bojím že budem potom časom ľutovať že som s ňou neostala doma, no teraz ma to dosť láka do tej práce. Druhé dieťa neplánujeme. Čo by ste robili vy?

anjelicek26
4. jún 2024

To chceš byť štvrtý rok doma hej? To si pories s manželom a sama zo sebou. Mne by chýbala práca, chýbali dospelí ľudia,chýbali peniaze a mojmu dieťaťu kamoši v rovnakom veku a ak nie kamoši,tak hracky a aktivity zo škôlky urcite. Véd nemusíš nastúpiť hneď na plný úväzok. Ja som šla po roku - roku q pol vždy do prace,prvé mesiace len 4 dní v týždni po 5 hodín a mali sme dlhé víkendy a postupne som pridávala. Keď šli do školy, tak už klasika 40h...

viestta
4. jún 2024

Vsak este nemas pracu, kym ju najdes mozes ju davat do skolky na pol dna, ktory stravis hladanim roboty a zvysok dna budes s nou.

mamamasama
4. jún 2024

Mam pracu snov a predsa som si vybrala deti. Nelutujem.

bellaa3007
4. jún 2024

Ja som po 3r doma, už nutne potrebovala "vypadnuť" zo sveta ihrisk, detí, mamičiek, debat o detoch takže mala mala cez leto 3r a hned cez leto som si aj začala hladať prácu.
Ja som už potrebovala socializovať sa... S dcérou hned po práci/školke ideme von, venujem sa jej a jej škôlka len prospieva a zboznuje tam chodit 🙂

belllinka
4. jún 2024

@mamamasama áno lebo robiť letušku a mať doma deti je fakt práca snov 😂 To je v pohodke, od osmej do štvrtej si skočíš polietať a potom vyzdvihneš deti zo škôlky. Ty si ani na výber nemala, ako ostať doma 🙂

natalka2548
autor
4. jún 2024

@anjelicek26 má 20 mesiacov, veď to tiež mi chýbajú ľudia a trochu aj peniaze :D hej to si super vyriešila, tiež by mi zo začiatku asi vyhovoval skrátený úväzok, no neviem či sa dá do tej škôlky poldenny pobyt

reanda
4. jún 2024

chod do prace.. clovek ma robit, co ho laka, nie, co mu radia druhi a prorokuju, co bude lutovat

mamamasama
4. jún 2024

@belllinka Nevieš čítať? Vybrala som si deti. Robím private, takže môžem robiť na čiastočný, odletieť čo treba a čo chcem. Môžem byť preč deň, alebo tri. Nezáviď. Mimochodom. Všetky kolegyne majú deti a lietajú. Nevidím problém.

natalka2548
autor
4. jún 2024

@reanda to sa bojím ja že časom možno za 5 rokov že si uvedomím aká už je veľká ako to rýchlo ubehlo a že mi bude ľúto že ten rok som ešte mohla pobudnúť pri nej :D

belllinka
4. jún 2024

@mamamasama áno, viem čítať lebo tvoju prácu snov by si popri deťoch ani nemohla vykonávať 🙂 takže si moc na výber nemala, tak sa teraz netvár, že si obetovala prácu kvôli deťom

anjelicek26
4. jún 2024

@natalka2548 ano do škôlky samozrejme môže chodiť na pol dna a aj len na menej dní,povinná je až predškolská.

mamamasama
4. jún 2024

@belllinka ty by si ju nemohla vykonávať tak, či onak, tak nemusíš fantazírovať 🙈

letfenixa
4. jún 2024

@anjelicek26 aj predskolska sa môže navstevovat na poldna.

natalka2548
autor
4. jún 2024

@bellaa3007 bude mať akurát v septembri 2 roky takže nič nás netlačí aby tam išla, ani mňa do prace. Mame obe čas preto neviem že čo :D

belllinka
4. jún 2024

@mamamasama nezávidím 😂 nechápem, prečo považuješ svoju prácu za prácu snov, ale budiž. V živote by som to nerobila, si iba čašníčka a upratovačka v stiesnených priestoroch s natlakovaným vzduchom. Nie, iste nezávidím 🙂

mamamasama
4. jún 2024

@belllinka jj, keď skolabujes na palube, alebo ti zacne horiet zadok, tak povedz tej čašnicke, nech ti zachrani krk. A neviem o akom upratovani hovoris. Asi lietas len low costom. Smutneeeee.

simonaveselovska
4. jún 2024

ak nemá ešte 3 roky a máte aj rodičovský určite by som ostala sňou doma. Tak či tak treba počítať stým, že to dieťa bude 1 polrok stále choré..

natalka2548
autor
4. jún 2024

@belllinka a @mamamasama žienky prosím vyriešte si to súkromne 🙄

reanda
4. jún 2024

@natalka2548 bojis, lebo pocuvas take nazory 🙂 .. clovek vacsinou lutuje len tie rozhodnutia, ktore urobil z hlavy.. ze sa proste zle rozhodol.. ked konas podla toho, ako citis, vlastne nemas co lutovat.. lebo si si vyhovela a to bolo dobre.. ked sa situacia zmeni a ty budes zas citit nieco ine, znova si vyhovies a budes vlastne stale spokojna, nemas co lutovat.. a dieta budes mat pri sebe vzdy, vzdy si ho mozes uzivat 🙂 nemusis nic spatne lutovat.. ved keby si si ho chcela teraz uzivat sposobom, ze si s nim cele dni, tak si ho uzivas a netuzis po socializacii v praci 😉 .. tie pocity/tuzby ti hovoria o tom, co skutocne teraz chces a potrebujes a co je pre teba dobre.. to sa nelutuje 🙂

mamamasama
4. jún 2024

@natalka2548 ta dama si riesi svoje komplexy pri kazdej teme. Je mi luto, ze zacala aj tu.

belllinka
4. jún 2024

@mamamasama áno lebo ty lietaš s exkluzívnymi aerolinkami a tam čašníčku, ani upratovačku robiť nemusíš?

mamamasama
4. jún 2024

@belllinka vies co je private jet? Vies kto su "cleaners" Nie. Mozno v buducom zivote, ak budes lepsi clovek, to zistis. Teraz si chod riesit svoje komplexy inde moja mila. ✌🏻

svetlonos
4. jún 2024

@natalka2548
pokial nie si nervózna, s malou ti je doma dobre a peniaze nechýbajú, kludne ostan doma. Mate len jedno dieta, užite si spolocny čas 😀 To neoľutujete. Ved teraz môžete chidit na vylety, hrat sa spolu. Potom už bude škola, práca - toto je naozaj super čas.

natalka2548
autor
4. jún 2024

@simonaveselovska má teraz 20 mesiacov takže máme obe ešte čas. Áno máme rodičovský

bellaa3007
4. jún 2024

@belllinka ja tomu nerozumiem prečo dokážu byt ludia takýto. Denno denne pocujem ako sa v škole vysmievajú malí žiaci jeden druhemu ale je to asi prirodzene ak vidia také správanie doma, ako ty predvádzas.
Ved napísala svoj nazor, že mala dobru prácu ale vybrala si deti tak nechápem načo ju urážas? Kde pracuješ ty ked zhadzujes a zosmiesnuješ jej pracu? A pliesť uplne kraviny mimo temy autorky... načo??

belllinka
4. jún 2024

@mamamasama tak ma uveď do obrazu, čo teda konkrétne robíš?
@bellaa3007 lebo si myslí, že sa všetci zbláznime z toho, že ona je letuška a vyťahuje to v každej téme

lija22
4. jún 2024

@belllinka ahoj. Mozno si to neuvedomujes, ale prezentujes sa momentalne pomerne nedospelo a nemudro. Urcite sa v realnom zivote nikomu kvoli zamestnaniu nevysmievas, lebo momentalne takto posobis. uz si to prehnala

amelia89
4. jún 2024

@natalka2548 Ja by som v tvojom pripade isla na ciastocny uvazok - bud na 3/5 dni v tyzdni alebo na 4 h denne - dcerka by bola pol dna tam, zarobis,socializujes ale cele poobedie mate stale pre seba 🙂

natalka2548
autor
4. jún 2024

@svetlonos práve to že nás netlačí čas ani peniaze, len ja už by som chcela niekde vypadnúť :D niečo málo by sme si prilepšili keby idem do práce ale nič prevratné. Nervózna niesom je to malé zlatíčko prehrá sa sama, pomáha upratovať. Asi máš pravdu ten rok a pol nám ubehne ako voda. Ďakujem

bublinka1426
4. jún 2024

@natalka2548 musis pocitat s tym, ze kazdy rok navyse ti nebude moc hrat do karat pri hladani prace. lebo byt doma sa moc zsmestnavatelovi nepaci. ano, jedno je pekne vychovavat dieta , druha vec je ze zena pri detoch zial degraduje ( z jeho pohladu)