Mám manžela/partnera a 2 krásne deti

15. jan 2023

Casto tu citam tuto vetu. 2 krasne deti, akoze ake su to krasne deti? Zdrave deti? Pekne deti? Ak ma niekto skarede deti napise skarede deti? Asi nie, naco je potrebne pisat 2 krasne deti?
Ved tie deti su krasne len pre rodicov, pre ostatnych su to len obycajne deti.
Tie, ktore mi idu pisat, ze nemam co robit a asi mam nudny zivot a riesim kraviny, prosim sa zdrzat komentara, nebudete predsa stracat svoj drahocenny cas komentovanim niecoho, co vas nezaujima, vsak?

A pre tie, ktore sa rady zamyslaju, ako vnimate toto slovne spojenie?

miadi
15. jan 2023

2krasne deti znamena ze ta mama je stastna a spokojna ze ich mà. Je na ne hrda. No a potom je tam problem s ich otcom . Ktoremu porodila vypiplala ( vacsinou sama) dve krasne deti . A panko aj tak nie je spokojny vyraba dusno je frflos lakomec alebo mà milenku. To slovo krasne znamena ze su hodnota neocislitelna. Su krasne ludske bytosti ktore si zasluzia krasny zivot . Nie len zivot ale krasny zivot. ( to len nech mozes dumat aky je rozdiel medzi len zivot a krasny zivot 😁)

hradnapani
15. jan 2023

tak, ze pre matku su jej deti krasne, ze je s nimi spokojna - a pod tou krasou je schovanych milion citovych veci, zazitkov, prejavov lasky atd. a samozrejme, pre ne su najkrajsie tie jej aj fyzicky, aj ked vie, ze to nie je objektivna pravda ;)

autor
15. jan 2023

@miadi
@hradnapani mam tiez deti, ale takto to neprezivam ani si nemyslim, ze prave tie moje su najkrajsie a najlepsie a najmudrejsie pod slnkom.
Su to normalne deti ako tisicky inych.

hederamonstera
15. jan 2023

Ani pre teba nie su take?

autor
15. jan 2023

@hederamonstera mne je toto slovne spojenie cele cudne, akoby nikto deti nemal len dotycna co to pise🙈

lypka
15. jan 2023

No tak potom asi niekde nastala chyba, keď vlastné deti vnímaš rovnako tisíce iných... Aj ja o svojich viem, že nie sú najkrajšie, najlepšie a najmúdrejšie, ale pre mňa sú aj so svojimi chybami výnimočne dokonalé....

autor
15. jan 2023

@lypka nemusi byt nikde chyba, len nepouzivam slovne spojenie, mam 2 krasne deti. Mne staci napisat, mam 2 deti.

miadi
15. jan 2023

Krasne deti je uplne normalne spojenie . Lenze pre mna su vsetky deti krasne Takze Ja tam problem nemam . Skor by som chapala Keby ti vadilo ked pisu “ moje najkrajsie” . Lenze to nie je myslene ze najkrajsie na svete ale pre tu osobu su naj. A potom je este extra level kde by ta uz piclo kde pisu ze moje najkrajsie na svete 🤣

madeline1
15. jan 2023

ze su aj poslusne a vsetko je s nimi v poriadku, rodicia su hrdi

galganka
15. jan 2023

Mám manžela a spolu máme tri krásne a úžasné deti. A komu se to nelíbí, ať mi prdel políbí. To už kde sme, keby si nemôžem vychváliť vlastné deti... 🤗

thereisabear
15. jan 2023

Podľa mňa je to zaužívané slovné spojenie, ktoré vyjadruje pozitívny vzťah k deťom. A teda ak má žena problém, je v niečom inom, ako v deťoch.

kvietok2891
15. jan 2023

@galganka 👍👍👍dobre si to napísala

sima338
15. jan 2023

Aj ja hocikedy poviem, že som šťastná, že mám zdravú krásnu dcéru, a určite tým nemyslím, že by nikto iný nemal alebo že moje dieťa je výnimočné a najlepšie na svete. To je ale pre nás rodičov. Ale sčasti chápem, ako to myslíš, ani mňa by moja mama tak nenazvala, tiež to tak obaja rodičia neprežívali, proste ma brali ako ich dcéru. A celkom ma to aj mrzelo, ale rodičia boli a sú takí, že pochvaly boli aj v detstve minimálne. Nič viac ani hlbšie by som za tým nehľadala.

sasesoe
15. jan 2023

Ahoj, no vo mne to vyvolava pocit akejsi hrdosti, ze je vsetko "na poriadku", ako ma byt...
nieco podobne, ako ked je zene polozena otazka, ci je slobodna /vydata a odpovie, ze je šťastné vydata- ze to nie je len papier, ale ze to ani nechce nijako menit / nema záujem o nejaku bokovku, ak nahodou bola otazka polozena s nejakym podtonom...
P.s. ak ma zena dieta/deti s nejakym handikepom, casto o nich hovori ako o "vynimocnych" detoch, cize krasne moze byt i vo vyzname zdrave

miadi
15. jan 2023

Skor sa zamysli preco ti to tak vadi.

autor
15. jan 2023

@sima338 ja mam s detmi uzasny vztah, su sikovne, skvele a takmer uz dospele. Ale fakt mi nikdy nenapadlo pouzivat toto slovne spojenie. Pre mna je to automaticke ze svoje deti lubim tak ako vacsina rodicov. Nemam potrebu to nejako extra zdoraznovat.

autor
15. jan 2023

@miadi mne to vadi? Ja skor analyzujem a pytam sa ako to zeny vnimaju. Niektore maju fajn reakcie, niektore sa to snazia samozrejme ako obvykle otocit proti mne, ze som ja vadna, lebo nieco riesim co riesit netreba, lebo ony take neriesia😉

kvietok2891
15. jan 2023

Presne prečo ti to vadí aj ja používam slovo mám dve krásne deti keďže sa dobre učia snažia sa pre mňa sú jedinečné lebo sú moje samozrejme ze aj iné deti sú krásne ale moje sú pre mňa jedinečné lebo sú moje a podľa mňa každý rodič ktorý má normálny vzťah k dieťaťu to cíti rovnako .keď to tak necítiš musí byť v niečom chyba

autor
15. jan 2023

@sasesoe toto sa mi paci co pises, asi to vystihuje celu podstatu mojej otazky, dakujem.

sima338
15. jan 2023

@autorka, veď ja chápeme, že máte krásny normálny vzťah, len vravím, že to, že ty to tak nepovieš, neznamená, že ostatné kočky v tom niečo iné vidia. Len tam dajú aj to krásne.

autor
15. jan 2023

@kvietok2891 boze pomoooc zas mi to vadi a je niekde chyba🙈. Nikde nepisem ze mi to vadi, pytam sa ako zeny vnimaju toto slovne spojenie. Necitaj to, co tam nie je...

autor
15. jan 2023

@sima338 ano asi to tak bude

miadi
15. jan 2023

Nehovorim ze si vadna. Ked uz sa zamyslas preco druhi ludia robia nieco co ty nie.. preco ta to trapi. Ved kazdy robi nieco inak . Pouziva ine slovne spojenie. Nenapises ze mas dve krasne deti , ale Snad to neznamena ze si myslis ze su skarede. Ked sa zamyslas preco druhi tak logicky sa treba zamyslat aj preco ja nie? Odpoved je jednoducha. Kazdy sme iny. A nehovor ze ti to nevadi Lebo z tvojich pismen to znie ze ti to vadi 😉Ja to nezvyknem hovorit ci pisat ale nemam problem ked to ina mama tak povie oci mi to nekole. Ja zas nemam rada ten plural ze idu nam zuby! Nase prve kroky atd. ( vykakali sme mi nevadi Lebo to sa realne da naraz 😆)

autor
15. jan 2023

@miadi no vidis, aj tebe vadi idu nam zuby, toto zasa nevadi mne. Len niekedy nam nieco udrie do oci a napadne nam preco je to tak zauzivane.
A tieto krasne deti mi dnes udreli do oci v inej diskusii. A?

cecilia29
15. jan 2023

Prívlastok krásny je posla mňa niečo čo dodá vete doraz na to ze je človek spokojný, šťastný , vyjadruje pocit hrdosti. A zároveň to jednoducho znamená ze dieta ten rodič považuje za krásne (je to sicd v 99% pripadoch, to by musela byt diagnoza ak by to tak nebolo). Pozri , ja mam 3 krasne deti. Prečo to píšem? Lebo ich považujem. Za krásne. Aj vyzorovo .

miadi
15. jan 2023

Ale nezakladam o tom temu 😂zas az tak mi to nevadi. Len mi to pride vtipne to mnozne cislo nemam potrebu aby mi to niekto vysvetlil ze preco to tak je. Chapem ze oni si to ani neuvedomuju ze im zuby vysli davno pradavno. Ale aspon si si priznala ze ti to vadi 😜

sisaka
15. jan 2023

Ja ten vyraz nepoužívam, ale žily mi to netrhá. Väčšina rodičov sa na svoje deti nedokáže objektívne pozrieť - či sa to týka vzhľadu, šikovnosti, nadania, inteligencie atď. Ja si pomyslím svoje, ale nekomentujem, nech si ľudia myslia o svojich deťoch čo len chcú, kľudne aj to, že sú najkrajšie, najmúdrejšie a najšikovnejšie.

kvietok2891
15. jan 2023

Áno písala som to ja . V druhej téme

miskomisko1
15. jan 2023

Tak teraz som čítal v jednej diskusii a tam jedna mamička písala že má doma dva kusy 🤣🤣tak dúfam že autorka je spokojná že nepoužila dve krásne deti 🤣🤣

lavinis
15. jan 2023

nevnímam to nejako negatívne, skrátka do toho "krásne" je premietnuté, ako ich mama vníma, že sú pre ne všetkým. Ja to nepoužívam ale v zásade mi to nevadí.