Mám ísť do práce, alebo ešte doma s dcérkou?

ivakat248
10. dec 2024

Ahojte,dcera ma 2roky a 4mesiace. Je to moja druha dcera. Sme na seba dost naviazane. Ja som ta matka,co si to doma doslova uziva Ja som s av materstve prostr nasla Venujem sa dceram. Su mudre a sikovne. Viac deti asi uz nebudeme mat,lebo ja mam od lekarov zakaz..... Lenze manzel uz na mna tlaci,aby som riesila pracu. Byvame na vychodnom sr. Tu je dost problem najst pracu.....v odvetvi,ktore som vystudovala sa vyskytne fakt len maloco. Dnes sa ale okrajovo naskytla prilezitost,co by bola ako pre mna. Tak ma manzel ukecal,nech tam poslem zivotopis. A ja som poslala. a oni ihned volali a asi by mi to aj dali...... Len ja sa na to este necítim. Popri materskej mam nejake brigadky (tie s amojej oblasti tykaju....),cize do rozpoctu prispievam nieco. Ale naozaj si neviem predstavit, ze dam malu uz do skolky. ak by ju teda vzali..... alebo k svokrovcom,ktori by ju rozmazlili masaker....nechcela by som,aby bola 9hodin u nich....tam je to sama sladkost a pod.... ja idem len k lekárovi na 2hodky a uz mi mala chyba....
no ale mi vrta v hlave, co ak to teraz nevezmem a potom o pol roka si budem bit hlavu o stenu, ze som to nevzala. abudem potom nezamestnana.....
co by ste robili? viem,ze radit tzko,ale chcem pocut nestranny nazor....

kabinka11
10. dec 2024

@ivakat248 brala by som prácu, kvôli pol roku si necháš ujsť príležitosť? Keby mala dcéra pol roka nepoviem nič, ale tu by som sa rozhodla jednoznačne. Skorej by som sa bála, že mi ju nevezmu do škôlky počas roka.

lonely66
10. dec 2024

@ivakat248 ak deti zvládajú zariadenia bez častých chorôb, na tvojom mieste by som skúsila ísť do práce. tak či tak sa tam raz budeš musieť vrátiť, načo to odkladať, ak zdravotný stav detí je viac než dobrý?
to, že si "mamička", je síce krásne, mám takú kolegyňu, má takmer 50 a odchované dospelé deti, ale stále si vie predstaviť byť doma s bábätkom.... ale, samozrejme, vie si jasne predstaviť, že z mnohých dôvodov to už nie je reálne... chcem tým povedať, že ak cítiš teraz to, že "nechceš prísť o čas strávený s deťmi", tak to isté budeš cítiť, aj keď budú mať 10, 15, 25, 35 rokov.... je len na tebe, ako to spracuješ. manžel má pravdu. potrebuješ prácu a socializáciu...

monicazbb
10. dec 2024

@ivakat248 ak ta na vychode Slovenska vzali do prace, kt. je tvoj odbor a málokedy sa vyskytne, nevahala by som . Riešila by som školku. Ak ju hneď nevezmu, popros potencialneho zamestnávateľa či nepočka nejaky ten mesiac, že nevieš kam dať dcerku. Tak či tak raz tato situácia pride. A keď budete mať viac peniažkov, viac môžeš dcérkam dať zažitkov.

petamich
10. dec 2024

Hm ja sa tiez priklanam k nazoru ist do prace, ked pises, ze u vas je prace menej a este si nasla aj nieco v odbore

dadka1997
10. dec 2024

@ivakat248 na vychovu a starostlivosť su dvaja .. ak ti ju vôbec vezmu do škôlky, k svokre ju dat nechceš, čo sa dá chápať ako narušenie autority ( vychovy) rodiča..
Mňa by len skor zaujimalo prečo ta muž tlačí do prace ? Ty sa na to necítiš vyhovárať sa na putu medzi tebou dcerou sa neakceptuje, raz do tej skolky aj tak pojde a ty do prace.. ak mas prilezitost dobrej práce môžeš to skúsiť, rodicak ti nezanikne budes stále poberať .. ale treba brat do uvahy, ze vie sa stat, ze po nastupe do sk.zariadenia deti bývajú casto choré, bude ti ochotný pomôcť sa o dieťa postarať, myslim očr

hederamonstera
10. dec 2024

Ako velmi je na teba naviazana? Preco ta muz tlaci do prace? Nedavate to financne? Kebyze si neskor najdes pracu v inom obore, bol by to velky financny rozdiel?

Ja si teda matersku neuzivam ale nesla by som precod naviazaneho dietata, ak by som nemusela

bolarazjedna
10. dec 2024

Taka možnosť nie je, že ty do práce a manžel na materskú? Dieťa by nebolo zrazu v škôlke a ani so svokrovcami.

banalu
10. dec 2024

Ak na teba muz tlaci, asi ma dovod. Aky je jeho dovod? Je to o financiach? Alebo je v tom nieco ine? Mozno si mysli, ze ak pojdes spat do prace tak sa mu ciastocne ako zena vratis a nebudes tolko zavislacit na detoch?
To su len moje dohady, ale urcite tam je nejaky dovod, ktory si nenapisala.
Ono je to vsetko krasne ked sa zena v materstve najde, ale bohuzial niesi len matka.

gerfinka
10. dec 2024

@ivakat248 mne ešte napadlo, čo tu zatiaľ nebolo spomenuté,či by sa tam nedalo s nimi v práci dočasne dohodnúť na skrátenom úväzku. Ja som nastúpila skôr do práce, ako sa skoncila materská. Začínala som na polovičnom úväzku. A bolo to super. Po roku som nastúpila do inej práce na plný úväzok a príde mi to ako masaker. Mám pocit, že nič nestíham. Najmä byť s deťmi toľko ako predtým.

mamamasama
10. dec 2024

Uzivala by som si deti. Praca vzdy bola, aj bude. Ich detstvo je len raz.

madeincssr
10. dec 2024

@ivakat248 a skusit to a pocas skusobnej doby sa trosku vyjasni, ako to vsetko zladite?

podbel2512
10. dec 2024

Ja som nešla. Deti sú malé len raz.

caroline_
10. dec 2024

urcite by som bola s dcerkou,deti rychlo rastu a mozno by si to olutovala,navyse sa na to necitis ani v praci by si mozno preto nebola spokojna

mirkam3
10. dec 2024

@ivakat248 vzala by som to. Sále ti pobeží rodicak a aspoň zistíš, ako sa ako rodina na nový system nastavite.
Ved o pol roka by si aj tak riešila presne to iste, len s tým rozdielom, že možno žiadnu ponuku šitú tebe na mieru nebudeš mat a budeš robit oveľa viac kompromisov ako dnes. Ale samozrejme záleží od teba, či chceš pracovať v odbore (a ako žiadaný ten odbor je) a realizovať sa aj mimo rodiny, alebo si z tých čo už po materskej vezmú fakt hocičo mimo svojej kvalifikácie, lebo prvoradá je pre nich napr lokalita, pracovna doba, atd.

colsami
10. dec 2024

"Tu je dost problem najst pracu.....v odvetvi,ktore som vystudovala sa vyskytne fakt len maloco."

Urcite by som vyuzila prilezitost a uz bude ako ma byt. Ak je to takto ako sama Ty pises, aby si potom nebola dalsie roky doma bez prijmu. Alebo bude odkazana na prace mimo Tvoju klasifikaciu, s blbou pracovnou dobodu, daleke dochadzanie, atd at... cakaju nas tazsie casy, riadne to zvaz. Keby si povedala ze ma dieta pol roka, nepoviem ani pol slova. Ale ved tak ci tak by za par mesiacov uz isla do skolky.

janinah
10. dec 2024

Ísť do práce a ešte novej od dvoch malých detí je masaker.Zazila som...Ale je jedno.ci to zazijes teraz či o pol roka.Raz to príde.A teraz je šanca.ze to bude práca.ktora ťa bude baviť.O pol roka to môže byť o dosť ťaxsie s hladanim.Vzdy môžeš odísť v skúšobnej dobe.

nikpa
10. dec 2024

@ivakat248 ja som spravila to isté a dodnes to ľutujem. Dala som malého skôr do škôlky, že veď kvôli pol roku si nenechám ujsť príležitosť na prácu. Ale ten pol rok, ver ze u dieťaťa môže spraviť veľa a hlavne keď je na matku moc naviazané. A ďalšia vec, ešte sa v živote narobíš dosť, no čas strávený s malými deťmi sa nikdy nevráti. Takže moja skúsenosť bola zlá a mam kvôli tomu dodnes vyčítky. Sprav ako uznáš za vhodne, poznáš si dieťa najlepšie a vieš, či to vaša finančná situácia naozaj potrebuje alebo nie.

lenuska9999
10. dec 2024

@ivakat248 pozri , či pôjdeš do práce teraz , alebo o pól roka, bude to ťažké. Ale pól rok zbehne ako voda a čo potom ? Ja by som na tvojom mieste skúsila vziať tu prácu, veď stále môžeš potom povedať, že predsa to nie je pre mňa a odísť. Budeš mať skúšobnú dobu a vtedy môžeš v podstate odísť zo dňa na deň. A mala nemusí byt u svokrovcov. Existujú jasle. Síce sa za ne platí, ale rodičovský príspevok ti ostane do 3 rokov veku dieťaťa, čiže môžeš pokryť z toho a výplata ti ostane celá.

kristinapetronela
10. dec 2024

Jasné že do práce .čo doma s dcérkou ? A peniazky treba

pbra40
10. dec 2024

Ty do prace. Muz na matersku.

dzulli1980
10. dec 2024

Išla by som do práce ... o pol roka už nemusí prísť v regióne, v ktorom žiješ, taká príležitosť ... a na rovinu, peniaze treba.

mamaaja82
10. dec 2024

Nesla by som do prace ani nahodou este sa v zivote namakame az az.Uzivaj dieta kolko sa da.

mabenn
10. dec 2024

este by som ostala doma...pre dceru je dolezity kazdy mesiac

anjelicek26
10. dec 2024

Išla by som do prace. Práve preto,že nechceš robiť nejakú mimo robotu len aby si niečo mala, ale to,čo si študovala a co ta baví.. najneskôr o 8 mesiacov bude v skolke tak ci tak... keď to nepôjde,vrátiš sa na rodicak. Manžel by netlacil,keby tie peniaze nepotrebujete. Ale dve rodičovské po sebe a dve deti dosť náročná vec pre rodinný rozpočet v dnešnej dobe.

ankare
10. dec 2024

@ivakat248 nechoď ešte do roboty. Dcérka je malá a potrebuje Ta. Tieto časy už nikdy nevrátis.
Narobis sa ešte dost. A si na rodicaku, takže prispievas do rozpočtu.
A na začiatok by som volila skrátený resp. polovičný úväzok, ak sa dá. Kým sú deti malé.
Držím palce!

lenka2232
10. dec 2024

Nesla by som..odisla som od syna skor a vycitam si to,aj ked,peniaze sme potrebovali..ked mi bude dopriate este jedno dietatko,chcem zostat do 3r.doma..praca vzdy bola,aj bude

larra15
10. dec 2024

@ivakat248 ahoj poradím ti ,zostaň s ňou doma do 3 rokov ,ja som mala tiež nastúpiť ako ty do práce ale som odmietla ,teraz som nastúpila až do práce keď mala má 3roky a bolo mi veľmi ťažko veľmi mi chýbala a tak ísto ja jej

olimuc
10. dec 2024

Nakolko uvazujes o novej praci, tak za polroka nebudes mat asi ani narok na podporu … ci sa Ti potom naskytne rovnaka prilezitost je otazne… za skusku nic nedas. Okrem toho este ta nezobrali … tak aspon pohovorov by som sa zucastnila, aj ked uvazujes, ze by si este ostala doma .. aspon mat strcenu nohu vo dverach a mozno ta oslovia aj neskor

vilma7
11. dec 2024

Ja som išla 2x do práce od polročných deti (zahraničie) ale na znížený pracovný úväzok.
Môžeš sa skúsiť s nimi dohodnúť, že ca 6 mesiacov polovičný a potom na plný...ak by sa dalo.
Pre mňa to bola psychohygiena z denného kolotoča, ako varenie, pranie, deti, ihrisko...atd

pralinka86
11. dec 2024

Zacala by som skolkou, zistiť, ci vobec je miesto. To sa zide aj do buducna, ak by tato práca nevyšla.. prípadne súkromné skolky. Následne ci by si mohla mat polovicny uvazok a kedu najneskôr nastúpiť. Svokru by som nechala asi len ako poistku na choroby. A zamyslieť sa kto je viac naviazany, ty ci dieta. Pride mi, ze skôr ty