Mám dosť z ročného dieťaťa

2. apr 2023

Baby už nevládzem, každý sa teší ze ide s dieťaťom na výlet, ako si užiť deň sním moje dni sú podľa mňa len utrpenie, každé ráno vstávam s tým co zas bude že možno lepšie ale asi nie cele dni je zla , vieska, hádže sa o zem , s ničím sa nevie hrať, chce chodiť a nevie večne len za ruky ťahá a chodí ako ju dám dole koniec hodí sa na zem , už mám dosť moje potuchy sú keď spi fakt , mame ísť na pobyt človek si povie ôk zostane pozit naladený ale nechce sa mi všade vrieska všetko je na prd nikdy nie je spokojná a ja už mám vážne dosť, už nevládzem a modlím sa aby mala už aspoň 2 roky:(

pribinak
2. apr 2023

Kto ju naučil chodiť za ruky? Poďakuj sa tej osobe

tosomja
2. apr 2023

Myslíš, že to bude iné keď bude mať 2r? Musíš ju vedieť zabaviť. Keď nevie chodiť, tak za ruky, do nosiča, do kočíka, pozerať zvieratká, hádzať vtákom žrať, rybkam, sliepkam...alebo pozerať vláčiky, zbierať kamienky, kvietky, ukazovať, zaujať. Ona nevie čo má robiť, ty ju musíš nasmerovať, aby ju niečo zaujímalo. Ani moje deti sa doma nevedia hrať, len lietajú, skáču, kričia, ale preto chodíme vonku, lebo sa vedia zabaviť, či v mláke, piesku, na smykalke, alebo len tak chodíme a všetko komentujeme.

dskjhfdlkdjhl
2. apr 2023

Ake aktivity spolu robite? Lebo obe deti som mala od malicka velmi akcne, ale vzdy sme nasli nejaku zabavu a sice obcas aj vrieskali, ale vzdy nakoniec pri nejakej vhodnej cinnosti prestali. Najhorsie je, ked sa nudia.

viestta
2. apr 2023

Myslim si, ze si neodpocinies najblizsich 17 rokov, mozno uz v tom veku nebude furt plakat, ale klud mat nebudes tak ci tak a budes este s laskou spominat ako dobre bolo kedysi.
A neviem kde je otec, ale je rovnaky rodic ako ty, takze pekne krasne nech ju zabava aj on. Dieta je vase spolocne a aj matka ma narok na to aby vypla.

matkahelka
2. apr 2023

@tosomja presne. ty si uz komentovala v podobnom prispevku, ze tvoji drobci sa tiez len so somarinami hraju, hracky O bodov a ze ste nonstop vonku. Presne ako u nas.

Autorka- zmen pristup. Dieta z teba ten tvoj negativizmus voci nej citi. Kazde dieta je ine, su deti, ktore sa prehraju s jednou kockou a plastovou flasou same pol dna (m9ja starsia dcera bola taka) a su deti, ktore si vyzaduju nonstop pozornost (mladsia je taka).Za ruky ju nevod, je to zly navyk neprospievajuci jej chrbtici. Ak ju nic doma nebavi, tak nosic/kocik a von. Hadzat kamienky, trhat kvietky v trave, zbierat listky... Ja mam 15 mesacnu, extra zivu dcerku. Doma mame hraciek prisaham asi z polovice dracika a aj tak sa hra s varechami, hubkami na riad, servitkami, atd. Aj to ju bavi len chvilu. My sme nonstop vonku. Ci prsalo, ci snezilo, ci by krokodily padali z neba- do kocika a nachodime kilometre - tu vidime takeho psa-komentujeme to, inde vidime macku-komentujeme to, pristavia sa pri nas ine deti - radost prevelka. Kamienky, konariky, listky- zabava neskutocna.

gabika0825
2. apr 2023

Tak je ešte mala, ale mali by ste obmedziť nejaké nosenie na rukách a chodenie za ruky. Lebo to bude ešte horšie. Však keď si sadne na zem tak nech sedí, podľa mna sa asi aj nudi

iwesska
2. apr 2023

Kluud,este neprislo obdobie vzdoru a puberta,to estelen budu zazitky👌 Pozri montessori aktivity, tam najdes kopu inspiracie,ako s nou travit cas. Vy ste uz nervozne jedna z druhej.

filodendron
2. apr 2023

Vsetko prejde, vydrz este par mesiacov, zacne chodit a byt mobilnejsia, bude lepsie. Ale inak je uplne normalne, ze take male dieta chce byt na rukach, chce to zmenit trocha pohlad na vec, ja ked som mala take stavy, bolo to tym horsie, cim viac som si hovorila "co zas" (ked nastali revy). Ked som svoje dieta prijala take, ake je, aj urevane, ukricane, aj s nedostatkami, asi dieta citilo, ze je prijimane a lubene za kazdej okolnosti. A ukludnilo sa. Nehovorim, ze nemame horsie dni, ale uz si nemusim davat na usi ochranne sluchadla ;) sama sa ti este neprehra, tak okolo tych 2 rokov to uz zvladne. Co sa tyka nosenia na rukach, ja som z opacneho tabora, ja tomu svojmu dietatu doprajem tolko nosenia, kolko v tej danej chvili potrebuje. Neboj, nebude to trvat vecne a este ti to neskor bude chybat. Oni potrebuju naplnit svoju potrebu a citit sa v bezpeci. Skus si inak sadnut na zem a odtial stale vnimat svet, ked niekto nieco robi, nieco zaujimave, co si nevidela este. Tiez by si chcela byt v takej urovni, aby si videla, co sa robi. Vodenie za ruky- pokial sa to robi spravnym sposobom, chrbtici dietata to neublizi. Su deti, co potrebuju viac istoty zozaciatku.

barbora19911
2. apr 2023
https://www.youtube.com/watch?v=YiaJ43jnFjM

A čo by si povedala na toto keby si to mala doma ? 🤣🤣🤣🤣🤣

basulaak
2. apr 2023

Uplne ta chapem. Moj ma za chvilu 2 a ja sa pytam, kedy to uz bude jednoduchsie. Vela veci ide cez rev, vresk. No vzdor jak hovado. Nechapem ze do tohto ide niekto dobrovolne viackrat po sebe🤣 drz sa

rakso
2. apr 2023

Moja dcérka má takmer rok a keď sačala robit prvé krôčiky tak tobolo presne také ako opisuješ. Za všetko revala, nič ju nebavilo, stále na mne zavesená, keď som pri nej na zemi bola, tak sa po mne štverala, chcela chodiť, ale bála sa, tak stále za ruku chcela. Trvalo to pár týždňov a práve vtedy potrebovala, aby som sa jej najviac venovala, aj keď mi to neustále revanie liezlo na nervy 🤷‍♀️ čo najviac som jej všetko komentovala a ukazovala, sedela pri nej na zemi, čítali sme knižky, letáky, noviny, ukazovala som jen fotky, v kuvchyni máme učiacu vežu, tak tam mi vydržala, keď som jej dala miešať do mištičky niečo alebo zobkať ovocie, piškóty alebo sa hrať so šupkami kým som chystala vývar a podobne. Naša sa aj rada vozí v kočiari a sme vonku každý deň za každého počasia, lebo musím venčiť psa. Teraz je obdobie, kedy sa všetko prebúdza, malá vníma zvuky, vtáčiky, štekanie, krik detí, hrkútanie holubov, nič jej neujde a všetko všetučko jej komentujem. Niekedy si už pripadám ako taký dilino 😃 ale je mimoriadne zvedavá, tak vysvetľujem 🤷‍♀️😄

tinka8512
2. apr 2023

@basulaak vies co,ja mam pat deti,ale toto piate je presne taketo. Prve styri uplne anjeli,fakt,ale keby toto piate je prve tak asi mam jedinacika 😅
Je to strasne na nervy, uz bude mat tri,trochu sa to zlepsuje ale aj tak neskutocne vrieska za vsetko a to sa povazujem za skusenu matku

morgane1975
2. apr 2023

Nechápem na čo ste si to dieťa urobili… čo ste čakali? Prechádzku ružovou záhradou?

zabka79
2. apr 2023

Uplne ta chapem, niektore deti su ako anjelikovia, mne stacilo ako deti ticho sedeli v cakarni napriklad, zatial co ten moj vyskusal vsetky hracky robil hluk a to este nevedel ze si ich nemoze zobrat domov. Sceny a hysteria... moc sa na dva roky netes to bolo tusim najhorsie obdobie. Syn si bezne lihal na zem hocikde, v kociku zachvat, tam nesedel odkedy urobil prvy krok. Ach boze moja kreativita musela byt nekonecna aby aspon robil parodiu na normalne spravanie. Mne zachranila "zivot" skolka. Drzim.palce...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makakova
2. apr 2023

Berieš to moc vážne..... Skludni seba a ukludni sa aj dieťa.

mirkava
2. apr 2023

Môj keď som ho ignorovala keď plakal a chcel si vynútiť pozornosť, začal hlavou búchať o kachličky 😁. Vedel, že toto nemôžem ignorovať a pribehnem k nemu. Môj pokladník 😊tiež to bol zážitok v tom veku

basulaak
2. apr 2023

@morgane1975 toto je otazka pri ktorej sa mi nozik vo vrecku otvara. Ked clovek deti nechce je to materialisticky sebec co si zasluzi popravu. Ked si dieta urobi, lebo je to v zavere prirodzene a zivot k tomu prirodzene speje a veri te ti zvladne, no nezvlada to lavou zadnou tak celi otazke naco do toho siel. Aky zmysel ma tvoja otazka?

namornicka
2. apr 2023

Baby tie co pisete, ze budu aj ine narocnejsie obdobia, kym deti vyastu, ano je to pravda. Ale to uz ste v praci a nemusite toto riesit cely den, cize je to tym padom znesitelnejsie plus po veceroch ste uz na to dvaja. Ale to obdobie na RD je v tomto smere narocne, ze z toho niet uniku 😀

tosomja
2. apr 2023

@viestta aj moje deti majú otca, ale 4tyzdne preč a týždeň doma. A nemám nikoho, kto by mi pomohol. Musela som sa naučiť žiť sama s nimi, zvládať aj hnev, aj únavu, aj pratať popri nich, aj "vypúšťať krik" lebo by som sa zbláznila 🤣 možno už som sa aj, ale ešte stále verím, že pôjdu do škôlky a budem oddychovať naozaj a bude mi chýbať ten krik a smiech. A hlavne bordel. Čo neznášam, až chorá som z toho.

tosomja
2. apr 2023

@tinka8512 😃

mirkava
2. apr 2023

@namornicka no presne, ale to pochopia len matky takto "náročných " deti. Si ako v klietke. Miluješ ho, venuješ mu každú sekundu, vymýšľať lietadielka, hojdačky, somariny a máš pocit ze ešte jeden takýto deň tak sa zblaznis... ešte že ich máme. Keď som nastúpila po materskej do práce, bolo to ako vykúpenie 😊

ivangeline
2. apr 2023

Pevné hranice!

viestta
2. apr 2023

@namornicka a ty si myslíš, že my sme si kúpili škôlkarov na tržnici? Alebo tie zazobanejsie si kúpili rovno školákov? Aj my sme ich vypiplali od perinky, aj my sme boli zúfalé, aj naše deti mali blbé a ešte blbsie obdobia. Aj my sme padali na hubu, toto mame každá v nejakej podobe odzite. Takže áno, chápeme aktuálne zúfalstvo, ale vieme, že môže byť aj horšie a bude aj lepšie, len úplne v pohodicke to už nikdy nebude, lebo sú to deti a vždy je niečo co matku položí do zufalstva

namornicka
2. apr 2023

@viestta asi si ma oznacila omylom, ja uz mam toto obdbie za sebou a svojim prispevkom som len chcela zakladatelke povedat (lebo niektore vravia, ze stale bude nieco tazke), ze hucat za chrtom cely den ti dieta bude iba na RD, lebo potom, hoci pridu tiez narocne obdobia, nebudes ty co ma dieta cely den na starosti a to je uz ine kafe.

jesenzima
2. apr 2023

Deti vrieskaju. Keď majú rok, keď majú dva, aj keď majú 5 a viac... Naučíš sa, ako fungovať aj s vrieskajucim a nespolupracujú im dieťaťom🙃 len na to treba trpezlivosť ..
My keď ideme s našimi na výlet, tak pol výletu sa kričí, hádže o zem, nespolupracuje, a tá druhá polovica je super, zábava a sú to najlepšie deti na svete.. Ale tak s deťmi to už tak byva..

svetlonos
2. apr 2023

@barbora19911
ty kokos, mi nehovor ze to zie decka samy sa tak chovaju. Tam zlyhala vychova a hranice na celej ciare. Ked nezvladam jedno, nenarobim si ich tolko ani ked mam miesto v dome. Sa na na nich pozries a vidis, ze ti rodicia su taki vlacni = rozumej neschopaci. Ja nie som za nasilie ale oni nepochopili laskavu vychovu. Je blbost 409x vysvetlit s hladkanim, milacik ale byt bratceka sa nepatri tutununu. Takto to potom dopadne, brr.

letfenixa
2. apr 2023

@mirkava a predstav si, že ja som sa vrátila do práce ako učiteľka! 🤣

svetlonos
2. apr 2023

Ahoj,
uz ti naby pisali viac x to iste a ja sa pridam. Opatrovala som 2,5 rocne dieta, ktore uzasne zrkadlilo matkone pocity.
Kazdy den som podla malej vedela aku ma matka naladu. Nesklala nikdy. Ked bola protivna ako 100 certov a nervna, matka bola doslova nepouzitelna 😬
Takisto som videla na malej, kedy ma ta mama lepsi den.
A vidim to aj na nasom malom. Pokial nemaju nejake postihnutie, a su zdrave - zrkadlia rodicov. Tiez sa mi toto priznanie si nepaci ani trochu - ostava vsak faktom.
Cim som nervoznejsia ja, tym viac hluposti robi aj maly. Ked si to uvedomim, skludnim hormon a za chvilu je to lepsie.
Ona to fakt z teba citi. Neporovnaj seba ani ju.
My sne sa smiali s mm, ze sme si objednali dieta pre zaciatocnikov - dobre mile usmiate spokojne - mame ho 😁.
Ale viem, ze su aj deri velmi akcne a potrebuju viac podnetov respektive iny typ zabavy, zaujatia.
Nepisala si co robite.
Ja som maleho nechal vo velkej ohradke 220 x 1,80 m. v nutri malyvikea stol oaleny paplonom. o ten sa chytal a " chodil" . Odmietala som vodit za ruky. Ked tak za jednu aby sa spoliehal na svoju rovnovahu a nametahala ju hore. Chcel seduet ked nevedelbeste sam. Jedoval sa, vacsinou som ho nechala. A ked bol mimo ohradky, prestvornoskoval si ako rocny pokojne do dedskej bezo mna a chvilu sam pohral. Do vtedy som ale na kazde jeho pipnutie a plac reagovala, vedel ze vzdy oridem. Utisila som, drzala hrakivsme sa spolu. Mal ustotu, ze som pri nom tsk sa postupne vedel vzdialit dibrovolne odo mna.
Nemaj na seba velke naroky. Vonku iz bude byvat pekne, zober kybel lopatku a sup do piesku ci ako baby pisali, krmit vtaky kacjy. Ak zvladas nosit a necha sa, supno ho do nosica, kocara a von. I ked poprcha - kup gumovy overal a nech sa na zemi cvachta. Ked zacne chodit, zase bude trosku lepsie.

terry658
2. apr 2023

Ženy, ktoré také dieťa nemali Ti budú hovoriť, že je to výchovou a podobné kecy. Máš prosto náročné dieťa. Ja som mala také prvé. Ver mi, že každý rok bude lepšie. Teraz je z toho môjho vreskluňa krásne milé dievčatko.