Ahojte, mam takmer 10 mesačné bábätko, a tak nejak by som chcela ďalšie bábätko. Mam dobrú prácu a keď sa vrátim chcem sa už venovať práci a neísť znova na materskú, aj preto by som chcela druhé dieťa čím skôr a tak nejak si to odkrutit naraz. Ale prvé dieťa som rodila sekciou. Je to príliš skoro znova otehotnieť? Mate skúsenosti? Pripadne tie ktore mate detičky s 1 a pol ročným rozdielom, ako ste to zvladali?
Ja mám medzi deťmi 1 rok a 3mesiace a z Anna paráda. Presne pre ten istý dôvod ako ty. Začiatku náročnejšie,ale teraz ako má mladší 10 mesiacov tak sú z nich skvelí parťáci,pomáhajú si navzájom a stále sa hľadajú,sú prepojený 🙂 a k sekcii,poraď sa s dr,on ti bude vedieť povedať. Ale je tam riziko teda no. Aj keď menšie, keďže medzi porodmi by si mala 19 mesiacov.
Rok po sekcii by sa nemalo otehotnieť, ak boli komplikácie tak aj dlhšie
Zdielam tvoj zivotny plan 🙂 Mne povedali po sekcii, ze rok cakat, niektore vrstvy jazvy sa totiz hoja 12 mesiacov po. Nakoniec som otehotnela az 15 mesiacov po, proste tak sa nam to podarilo, medzi detickami su presne 2 roky rozdiel. Najma ak by si chcela rodit prirodzene po sekcii, tam ten rozdiel 2 roky je dobry. Kazde telo sa inak hoji, kazda jazva je ina, niekomu moze prasknut aj 6 rokov po sekcii. Rodila som prirodzene po sekcii, dost velke babo a jazva drzala jak hluchy dvere...
A co sa tyka vekoveho rozdielu 1.5 roka, tak u nas je rozdiel presne 2 roky a zvladnut sa to dalo, ale teraz idem mat rozdiel 3roky od tej strednej a to bude asi tazka pohoda, nohy na stole 😄 kazda zena hodnoti rozdiel mensi ako ten jej vlastny, ze "to je tazke, to by som nedala" - takze nenechaj sa zneistit
Odporúča sa rok po sekcii ale chod za gynekologickou nech pozrie v akom stave je maternica a za hojenie jazvy ak to bude v poriadku nemal by byt problém 🙂
Ahoj ja som rodila prvé sekciou otehotnela som druhý KRÁT! keď mala scera 9 mesiacov 2 sekcia dcera ma 22 mws syn má 5 mes a je to začul keby som si mohla vybrať tK by som rok počkala až potom obehu lebo je to ťažké a je mi ľúto ze sa dcére nemôžem na 100 percent venovať lebo ma aj malý ootrebuje v noci dá obaja budia na mlieko a jednoducho je to malý vekový rozdiel
Ahoj, ja som otehotnela 9m po prvej sekcii (planovane) a vsetko bolo v poriadku. Doktor to vobec neriesil, ze to bolo skoro. Rana bola zahohena pekne. Rok a pol medzi detmi bol velmi narocny hlavne na zaciatku, ale uz maju 4,5 a 3r a je to super. Mysli na to, ze aj starsie bude este male - pomahat s jedenim, bude mat plienky a do toho novorodenec. Ale nie je to nic nezvladnutelne 😊 Teraz cakame uz tretie, tak uvidime, co nas caka.
3m po sekcii som otehotnela a druhe porodila prirodzene. ;) Zvladli sme.
📌
Ja som sice prvu rodila normalne a potom pri druhej som mala sekciu, tak to neviem kedy by bolo vhodne.. ale co sa tyka deticiek, maju medzi sebou necely rok a pol, zaciatky boli tazke, ale teraz ked uz aj mensia ma 7 mesiacov, tak len ich niekedy sledujem ako sa krasne hraju. Vacsia si mensiu neda za nic, od prvej chvile si ju chrani, pusinkuje. Som neskutocne rada ze iba takyto maly rozdiel mam medzi nimi
Keď sme mali 10-mesačnú prvú, už som čakala druhého. Prvý rok bol veselý, ostatné sú už megaveselé. A išla by som do toho zas kľudne. 😊
A obaja, teda obitraja boli sekciou.
Medzi dcérami je rozdiel 20 mesiacov....bolo to náročné (zavisi aké sú deti ,moje boli uplakane a nespave),ale všetko raz prejde. Teraz sú v puberte,partacky najväčšie a čoskoro k nim pribudne braček 🥰 ...tu už som inak tiež rozmýšľala, ze aby nebol "jedinacik"😁
Ahoj. Ja som sice rodila prirodzene iba ale moje deti maju od seba rok a 2 tyzdne. Poviem ti nic lepsie nie je. Ak chces napis ss