Ahojte, stretol sa s týmto už niekto ? a aké je riešenie prosím vás. Mám doma budúceho prváka a neviem si predstaviť,ako to budem všetko zvládať. Už teraz nie som schopná byť šťastná a uvoľnená pri Tom všetkom čo treba robiť. Chodiť do práce,upratovať,variť,nakupovať,venovať sa dieťaťu, do toho manžel a iná rodina. Zažíva to každý,alebo to mám nejako riešiť? Pracujem iba ráno a cez týždeň. Ďakujem
@subartic on chodí do práce asi 12 hodín zo dňa každý deň, a robí okolo domu
Ja neviem, ved vsetky co mame deti tak to mame rovnako 🙂, kolotoc a dokola to iste. Praca, nakup, domov, ucit sa, navarit, upratat, druhe dieta tiez tu je.. bezny zivot.
12 hodín dennodenne aj soboty a nedele ? Ak by len chodil tak cez týždeň , tak aj tak musí skvelo zarobiť. Tak výpomoc - napr. upratovačku alebo opatrovateľku .
@samkolea druhá vec ale je,kto to ako zvláda. Preto sa pýtam či to každý prežíva rovnako,alebo mám navštíviť psychiatra alebo čo :D
Pozri kazdy mame nadelene nejako inak. Ja napriklad trpim toto obdobie velkym vycerpanim. A neviem presne co to je, nemqm zas toho tolko na robote. A mam rozne zdravotne problemy, tak predpokladam te je zo z toho. Najma traviace.
Za mna bezne fungovanie praca, domacnost, varenie, deti, kruzky ucenie/ cez rok je masaker. Preto robim z domu.
Potom to tiez vraj suvisi s tlakom, ludia s nizsim menej vladzu ale dlhsie sa doziju, s vysokym je to naopak. Vraj. Takze za mna nie psychiater, skor ist na krv ci ti nieco nechyba a tak.
Prepáč, pri Tvojom príspevku som sa musela pousmiať, ale nie v zlom...neviem, asi to nejako veľmi prežívaš a celý život vnímaš akosi negatívne. Ja len pre iný pohľad na vec či život - mám 4 deti, 2 staršie na ZŠ, jednu škôlkarku, syn prvák pôjde teraz do školy, muž je od rána do večera v práci, na deti a domácnosť som často sama. Som vyliečený onkologický pacient, v pondelok si idem pre výsledky, či sa mi choroba náhodou nevrátila...mám prácu na pol dňa plus 2 brigády. Ale necítim sa tak negatívne a bez energie ako Ty. Čo by som Ti poradila, váž si čo máš, teš sa zo života, prípadne navštív lekára, ak sa cítiš naozaj bez energie...lebo taký ,,obyčajný a bežný,, život prežívame asi každá. Práca, deti, domácnosť, rodina... či sme mladé alebo staré, bohaté či chudobné, zdravé či choré 😉
Musis, co ine narobis? Hodis sa o zem? Predas dieta, odides? Ano su dni kedy sa mi chce revat, ujst, nikto neni dokonaly, vravim zivot- je absolutne normalne ak zazivas pocit bezmocnosti, upadku, zlost, lasku, naplnenie a obcas aj nenaplnenie. Hodit za hlavu a ist dalej 🙂.
deti na zš sú zaberák... kontrolovať úlohy, písať diktáty, skúšať básničky, a iné predmety...
skús dieťa učiť samostatnosti - nech skúsi úlohu napísať samé, a ty len skontroluješ ...
to isté - dieťa sa naučí a ty len vyskúšaš.
ja som presedela s jednou dcérou celú celučičkú zš - slečna sa odmietala učiť. teraz je na sš a ja som si už povedala že nato kašlem - nech sa učí ako chce.
No podľa to každý tak neprežíva. Ja mám tiež prácu, domácnosť, dieťa, bežné povinnosti, ale že by som sa cítila stále bez energie a nezvládala to nemôžem povedať.
Skús sa zamyslieť nad tým, čo ti z toho žerie energiu a čas najviac a to skús zmeniť... Ak je to upratovanie, kúp robotický vysávač , sušičku atď alebo obetuj pár e a zavolaj si niekoho na upratovanie. Ak je to varenie, tak var len cez víkendy a cez týždeň sa proste budete stravovať v práci a škole. Ak nákupy, vyklikaj a nechaj doručiť online. V dnešnej dobe je veľa možností, ako si uľahčiť život... Áno, je to stále v niečom taký stereotypný kolotoč a každý ho zvládame inak, ja mám tiež niekedy pocit, že ma to zožuje... Ale vždy sa dá urobiť aspoň malá zmena a niekedy aj chvíľa pre seba naviac pomôže. Plus si hľadať pravidelne veci, na ktoré sa môže človek tešiť, plánovať výlety a dovolenky, divadlo, čítať knihy,... Aby si ten život nemala len o tom, čo musíš, ale aj čo chceš, to ti dodá chuť žiť...
Nezaziva to kazdy, niekoho takyto zivot vyslovene bavi a naplna, iny upada do depresie. Treba nutne zaradit do programu nieco, co ta bavi, na co sa budes ozaj tesit. Napada ta, co by to mohlo byt? Ak sa to da robit s dietatom, tak super. Ak nie, tak proste poziadaj muza aspon cez vikendy. Ak robi 12 hodin kazdy den, tak zase asi zarobi, v takom pripade opatrovatelku k dietatu aspon 1-2x do tyzdna a urobit si ten cas pre seba a svoju aktivitu. Teraz mi pripada, ze nic take nemas, existujes hlavne pre povinnosti a potreby druhych a proste sa nikde nedobijas, z toho moze byt ta unava.
no môže byť, že ludia s nízkym tlakom sú takí komotnejší, pomalší.Ja mám tiež celý život nizky tlak a som ako slimák občas.Najradšej všetko robiť pomaličky.Vela toho naraz ani neviem spraviť.Ked je toho na mňa vela,viac činností za sebou, tak nevládzem začnem nervačiť.Vytočia ma moje mačky alebo rodina,polovička.Deti nemám to by som ozaj nedala s nervami.Takže aspoň od toho som odbremená.Aj včera tak som nahučala na mačky už mi liezli na nervy😀
Každa inak zvláda stres, povinnosti.Jeden má energie na rozdávanie, druhemu sa nič nechce veď to je aj temperamentom.
Ak dostatočne spiš, nie si anemicka, nemáš niečo so štítnou žľazou, alebo veľmi náročnú prácu nemala by si byť každý deň grogy.Neviem variť na 2 dní, menej upratovať dúfam, že nie si pedant😉nskupovať raz a veľa, alebo si zavolať Tesco porozmýšľať kde ti uniká čas.A robiť aj niečo pre seba pre radosť.Mozno sa bojíš zmeny?
@liusa82 čo robili?🤪
@luccija najhoršie je,že to ani nie sú moje mačky.Ja som si nedoniesla ani jednu.Kocúr je susedov,len sa o neho nestarajú a tá malá čierna, tú mi nechala na dvore túlavá mačka a zdúchla😀 len mne je ich lúto.Nikto sa o ne nestará a ked sú dvaja, len sa bijú.Musim ich oddelovať aj čo sa jedla týka a už mi to poliezlo na nervy.Jedna mačka je ok ale dve už hrôza.Mala som v byte mačku skoro 20 rokov od decka ale iba jednu a to bolo lážo plážo
@deti95060810 ja s dcérou som musela celý druhý stupeň učiť a hlavne na prijímačky, teraz je už na OA a učí sa sama a dobre jej to ide, tiež už neriesim
a manžel ? On okrem chodenia do práce robí čo ?