Ahojte žienky!
V poslednom čase ma chytá dosť často myšlienka na tretie dieťa. Mame dve dievčatá, jedna ide do školy od septembra ďalšia chodí do škôlky. Beha mi to po rozume každý deň. Ci ísť do toho alebo nie . Potom však rýchlo zistím, že dve nám stačia....nie kvôli vycerpaniu, aj keď áno aj to zažívam ako každá keď sú náročné dni, ale hlavne keď vidím svet okolo mňa...finančné by to bolo asi už na hranici s tretím dieťaťom tejto dobe ....kým je malé sa dá ale väčšie už bude mať aj iné záujmy ako pieskovisko a ihrisko .....teraz mame všetko,aj si doprajeme aj nasetrime nieco....muž tiež vravel ,že chcel by ale teraz aká je doba nie je si tým isty....nechce aby dievčatá museli byť ukratene co sa týka krúžkov a podobne ..moja otázka preto je hlavne na ženy,ktoré už majú možno viac rokov alebo väčšie deti a prešli si niečím podobným v minulosti ...ľutujete časom rozhodnutie nemat ďalšie dieťa?
Neboj nebudeš ľutovať ja tiež neľutujem a mám 29,25,22,14,10
ak si myslis, ze ti tu nejaka matka napise, ze lutuje, ze mala nejake dieta pod svojim nickom a fotkou alebo len tak, ze tretie/dalsie dieta nebol dobry napad, tak si sa zblaznila. Aj keby si to niektora zo zien myslela, tak ti to nikdy neprizna. Vyjadrenie negativneho pocitu na adresu dietata je tabu a obzvlast tu, kde by ju za to zozrali zaziva. Dostanes same pozitivne odpovede a tie co to mozno aj myslia, tie si to navzdy nechaju pre seba.
Baby čítajte prosím lepšie!....nie, ci lutujete ,ci mate dieťa tretie , štvrté.......ale ci lutujete alebo časom banujete , že ste to ďalšie dieťa nemali ....
@kittykat22 Otázka znela, či ľutujú, že ho nemali. Nie, že ho mali. Žiadna matka neľutuje, že mala ďalšie dieťa, hoci by aj bolo neplánované. Maximálne tak, keby bolo ťažko postihnuté.
Ja mám len jedno a neľutujem, že nemám ďalšie.
@h2 ja by som aj chcela ale naozaj sa v tejto dobe obávam mať ďalšie.....len bojím sa toho ,že za 10 rokov si budem hovoriť ako sme to mohli skúsiť ale už sa nebude dat ....nechcem len tak ísť do toho...dieťa nie je hračka co odložím
Keď ho chceš ty a chce ho aj tvoj muž, tak choďte do toho. Ľudia mali deti (a aj ďaleko viac, než 3) v každej dobe. Z historického hľadiska táto doba vôbec nie je taká zlá. A to s tými krúžkami, no to snáď nie je taká položka. Jedine, že by boli tvoje baby vrcholové športovkyne.
Ja som citala niekde, ze kedy bola lepsia doba na deti, ak nie teraz? Moderne zdravotnictvo, plne obchody veci od vymyslu sveta, relativne dobra zivotna uroven, siroke moznosti uplatnenia, mier, bezplatne a dostupne skolstvo atd atd atd... Ano, mam obavy aj ja, covidizmus, upadok hodnot, Ukrajina, inflacia, kriza, nebezpecenstva zavislosti od medii... ale ludia zili aj za ooooovela horsich podmienok. ja urcite idem do tretieho, aj ked moja mama frfle, ze "do tejto doby"... aby som neskor nelutovala, mam 30 , dcerky 2 a 4 roky, radsej teraz, ako potom
Velmi som chcela tretie dieta, podarilo sa, hoci muz bol proti, ale bolo to nase najlepsie rozhodnutie, kde chodi, tam kazdemu odporuca mat tri deti
@adaale drahé krúžky nie sú predsa povinnosť. Treba sa dieťaťu venovať maximálne
No tak budete mat menej kruzkov,namiesto 3-4 bude mat kazde dieta jeden,a taky v ktorom naozaj vynikne,nie 4 kruzky a v kazdim je len podpriemerne.
Alebo na zakladnej,umeleckej mas vytvarnu a hudobny nastroj a to nieje take drahe.yuskromnite sa deti budu aspon uctivejsie a budu si vazit veci,nie ako dne povatsina deti,co ma vsetko na tanieri.
A ved to tretie moze podedit vela po surodencoch,.Mne by s askor uz nechcelo do tretieho tehotenstva.
Nie neľutujem, mám dve krásne zdravé dcéry. Viem sa venovať im, sebe, mužovi a takto sme spokojní. V dnešnej dobe, ako sa vyvíjajú ceny, životná úroveň aj to je jeden z faktorov na ktoré človek musí prihliadať pri deťoch, keďže nič nie je zadarmo ani školstvo, ani kvalitné lekárske ošetrenie. Neviem koľko máte rokov, ale na vašom mieste by som nastúpila do práce a keď vás to aj po roku, dva bude držať potom uvidíte. Predsa má človek ináč čas na deti, keď nabehne na "kolotoč" práca, deti, domácnosť.
mame dvoch chlapcov a je to konečný počet, ja by som síce vzhľadom na vek určite stihla aj ďalšie 2, ale nie. Toto veľmi závisí od priorít a predstav o živote, my sme boli 3-ja, mám 2 súrodencov, jasneze by som ich nedala za nič, ale až teraz s odstupom času vnímam, že to nebolo ideálne..No a teda ja sa chcem dosť kariérne rozvíjať, užívať si život ešte, dopriať deťom výlety, zážitky, vzdelanie, mať aj svoj klud a čas pre seba, keď idúceho zamerať sa na kvalitu života a v tomto scenári nám obom s manželom príde, že 2 deti sú absolútny ideál- pre nás samozrejme! Keďže dieťa by nemalo byť samorost, nie je to len o financiách, ale nespočetnej energii, case a chuti dieťa vychovávať, dopriať mu spoločne strávený kvalitný čas, neskôr ako vravím vzdelanie, chceli by sme deti aj ako tak zabezpečiť, nech sa nemusia premietať životom, keď sa budú chcieť osamostatniť a mať svoje bývanie. A teda zatiaľ nepoznám človeka a ja som jedným z nich, ktorý by v dospelosti spomínal v dobrom na to, že v detstve bol ukrátený, že nikdy nebolo dosť, že sa stále len museli uskromňovať a tak. Nie som zástancom toho mať všetko, ale nedostatok len spôsobuje ľuďom traumy do života, ktoré si v dospelosti kompenzujú všelijakými spôsobmi. ..Atd..Takže nie, nechceme ďalšie a neľutujem to!
Myslím že na túto otázku ti nikto nebude vedieť odpovedať, lebo čo jedna lutuje, iná nemusí a ty budeš tak isto veľmi individuálne pociťovať v budúcnosti že si nemala tretie..
Ja mám tri, chcela som 4ri.. dlho som nevedela sa zmieriť s tým že 4te nebude, až to nakoniec prišlo.. som rada za to tak ako je.. ale neviem povedať či o 4roky nebudem ľutovať že som nemala ešte jedno, veď názory a pohľady na život sa menia okolnosťami..
Som rada, že mám tri relatívne zdravé deti, že sa o nich vieme postarať.. šťastie sa nemeria počtom detí..
Pozri, keď si taký “ľutovací” typ, čo rieši, čo by bolo keby, tak možno budeš ľutovať. Ale ak sa k tomu postavîš tak, že máte 2 zdravé deti (čo nie je vôbec samozrejmosť), ktoré vládzete uživiť, tak fakt nemáš, čo ľutovať a naopak treba byť vďačný, za to, čo už máme. Nik nevie, do akého sveta naše deti vyrastú, ja to teda moc ružovo nevidím.
Síce mám vek, kedy by som dieťa ešte kedykoľvek mohla mať, aj som sem tam nad tým uvažovala...ale nie, neľutujem 🙂 mne je s dvomi deťmi super 🙂 ale takisto by bolo super aj s tromi, ale mne sa už veľmi nechce okolo bábätka. Plus takisto financie , teraz sa máme fajn, ale keď vidím aká doba ide , zdražovanie atď. Radšej budem mať dve deti, a doprajem im , ako obracať každú korunu dvakrát v ruke.
Ked mala mladsia okolo roka, mala som pocit, ze som nekompletna, ze mi chýba tretie. Ale kvôli veku a mojim zdravotnym problémom, v dalsom rade kvoli financiam, veľkosti bývania, auta, a to, že mam len dve ruky, sme to uzavreli, ze stačia dve, o prvé sme sa dlho snažili, obe tehotenstvá komplikovane, predcasniatko prvé.
Ale, o rok na to som otehotnela, neplánovane, proste ochrana zlyhala. Tehotenstvo hrozné, krvacania, hematomy cez celu maternicu, pobyt v nemocnini, nevyzeralo to dobre, zle mi bolo do 7 mesiaca. Mame chlapceka a ja som najstastnejsia na svete. Ale keby išlo o rozum, nie o náhodu, tak ho určite nemáme a ja rozmýšľam nad tym celý život a rozumom si to odovodnujem, ze budme radi za dve zdrave.
Mam dve. Nikdy som tretie nechcela a vôbec neľutujem, že ho nemám. Ale ja nie som ten mamickovsky typ, co hika nad kočíkmi, tlieska v pieskovisku ci sa roztapa nad predstavenia i v škole a škôlke.
Ja mam.zatial dve aj ked to mozno nie je konecne cislo. Moja mamina mala dve deti a stale vravi ako lutuje, ze nemala tretie dieta, ze aj ked si myslela, ze najma financne to nevyjde, teraz vravi, ze by to urcite dala a ze skoda,ze ho nemala.
Ahoj ja riešim presne to iste máme dve dcérky 3 rocnu a 1,5 rocnu…a s manželom sme sk dali pol roka na rozmyslenie či ideme do tretieho lebo nás to stále láka nejak to tak cítime. No už sa táto rozmýšľania doba chýli ku koncu- a ja neviem ako sa rozhodnúť to iste- obavám sa financií, toho či deti neukratim o niečo čo by som im pri dvoch dopriala. Ale stále nad dieťaťom uvažujem…neviem si pomôcť. Daj vedieť ako sa rozhodneš 🙏🏻
My máme tri , chceli sme tri a preto viem že nebudem ľutovať . Tretie dieťa je úžasné a strašne miluje starších súrodencov. Určite ak ti to zdravie a financie dovolia a cítiš to tak že by si chcela, chceli, choď do toho, budeš šťastná že ho máš. Ja teda som. Naši majú 12, 9 a malinký 3 roky a nemenila by som ❤
Choď do toho!Ja mám dvoch chlapcov 12,7 no vždy som chcela tri deti.(muž už moc nie ..)No túžba po treťom bola neskutočná ,aj sa podarilo čo chvíľa naša malá princezná oslávi rôčik ja budem mať 37 a sme šťastní ♥️😍 Starší synovia aj sa s ňou už vyhrajú,prizru ..
Ja Ti to otocim. My sme mali tiez podobnu dilemu, ale ani nie tak kvoli dobe, kvoli financiam, nemusia mat po 3 kruzky, staci 1-2. Ja som za to, aby sa deti nepretazovali kruzkami od malicka.
No ale k veci. Na zaciatku korony, v 2020, sa nam neplanovane pritrafilo tretie teda, my to hovorime tak, ze sme sa nevedeli rozhodnut, tak rozhodol za nas ten hore 😅. No a poviem Ti, ma takmer 18 mesiacov a hoci je to tazsie ako s dvoma detmi, tak zaroven uzasne. Najstarsi je druhak, potom mame predskolacku a oni braceka neskutocne miluju. Ci chlapec, ci dievca, od babatka mi chcu s nim pomahat, krmia ho, hraju sa s nim. A niekedy ho ignoruju 🤣. Je to proste nase zlaticko a myslim si, ze keby som ho nemala, lutovala by som. Je to najvacsi maznacik, mojkacik, zo vsetkych nasich deti a ked na mna zmurkne, tak sa roztapam od lasky.
Takze ja nelutujem, ze ho mam, hoci niekedy padame obaja s muzom na hubu, a keby nebol, lutovala by som, lebo stale by som rozmyslala, ake by to bolo, ci by bol chlapcek, ci dievcatko a tak...To ostatne sa utrasie. Kebyze mame fest velke financne problemy, tak to je ine, samozrejme.
jlw to zalezi aj od tebq ci si taky ten mamickivsky tyo,ci ti nevqdi tehotenstvo a nicne vstavanie,ak nie,by sim do toho sla,nieje vsetko o oeniazoch,moj nazor cim vuacej surodencov,tym su deti stastnejsie.Mam susedu co ma 5 deti,maju na to financie aj aj si dovolia sukromne skoly,ale ja by sim to nezvladla ,stale okolo deti ,tehotenstva uff,som ozaj rada ze mam len 3 deti.Ale kebyze rodim v 20tke mozno mam aj to 4.
vies co nemam nic proti tretiemu dietatu, ale ak chcem detom aj sebe dopriat ostaneme radsej pri 2....ja osobne nemam ziadneho takze moje sa musia uspokojit jeden s druhym :D som rada ze mam dve a konecne som v stadiu ze som spokojna aj ja, aj ked niekedy mam myslienky nad tretim ale zas mi to zobere pol zivot kym to vyrastie a zas si uz nebudeme moct tolko dovolit co teraz, ked vsetko ide hore len platy nie tak zzatial ostvame pri dvoch
Mam 13 ročnú, 11 ročného a v auguste 5 ročného. Nikdy by som to neľutovala, práve naopak, ďakujem Bohu, že nám ho dal. Hoci muž by pristal aj na dve deti, ja som ho tak trochu dotlačila do tretieho. A veru nebanuje, tohto si najviac užíva. Tak za mňa odporúčam, podľa mňa 2 deti je málo, tak aspoň tie tri.