Viem, že každé obdobie a vek má niečo do seba. Ale ktoré pre vás bolo najnáročnejšie? Keď bolo bábätko, obdobie vzdoru alebo až neskôr?
Keď deti začínali chodiť.Cim sú deti staršie,tým je pre mňa materstvo lahsie
Začiatok puberty 12-13 r a viac
Do roka. :D nemam rada to miminkovske obdobie :D
Pri staršej dcere iba pri nástupe do skoly 1 a 2 rocnik , nešlo je učenie a denne sme strávili nad učebnicami aj 2 hodiny . Odvtedy uplna paradicka , tento rok maturuje , v škole je perfektná , aj ju veľmi baví a pubertu okrem prevracanie očí , vlastne ani nemala . Mladšia dcéra ma 10 rokov a s ňou som ťažké obdobie ešte nemala žiadne
Psychicky asi prvé tri mesiace. Aj keď len spal a jedol.
Od narodenia po 3 roky ale masaker bol v 2rokoch. Mna to detske obdobie vobec nebavilo ,celkovo mini deti a vsetko okolo nich , aj tie pistanice pre vsetko. Uff
Nevadili mi pôrody , ani prebdene noci , odstrekovanie mlieka , vzdory, fyziocvicenia skrz hypotoniu . Ale čo má dáva psychicky dole , sú neustále choroby o oboch , takze do obdobie je u mna od 2 rokov po súčasnosť .
Jednoznačne nástup do práce po RD a plačúca dcérka v škôlke, mohla som si ju vystískať až večer, kopec povinností doma po práci, bola som veľmi unavená....kdežto obdobie na materskej a rodičovskej bolo pre mňa super, celé dni sme sa hrali, chodili sme von, poobede obidve oddych, kopec voľného času, veľa som čítala a moja malá bola dobrý spáč, takže kľudne som si aj dlhšie pospala. Idylka 😊.
Prerusovany spanok do cca roka a pol u oboch, bola som zombie, dni sli a ja trpela cez den unavena a v noci budena detmi, milujem ich, ale toto bolo pre mna najnarocnejsie, cez den nezaspim keby co bolo, v noci mi tiez chvilu trva kym zaspim po preruseni, cize moje noci boli casto take, ze kym som stihla znovu zaspat uz bolo dieta opat hore a ja sa dodnes cudujem, ze som neskoncila niekde u psychologa minimalne
6 rocnik 😭😭😭
Pri 3 detoch to bol stale prvy rok...ked uz mali 1 spanok, tak uz to bolo lepsie.
Keď som nastúpila do prace a deti mali 3 a 4,5r.V práci som sa zaucala,nesmela som urobiť chybu a doma druhá smena,odpadavala som od únavy.
Moj ma zatial len 5, ale jednoznacne vedie obdobie skolkarskych chorob, cize posledne 2 roky. Vacsinu casu sme doma. Prvy cca rok a pol sme to skoro vzdy chytili aj my s muzom. Realne tych 10-12 chorob do roka a ani jeden z nas nikdy nic nemohol poriadne vylezat. Strasne sa to podpisovalo na psychike.
Po 21narodeninach,neviem čo sa stalo, ale môjmu decku asi na dva roky trochu preplo,inak vždy bolo fajn,kľud a pohoda
Škôlkarske obdobie. Dcéra je neskutočne ukecana, rozpráva prakticky nonstop, ja som na druhom konci spektra, rozprávam malo a väčšinou k veci, mám rada pokoj a ticho, strašne ma psychicky vyčerpáva, večer mavam preťažené zmysly, už som si kúpila aj loop engage aby som to trochu zmiernila. Samozrejme nie len to, do toho škôlkarské choroby, to ma tiež psychicky aj fyzicky vyčerpáva, lebo mám mladšiu dcérku, nedostatok spánku a choré ostaneme väčšinou všetky 3.
Najnarocnejsie?ako u mojich deti? Nooo, stale trva,,cakam, kedy prijde obdobie kedy si poviem, chvalabohu to majnarocnejsie mame za sebou..maju 8r. a 6r. A vraj puberta je najhorsia..ako fakt? Co uz len moze byt tazsie... 😒🤦😳
Najhoršie mi bolo keď začala jesť prikrmy. Vôbec nejedla. To som len varila, vyhadzovala navarené a stresovala že neje
Puberta😂🤦
Zatial tehotenstvo 😂😂😂
To zas beriem ze kym su deti male nerobia narocky. A potom az obdobie cca 10rokov.
To uz pretacanie ocami uz nedavam. Resp najviac ma vytaca. A to je len zaciatok puberty.
Babatko, cca prvy rok, dokial nechodia, potom uz paradicka. I ked ani obdobie vzdoru nie je nic moc😀
No ono je to tak, celý život vlastného dieťaťa je jedno nepretržité, konštantné náročné obdobie, by som povedala 🤣🤣😭 ani ja neznášam bábätkovske obdobie, potom začne dieťa chodiť co ma svoje výhody, ale zase prídu iné nástrahy. A tak ďalej a ďalej. Jedna hrozba sa eliminuje a prídu ďalšie tri, cez pubertu a až do dospelosti.. No a ten strach o dieťa, ci ma 2roky alebo 40, to je nenormálne.. My ženy sme jednoducho hrdinky, mame obrovske srdce a evolucny kód značne silný, ze sa na toto dáme dobrovoľne, no a total obdivujem matky s 2+n deťmi... Mne stačí jedno, spoznala som svoje limity psychické, fyzické, finančné, proste mam sa rada a načo skončiť svoj život ako zodrata žena s rokmi nevylezanych chorôb, keď nemusím... To ale neznamena, ze pri jednom mam luxus a môžem kľudne ležať so soplikom, no cizeee 😭😭🤣🤣🤣🤣🙅🤦
zacinajuca puberta 5. rocnik zs