Kto vám najviac pomáha s deťmi?

danuta1414
16. feb 2015

Samozrejme sme s nimi najviac my s manželom, niekedy pomôžu rodičia, ale vždy sa to nedá. Občas pomôže aj manželova sestra, ktorá začala chodiť na strednú alebo brat stredoškolákNiekedy sa cítim dosť divno. Je vodné zveriť deti stredoškolákom? Zveríte aj vy občas deti súrodencom?.

brumka
16. feb 2015

@danuta1414 nikto, len ja a muz

natalym
16. feb 2015

@danuta1414 Naše pomáhajú švagrinej. Veľmi to oceňuje, len keď sa s nimi zahrajú a prizrú. Ona si zatiaľ porobí niečo iné, alebo oddýchne. Veď vždy to tak bolo staršie deti prizrú mladšie.

nasta55
16. feb 2015

Nikto tak ako vyssie tiez len ja a moj priatel, nikde nikto odkedy sme sa prestahovali sme na decka uplne sami a to je uz vysse dva roky.

dionyzka
16. feb 2015

@danuta1414 nikto nam nepomaha, zial. A niekedy sa citim rovnako ako Ty - jednoducho divne, vycerpano psychicky i fyzicky. Ja mam respekt zverit dieta studentkam rozneho veku, mam pocit, ze nemaju este dostatocne mnozstvo skusenosti - je to len pre nich sposob vhodneho zarobku v studentskych casoch, pritom je to velmi velka zodpovednost, brat si cudzie dieta.

Ale dalo by sa to vyriesit, ze stredoskolak / surodenec je u Teba v domacnosti. Mozes zasiahnut ked treba, pritom nemusis stale davat na vsetko pozor.

smajlik323
16. feb 2015

no ja mam 20 rocneho brata ,ked som mala ja svoju malu on mal 16 a mozem povedat , ze sa o nu dokazal postarat ,casto ju kocikoval , ked som niekde potrebovala ist a manzel bol v praci bez problemov ju strazil krmil a aj prebaloval, ostalo mu to aj dodnes mala ho zboznuje...

nasta55
16. feb 2015

Ja napriklad teraz varim a starsi sa hra s mladsim v izbe. Ale samich bez dozoru by som ich nenechavala.

martinusik91
16. feb 2015

Podla mna to závisí od veku tvojich detí...

loxa
16. feb 2015

@smajlik323 to je uzasne..urcite bude dobry otec🙂

bonaqa2013
16. feb 2015

mám vačší rozdiel medzi deťmi - syn má 20 rokov a nie je žiadny problém mu nechať deti. tie majú 9, 6,5 a 5 rokov.

smajlik323
16. feb 2015

@loxa verim ,ze ano 🙂

decode
16. feb 2015

Ja sa o malého starám iba s mužom, keďže aj jednu aj druhú rodinu máme 55km 🙂

livia341
16. feb 2015

@danuta1414 okrem mna a manzela davam rodicom, ci svokrovcom a aj krstnej mamy, aby nebol na nas naviazany a sestram, ktore vzdelavaju (deviatacka a vysokoskolacka)nezverujem iba na hodinu aj to ked su u nas na navsteve.Akurat tieto sestry nemaju vztah k detom byt a uz duplom nie cely den byt same.Oni uprednostňujú kariéru.

tjaden
16. feb 2015

@danuta1414 ahoj na šťastie mám starších surodencov 😉 stredoškolákovi by som dieťa zverila ale mladšiemu asi nie, moja sestra s kamoškou asi ako 12-ročné chodili kočikovať deti a brávali ich za dedinu a tam ich vyzliekali a obliekali, že vraj sa učia ...proste ich brali ako bábiky ..no keby to videli ich matky neviem čo by povedali, ako matka je rada že jej dieťa zaspí a dakajé sopľandi ho niekde pod lesom vyzliekajú a obliekajú...fuuha. Ale ono je to jedno, sestra je teraz dospelá a ma syna ale moje dieťa jej zverujem len ak už ozaj nemám komu lebo pre ňu je to stále pokusný králil, príklad: nabalím jej jedlo a ona jej dá niečo iné vraj to nevedela nájsť záhada na tom je že lyžičku našla a ta bola v tom istom obale kde jedlo 😠

madana
16. feb 2015

@decode
@danuta1414 ja mam rodinu blizko,ale nas je taky šinter,ze aaaz..najradsej si ho postrazime s muzom sami,len vo veeeelmi nutnom pripade babky.

lagatta
16. feb 2015

@danuta1414 ja som mala 12 dvoch mladsich bratov a sestru, ktora bola v tom case novorodeniatko a casto mi nechavali rodicia "deti" na starost. O malu som sa starala ako o svoju. Moja mama mala problem vstavat k sestre, tak som sa vzdy budila o 4 rano, zobrala sestru, dala ju mame, ked sa mi ju podarilo zobudit, nechala som malu odrgnut, prebalila, ulozila spinkat a isla spat a rano o 7 som vstavala do skoly. Mna vychovavali k zodpovednosti, takze si nemyslim, ze nechat dieta surodencovi je zly napad. Skor ho to uci k zodpovednosti.

ivett1
16. feb 2015

@danuta1414 keď boli malí, tak sme sa starali len my dvaja, neskôr som zapojila rodinu ... moju mamu, alebo svokru (tá býva bližšie) ... a asi dva-krát, keď mali jeden 4 a druhý 6 rokov ich postrážil 19 ročný synovec🙂 (na cca 3 hodinky, večer u nás v byte...)

fivecat
16. feb 2015

svokra ;0)

mimla
16. feb 2015

Nikto. Ja a partner sa staráme. Je to naše dieťa. Občas pomohla moja mama. Tým to končí. Avšak niečo mi hovorí, že nadchádza doba, kedy začnem rodinu asi trošku nástojčivejšie zapajať. Máme jednu šikovnicu sesternicu sama je estš decko, ktorá zbožňuje deti, len zatiaľ sa realizuje pri inom dieťati. Tak keď ako tak doprerábame, pozývam ju na víkendovky 😉 Je mi jedno, že mladá, je fakt šikovná.

david93
16. feb 2015

ja a manžel, ostatní nula bodov

lucy125
16. feb 2015

U nas nikto,len ja a manžel,rodičia robia,svokrovcov nemam,takže len my dvaja.

muchacc
16. feb 2015

Ja a muž...sem-tam moja mamka i to som tam aj ja

mamina456
16. feb 2015

nikto. O malého sa staráme len my dvaja s manželom.

sense
16. feb 2015

ja a manzel a ked sme v praci opatrovatelka....od rodiny byvame cez 1000km a co mame priatelov tiez su pracujuci...

iskricka55
16. feb 2015

Absolutne nikto len ja a manzel, zijeme v Nemecku a nemaaame tu voobec nikoho, tie ktore maju babky a dedkov a bratov sestry a neviem koho tiii sa teda majuuu, lebo jeto urcite velka pomoc !

bubelko
16. feb 2015

@danuta1414 my s muzom, ale obcas pride babysitterka - ca.15rocna a chodi k nam od svojich 12 rokov. najskor len cez den, posledny rok aj na vecer. je sikovna, deti zvlada v pohode, maju ju radi a aj posluchaju, takze na tom nevidim nic divne 😉

henamichal
16. feb 2015

inak dnes mať deti je fakt na nervy... sú iné než v minulosti.... sú tvrdohlavé, arogantné...už v útlom veku ☹ 😒

ivetoy
16. feb 2015

u nas nikto len muz a ja...

celasapremenim
16. feb 2015

@henamichal to zavisi od povahy a vychovy, ja arogantne deti nemam a ani tvrdohlavymi by som ich nenazvala.....su velmi fajn, vesele, kreativne, zive, je nam s nimi velmi dobre ...vela sa s nimi rozpravame a hrame, mame radi hory a snazime sa im dat moznost volby, ako to ide, je fajn, ked je dieta osobnost

s manzelom sa o ne starame a navzajom sa tiez vyhraju, pomahaju cez prazdniny svokrovci

celasapremenim
16. feb 2015

@bubelko dohod 🙂 sem tam by sa nam taka sikovna kocka zisla doma

inffinity
16. feb 2015

U nas jen my dva 🙂 rodice mam daleko ale jezdime tam na prazdniny..braska 23r brava starsi dcerku ven.. braska 14r je v puberte a nevsima si nikoho 😀 starsi dcerku nikdo nevozil jako mimi takze na to nejsem zvykla...u mladsi uvidime nechavam ji hlidat za dva tydny par hodin u svych rodicu...jinak tu v sr sem "sama"