Ahojte, potrebujem poradit a povzbudit...Mam teraz 2 a pol rocneho syna a cakame dalsieho...neviem, ci je to hormonmi, unavou, alebo neustalym sa tocenim okolo maleho...ale ja ma proste pocit, ze niekedy uz fakt nevladzem...Proste manzel cez tyzden robi od rana do vecera...chodi domov okolo siedmej...unaveny, ked je vikend, tak proste viem, ze ma toho vela, tak mi je prirodzene, ze ho necham vyspat a ja sa tocim okolo maleho...ale niekedy mam pocit, ze som jak blba a mohla by som do celeho procesu upratovania a starania sa o maleho ovela viac zatiahnut aj manzela...ved ani ja nemam vikend...ani ja nerelaxujem...kedy si mam oddychnut ja? P oste uprimne...mame doma bordel...fakt...ci kuchyna, obyvacka...vsade hracky, veci, vsetko...ale ja proste nemam pocit, ze by som len tak sedela a valala si sunky...proste vecer idem spat unavena ako kon a cela ta moja unava a vypetie sa potom prenasa tak, ze na maleho vysteknem, ked ma nepocuva...proste nemozem povedat, ze by bol zle dieta, to nie, len je asi ako kazde ine, vymysla, chce skusat, ale ja proste uz nemam naladu, ked niektore veci este robi naschval...fakt neviem, ci je to tehotenstvom, hormonmi, alebo zlou stitnou zlazou a dalsimi hormonmi...proste niekedy mam pocit, ze mi to tu uz vsetko prerasta cez hlavu...a vola sa to materska DOVOLENKA...hahaha...kto to vymyslel? Proste chcem sa opytat, aj Vam sa stane, ze na dieta kricite? Mne je to potom luto a aj to beriem, ze je to vychova, ja si zas po hlave skakat nenecham...ale niekedy sa neviem ovladnut, lebo som proste unavena...da sa to pochopit, nie?
@xlucia no rodim koncom jula...uz mam brusisko, uz sa neviem poriadne zohnut a ked maleho obuvam, obliekam, jasne, ze furt kope nozkami a natahuje ma...ako naschval...dik za povzbudenie...ja viem, ze nie som jedina, ze aj ine zeny maju toho dost...ale proste niekedy mam vycitky svedomia, lebo mozno keby som v pohode vladala, tak clovek aj inac reaguje...a je v pohode...
@sareenah neni si jedina... aj ja niekedy na malu kricim ked mam vsetkeho po krk... a to nie som ani tehotna 😖 mm tiez chodi domov neskoro vecer, cela domacnost je na mne... aj cez vikend, niekedy si fakt nemam cas ani sadnut... a z tej vycerpanosti ani poriadne nevnimam co robim... 😒
Čaute.
Tak ja radsej hulakam, akoby som mala jednu trepnut po riti, potom to aj tak vyzera...susedia sa po mne otacaju...a myslia si " zas tej zenskej sibe, ze hulaka, az je von pocut"...a ja statocne na to kaslem....
A co sa tyka upratovania funguje mi jedna rada: Vsetko ta pocka, tak na co sa stresovat? Mysliš, ze ked tie hracky nepozbieras ty, tak naskacu same do skrine? Davno som zistila, ze nie....a ked to nestihnem vecer...tak to spravim rano, alebo sa aspon pokusim nahnat decka...a takych veci je X....
@sareenah nehcem byt pesimista, ale vyhliadky na zlepsenie nie su....vypusti niektore veci zo svojho nahanania sa a presun na manzela...lebo az potom, co prides s babom domov zistis ,co to je unava a tzv. hormony....lebo sichtu budes tahat aj v noci...cim skor ti niekto zacne pomahat, tym lepsie pre vas vsetkych...zapriahni vsetkych, ktorych mas na okoli...nie len muza aj babky, dedkov....
jáááj dievcence, keby ste poculi ako ja niekedy jačím. A este ked jacim, tak uz ma to mrzi, ale ked niekedy je to na palicu. Chudiatko ta druha, pri tej ledva evidujem kolko ma, strasne sa citim trapne ked sa ma to niekto opyta a ja vtedy zacnem pocitat, kedy sa narodila. Pri prvej som to vedela presne na tyzdne. Doma nonstop to iste, vecer, ked deti spia, na pokraji zufalstva upratujem, liham si ako zbity pes, k malej stavam tak kazde dve hodiny na kojenie, takze rano to nie je o nic lepsie...a citim sa strasne osamela. A tak sa to vsetko hromadi a ja som na nervy. To len aby ste vedeli, ze nas je asi milion na tom rovnako 😀
no pridavam sa do klubu. sice nerada ale tiez to robim. obcas mi naozaj prasknu nervy a odkedy sa narodil mladsi je to praveze horsie. jedno zjapajuce dieta druhe nieco chce. na vsetko sama. jednoducho obcas to nezvladam. hanbim sa za to ale neviem s tým pohnut. naposledy som nazjapala na maleho uplne zbytocne uz mi praskali nervy vo svikoch a namiesto toho aby som papriku ktoru som vybrala z chlanicky nakrajala som ju svihla cez celu kuchynu. vysledok nervy neukludnene dieta tiez nie a bordel a zrniecka po celej kuchyni. nechcem byt svoje deti ale niekedy sa musim poriadne ovladat aby mi ruka nevyletela.
Asi neviem dobre pracovat v strese
vsak to ze dovolenka a tí chlapi to stale nechapu. vsak si doma tak preco nie je stale umyta ta podlaha a ta kopa to je na zehlenie? a preco to neozehlis? plus frflanie ako tu je vsade bordel. ako si mysli ze si valam sunky a cely den mam vylozene nohy. vacsinou si uvedomim ze sedim par minut denne. co to je pozriet si serial ci film. hlavne ze oni si oddychnu a pozru vsetko co chcu. ked ich deti omrzia nechaju ich tak a vylozia si nohy na zbytok dna. Co by sa stalo kebyze to urobim ja?
@katy1979 som na tom rovnako, najma v poslednom case, je mi to tiez trapne, ale nemozem sa ovladnut a uz som po malom nahukala ☹ potom ma to hrozne mrzi a mam z toho normalne vycitky, ze na take male babtko vrestim, ale tak mam skusky v skole, do toho prax, priatel pracuje, roznasam letaky pre dve firmy, a najnovsie sa Tomkovi pacia moje vlasy, kazde rano sa zobudzam na trhanie vlasov, ked si ho vezmem na ruky, aby si napr. odgrgol tie zdrapi moje vlasy, mna uz normalne cela hlava boli, toko mi ich dokaze vytrhnut tymi ruckami a minule som po nom zvreskla, ze ale uz dost tomas a on chudacik zacal ta hrozne plakat, ze mi to prislo neskutocne luto, na neporiadok som si uz zyvkla, od kedy lozi nic nie je na mieste
viete, ze niekedy zavidim tym, co chodia do prace? tam ked sa vam nechce, dokazete sa uliat 🙂
@mbrazd toto presne vravim priatelovi, ked ja nevladzem ma pre mna len jedinu odpoved, ja chodim do prace, tak sa vymenme, ver tomu, ze by som sa obcas rada vymenila, byt s ludmi, porozpravat sa, chlapi niky nepochopia co je to byt stale doma, ale moj ma aj na to odpoved, ze ved s nim chodis von, jasne chodim, ale to tiez nie je relax, maly v kociku spi len sem-tam, este aj na tej prechadzke musim stale vymyslat aku hracku mu dat, ako ho zabavit
@ela2710 vidim ze vas trapia zuby. my mame tiez kvoli zubom vzdy doma poplach. plac, mrncanie, jedovity a to cely den. spanok je vykupenie.
to s tými vlasmi mi robi aj maly a este zvykne aj akoby bacat po tvari. neurobi jemne moj ale vzdy mi jednu flasne. na sebiho pouziva zasa svoje zuby. na zaciatku ok vsak sa vyvija uci a prejde ho to. zatial ho to nepreslo. takze uz mu to nedovolim vzdy mu chytim ruku a upozoznim ho a ukazem mu ako sa to ma robit. zatial to nepochopil ale musi sa naucit ze toto sa nerobi.
A nejako mas toho vela. to ako stihas skolu, prax a este aj roznasat letaky. kde mas maleho?
tu vetu pouzivam aj ja ze si to vymenim. na par dni uplne staci. on vzdy zahlasi ze v pohode. oni si to asi naozaj potrebuju vyskusat aby pochopili.
vidim ze nie som sama ktorej praskaju nervy
Ja sa sice moc stazovat na mm nemozem, pomaha mi fakt ako moze. Cez vikendy, dovolenku, sviatky vstava rano k detom on (vycvicila som si ho uz pri malom 😝 ) aj napriek tomu ze on cez tyzden vstava o 4:20. Mozem ist aj von ked chcem nerobi mu to problem s nimi ostat, ale aj tak mat doma dieta (ked nie je v skolke) + dieta ktore sa nezastavi ani na sekundu aby sa pohralo posediacky a stale za nou behat, spi 1x denne a vecer nezaspi skor ako o 22:00 .... , aj 5 dni v tyzdni je dost. Niekedy mi prasknu nervy a potom to lutujem lebo viem ze to bolo koli sprostosti a maleho mi je luto ... a to nehovorim o tom ako ma potom trapi ked sama spyta ci ho este lubim a ci ho vzdy budem
aj napriek tomu vsetkemu vecer padam do postele ako mrcina
@sareenah daj nieco aj muzovi aby ti pomohol, lebo pri dvoch detoch to bude fakt pestre + nocne
... minule ked som bola u dr. tak mi povedala ze vy vyzerate riadne vycerpana, schudnuta tak som ostala zarazena, lebo ja som si to nejako neuvedomovala, ved mm chodi do prace a niekto sa o nase deti starat musi, ale ked som si to tak presla ako doma kricim a aka som niekedy podrazdena na deti a niekedy aj na mm tak nervy asi povoluju 😅 🤐
Baby, ked citam Vase odpovede, tak sa normalne az hambim za svoje stazovanie...mam zatial len maleho a to mi uz z toho dokola robenia toho isteho hrabe...ale ked si predstavim, ze o chvilu prinesiem domov dalsie babo, tak veru, nebude to med lizat...esteze od septembra bude skolka na cely den, takze budem mat na to druhe cas...ale veru, mala by som niektore veci radikalne riesit a hodit s muzom rec...proste to, ze je doma bordel, mne to uz pripada pomaly prirodzene...akurat sa v tom zle citim...co sa tyka izby maleho, to som uz davno rezignovala...nemalo zmysel upratovat, ked maly to v zapati cele rozhadzal...takze bezne je tam taky bordel, ze sa v izbicke uz ani nehrame...ale veru, pekne cez vikend zapriahnem muza, nech mi jednoducho pomoze...hoci on je zlaty a ked mi zacinaju praskat nervy, tak mi povie, no a co mi nepovies, aby som Ti pomohol...ale ked mne je to sproste...ved to si to nevie vsimnut sam? Ale ok, jednoducho cast veci prenesiem na neho a oddychnem si aj ja...a jeden den cez vikend si doprajem spanok...presne tak, ved sme dvaja, jeden nech spi jeden den, druhy druhy den...predsa sa neda stale fungovat...ok, baby, povzbudili ste ma...drzim Vam vsetkym palce a oddychnite si...teda...skuste to nejako...
chlapi si vacsinou nevsimnu ze by nieco mali. to aj mne povie ze a co mi nepovies. ale nema pat rokov a dospelemu chlapovi nieco hovorit mi pride troska od veci.
hej skolka sice fungovat bude. chvalabohu za nu. ale aj tak mi praskaju nervy aj ked je v skolke. a pozor na choroby bude ti ich nosit domov takze ti hrozi ze bude castejsie doma ako v skolke a budes riesit dve chore deti a mozno aj seba.
ja na dnes uz koncim a zaspim cestou do postele. od 5,30 hore a to napodiv bol dnes este dobry den. dokonca sa mi aj hodinu podarilo posediet a oddychnut.
ta vycerpanost ma aj svoje vyhody. mozog uz vtedy nerozmysla.
A s tým pribratim pocuvam aj ja. ale to sa jednoducho neda. zeriem doslova cely den. cakam ze ma to ukludni a vaha sa ani nehne.
drzim palce nech to dokazes zmenit. vyzera ze mas doma v pohode chlapa tak snad to pojde
@katy1979 presne tiez som rada ked je maly v skolke, ale v podstate je viac doma ako v skolke koli chorobam ☹ ale na nom to vidiet zeby tam chcel byt, ale tak soplaveho ho tam nedam
Inak ja si rada upracem mne to nevadi ked je mms detmi tak ja si aspon od nich oddychnem a niekedy to robim fakt rada a doborvolne 😝 😀
pridávam sa do klubu ukričaných matiek! ked som čakala malú, tak som si povedala, že toto dieťa nenaučím na krik, ale holt, povaha vyhrala, proste som taká, že miesto capnutia po riti zvýšim hlas. ale , čím som staršia, tým viac sa viem ovládať, v šesťdesiatke to už hravo zvádnem...ja mám dvoch pubertiakov, tak to, že vy kričíte na malé deti, to je nič, ale ked mňa naštvú tie moje kone, to už vreštím tak, že ked som prišla na krčné s hlasivkami, tak sa ma pýtali, či som učiteľka 😀 .nie som. odkedy mám malú , tak tiež máme doma bordel, šuflíky sa hanbím otvárať, šatníky sa na mňa sypú, no a ked malá spí, tak ja sedím na PC, čítam, píšem, opaľujem sa, telefonujem a teším sa , že nikto odo mňa nič nechce.preto na úkor spánku oddychujem.pretože by mi už dávno bolo preplo.. 😀
@katy1979 na skusky chodim do skoly len raz za pol roka, ale zas nie je to sranda odpovedat pred porotou z polrocneho uciva, prax mam len teraz - na tri tyzdne, od desiatej do tretej, je s nim bud priatel, ked mu tak vyjdu smeny, alebo moja babicka, letaky skladam v noci a cez den s nimi zbehnem ja alebo priatel, sem-tam chodime aj s malym, supneme ho do nosica, pripadne do kocika, a roznos trva tak 30 -60 minut podla toho ci su aj adresne zasielky alebo nie. Da sa to zvaldnut, ale mrzi ma ta prax, ja som na individualnom a prax som mat nemala, kedze sa to ani na vysvedcko nepise, ani s maturou to nema nic spolocne, proste nasu triedu nemaju kam pichnut ked su matury, a riaditelka si 4 dni pred praxou zmyslela, ze aj individualisti ju budu mat povinnu, mrzi ma to, lebo by som radsej chcela byt s malym.letaky mam inak len tri dni v tyzdni a aj to vo stvrtok pre jednu firmu a v sobotu pre dve. Lenze aj ja by som si uz chcela aspon jeden vikend nohy vylozit a pozerat telku 😒 mame momentalne aj iste problemy v blizkej rodine, okrem toho som sa velmi pohadala s byvalou naj kamoskou, boli sme velmi doverne kamaratky 9 rokov a ona ma bezdovodne zacala ohovarat, uz na mna toho bolo vela a este ten Tomkov plac...nakricala som po nom len raz, ale mrzi ma to doteraz ☹
@katy1979 a tie zubky no kym siel jeden nebol plac ziaden ale o den nato sa mu zacal prerezavat druhy, takze idu dva naraz a to uz proste nevie vydrzat a plac teda hrozny ☹ keby tie zubky aspon po jednom sli, nas inak nie je ziadny placko, cely den sa skeri, lenze od kedy tieto zubky idu tak je na nespoznanie, dokonca sa zacal opat v noci budit jeden raz, pri com uz vyse dvoch mesiacov prespaval celu noc
ja teda kričím dosť a úúúplne chápem tvoje pocity, tiež ma to potom často mrzí, ale častokrát to inak jednoducho nejde ... hoci určite sa nájdu aj oponenti, ale každý máme svoje dieťa, ktoré si poznáme a ťažko môže hodnotiť niekto, kto nepozná teba, tvoje dieťa, tvoju rodinu, situáciu atď.
takže kľud, a občas sa vykašli na všetko a jednoducho len buď s malým, on bude šťastný, keď si sadneš a zahráš sa s ním a ty keď trochu vypneš tiež budeš spokojnejšia 🙂
mám dvoch náročných anjelikov, tak viem o čom hovorím 🙂 a hoci je to často ťažké a idem sa z nich zblázniť, rovnako často ma dojmú akí sú zlatí a ešte by som aj jedno prijala 😀 čisté bláznovstvo 😀
som matka co krici...a deti si uz zvykli 😀 😉
aj ja som matka , ktorá kričí , ale som aj matka , ktorá veeeľmi miluje 😉
Ahojte, pridávam sa do klubu🙂
Tiež mám pocit, že sa u nás nič iné nerobí, len kričí...a veľmi ma to mrzí, lebo keď hulákam, tak si to ani neuvedomujem. Nekončiace ťahanice o tú istú hračku, aj keď sú 2 rovnaké, jednoducho chcú vždy len tú jednu, bitky, hádky, starší neustále buzeruje a nadáva mladšiemu a ja som tiež tehu a niekedy je neskutočné, čo dokážu hormóny urobiť a ako mi stúpne tlak a vybúrim sa na deťoch. Starší je doobeda v škôlke a doma je raj, mladší je dobrunký, tulkáme sa, ideme von, porobím si pri ňom, ale príde starší a do večera je u nás ako v "pezinku" ☹. Milujem ich neskutočne, ale jednoducho bez kriku to vôbec nejde a neviem, či sa s tým dá niečo robiť. Môj tato hovoril, že u nás sa nekričalo, boli sme naučení na gestá, tato škaredo pozrel a my sme museli poslúchať, mimochodom sme boli 4 deti, ale ja neviem, ako ich to naučiť, lebo mne sa chalani smejú, aj keď po nich kričím a doslova ma niekedy majú na háku, ale zas nie je nad to, keď sa začnú mojkať, ale to je málokedy, lebo ešte aj keď sa chce mojkať jeden, tak druhý nie a kopne ho za to a zas opačne, starší sa chce a mladší pištííííí a už je krik, lebo starší mu nechce dať pokoja a dokola a dokola 😒
Obdivujem ľudí, ktorí nekričia a majú božskú trpezlivosť s deťmi s neustálym nekončiacim vysvetľovaním, ja to nedokážem...
@lyongirl ja veru tiež poziapem po deťoch,lebo to sa niekedy inak neda.a to mam už puberťakov,ktori sa na mňa pozeraju,že čo mi je.....tiež mavam niekedy,ked už všetci spia,vyčitky,že som na nich asi zla,prisna a tak.A ked to tak sem tam počuvam,skoro každa mamina sa takto posťažuje,že po deťoch kriči.Ale aj tak sme šťastne,že ich mame,no nie?
ono..podla mna skoro kazdy krici..ale pokial potom tomu dietatu poviete, ze ho lubite...a ono to aj vidi a citi..tak je to ok 😉 /ja nasim stale hovorim ..*lubim ta *...inak ja osobne vela znesiem..ale ked uz je to nad, nad, nad hranicu, tak kricim/a hlas mam teda riadny../..a dost mi to aj pomaha, potom som taka kludna, ze az 😀 😉 ..a radsej zakricat ako udriet dieta..
ha ha ha kočky..ruku na ♥..ktora nekričí? 😀 😀 😀
ja hulakam ako diva lebo moj st.syn ma ma niekedy na haku 😎 100x mu poviem jedno a potom sa opyta...čooooooooo??????????a mna ide roztrhnuť...obdobie vzdoru nas tiež neminulo,chvala bohu že je za nami...
ja si nevšímam inych ludi,nech si kukaju aj chcu 😎 kym som nemala deti tiež som sa čudvala prečo ta matka vrieska na dieťa..už viem prečo 😀
a aky vie byť drzííí na 3roky 😲
ked ma naladu je zlaty,super..ale ak nie,ani 100ludi ho neprehovori/to ma asi po mamke 😅 😀 😀 😀
včera som ho 2hodky prehovarala nech si uprace-bez vysledku...tak že skusim "formou hry" ja že:Pati kto rychlejšie uprace hračky???hmmmm??a on že ty mamka 😠 🙄
som doma už 4roky a prepina mi teda dostatočne 😖
taaaaaaaaak..nestresuj,jačime všetke,ved sme ženy 😉 😀 😀 😀
@sareenah ano aj ja niekedy jacim jak viktorka na splave. moj muz chodieva domov okolo desiatej vecer, mladsi je v brutalnom vzdore , starsieho tiez este neopustil. no mame veselo, non stop otazky a tahanice o hracky, niekedy som na odstrel. ako ty, relax ziadny. uz 11 rokov som nebola na dovolenke. a ty mas k tomu pretlak tehu hormonov...nebud na seba taka prisna, bude lepsie. za kolko rodis?