Ake koníčky pre ženu na materskej? Cítim sa prázdne, nemám čo, iba knižky občas a mobil. Poraďte niečo
Podľa toho, čo ťa baví a aké máš možnosti. Háčkovanie, štrikovanie, vyšívanie, šitie, maľovanie, diamond painting. Pestovanie kvetín, záhrada. Výcvik psa, prechádzky, beh + kočíkovanie. Pečenie zákuskov a tôrt, slaného pečiva na objednávku.
Odporúčam jazykový kurz, po materskej akoby si našla. Ale ja som asi príliš praktický človek a ručné práce mi nejdú.
@mimimoje vďaka to je fajn nápad. Ručne práce tiež nič moc
@dskjhfdlkdjhl
@loliki hľadám tipy ln, jasne zemi nesadne veľa veci, ale tak ma zaujíma čo robíte doma.
Ved tipov si dostala uz zopar, teraz len vybrat to, co Ti sadne.
Fitko, beh, bicykel, plávanie.
Ja momentálne vysivam, chcem obrus na Vianoce. Pred týždňom som dcéram dokončila čiapky, keď bude obrus hotový, tak zas si niečo nájdem.
...ehm...nechcem byt drza, ospravedlnujem sa, ze nepisem tipy k danej teme, ale kedy sa prosim vas tym konickom stihate venovat? Resp.kde sa vtedy nachadzaju vase deti ?
Ja mam moznost vecer ked zaspia a teda v case 21:30-22:30 a vyssie..uz jaksi nemam energiu .. 🤭
@fefka mne zatiaľ zaspia o 19:15a chodím cca 23,tak času dosť ak nevarim. Ale aj popri deťoch sa dá, a to mam dve malé deti
óó...😍To tíško závidím, mne malá donedávna zaspávala horko tazko okolo 22...teraz jak sa posunul cas do tej 21 vacsinou a to som cela happy ze co s nacatym vecerom ale popravde pridem dole ..riad, pradlo, navcerat, umyt a spat ..a mam po kulture 🤭😂
Cez den popri malej neviem neviem, je vo veku kedy bere vsetko z ruk a opakuje co robim..cize akekolvek rucne prace nehrozia 🤭
V zahrade sa tiez zatial nedalo s nou, este nerozumela co sa preco (ne)robi ..ale ja dufam ze bud.rok ked uz bude mat 2,5 uz troska nieco vysvetlim a snad aj zapojim do aktivit ..
Ale legendy hovoria, ze su deti popri ktorych maju mamy volny cas ..len mi nebolo jasne ci sa tie deti pozeraju na mamu alebo v tom case spia alebo ich niekto strazi 😁
@fefka toto som mala pri starsom, asi do mna pindala kazda z rodiny. On nespal uz v porodnici... Nonstop nespokojny. Od 2r poobede absolutne nespi,sam sa nikdy nechcel hrat, pomahat no uz teraz aj hej 6r, donedavna aktivne asistoval cize som toho vela nespravila. Je strasne hyperaktivny a neviem co ma za dar on ked si najde aktivitu tak nieco pri tom znici,s hrackami sa nehral nikdy tak na co sluzili. Bud to ba hadzal alebo buchal a to dodnes furt s niecim hrmoce, stale nieco toci, vyktrikuje. Zas tym vyzadovanim pozornosti neustale je velmi mudry, krasbe rozpraval uz v 2r, zaujima ho vela veci. Mladsi take bezne dieta. Zahra sa sam, normalne s hrackami ale rozpravat sa nechce a nechce naucit, basnicky pesnicky nula bodov, pohyb bieda tiex oproti bratovi ale zato spi aj poobede. Uz mam pocit ze je nejak opozdeny. Tak neviem co je horsie ci sikovne dieta alebo kludne dieta.
Ja sa praveze tesim, ze konecne mam na materskej cas citat knizky. Za posledneho pol roka som ich precitala 24. Rovnako su fajn aj nejaky kurzy bud jazykove alebo take co sa tykaju tvojej profesie, pripadne nieco uplne ine ak by si po materskej chcela menit pracu 🤷🏼♀️ ist si zabehat/zacvicit, nejake stretko s kamoskami. Mozes sa nejako umelecky realizovat, nieco tvorit…Ved moznosti je milion.
@fefka knizky citam hocikedy cez den alebo popri uspavani, ked kojim, ked deti zaspia a ostatne veci, ked je s detmi manzel cez vikend alebo po praci.
Ja popri materskej studujem externe vysoku skolu (neplanujem sa vratit do povodnej prace). Cez leto som sa venovala zahradke. Ked dokoncim skolu (snad buduci rok), tak sa chcem venovat znova hackovaniu a sitiu.
Nas tata dochadza do prace do BA, budik 5:30,dojde 19:30 domov a 20:00 ich pomaly berem spat, cez vikendy maka (dom, zahrada, statok) ale predsalen aspon troska sa sem tam povenuje
Navyse strazit dieta s ktorym sa este nevie dorozumiet je prenho nemyslitelne 😂😂
Ale asi 2 x uz som bola na 2 hodiny bez malej..za posledne 2 roky 😜😂
To citanie pri uspavani je dobry napad, ale asi len na mobile cez appku ..ci normalne pri svetle lampy sa uspavate @milanemila ?
@gabca025 moj pokus o zahradku sa skoncil po zisteni ze dieta este nerozozna co je chodnik, co hriadka, ze to co do zeme mama vopcha tam treba nechat, ze netreba vsetkemu otrhat listy dole atd 😂
Ale dufam ze buduca jar to isti, lebo mam zahradkarsky abstak po 2 rokoch
@fefka pre mna je zahradka ozaj relax. Starsi syn (2 roky) tiez s radostou pomahal - trhal vsetko co videl, vsade chodil, ale to k tomu patri. Casom budem isto spominat ako som sadila, okopavala s novorodencom na rukach a starsi sa mi vesal na chrbat ako mala opica. Nie je to veru s detmi lahke, ale aj ony sa musia postupne naucit co (ne)mozu robit v zahradke
@fefka jaaj nie nie na citacke a vecer ju mam nastavenu na minimum to skoro vobec neziari 🙂 klasicke knizky kupujeme iba detom a my mame s muzom citacky pre setrenie miesta :D
@milanemila 🤔mmm...beriem ako inspiraciu, dakujem ☺️
@gabca025 - na tom nieco je, asi by som mala nabrat odvahu a neriesit kolko mi toho zlikviduje, proste robit a hotovo😁
A viete co ma napadlo, co je fajn konicek pre zenu na materskej?
Prentie samozrejme co maju chut a moznost - angazovat sa - robit nieco pre okolie, zapojit sa do diania, napr je v okoli nejaky klub pre mamicky?Ak nie, vytvorit ho.. Chyba ihrisko? Alebo vidite v okoli domu nieco co by sa dalo vylepsit, prerobit.. oslovit nejake OZ, zalozit vlastne OZ, zacat pracovat na niecom, co pomoze viacerym ludom a zaroven zlepsi alebo skrasli vase okolie...
Je to sice mozno trocha "intenzivny konicek", ale myslim si, ze zmysluplny
Ja šijem hračky, ručne 😉 čo mi zaberie dosť času, ale je to pre mňa relax, šijem hlavne pre dcéru, ale už som aj nejaké darovala alebo predala za symbolické ceny, nechcem z toho zisk, len peniaze za material ak niekto má záujem. Šijem hlavne postavičky z rozprávok, čo sa nedajú kúpiť bežne v obchode 😊
Pre kazdu zrejme nieco ine. Ja rada tvorim, takze sijem, strikujem, ale nezacala som na materskej, ja sa tomu venujem uz od ZS a aj davno po materskej. Niekoho bavi cvicenie, ine baby maluju, opravuju nabytok, proste kazda nieco ine, lebo kazda je ina.