Koľko trvá stiahnutie roztiahnutej panvy po pôrode ?

12. jan 2020

Ahojte, chcem sa spýtať - ako dlho vám po pôrode trvalo, kým sa vám nazad stiahla panva? Mne ostala širšia o niekoľko centimetrov, čo mi vadí vizuálne, cítim to na svojom predpôrodných veciach, ale nemám "z čoho" schudnúť, keďže hneď na bokoch cítim kosť, jasne, je tam aj trochu tuku, ale to má úplne každý kvôli termoregulacii... Nekypia mi tam špeky 🤣Aj manžel si všimol, že mám tie kosti oveľa ďalej od seba ako pred tehotenstvom. Aké máte skúsenosti? Vrátila sa vám niekedy nazad pôvodná postava? Dá sa s tým aktívne niečo spraviť, aby som ich posunula naspäť? Nejaké špeciálne cvičenie alebo tak? Ďakujem za všetky skúsenosti

leniel
12. jan 2020

Viem, ze sa to deje bezne. Niekde sa to miesto urobit musi, mne sa napr.rozsiril hrudny kos - mam povodnu vahu, ale o 5 cm sirsi obvod pod prsiami, ako predtym. Uz je to vyse roka, aj aktivne sportujem, ale to mi uz asi ostane. A takto pri porode sa mi rozsirila aj panva, ale nie do stran ale dozadu - az sa mi nalomila kostrč. Trvalo asi 4-6 mesiacov, kym sa to dalo do poriadku. Cvicenie na toto nema ako zafungovat 🤷‍♀️

autor
13. jan 2020

Jasne, to je pochopiteľné, že sa to miesto musí spraviť, to je normálka, len som teda chcela vedieť, či je vôbec nádej, aby sa to stiahlo naspäť. Mam takmer 4 mesiace po pôrode... Tak uvidím, ako to pôjde. Vďaka za príspevok 🙂

titla
13. jan 2020

U mna to trvalo cca tie 3 mesiace, kym sa mi panva vratila do "standardnych" rozmerov.

autor
13. jan 2020

Ja sa už začínam obávať, že sa nestiahne, lebo ozaj som bola predtým uzucka, tenucka.. Pri výške 172/173cm som nosievala konfekciu 32/34,záviselo od strihu. Teraz som ostala taka "oblejsia" po tom pôrode a hoci 34 nosím stále, tak moje nohavice su mi tesnejsie ako bývali a necítim sa sama so sebou komfortne... Pritom sa zdravo stravujem, chodím niekoľko desiatok tisíc krokov denne (od 25.000 do 45.000-milujem kocikovanie, často strávim vonku celý deň) a aj tak mam doslova roztahanu spadnutu rit, o niekoľko cm širšiu ako predtým. Chodím aj na lymfodrenaze, brucho sa mi už skoro dostalo do rovnakej formy, len ten zadok ma hnevá 🤷🏼‍♀️

luccija
13. jan 2020

Nezmení sa to je to normálne, že pôrodom sa panva rozsiri.Pri takej výške a váhe musí byť tvoj problém zanedbateľný jedine, že by si to mala ako anorexicky, že sa vidia tučné.Ty si sa zamerala na toto😀

autor
13. jan 2020

Dikicko 😘 pre niektoré je náš vzhľad súčasť našej práce 😉 akože je jedno, ako kto vyzerá, ak je sám so sebou spokojný. A keď nie, tak sa s tým snaží niečo robiť. Nehovorím, že som mala pred pôrodom úplne dokonalú postavu, ale pracovala som na nej dlhé roky. Tak ale je to otázka postoja. Niekomu nevadí, že mu ostane po pôrode 20kg navyše, lebo jeho životný cieľ je dieťa. A hej, som narcis, rada sa pozerám do zrkadla, rada sa cítim krásna, som náročná na seba aj na svoje okolie a nekyvnem rukou nad niečim na com mi záleží.

dee01
4. jan 2021

Mne sa dostala do úplne pôvodného stavu, ale neviem koľko to trvalo, mám už 16 ročnú dcéru, ale bola veľká, keď sa narodila(4kg) a ja tiež chudá...