Ahojte..koľko dní alebo týždňov po pôrode ste zavolali rodičov/mamu na návštevu?Mama mi volala už do pôrodnice že o týždeň dôjde pozrieť nebola som nadšená povedala som jej že to je skoro. Mala som veľmi náročný pôrod🙄 Dnes mi volala zas a keď som jej povedala že neviem kedy že možno po šestonedelí tak mi povedala že ale to nemôžeš ved ja som tvoja mama..Ale ja fakt neviem kedy mi bude ako tak lepšie atď. Som fakt ťa zlá,či ako?
Nie si zlá. Na návštevy treba takto. Super, že môžeš prísť. Prosím Ťa, potrebujem si pospať, ak prídeš, dones mi prosím moje obľúbené jedlo na dva dni, pokočíkuješ a potom ... program podľa tvojich potrieb. veľmi sa na teba teším. som rada, že Ťa mám. Asi takto.
Treba si stat za svojim a byt neoblomna, nech sa ti na navstevu hlasi ktokolvek, ked prijmat navstevy zatial este nechces, musia to respektovat. Ja mam do porodu este par tyzdnov, ale uz teraz som kazdeho upozornila, ze navstevy budu vtedy, ked sa na to budem citit hlavne ja. Je uplne v poriadku, ze sa na to aktualne necitis, musi to pochopit aj tvoja mama.
Mne prišla mama po obidvoch pôrodoch hneď po prichode z porodnice na týždeň k nám.
Každý deň nám varila, pomáhala v domácnosti s pradlom, nákupmi. Veľmi mi to na začiatku pomohlo. Máme dobre vzťahy, nijak ma neznervozňovala, ani nedavala múdre rady.
Tak mesiac a pol je priveľa myslím ze ten týždeň je okej
Riadiť sa v tomto podľa svojich potrieb a potrieb dietata je ok.
moja matka s otcom sa dovalili v den prichodu z porodnice.. na nazor sa ma ani nepytali, ja som ani nestihla reagovat 🤣 no.. uz je to za nami.. 2x by som si to "zariadila inak" 😁
Moja prišla do pôrodnice kazdy 2. den kym nas nepustili. A to spolu byvame v 2 - generacnom dome🙊🤣 A je podla mna dost bežné ze prave mamy pridu prve dni pomôcť, ukazat co a ako s bábätkom, donesú obed atd 🤷♀️
Nie si zla. Ak to tak vnutorne citis, pocuvni svoj hlas a povedz mame, ze ju rada uvidis, ked ti bude lepsie. A ze jej das vediet, ked to tak bude. Pohoda teba a tvojho babatka je momentalne na prvom mieste.
Hned v ten den ako som dosla z porodnice dosla cela familia a vobec mi to nevadilo bola som naopak rada
Moja mama prišla v deň príchodu z nemocnice. A takto chodila denne snáď celé prvé 2 mesiace. Navarila, popestovala malú, pomohla mi ju okúpať. Tvoja mama očakáva, že ju budeš obskakovať?
Mamu nepokladám za návštevu. Ja som ležala v posteli a povedala jej že keď chce kávu alebo vodu nech sa obslúži.
Ona stala pri postieľke a pozerala sa na bábätko. Cele tehotenstvo sa tešila so mnou. Nvm si predstaviť že by som jej ukázala vnučku po 6 týždňoch. Samozrejme navarené priniesla každý deň
Ja som prišla k dcére hneď ako prišli z pôrodnice,my sme sa tak dohodli.Chodila som každý deň,keďže bývame 15 km.Priniesla som obed,pozehlila potešila s malým a odišla .Druhý týždeň chodila svatka.Neviem si predstaviť,nevidieť vnúča 6 týždňov,keďže v Tom čase boli pre kovid zakázané návštevy v nemocniciach.
No mne by pripadalo dosť divne mojej mame povedať že nás môže prísť pozrieť za 6 týždňov 🤦♀️
A neviem ako by som reagovala na to keby mi moja dcéra keď sa jej deti narodia povedala to iste ..
my mame dobrý vzťah - prišli nás pozrieť hneď po príchode a uvarila, oprala a išla domi- myslím si že to hlave o vzťahoch
Podľa mňa sa riaď vnútorným pocitom. My nevieme, aký vzťah máš s mamkou, prípadne ako sa cítiš.
V mojom prípade .... My bývame ďaleko a mamka videla malého až po šestonedelí, ale to najmä preto, že proste bola korona a diaľka. No ale ... Popravde som aj clekom rada nakoniec, že to tak bolo.... Nie že by som ju nemala rada, ale ... Aj pri telefonatoch mi dávala nevyžiadané rady a tipy a komentáre čo a ako robiť ... Tiež som mala tažký pôrod a hormóny robili svoje a tka som nakoniec bola rada, že sme boli len ja, manžel a bábo. Viac sme sa zžili ako rodina, nemali problémy s návštevami a ja som si oddýchla a vytvorila režim aký chcem.... Cize ... Toť moja skúsenosť. No možno pri druhom to bude inak... Uvidíme
Tak je rozdiel prísť pozrieť vnúča,doniesť jedlo a odísť a je rozdiel nasťahovať sa k mladým na dva týždne.Akože mať dovolené prísť pozrieť vlastné vnúča po šestonedeli? to hádam nemyslíš vážne toto....Ak mamu nepotrebuješ a zvladate všetko s manželom,tak je to super,ale zas odoprieť jej pozrieť vnuka? po sšestonedelí si odsúvaj kdejaké kamošky a sesternice ,ale mamu ani otca nie.
Čo by som ja za to dala ... tiež som mala sekciu, môj otec v tom čase umieral na rakovinu, mama sa starala o neho, zo strany svokry žiadny záujem ... po prepustení z nemocnice som musela okamžite fungovať 24/7 ... čo by som ja dala za to, keby mohla mama prísť hneď ... aká som jej bola neskonale vďačná, keď prišla po mesiaci na návštevu a keď videla, v akom som stave, zostala dva dni, viac kvôli otcovi zostať nemohla ... váž si to, čo máš a že to máš, život sa zvrtne v okamihu.
moji rodicia cakali na pozvanie s tym, ze ked sa s dietatom zastabilizujem a ked sa budem citit dobre (prisli po cca 5t). muzovi rodicia sa nanominovali po 2t od porodu, ale keby mohli, tsk by sa dovalili uz po tyzdni. tam som to ale stopla, lebo som este nebola uplne dobre, co sa tykalo poporodnych zalezitosti.
jedine, co z ich navstevy bolo, ze malu videli tak realne 10 min, lebo inak pokojne a vacsinu dna spiace babo mi prerevalo 3/4dna a ticho bola jedine na prse. tam prisli samozrejme reci od svokry "zase ju ides kojit, ved teraz si kojila"... mala som chut s nou vyrazit dvere.
btw, ja som pomoc nastastie nepotrebovala, uplne sme si vystacili s muzom. ani som neplanovala si nikoho volat.
urob ako uznas za vhodne a ako to ty citis, v tomto obdobi su prvorade tvoje potreby a potreby dietata a na ostatnych sa vyser.
My mame s mamou doteraz naštrbené vzťahy kvôli návštevám po pôrode. Mama ma vôbec nerešpektovala a ja som sa s ňou nechcela hádať. Doteraz mam na ňu ťažké srdce aká bola sebecka a myslela len na seba. Pomoc som od nej nepotrebovala ani nechcela, takze ma chodila iba znervózňovať. A hnevam sa aj na seba, že som nebola asertivnejsia a nechala som si skazit toto pekne obdobie.
Je to na tebe. Ja som mamu zavolala na druhý alebo tretí deň ako som prišla z pôrodnice, ale ja som sa cítila super a plná energie. Týždeň po príchode z pôrodnice som šla na návštevu k nej zase ja. Ale hovorím o 2,3 hodinových návštevách, žiadne prespavacky, to by som nechcela.
Mala som tiez narocny porod. Kliestovy, dieta ozivovali, skoncilo to prevozom na jisku a za mamou aj svokrou sme isli po ceste domov z porodnice. Mala mala 2 tyzdne.
Riad sa tym, ako sa citis a nikto ti nema oravo povedat, ze toto nemozes, toto musis...ani mama. Si uz dospela
Ja mam dobre vztahy aj s tetou ktora mi je ako druha mama takze keby pride aj starka aj teta a aj maminka tak by som len rada bola🙂 uz keby pride svokra to by ma asi porazilo 😀😀😀
Mama prišla pozrieť do pôrodnice a domov až po šestonedelí ako ostatní. Či sa nehnevá alebo nie ma vtedy najmenej trápilo. Vkľudne som si rozbehla laktáciu...pri prvom to trvalo. Dobre som aj spravila lebo stále nejaké pripomienky od nej aj od svokry že ako sa čo robilo pred 30 rokmi 🙈🙈🙈
Veľmi záleží ako to je myslené že na "návštevu". Ja som bola veľmi vďačná za podporu od mamy a svokry - doniesli uvarené či uvarili u mňa, pomohli s domácnosťou, zašli nakúpiť. Nebola to návšteva čo si sadne v obývačke a čaká 3h full servis okolo svojho zadku. Chceli vidieť vnúča, pomôcť mi lebo som bola ubolena po sekcii. Bolo to veľmi milé a ja si to vážim že chceli prísť a pomohli nám. Takže ak ti bude mama/svokra oporou a nie "návštevou", kľudne ich zavolaj čím skôr.
Riad sa sebou, svojimi pocitmi a nikto nemá právo ti hovoriť čo máš alebo nemáš v tomto prípade robiť. Čo je alebo nieje normálne.
Nikdy sa nenechaj dotlačiť do toho čo nechceš ani sa ovplyvnit inými ľuďmi. Pre teba to obdobie s bábätkom ma byt niečo na čo budeš s láskou a v dobrom spomínať. Budeš na to spomínať roky.
Nechci spomínať na to ako si bola nervná, lebo sa ti niekto nanominoval do domu keď si to nechcela. Veľakrát tu čítam diskusie a komentáre ako sa takto žene po pôrode natlačili ľudia domov aj keď to nechcela a nespomínajú na tom v dobrom, ľutujú že si viac nedupli a zaprisahavaju sa že pre druhom dietati si už urobia po svojom.
@gab no ja mám muža čo v pohode uprace a navarí
@loliki včera som len došla z pôrodnice boli sme tam takmer týždeň,som na Tom dosť biedne. Malého videla pred nemocnicou sme sa stretli keď ma púšťali. Môj muž je so mnou doma na týždeň,navarí a uprace no aj keby nebol nechcela by som tu nikoho chcem mať môj kľud.
moja prisla k nam hned na druhy den ako sme prisli z pôrodnice a zostala 2 tyzdne. Navarila, oprala, velmi velmi mi pomohla. Bola som po CR a ledva som sa starala o babätko, na domacnost som nemala silu. Ked mi bolo lepsie, isla domov.