Kedy to začne byť s deťmi lepšie?

9. okt 2024

Mam 2,5r a 1,5r chlapcov a teda ja vobec neviem co mam s nimi robit cez den, myslim tym nieco edukacne. Toho mladsieho este chapem, lenze ani ten starsi nechce robit nic dlhsie ako pol minuty. Jedine co ich bavi je lietat po dome a len rozhadzovat vsetko. Tolko krasnych aktivit je na nete, aj ked nieco prichystam, tak to bud rozbije alebo uplne odignoruje. Von chodime ale teda mna nebavi cely den behat po vonku, najma ked jeden mi bezi tam, druhy na druhu stranu🥲 normalne som vyhoreta, neznasam cele materstvo…

autor
9. okt 2024

A este to ako ma vytaca, ze nemozu normalne jest, vypekam, vyvaram, fakt sa vo vsetkom snazim a nic nechcu…uz som z nich extremne na nervy, nic nejde lahko, neustale nejake problemy so vsetkym

tykat
9. okt 2024

Oplotené ihrisko alebo iný bezpecny detský priestor a tam ich nechat vybehat. Jedlo varit odskusane to co jedia a pomedzi to ponuknut nieco nove. Fakt si to ulahci, ak nechcu nic edukativne tak byt zavreti doma = bordel a vycerpana mama. Pripadne starsieho aspon na polden do kolektivu.

ina2405
9. okt 2024

Lebo veľa deti baví hrať, šantiť a nie robiť niečo edukačné. Však sú ešte maličkí, hlavne behať chcú. Vzala som dieťa za ruku, gumáky na nohy a to bola najvāčšia zábava.

autor
9. okt 2024

@tykat byvame na dedine, nic tu ani v okoli take oplotene nie je:(

autor
9. okt 2024

@ina2405 to robime stale, ze sme vonku v gumakoch. Ale sama byt s nimi nonstop vonku je extremne vycerpavajuce, kedze jeden mi vylieza na nieco nebezpecne pokial mensi mi uteka na cestu…nemusi to byt edukacne, ale proste nieco na jednom mieste, kde neustale nam nerozhadzu cely dom

hylary
9. okt 2024

Preto som nemala deti po sebe... Tento komentár ti síce nepomôže, len konštatujem..

autor
9. okt 2024

@hylary ano, ja to tiez uz lutujem neboj sa

zuz987123
9. okt 2024

A nejaká spoločenská hra, ako trebárs Twister by ich nebavila? Prípadne spolu niečo upiecť...

ina2405
9. okt 2024

Máš miestnosť, herňu, kde sa môžu bezpečne bez zranenia hrať a nebude ti vadiť, že sú tam rozhádzané hračky? Asi len zľav z nárokov na poriadok a zníž očakávania na materstvo. Máš deti po sebe, takže je to teraz záhul. Ale už o rok to bude lepšie.

autor
9. okt 2024

@zuz987123 twister skusim, dobry napad, mame ho u nasich, ale podla mna ich bude bavit len ten tanier alebo sa zacnu o neho bit. Varenie/pecenie ich bavi tak 5 minut

@ina2405 Mame taku izbu, to len rozhadzu vsetko ako sa da a idu odtial prec, kedze starsi vie otvarat dvere, uz ho nikde neudrzim (ked zamknem, chyti amok). O rok? To snad prezijem

jaskolka
9. okt 2024

A keď bývate na dedine, to nemáte dom, ci dvor? Lebo toto je najlepšie, co môže byt, ja som zavrela poriadne bránu, deti vystrcila von a oni si už našli zábavu. Okrem toho, ze tam mali klasika hojdačku, šmýkacky, domček,pieskovisko preliezku a podobne, tak bežne sa hrali s kameňmi, vozili ich hore dolu v autách, traktore, obzerali slimáky, dažďovky, behali po záhrade "kosili" nosili lístie, skrátka všetko ich zaujalo. Ja som len sledovala, aby neliezli trebárs na stromy.
Ono ten vek je taky, aký je. Zároveň nie všetky deti baví niečo kreatívne robiť, tak to nechaj tak, jednoducho s nimi "treba prežiť". Potom starší nech ide do škôlky a už to bude ľahšie.
Moji napríklad tirz nechcú nijaké hry, a pečenie, na to mi zvysoka kašlú 😆. Ja ani neviem, co vlastne som s nimi robila, no akosi to prešlo. Tetaz už chodia do škôlky a je to oveľa lepšie.

autor
9. okt 2024

@jaskolka dvor ich uz nudi, a kedze nemame plot, tak skoncime proste vonku na ulici. Starsi chodil do jasli na par dni v tyzdni, to bolo super ale zacal nejako strajkovat a nechce tam uz chodit, a ja ho nutit nechcem, ked nie je treba, tak sme opat doma vsetci traja

pralinka86
9. okt 2024

Je sanca chodit iba s jednym dietatom na nejaky kruzok, baby balance, pohybovy, tanecny ci plavanie ci montesori ci hocico ine? Do druheho mesta hoci len? Kým to druhé dieta postrazi niekto iny? Je to slabá utecha, ale aj to malo co tam budete hodinu dve aj s cestou ci nákupom, dost pomoze.
S takymi malymi viacerymi detmi sa podla mna ani neda nic kreativne doma robit, ak by nahodou aj jeden z nich chcel, mladsie to znici alebo nieco ine, odputa pozornost staršieho a tak dokola

autor
9. okt 2024

@pralinka86 hmm, chcela som chodit so starsim na pohybovy kruzok, ale manzel bol proti, ze co vymyslam blbosti, ale to bolo ked chodil do jasli, teraz ked tam nebude chodit, mozno manzela na to ukecam (aby teda bol s mladsim).
Ale viete co, uz len tato diskusia ma trochu upokojila, ze je to vsetko normalne pri takychto dvoch detoch a nie som uplna neschopacka🫠

jaskolka
9. okt 2024

Tak to je už trochu horšie, ak nemáte oplotenie. To si neviem predstaviť, že by sme nemali plot. Dve malé deti skrátka je veľmi náročné takto fungovať. Je možné, aby trebárs 1x,2x v týždni k tebe niejt prišiel, mama, sestra, hocikto, aby aspoň takto sa trochu rozptýlilo?
Proste fakt len prežiť ten čas a čím skôr dat toho staršieho do škôlky. Možno budem krutá, ake ja by som ani nejako extra neriešila, ze "nechce" chodiť. Alebo ho dávať aspoň 2x týždenne.

ivik4
9. okt 2024

Nepotesim Ta ale aj ten starsi je este dost maly na nejaku ,,pohodu" alebo lepsie😃

autor
9. okt 2024

@jaskolka ano, je to na prd bez plota, aktualne sa na nom robi no. Chodil 2x tyzdenne ale posledne razy tak strasne nechcel, velmi plakal, a to ja nemam srdce ho tam takto vozit, aj ked pre mna to bola velka pomoc. Z rodiny pomoc nemame :/

ina2405
9. okt 2024

@jaskolka ja by som práve nedávala do škôlky, lebo jej bude nosiť staršie dieťa domov sople a pri takých malých deťoch je to nafigu.

autor
9. okt 2024

@ivik4 no vsak preto sa pytam, kedy to zacne😀

janka_266
9. okt 2024

tiež by som ho dávala do tých jasiel, aj keď je jasné, že je jednoduchsie si ho nechať doma, ale o to náročnejší deň :D môj začal chodiť do škôlky ako 2,5 ročný na celé dni, takže tých pár hodín týždenne by Vám prospelo a dieťa by tam možno zaujali niečím novým

papulienka48
9. okt 2024

podľa mňa by ste mali chodiť na ihrisko a keď nie tak tie jasle vôbec nie sú zlý nápad 🙂

basulaak
9. okt 2024

3,5 roka zacina dieta viac vnimat, chciet robit veci spolu s rodicom, menej vzdoruje ako 2 rocny. Dovtedy to bolo kamikaze. Ked bude mat 4 to uz bude uplne zuzo.

autor
9. okt 2024

@papulienka48 chodime stale, uz mi z toho sibe😩
A do jasli chodi/chodil. Teraz ma sople, takze sme uplne izolovani k tomu. Si to strelim uz

autor
9. okt 2024

@basulaak dakujem za info

beky223
9. okt 2024

Nemám nejaké extra rady, ja len, že sme v tom spolu, ja mám takú istú zostavu a mám pocit, že každý deň som viac a viac v.. keli 😅 ešte cez leto sme ihriská obiehali ale teraz toto počasie k tomu celému... Len rev celý deň počúvam, robia si zle, žiadna aktivita, ktorá by vydržala baviť oboch, mladší staršiemu kazí hru, celé zle 😅

angeli121212
9. okt 2024

Ja mám jedného co bude mať v januári dva roky a tiež mi už vie otvárať dvere ja len že ťa chápem akurát čakám druhé malý bude mať dva roky keď sa malá narodí teším sa už na ten záhul...

prasiatko30
9. okt 2024

Po ich svatbe, ale ani to ti nemozem zarucit kedze mas chlapcov a ty budes svokra a budes mat nevesty

tykat
9. okt 2024

Nechaj s nimi manzela sameho cely vikend a schvali ti akykolvek kruzok.

yoxinka
9. okt 2024

Mať tak malé deti tak krátko po sebe, to je totálna pakáreň!!! Ja ti radiť neviem, toto obdobie máme dávno za sebou, moje deti majú 12,8 a 5 rokov a začínajú problémy typu puberta … Len toľko k tomu, nie si neschopná, ale každý vek má svoje špeciality a svoje trable. Mnohé ženy majú predstavu, že tretím rokom sa všetko skončí … ale v troch rokoch dieťa nevypneš, ono to pokračuje 😉🤞💪. K tomu mužovi, nechápem, prečo nechce dovoliť krúžok … ja by som ho 1. nepýtala, len oznámila, 2. nechala by som ho s deťmi celý víkend samého bez navareného jedla a pripraveného čohokoľvek, myslím, že by potrebu krúžku prehodnotil.

autor
9. okt 2024

@prasiatko30 no ale aspon ich nebudem mat nonstop na krku, bude tu ticho a poriadok