Kedy ste začali mať čas na seba popri deťoch?

11. máj 2023

Kedy ste začali mať čas na seba popri deťoch?Odkedy mám deti tak prvoradé sú deti,potom práca domácnosť.A nejak není kedy čas má seba.Na svoje koníčky alebo len tak sedieť a oddychovať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
11. máj 2023

Treba sa mať rada a požadovať rešpekt aj od detí a manžela.

jaroe
11. máj 2023

Keď boli všetci už skolaci, mám pocit. Vtedy som sa občas pristihla pri myslienke, že konečne voľnejšie. Aj na dovolenke sme už mohli len tak vylihovať na pláži, dokonca si aj knihu prečítať.

autor
11. máj 2023

@elizabet173 Manžel robí na smeny a unho tiež prvoradé sú deti,práca domácnosť.A na insie není čas.Inac varim na dva dni,nezehlim vôbec už dlhé roky.No ak tak není čas.Stale treba niečo riešiť okolo deti alebo okolo domácnosti.Deti majú 4 a 8 rokov.

timilv
11. máj 2023

Ja mám 5 ročnú a 7mesačného a čas na seba mám vždy keď to potrebujem... Manžel je rovnocenný partner, takže deti, domácnosť a všetko okolo vie zastrešiť rovnako ako ja. Akurát malého kojenie nevie poriešiť, ale príkrm mu zvládne dať 😂

viestta
11. máj 2023

Hned ako som sa spamatala z porodu a zmierila sa s tym, ze moje dieta bude na flasi vyhradzovala som si cas sama pre seba. Zo zaciatku stacilo ak som si mohla pospat, potom to uz boli aj ine veci

andrejka1974
11. máj 2023

Však deti sú už väčšie tak sa môžu pohrať aj samé a domácnosť počká netreba mať všetko tip top treba nohy vyložiť a aspoň hodinku si odychnut

thoughtfulweirdo
11. máj 2023

Ja od ich narodenia 🙂 doslova od úplne prvých dní som chodila minimálne na hodinové prechádzky sama, za hodinu ani kojený novorodenec nezomrie od hladu.
No ako deti rástli, predlžoval sa aj čas, ktorý vydržali bezo mňa. Mali sme odskúšané, že syn v 3 mesiacoch, ktorý pri mne visel na prsníku prakticky nonstop, pri mužovi 3 hodiny mlieko nehľadal, keďže ho necítil 😁

thoughtfulweirdo
11. máj 2023

No a keď mal čerstvý rok, bola som preč na 3 dni. Stále bol kojený, ale v pohode si aj bez mlieka muž s nimi poradil, lebo proste chcel 🙂 a odvtedy vôbec žiaden problém, keď muž zrovna nepracuje, môžem sa venovať sebe, koľko len chcem.

mareka49
11. máj 2023

Deti, praca domácnosť.
Deti práca domacnost.
Deti práca domocnosť.
Kde si ty a kde je on?
Kde je váš vzťah?
Neblázni, ved to už nie sú maličké deti.
Prestav sa, lebo vyhoris.
Takže to je jedno kedy mi sme začali.
Ty si už troska po funuse a treba začať hned.
Aj malé kroky su kroky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
samimami777
11. máj 2023

Prakticky od narodenia detí a to mám chlapa v zahraničí a stráženie od starkých možno 3 krát ročne. Vždy mám čas na make up, trochu si zacvičiť, každý deň malý wellness vo vani, pozrieť seriál atď . Treba dobre rozvrhnúť čas a zapájať aj deti do chodu domácnosti už odmala detto už tak veľké ako máš ty. Moja 5 a 3,5 ročná si nakomplet samé upratujú svoju izbu, hračky , ponožky zložia atď. A to mi ešte pri varení pomáhajú, zalievajú kvetiny keď im poviem s ich krhličkami, odložia riady do umývadla atď. Tiež sa vedia spolu zahrať , nemusím im robiť šaša 24 hodín v kuse takže kým sa spolu hrajú si v kľude robím poriadky a varím a keď na obed a večer spia tak si napustím na hodinu/dve vaňu, zacvičim , joga, niečo pozriem, prečítam knihu ... Nechápem čo je treba obskakovať okolo 8 ročného dieťaťa mimo jedla a úloh. nech staršie pekne varuje mladšie

nwnw
12. máj 2023

Uz sa mi zda ze je lepsie 6 a 3. Pomahat moc nevedia, ale uz sa aspon zahraju spolu, no kuskujem cinnosti aj tak.

autor
12. máj 2023

@samimami777 Nech staršie pekné varuje mladšieho,my sme si nerobili deti aby starší robil opatrovateľku.
@elizabet173 Píšem sem prvý krát.No tento víkend sobotu som robila veľké upratovanie domu,pred tým týždeň sme boli choré tak som neupratovala vôbec.Ostalo to teraz na sobotu.Plus varila na dva dni.V nedeľu sme išli k babke na oslavu,tak sme boli skoro celý deň.A pondelok som navarila ráno,na obed sme išli do lesa na 5 hodinovú túru všetci,večer vyskúšať staršieho do školy.Zahrat sa s menším a už bolo po víkende.Ani na chvíľu som sa nezastavila.

majlo1234
12. máj 2023

Tak buduci vikend nech ide s detmi na turu len tatko a ty budes mat razom 5 hodin pre seba☺️ treba si ten cas utrhnut. Ja este kojim syna, ale na par hodin nepravidelne sa utrhnem. Vacsinou je to v casoch naprikld vecera, ked sa dieta kupe/veceria/hra a aje jedno, ci som pritomna.

luccija
13. máj 2023

Tak si mala oslavu, bola v lese...aký čas hľadáš?ako si predstavujes čas len pre seba?možno to máš len vyfantazirovane.Ist s kamoškami na kávu, víkend preč, ísť cvičiť?

rebrambora
15. máj 2023

Stale to bolo:
1.Ja
2.Vztah s muzom
3.Deti
Pracovala som viac menej bez prestavky, muz sa podielal stale na vsetkom. Tento problem nepoznam a nefungovalo by to. Presne som to ale dopredu vedela, cize som si to tak aj zariadila 😉

mamcotka
16. máj 2023

8 ročný sa môže pohrať s mladším. Je to jeho brat a k tomu keď ho nebudeš viesť tak sa o neho zaujímať nebude ani potom. Nenásilne ale treba ho vedieť zapriahnut do práce, okolo domácnosti. Kľudne môže povysávať a druhý zase upratať veci z podlahy kľudne niekde do košíka..
Treba mať režim.
Deti nechodia do škôlky a školy?
Chodíš do práce?

autor
17. máj 2023

@mamcotka Deti chodia do škôlky a školy a ja do práce.Poobede po robote idem do škôlky školy,doma rýchlo navariť naučiť sa s deťmi a už je večer.Ja fakt nemám kedy čas ani sadnúť si a vypiť si čaj v kľude.

mamcotka
17. máj 2023

Pravdou je, že takto to má väčšina mamičiek. Keď deti spia je čas na seba. Takto si ja viem uchmatnúť 2 hodiny pre seba. Môžem pozerať telku, môžem si niečo čítať, alebo dokoncit čo potrebujem. Čas pre seba ako ísť sama von sa dá len keď vie zastúpiť mamu otec alebo babka.. takto to je a času pre seba bude ešte kopec keď budú deti samostatnejsie. Chcela si deti ,tak to ber pozitívne,raz budeš mimo ich záujmov.. ja mám 21 ročného a trojročnú a hádaj koho zaujímam.. je to náročné ale chcela som to.