Kedy pre vás začalo byť materstvo ľahšie?

24. jún 2024

Po 3 mesiacoch? Po ukončení kolík? Alebo po tom čo sa bábätko naučilo chodiť? Alebo keď vyšli zuby? Po akom čase, alebo akom miľníku pre vás - mamky začalo byť materstvo ľahšie, resp. viac znesiteľnejšie? A ktoré obdobie, alebo kedy naopak bolo pre vás veľmi náročné?

lily246
24. jún 2024

Po 2,5 roku. Neznášam obdobie odkedy začne štvornožkovať, všade sa dostane, všetko prevráti hore nohami, chce sa prizabiť, rozum nikde ale energie za 10tich, v noci 100x hore.

jaskolka
24. jún 2024

Cca 3 rokoch(syn), čiže mam nádej, ze o rok už aj pri dcére tak bude. 😆

bublinka1426
24. jún 2024

po 2,5 roku.....
chodi hovori zuby vonku....

barbora0308
24. jún 2024

Babatkovske obdobie bolo pre mna velmi narocne, ale uprimne syn ma 2 roky a az teraz si to zacinam uzivat. Zalezi to velmi od povahy a temperamentu dietata. Poznam maminy deticiek, ktore nikdy neboli spokojnesie, ako doma s dietatom, nuz ale to su take tie ukazkove deticky 😁.

nikoleta999
24. jún 2024

Lahsie asi teraz, ked ma syn 2,5 roka … Uz mame svoj system a ten nastastie plati uz dlho, lebo predtym to bolo len, ze ked som si konecne myslela, ze sme mali system tak sa zmenil 😄 Taktiez aj u starkych zvladne niekolko hodin, dokonca mal pred tyzdnom prvu prespavacku a este oduty, ze sme po neho prisli na druhy den 😀Predtym sa priznam, ze miestami som myslela, ze to nedam. Syn mal ako niekolko mesacny tazku operaciu, po kt. si odniesol domov niekolko mesacnu traumu a bolo to extremne tazke dat ho do normalu, pretoze nechcel nikoho len mna a otca 🙈 Teraz si to konecne aj uzivam, ze je to uz taky moj partak 😇

minenkak
24. jún 2024

Najťažšie bolo asi od pätnástich do dvadsať jedna,dovtedy a potom bolo moje decko úplne úžasné a pre mňa najkrajšie obdobie bolo, do asi dvanástich rokov dieťaťa

jar_ka
24. jún 2024

Keď mala dcéra okolo 20m uz sa to začalo meniť k lepšiemu, teraz má čerstvo 2roky, a je to super, rozumie čo jej hovorime, odpovedá na otázky, povie čo chce/nechce, s manželom sme sa zhodli, že konečne nás to začína baviť😅🤣

andovka007
24. jún 2024

Starší ma 7 rokov a stále nemám pocit, že by bolo materstvo ľahšie 😅🙈🤫

doriiis
24. jún 2024

Keď začali sami chodiť a byť samostatnejšie.Teraz je to úplná bomba.Maju 13 a 8 rokov a občas to vyzerá,že žiadne deti ani nemám😄

dzejny656
24. jún 2024

Keď som sa vrátila do práce a dcéra išla do škôlky, odvtedy to je pohoda 🙂

sella38
24. jún 2024

Teraz je to skvele. Starsi ma 14, mladsi 11 a je to pohoda lahoda 🙂

salamistka
24. jún 2024

Najťažšie bolo, keď dcérka išla do škôlky v 3 rokoch, ja do práce a každé ráno nás sprevádzal jej srdcervúci plač, celý deň som malú nevidela, večer unavená variť, upratať, sprevádzané výčitkami svedomia, že sa jej dostatočne nevenujem. Prvé tri roky na MD a RD boli nádherné, boli sme spolu, veľa sme sa hrali, mala som čas na seba, čítanie, bola som oddýchnutá a vyspatá, malá bola kľudné dieťa. Samozrejme, boli aj starosti, ale spomienkový optimizmus robí svoje 😃.

zuzanka.zuzu
24. jún 2024

od 3 rokov

deti95060810
24. jún 2024

fajn bolo keď boli v mš...
už horšie bolo keď prišli na zš úlohy, písomky, povinnosti....
ale asi najťažšie bolo keď sa narodilo prvé bábo ... trhalo mi srdce nechať doma 3 týždňové bábo... v noci sa budil každé 2 hod na kojenie a ráno som vstávala do školy... takto sme fungovali nekonečne dlho... nikomu to neodporúčam.

mabenn
24. jún 2024

od cca 4rokov

viky_21
24. jún 2024

Každé obdobie ma svoje čaro ale ja som si to úplne najviac začala užívať až keď mal malý cca 2 roky 🙈 vtedy už začal by rozumnejši a stali sa z nás partaci. Už sa s ním dalo ísť na veľa miest, začal rozprávať a bol samostatnejsi. A najťažšie obdobie bolo medzi plazenim a chodenim. On všetko začal robiť neskoro. Začal chodiť až v 17m a to bol des. Stále ho nosiť na rukách a prekladať hore dole. A ešte som nemala rada keď začali prikrmi. Stále vymýšľať co bude jesť a pripravovať to dopredu 🙈🙈

beata_k
24. jún 2024

V 1,5 roku. Presli na jeden spanok, jedli to co my a uz co to povedali co chceli.

mandrewa
24. jún 2024

Keď mal 8m a vrátila som sa do roboty 😂

emma022
24. jún 2024

Pri prvorodenej v 4 rokoch. Teraz mám dvojičky a čakám, kedy to príde 😩😀

mamamasama
24. jún 2024

Po 1,5 roku som sa vždy začala nudiť, tak sme začali plánovať ďalšie. Maximálna pohoda je tak od 3 rokov.

nikha2809
24. jún 2024

Keď začala staršia sama chodit na ihrisko pred domom 😂

30katrusa40
24. jún 2024

Ľahšie ani nie. Ale ine áno. Každé obdobie má čosi dobre aj zle. Mám 9 ročnú dcéru a je to taká partička už od jej 5 rokov. Ale taká väčšia pohoda s ňou bola od cca 2 rokov. So synom je to horšie. S ním to ľahké nikdy nebude ale to je spôsobené jeho stavom.

haraburdova
24. jún 2024

My sme mali velmi traumaticky porod a rozbeh, prvy mesiac straveny v spitali pre mma bolo peklo pekiel. Odkedy sme doma, je to super. Zazili sme zuby, prikrmy, ockovania, virozu, mlada zvlada vsetko v pohode a ja s nou. Mozno budem inak hovorit ked zacne chodit, ale z nej proste sala ze je pohodove pokojne babo. Skoro neplace, pekne spi, ja spim 8-9 hodin v noci bez prerusenia. Rada sa s nou hram, chodime von, mam cas si dat kavu, upratat, navarit, citat.

Na 50% to zavisi od babatka. Niektori su pohodaci, niektori su narocni. Ja som vyrastala vo velmi velkej mnohopocetnej rodine a od 10 rokov som bola takmer nonstop v pritomnosti babatok, zazila som aj take pohodove ako je moja, aj velmi narocne uplakane deti, preto som to vzala ako to je a nechavam to na nu a nestresujem sa zbytocne, netabulkujem ju.

Zvysnych 50% zavisi od mamy - ci je psychicky ok, ci ma dost pomoci od rodiny a moznost odreagovat sa, vypnut, ist na chvilku niekam sama. Harmonia musi byt. Bala som sa, ze to bude cely cas zle, ze mam nespokojne a uplakane dieta - taka bola v nemocnici - len plac, nepokoj. Myslim ze to citila zo mna, lebo som bola v cudzom prostredi, nonstop kontrolovana, mala nemohla spat ako chcela ani jest ako chcela (kvoli miliarde vysetreni stanovenych na urcite hodiny, ktore jej proste nevyhovovali aj ked som za ne rada lebl zapal pluc u novorodenca nie je sranda) ale hned ako sme prisli domov a ja som sa uvolnila, ona sa uvolnila so mnou.

Takze hej, ja si to uzivam v podstate od 1m a ratam s tym, ze sa to moze zmenit roznymi vyvojovymi milnikmi, akurat to neriesim, lebo moj stres na nu vplyva. Nezazili sme ani regresiu ani koliky, ani witching hour ani zachvaty placu pri prerezavani. Bude ako bude, ked to bude tazsie, som tu pre nu a myslim ze ona uz citi, ze je tu niekto, na koho sa moze spolahnut, a preto je uplna pohoďačka. 🙂

zuzanockamt
24. jún 2024

Keď malo dieťa cca 5-6 rokov sa to začalo zlepšovať. Od cca 9-10 rokov je to už len lepšie a lepšie.

nikkix
24. jún 2024

Úprimne, uzivat tak ozaj ze uzivat som.si to začala.cca rok dozadu vek 6,8,11

diewcatqoo
24. jún 2024

Od cca 5 rokov. Vtedy je uz dieta partak, s ktorym sa da porozpravat, dohodnut, zasrandovat.. neplace za kazdu blbost (sice, to tiez obcas, ale uz nie tolko), neriesia sa plienky, ale same si povie, same sa obsluzi a este stale bezpodmienecne miluje rodicov a nema problem prejavit lasku. Predpokladam, ze to vydrzi tak max do 8-10 rokov a uz to bude odvravat a rodicia budu najhorsi na svete.

janettdamian
24. jún 2024

Úplne na parádu, keď si založili vlastné domácnosti... 😀 No a teraz k veci, pre mňa to bol vek, keď chodili do škôlky. Boli už relatívne samostatné a nemuseli sa učiť (robiť úlohy).

gbsgbsxx1
24. jún 2024

@minenkak úplne súhlasím, dcéra má 12 a nejako to začína byť náročnejšie 🙂

4stanka4
24. jún 2024

Nejako pred 3. narodeninami. Už si nechala povedať, vedela povedať co chce atď. Teraz bude mať 4 a super 🙂

katkaba1
24. jún 2024

U nás asi nastala niekde chyba😅 My máme 4 ročné dvojičky a mám pocit, že je to čím ďalej tým horšie 🥴