Ahojte dievčatá našla som tu už také diskusie aj som si poprecitovala ale nejak neviem....akurát sme rodine oznámili že čakáme bábätko a neskutočne ma reakcie sklamali v podstate nik nám nepogratuloval každý sa nechal počuť či to akože myslíme vážne ..pre predstavu ja som rozvedená mám dve deti z prvého manželstva pol roka dozadu som sa rozišla s priateľom s ktorým som žila tri roky ...v skratke veľmi náročný búrlivý frustrujúci vzťah ale čo najhoršie prekážali mu moje deti boli skrátka navyše a to sa už nedalo znášať ....mesiac na to som sa dala dohromady s terajším partnerom on je rozvedený a má jedno dieťa z prvého manželstva ja mám 35 on tiež a našli sme sa úplne hneď od začiatku v podstate spolu bývame a máme od začiatku rovnaké pohľady na život a na budúcnosť. Deti máme obaja radi a moje dievčatá i jeho dcéra sme si všetci našli k sebe cestu. ja mám dievčatá vo veku 13 a 10 a on dcéru vo veku 10...všetky 3 dievčatá si rozumejú spolu ja mám svoje v striedavke on svoju zverenu mame a u nás je víkendy. Obaja sme veľmi chceli ešte spoločné dieťa a popravde ja mám takú diagnózu že mi dr povedala že to pôjde tazsie hoci obe boli na prvý šup ani dr nechápala ale chvalabohu no a toto malé nám vyslo tiež na prvý šup. Koľkí by čo za to dali a rodina aj predpokladala že sa rozrastieme hold keď to prišlo každý je skepticky. Nik ani trocha radosti. Ja som teraz v podnájme priateľ má svoj byt ale bývame u mňa a chystáme sa presťahovať k nemu. Je ten byt menší ale pomestime sa ale čakala som trocha radosti mám pocit že sme ostali s tou radosťou sami a mňa to strašné vzalo. Mali ste niektorá takú skúsenosť?. Neviem všetci sa tvária akoby tie deti chovali oni pritom krásne si dievčatá vychovávame obaja pracujeme a nemáme sa najhoršie. Nerozumiem už ničomu fakt
@kaciato netráp sa, tešte sa Vy, budúci rodičia. Ak to vase deti vzali s radosťou, paráda. ostatné osoby..babky,dedovia,tety z tretích kolien ... nech su skepticki.
Dievčatám určite vysvetliť,ze príchodom nového súrodenca sa nic na laske k nim nemení,ze bdue lasky viac,a tak to ma byt. Prajem šťastný život, príjemné tehotenstvo, zdravie a možno posunúť vzťah aj do oficiálneho zväzku 🍀🍀🍀✊✊✊✊
Tak možno sa na to pozerajú presne takto, že ste spolu krátko.Netreba podľa mňa z toho robiť vedu.Málokto gratuluje o život k tehotenstvu kedže sa ich to netýka a hlavne nie každé tehotenstvo je úspešné v začiatkoch.Ja síce zagratulujem aj sa zaujímam o kamarátku napríklad, že čo má nové, ako sa cíti, ako vyzerá bábo, ale tak nad jej tehotenstvom tiež nikto nepúšťal ohňostroje v rodine.Tešiť by ste sa mali hlavne vy 🙂.
@kaciato Tak akože úprimne povedané sa im ani veľmi nečudujem,že neskacue od šťastia a od nadšenia,keďže ako píšeš,pred pol rokom si sa rozišla s jedným a pomaly hneď začnes bývať s ďalším a rovno s ním aj otehotnies,ja osobne si toto vôbec neviem predstaviť..Tiež som rozvedená s jedným dieťaťom,mala som už po rozvode vzťah,kedy som si prvého pol roka myslela,že som našla najdokonalejšieho chlapa pod slnkom,potom sa začali ukazovať aj jeho chyba a nakoniec som zistila,že sa totálne pretvaroval a bol to čistý cholerik..Pre deti to tiež podľa mňa nie je úplný ideál,že 3 roky sú zvyknuté na jedného a vzápätí hneď sú s nejakým iným..Ale tak je to tvoj život,kiežby ti to všetko vyšlo tak ružovo,ako si predstavuješ,ale každopádne ja chápem tvojich blízkych,že nadšení nie sú..
@littlebubble ver že kamarátky sa tešili viac ako príbuzní.....
@kaciato pozri, ja sa úprimne nečudujem, polroka dozadu si sa s niekym rozišla po dlhšom vzťahu, a už si s ďalším tehotná. Ako, no.... Menší byť je čo? Dievčatá idú do puberty, s partnerom sa nepoznáte skoro vôbec a už ďalšie dieťa. Kebyže si moja sestra dcéra, tiež sa netrase od nadšenia z takej správy. Ale bodaj by vám to vyšlo.
@kaciato Tak u mňa by sa tešila možno len mamka a svokra by povedala, že konečne 😂 lebo sa chce vňúčaťa dožiť.Ja som zase taký typ, že ja pogratulujem, ale tak emócie na mne nevidno.Nie každý sa dokáže tešiť z tehotenstva.Musíš to brať tak, že sú ľudia ktorí sa roztopia až keď bábo bude tu.Alebo vôbec lebo to nie je ich dieťa.Podľa mňa je aj trošku zvláštne ak ženy čakajú, že sa okolie bude radovať tak ako ony.Z cudzieho dieťaťa sa nerozplýva každý.Tak mohli aspoň pogratulovať 🙂
@kaciato Ja si myslim, ze maju obavy aby si sa velmi nepopalila. Zijes v podnajme, deti mas v striedavke, su uz celkom velke, takze predpokladam, ze pracujes. Neviem ako ste si riesili majetok po rozvode a ci neslo mat vlastne byvanie, to byva taka vacsia istota ako najom.
Dalsia vec - pred polrokom sa rozides s priatelom, do mesiaca mas dalsieho a uz si s nim aj tehotna. Mozno to citis je "len" zamilovanost, ktora opadne, mozno je to naozaj tvoja spriaznena dusa, ale asi musis pochopit, ze maju obavy.
Svadbu nespominas, len po par mesacnej znamosti si tehotna - cize pride materska, rodicak, klesne ti prijem. Ak by sa nedajboze nieco stalo, tak to budes mat riadne tazke.
Tiez sa vela ludi pozera na take situacie tak, ze co este vymyslas, mas 35 a dve zdrave deti, tak "naco". Nehovorim, ze s tym suhlasim, ale niektori to takto vnimaju.
Ja si myslim, ze hlavne boli zaskoceni a obavaju sa ci nerobis uponahlane nezodpovedne kroky.
Vieš čo, ja by som to práveže chápala také reakcie od rodiny. Po pol ročnom vzťahu predsa nemôžu skákať od radosti. Samozrejme že majú obavy ako to dopadne. Po pol roku nemôžeš ani ty sama poriadne poznať toho človeka. Daj tomu hlavne čas a určite to bude časom iné keď uvidia že váš vzťah má pevné základy a všetko bude v poriadku.
keby si bola moja dcéra tak by som bola skeptická asi aj ja...
nemáš vlastné bývanie, s partnerom sa poznáte pomerne krátko, ty máš už dve deti, on tiež , ..... mne sa to už teraz zdá dosť komplikované.
Ale áno, aj ja mám syna z prvého manž., a s druhým manželom máme spolu 3 deti. A nie si sama , ani pri mne sa nikto netešil že som tehotná. Pri prvom tehu som chodila do školy a pri ostatných to už bolo mojim rodičom akosi jedno.... Vlastne sme im to ani s manželom už neoznamovali....naše deti, naša zodpovednosť, naše starosti...držím palce.
@kaciato Svadbu som spomenula len preto, ze ako manzelka si v inej pozicii - manzel je povinny ta zivit, majetok nadobudate spolocne a pod. Si trosku viac chranena. Ak by ta teraz opustil, tak ano poriesis vyzivne na dieta, co-to mozno aj na nevydatu matku, ale je to ine ako keby si mala narok na polovicu setkeho co ste nadobudili v manzelstve.
A predstav si v takej situacii svoju dceru - za poslednych 6 mesiacov sa rozide s partnerom, da sa dokopy s novym, nastahuje sa k nej a hned aj otehotnie. Tiez by si asi mala obavy. Nemyslim si, ze nemaju radost z babatka, to isto pride, ale skor sa obavaju aby si sa riadne (zas) nepopalila.
@kaciato Nema kazdy vlastne byvanie. Ale mozno vies ake tazke je najst si podnajom s detmi - o to viac s malinkymi detmi. Majitelia sa boja znicenia a tiez sa boja, ze v pripade neplatenia bude problem rodinu s detmi vystahovat.
A platit najom na byt pre 2 dospelych a 3-4 deti, to vam ani nebudu chciet prenajat nejaky dvojizbak a na vacsi ak mate na najom, tak povacsine sa da splacat aj hypoteka a vyjde to este yhodnejsie.
Cize to us cisto len take prakticke dovody. Predstav si, ze ti skonci zmluva na sucasnom podnajme, s malym babom na materskej bude tazsie najst novy. Bohuzial, ale je to tak, taka je realita. Samozrejme, ze sa najde, ale je to pre rodinu tazsie ako pre mlady pracujuci bezdetny par.
@kaciato Tak pre mňa je aj dieťa v rodine cudzie pretože nie je moje.Ja ho nebudem nosiť na rukách, mne emócie neprejaví takže ja len zo slušnosti pogratulujem a teším sa z toho, že je niekto šťastní a nemám žiadne nevhodné poznámky, ale viac emócií sa naozaj na silu prejaviť nedá.Možno ma to viac dojme ak sa jedná o nejakú rovesníčku ktorá čaká prvé, ale len preto, že by som nepovedala, že práve tá osoba bude prvá z nás maminou a tak je to také milé.Ja každej kamarátke budem oporou aj keď budú maminy.Mamine som napríklad ani pri jednom nepovedala nič.Pre mňa to bola taká prirodzená vec, že sa nechránili tak čakajú dieťa.Skôr mi gratulácia príde vhodnejšia po narodení.Než pár týždňov po styku ak mám byť úprimná.
V tvojom veku a tvojom sociálnom rozpoložení by si mohla mať viac pragmatického rozmýšľania. Je to dosť nezodpovedné, po takom krátkom vzťahu si zakladať ďalšiu rodinu, bez zázemia, bez financii, aj bez vlastného bývania. Nechápem tomuto trendu s každým novym muzom si hneď urobiť dieťa. Napíš sem o take tri roky ako ste dopadli.
@kaciato prepáč, ale moja reakcia by bola rovnaká, ako je u tvojej rodiny. Zablahoželať by som ti zablahoželala, ale tiež by som si myslela, že je to nesmierne skoro a že na to, aby ste boli šťastní, nie je nutné ísť do spoločného dieťaťa a keď už, určite nie po pár mesiacoch vzťahu. Si v podstate len jeho priateľka, keby sa niečo medzi vami stalo, si pripravená byť sama s tromi deťmi? Som hnusná, keď tu maľujem katastrofické scenáre? Áno som, ale plný MK je podobných príbehov. Keď ste už oznamovali tehotenstvo širokému príbuzenstvu a priateľom, tak si zrejme aspoň v druhom mesiaci, čiže si otehotnela s mužom, ktorého si poznala skutočne veľmi málo. Ostáva držať vám palce, aby bolo všetko ok a aby ste boli spolu šťastní.
@stanulienkat napísala si to oveľa lepšie ako ja, tiež tomu trendu nechápem.
@kaciato Tak mne slušnosť hovorí aspoň dať nejakú reakciu na oznámenie tehotenstva.Možno bola rodina v šoku 🤷.