Kde nechať prvé dieťa pri pôrode druhého?

8. júl 2024

Ahojte žienky, ako ste to riešili, keď ste išli do pôrodnice s druhým dieťatkom?
Jedna babka býva 30 km od nás, druhá 50, obidve nešoférky, susedia, čo by boli ochotní postrážiť, budú v čase termínu na dovolenke, súrodenci moji aj mužovi ešte ďalej ako babky 😀 tak ozaj neviem, ak to prídev noci, čo budeme robiť. Ja mam plán, že sa aj sama odveziem do tej pôrodnice, nie je to ďaleko a prvý sa narodil po dvoch dňoch po odtečení vody 😀 ak to bude aj teraz tak, tak času mám až až. 🤣 ale ak to bude postupovať rýchlejšie a nestihne ani muž zájsť po babku a ja sama doma zatiaľ, to sa mi tiež moc nepozdáva.
Poraďte z vašich skúsenosti v takýchto prípadoch 🙂
Ďakujem

zzuunnaa
8. júl 2024

zober si pred termínom babku k vám na pár dni 🙂

tanyan
8. júl 2024

A muž nemôže byť s prvým dieťaťom? Keď sa chceš sama odviezť do pôrodnice (čo neodporúčam), tak asi nebude muž pri pôrode...

melanta
8. júl 2024

Žeby ostal s vlastným dieťaťom muž? Veď s ním máš tie deti. Nie s babkami, súrodencami a susedmi.

cookie29
8. júl 2024

Nevymyslaj, to je cista blbost odviezt sa do porodnice sama. Akoze prepac... Ja som si myslela, ze som v pohode, odchadzala som z domu (nesoferovala som) a po par km ma tak skrutilo od bolesti, ze som videla dvojmo, predstava za volantom radsej nie. A to som prve rodila skoro 100 hodin....

Bud si vezmite babku k Vam pred terminom, alebo muz vas nalozi vsetkych, vratane dietata, neviem ake je stare... a zavezie Teba do porodnice a dieta k babke. Vzdialenost nie je dolezite, skor cesta, 30km moze urobit za 20 minut na dialnici aj za 45minut po polnych cestach...

tamitamitami
8. júl 2024

Zavolaj tvoju mamu k vám pár dní pred pôrodom. Prípadne tých 30 km nie je veľa, dohodnite sa že si zoberie taxi a príde strážiť dieťa. Vy tú chvíľu na ňu počkáte doma a keď príde pôjdete s manželom smer pôrodnica.

gejb
8. júl 2024

Ak to pride v noci dieťa naložíte do auta a muž ta odvezie do porodnice...a pôjde zaniesť dieťa k babke alebo domov...ak teda nemá byt pri poride ale aj to by stíhal otocit podľa mňa...

milanemila
8. júl 2024

My sme to tiez spravili tak, ze na samotny porod bola starsia u babky a muz somnou v porodnici a potom kym som bola v nemocnici, tak starsie dieta 3r bolo s tatom normalne doma bacovali :D

lalilla
8. júl 2024

Muz s malym ta odvezu a maleho odnesie babke. 30 km po dialnici mas uplne v pohode, alebo chodte vsetci do porodnice a babke zavolajte taxik pride po maleho a nech ich taxi odveze domov.

gab1sol
8. júl 2024

My sme mali babku v pohotovosti, takže do 10 minút bola u nás. Ale keby aj nie, mali sme viac susedov, ktorí boli ochotní pomôcť. Nemáš nejakú kamarátku, ktorá by dobehla? Neodporúčam šoférovať, pôrod môže mať úplne iný priebeh ako prvý…

beata_k
8. júl 2024

To co je za sialeny plan? Ved privez babku skor. Alebo ju muz privezie.

autor
8. júl 2024

Ja ho nepotrebujem pri porode, akoze ak by sa stihlo a bol by, budem rada, ak nie, tak nevadi.
Kym to otoci po babku, co byva blizsie, je to tak hodina cesty hore dole a on sa ma boji nechat samu doma (jeho mamka porodila jeho brata v sanitke a fakt rychlo, tak ma asi take obavy aj pri mne).
A zasa tahat babky k nam na ani neviem kolko dni mi pride take sebecke, obidve este pracuju, ved ano, par dni dovolenky by si mohli vziat, ale ak sa to netrafi do terminu, tak tu budu zbytocne 😀 no a porodnica je od nas cca 15 km.

pribinak
8. júl 2024

Volám babke, mam kontrakcie, babka zoberie taxík a ide k vám
Nič komplikovane

Koľko býva od vás? 30 km? Však to nie je 200 km. 30 km urobí autom - taxíkom raz dva

irusa
8. júl 2024

Veď ťa kľudne môže odviesť aj s dieťaťom do pôrodnice a naspäť sa vrátiť domov

vanilkovazmrzka
8. júl 2024

Halo, autorka? A pre aky super zavazny dovod sa o vase dieta nemoze postarat tvoj muz, jeho otec???

doriiis
8. júl 2024

No babku zavolajte skôr a nech čaká u vás.Alebo muž zavezie,susedia zatiaľ postrážia dieťa a muž sa vráti domov

3petka
8. júl 2024

Varianta 1. Mať zbalené aj dieťa. Muž ťa odvezie do pôrodnice, a šup s dieťaťom k babke ktorá je bližšie.
Varianta 2. Muž ťa odvezie do porodnice s naloženým dieťaťom v autosedačke a vráti sa späť domov s naloženým dieťaťom v autosedačke a budeš rodiť sama.

Čo zložité na tom vidíš. Je to úplne jednoduché vyriešiť taký banálny problém.

maryetta
8. júl 2024

A muz pracuje v zahranici? Ci je k dispozicii? Aby bol on s dietatom. Pripadne zaviezol koho kam bude treba?

diewcatqoo
8. júl 2024

Tiez nemame kde nechat starsie dieta, takze ak to na mna pride, ide s nami do porodnice. Plan je taky, ze ma privezu, pomozu s kufrom, pockaju, ci ma na prijme neotocia a potom pojdu domov. Ja budem pri porode sama. Az sa dieta narodi, tak pridu znovu obaja za mnou.

vevesh
8. júl 2024

No normalne sme dali prve dieta do sedacky a muz ma odviezol do nemocnice a rozlucili sme sa na porodnej sale a on isiel domov aj s dietatom....a rano som mu len poslala sms, ze dalsi prirastok na svete. 🤷‍♀️ako, co ocakavas, vela ludi nema ludi na postrazenie...i ked u nas mohlo byt aj dieta pri porode, ale tak na mna je a bola taka vec az prilis-ja som aj lekarku, aj porodnu asistentku prec poslala🫣🫣🫣🫣

gypsomilka
8. júl 2024

30km neni zas vela. Babka zavola taxik. Niekto sa naozaj dokaze dopravit do porodnice aj sam no ja by som to neriskovala. Alebo viete dieta nalozit do auta aj spiace napr. Muz zavezie a pojde nazad domov.

autor
8. júl 2024

@diewcatqoo ano takto to aj ja vidim, ako najlepsie riesenie, keby to tak prislo na mna cez den, by som bola vdacna. Ale ak to pride v noci, najradsej by som bola, keby babka pride k nam, postrazi spiace dieta a muz sa vrati normalne domov a rano babku zavezu k nej domov a na ten den si uz aj dovolenku vezme babka alebo co, aby nesla taka rozbita do roboty 😀 len muz sa ma boji nechat doma hodinu s rozbehnutym porodom samu, kym to otoci po babku, to je jediny zadrhel. Ja sa nebojim, ved zasa do hodiny je aka mala sanca, ze porodim 🙂

autor
8. júl 2024

@gypsomilka s tym taxikom je to dobry napad 🙂 to mi ani nenapadlo 🤣

tamtumdo
8. júl 2024

No ja by som šla taxíkom muž by odniesol k babke dieťa a prišiel za tebou....ale šoférovať by som sa nepustila...alebo by odniesol najprv teba,potom dieťa a späť do pôrodnice....mi sme tiež nechali dieťa u babky...tam späť 40 min...a to v rámci mesta...

autor
8. júl 2024

@melanta žeby ostane? Ci kde pisem, ze neostane?

bu1bu
8. júl 2024

Kamoska rodila sama, ked to na nu prislo, nalozili viacmenej spiace dieta do auto, muz ju odviezol do porodnice, tam vysvetlili ze maju este jedno v aute, nech ju rychlo pozru ci si ju tam nechaju alebo ide domov. Nechali si ju, on otocil rychlo domov, medzi tym volal mame nech sa pobali ze ide po nu, ze manzelka je v porodnici ( boli dohodnuti ze babka pride, ale dieta sa vypytalo na svet o 3 tyzdne skor), medzi tym uz sa otvorila skolka, odviezol dieta do skolky, ucitelkam vysvetlil co sa deje, tie dieta aj obliekli aj ranajky dali skor, kym manzel isiel po babku, dieta bolo na svete 😂 a babka bola nakoniec zbytocna, ale aspon pomahala rano nachystat dievca do skoly, a vecer ked prisiel z prace, mali popratane a navarene.

luccija
8. júl 2024

Zobrať dieťa a ísť s tebou do pôrodnice a potom ho dať k babke

la_dolce_vita
8. júl 2024

Muz doma s dietatom a zavolat si sanitku.

luccija
8. júl 2024

Alebo, keď babka nebýva niekde na samote u lesa tak zavolať taxík.Len, aby babka v noci počula telefón a bola taká rýchla, plus taxík je niekedy ťažké zohnať a pod...skôr by som zobrala dieťa zo sebou budete doma stresovať, pokým príde babka .

sorciera24
8. júl 2024

kolko rokov má prvé dieta?

kulumulu123
8. júl 2024

Presne druhy porod sa moze zbehnut rychlo a potom co?? Budes rodit sama v aute odstavenom na krajnici??? To si radsej ty zavolaj taxik alebo lepsie sanitku do porodnice s tym ze sa tam nemas ako dostat a prave rodis... Muz ostane doma ved je to aj jeho dieta... Alebo nalozivteba a dieta do auta odvezie ta a otoci sa domov ci k babke...