Kde mám zobrať energiu?

7. sep 2022

Ahojte, mám 25 rokov, nemám ešte deti.

Nemám žiadnu energiu, som strašne unavená. Mám problémy so štítnou žľazou , no doktor tvrdí že vďaka liekom to mam norme, a že treba hľadať príčinu inde.

Ráno vstávam okolo 05:30 a vraciam sa domov o 17:30. Mám pocit že vôbec nežijem, nic nestiham. Večer stihnem akurát tak niečo variť, no niekedy nemám ani na to energiu. V práci toho nemám veľa, tým to nebude.

Vôbec si neviem predstaviť , kde by som popri tomto našla energiu a čas na deti. Skúšala som aj chodievať cvičiť, no vôbec som z toho nemala energiu, práve naopak, cítila som sa ešte víc unavená. Už to trvá dlho a som z toho zúfalá.
Neviete mi poradiť, čo stym? Nestretol sa niekto s tým?

mima1991
7. sep 2022

stravu mas dobru?

elizabet173
7. sep 2022

bola si na preventívnej prehliadke? Nemusí to byť len štítnou žľazou a možno by som zmenila endokrinológa, nie je normálne, aby si cítila takú únavu.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. sep 2022

@mima1991 normálnu, zelenina maso, vynimocne mastnejsie jedla …pravidelne jedavam , kedysi som mala problém s nedostatkom železa , no to už mám tiež v norme

andrea_82
7. sep 2022

ja mám tiež ten istý problém, tiež znížená činnosť štítnej žľazy. Mám horšie obdobia aj lepšie. Dlhodobý pohyb mi ale naozaj pomáha, ale nie žiadne ťažké cvičenie, skôr len prechádzky so psom, chôdza. Vtedy mávam viac energie, len si na to musím zvyknúť, vydržať viac týždňov. U teba ale vidím problém v tom, že veľa času tráviš v práci, potom už nemáš ani fyzickú ani psychickú energiu riešiť niečo iné.

autor
7. sep 2022

@elizabet173 áno bola som …. Všetko mám v norme

lenkakravcova
7. sep 2022

Tiež si myslím, že to bude spánkom. Kedy chodíš spať?

lily405
7. sep 2022

Nemáš náhodou tetaniu? Pytaj si u neurologa vyšetrenie nato...lebo pravdepodobne ano

autor
7. sep 2022

@lenkakravcova okolo 22:00 … lenže mne ja som unavená aj keď cez víkend spím 9-10 hodin a hneď po prebudení som unavená

lenkakravcova
7. sep 2022

Nemáš 8-9 hodín spánku a to cez víkend nedoženieš.
Ja keď spím menej než 8 hod tak som unavená aj keď cez víkend spím 12.
Musíš zmeniť svoj denný režim. Bud zmeniť prácu alebo spankovy režim a chodiť spať minimálne o hodinu skôr. A zmeň to čím skôr, lebo nedostatok spánku sa najprv prejavuje únavou, ale neskôr rozvíja chronické ochorenia.