Každý sa pýta, prečo staršie dieťa nie je už v škôlke

24. okt 2023

dobry den mamicky, chcem sa opytat ci je tu taka ktora ma deti cca 3 roky a jeden rok a to starsie doma? ze nechodi do skolky este, pretoze mna sa kazdy pyta preco starsie uz neje v skolke a velmi ma unavuje kazdemu vysvetlovat preco, mam nato x dovodov ze som sama cele tyzdne,muz je doma len vykendy, ked su chore tak jedno od druheho stale, nema mi kto pomoct prist postrazit jedno ci druhe.....atd, preto som to tak poriesila kym nebude mladsia trosku starsia tak bude aj starsia doma, nazory?

autor
24. okt 2023

vikendy*

zorkahorka
24. okt 2023

Urcite nie si sama. Ale co tym vyriesis, ak ti to napisu? Nebudes uz nikomu vysvetľovať?

mogaa
24. okt 2023

pozeraj na seba , nie na to čo na to hovorí okolie....tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie.....treba sa zariadiť podľa seba, čo vyhovuje tebe a deťom, nie čo na to povie okolie....

viestta
24. okt 2023

Nase nazory si ti uplne zbytocne. Zariadili ste sa ako ste uznali za vhodne. Vsetkych ostatnych je do toho nic a nikomu nemusis nic vysvetlovat. Tvoj zivot, tvoje deti, tvoje rozhodnutia

selest
24. okt 2023

Lebo nam to tak vyhovuje..

anavixy
24. okt 2023

Ved to nemusis vysvetlovat, povedz ze “lebo nechcem” a hotovo.

ivangeline
24. okt 2023

Opakujem to iste. :D Kazdemu. Mam doma 4 deti. ;)

siska53
24. okt 2023

Ved to je tvoja vec . Nasho neprijali, lebo kapacita, siela az ako 4,5 rocny. Nikto to neriesil.. asi byvas na dedine.. asi by som odpvoedala, ze presne pre tuto otazku.. chcela si vediet, ci si ludia vsimnu, ze nechodi do skolky. Ze robis prieskum.

0silvia0
24. okt 2023

Moje deti isli do skolky az ako 4 rocne. Pochybujem, ze na tuto otazku musis denne odpovedat 20krat. Asi sa ta na to pytaju nejake zvedave tetky na ulici v ramci toho aby rec nestala. Nemusis to tak riesit, ich to aj tak az tak bytostne nezaujima. Tak tym staci len odpovedat, ze lebo pojde az o rok a teta do obchodu, do obchodu?
Hadam im nevysvetlujes celu vasu rodinnu situaciu😳

dominikak4
24. okt 2023

môj má 2 roky a 9 m a dcérka má 5 m. Syn nechodí do škôlky lebo na to nevidím dôvod keďže som na materskej doma s mladšou. Tiež sa ma na to pýtajú a starajú sa, sú to rovnako doterné otázky ako či dojčím =D. Kašli na to, je to tvoja vec. ja nevidím dôvod, aby dieťa bolo v škôlke, keď je mama doma so súrodencom, skôr mi to pripadá ako také odstrčenie staršieho, že dám ho do škôlky nech mám pokoj....

dominikak4
24. okt 2023

Ešte aj pediatrička mi radila nedávať do škôlky lebo mi bude nosiť všetky choroby k bábätku a jeho imunitný systém na to nie je pripravený....Nám je spolu dobre doma.

zuza265
24. okt 2023

Skor by som sa naucila len reagovat na otazku, pripadne nejak sa snazila prijat, ze sa ludia len tak opytaju a nemyslia tym nic zle. Pre mna su podobne otazky nieco ako rozhovor o pocasi🙂

autor
24. okt 2023

@dominikak4 no presne vy ma chapete.. presne preto chcem aby bola este starsia doma

autor
24. okt 2023

dakujem za vsetky odpovede

0silvia0
24. okt 2023

Mna sa pytali, ked bol syn v karicke, preco je lenivy a nebeha. Ked behal bez karicky, tak otazky kde ma kocik. Toto fakt nemusis riesit.

letfenixa
24. okt 2023

Keby chodil, tak sa ta pýtajú, či si si ho radšej ešte doma nechcela nechať, keď si s menšou.

monikkatt
24. okt 2023

Neries.. povedz len Lebo chcem. A bodka

mamamasama
24. okt 2023

...lebo nechce...rešpektujem jeho rozhodnutie..Koniec diskusie

hederamonstera
24. okt 2023

A naco vysvetlujes?

zuzanka.zuzu
24. okt 2023

ale veď to sú len konverzacne otázky 🙄 dúfam že sa patrične naseres a odpapulujes 😀 lebo však všetkých úprimne zaujímajú tvoje deti 😉

fineta
24. okt 2023

Keby sa stará každý sám o seba, bolo by o každého postarané. 🙆‍♀️ 😉

nufafa
24. okt 2023

My sme tiež tak. A každú chvíľu podobne blba otázka. Presne ako bolo spomenuté vyššie,nechcem, aby staršie bolo odstcene. A tiež som radšej, keď mi domov nevlaci choroby. Som doma a mám platiť škôlku? Načo? Posielam link, je od jednej kočky, ale osobne s tým súhlasím:
https://erikabistrovic.sk/prilis-precenovana-so...

maji1906
24. okt 2023

Ja mám tiež dcéru 4,5 ročnú doma. Nechodila ani prvý rok,nedala som ju do škôlky ani teraz. Mám doma ešte 2,5 mesačnú...nechcela som,aby bábätko nachytalo všetky choroby. Tiež sa nás aj cudzí ľudia pýtajú,či chodí do škôlky.(nechápem síce na čo im je táto informácia) niektorí sa aj čudujú,prečo nie. Ale vôbec sa nad tým nepozastavujem ani cudzím ľuďom nič nevysvetlujem. Nám to v rodine takto vyhovuje,dcéra pôjde až do predškolskej triedy aj to len na pol dňa. Nemyslím si,že týmto by bola o niečo ukrátená. Jedine o choroby,zatiaĺ😄

tamitamitami
24. okt 2023

Ja sa dcéru ešte len chystám nedať budúci školský rok a už som zaplavená otázkami a radami ako je dobré chodiť do škôlky 😂.

biela_sova
24. okt 2023

Ja mam domskolaka 5 rocneho. Preco je doma? Odpovedam asertivne a s usmevom, ale razne: Vyhovuje nam to tak.

Zvycajne sa uz ludia nesporuju so mnou.

Ak predsa, doplnim:
Dakujem za vas nazor, nas je odlisny. Opakujem, vyhovuje nam to tak.

Koniec.
Hovor JA jazykom, alebo MY jazykom, zbytovne sa neobhajuj. No nenechaj vas koncept rodinnej rezie ani zhadzovat.

Skolky neboli vytvorene pre benefitovanie deti, ale pre zamestnavatelov, aby mali kam rodicia odlozit deti pocas pracovne produktivnej casti dna.

Pre viac tipov, ako byt asetivnejsia: https://www.instagram.com/barbora_bali

marca12
24. okt 2023

Keby sa ludia radsej o seba starali. Ked chodi,tak ta ohovaraju,preco je v skolke,ked ty si doma s druhym dietatom. Ked nechodi,zase su pindy,preco nechodi.... Vobec sa nezatazuj hlupymi otazkami,ludom nevyhovies. Rob tak ako ty citis a myslis,ze je dobre

queen_mary
24. okt 2023

Takto nam to vyhovuje...

drobcek17
24. okt 2023

Mňa sa zas pýtajú prečo som ho dala do škôlky keď som doma 🙈 či som lenivá venovať sa dieťaťu🤷‍♀️ ja už na hlúpe otázky odpovedám rovnako hlúpo 🙈

zuzkaferko
24. okt 2023

Ahoj, môj má pomaly 2,5 roka, čakám druhé, a tiež otázky prečo starší nie je už v škôlke aspoň od septembra, že ho musím pustiť, musím mu dať slobodu, a som naňho veľmi naviazaná preto ho nechcem dať a atď. A prečo sa ešte nepýta na záchod, iné deti sa už dávno pýtajú a ja som len lenivá matka. A prečo robím toto takto a inak nie. Lebo všetci najlepšie poznajú tvoju situáciu, kapacitu v škôlkach a vedia najlepšie, čo je pre tvoje deti a pre teba to najlepšie, lebo oni svoje deti vychovávali inak 🤣 neboj nie si jediná. ja vždy poviem že veď vy s mojím synom nie ste, nestrážite, plienky nekupujete, nemusíte sa starať 😉

babydesire
24. okt 2023

Ano tak ako pisu ostatne,,lebo nam to takto vyhovuje..ja takto odpovedam, ked sa ma vypytuju preco nase deti chodia do skolky/skoly do susedneho mesta a nie tu v dedine kde byvame..no lebo nam to tak vyhovuje (dovodov je viac, kazdemu to obkecavat tiez nemienim)..