Jedináčik

adeladulova
2. máj 2023

Ahojte, uzivame si s manzelom zivot s jednym 3,5r dietatom, synom, mame uz som svoj komfort, ale ja som velmi zatuzila po druhom dietati. A rozum mi hovori, ze uz si mam len uzivat zivot, ale ked ja kazdy den uvazujem nad druhym dietatom. Hodiny tikaju az sa to neda vydrzat. Manzel vie ze o tom rozmyslam a cuduje sa mi ze to stale riesim, ved sme sa dohodli ze budeme mat iba jedno dieta.
Co sa tyka faktov, je viac proti ( nebude druhy prijem, zasa 2-3 roky doma, uz mam 31, bojim sa o moje telo, po prvom mi neostala sice ziadna spomienka, aj porom bol super) ako pre ( casom bude mat syn partaka)
Lutovala ste niektora ze ste obetovala svoj zivotny komfort s jednym dietatom a mali ste dve? Dopadlo vsetko okej? Diky

dori2
2. máj 2023

@adeladulova absolutne to nelutujem. prislo to v spravny cas a teraz si uzivame vo stvorici, aj ked mala je este naozaj mala 🙂

winki13
2. máj 2023

@adeladulova ja neľutujem, ale môj prvorodený mi neraz vyhodil na oči, že on ho nechcel a on chcel byť sám. Nemá ho rád a to ma bolí.

milanemila
2. máj 2023

@adeladulova ja mam slecnu 3 roky a 3 mesiace a teraz 3 tyzdnove babo a vies co uprimne ak by sme este cakali, tak uz by som do druheho dietata nesla, lebo mala je fakt uz taka polosamostatna jednotka a bolo to s nou uz super a kvazi “pohodlne”. Samozrejme nelutujem, ze mame dalsie dieta, ked uz sa tu na toho drobceka pozeram, ale niekedy je to narocne.
Ja som mala super pracu, isla som ked mala 1,5 roka. Na retazovu matersku by som ja nikdy nesla, mne v tuzbe po dalsom doetatku extremne pomohlo, ze som uz 1,5 roka robila a teda som si vedela predstavit, ze zas nejaky cas stravim doma.
Ak aj tvoj syncek ostane jedinacik je to uplne OK a nikde nie je napisane, ze surodenec=super vztah a partak na cely zivot 🤷🏼‍♀️ velmi to zalezi od pristupu rodicov a nie kazdy rodic to zvladne a vela surodencov citi krivdu nejaku a nemaju toho druheho radi (vacsinou pochopitelne starsi).
Ak po dietatku tuzis este raz by som to predebatovala s muzom, ci zmeni nazor, ale ak ste sa dohodli na 1 dietati a muz na tom trva, tak je fer tu dohodu s kt. si suhlasila akceptovat.

joesvk
2. máj 2023

Ja som nastúpila do práce a po roku som mala druhé dieťa. Možno by si mohla tiež 🫢rok-dva počkať. Nie si ešte taka stará 😉
A určite nebudeš ľutovať, keď pôjdete do druhého dieťaťa.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminkadeticiek
2. máj 2023

Druhe prislo par rokov po 30,maju vacsi odstup,tiez som zatuzila trosku neskorna nelutujem ani za milimeter.

luliu
2. máj 2023

Neľutujem, za mňa je najlepšie čo môžeš urobiť dať synovi súrodenca. Nemenila by som

vlado818
2. máj 2023

Nelutujem ze mame len 1 dieta.

petko81
2. máj 2023

@adeladulova jaj mám 34 a čakám tretie.
Máme 10,1 rôčnu.
Keď mí pomrieme nebude tu sam

anjelicek26
2. máj 2023

Mas 31 a tikaju ti biologicke hodiny 😅
Musis ostat 2-3 roky doma 😅

Nie prakticky ti este nic netika a nie, doma tolko ostat nemusis.

Kazdopadne

Pozri ked sa na dalsie dieta necitis, nemusis hladat argumenty, ze preco ho nechces/nemas. Je uplne v poriadku mat dieta jedinacika. A na tema "partak do zivota" ja ti poviem takto, oni si tie deti povahovo nemusia sadnut a od malicka budu hadky, skriepky, zavist, robenie si zle a v dospelosti na seba ani nepozru... Dieta mas VZDY kvoli sebe a kvoli tomu, ze TY to tak vnimas s manzelom.

mirkava
2. máj 2023

@adeladulova chceli sme druhé, nepodarilo sa 😔. Určite choďte do toho.

mandzula
2. máj 2023

Ak si ako "pre" vypichla partaka pre prve dieta, to je podla mna velmi slaby dovod. Zeny sa na to prilis upinaju a pritom by sa mali v prvom rade pozerat na svoje potreby a potreby partnera.
Ja mam jedinacika, ktory je stastny, ze nema surodenca, predstava surodenca je pre neho dokonca strasiakom.

vevapeto
2. máj 2023

@adeladulova Tiež sme chceli jedinacika ale po čase mi sama plakavala, že všetci niekoho majú a len ona je sama ako prst. Tak sme mali po 8 rokoch 2. dieťa a bolo to najlepšie rozhodnutie. Muž mal vtedy 42 a ja 34, takze na vek sa netreba vyhovárať, je to len neochota opustiť zaužívaný komfort. Hoci 2. príjem nám nevypadol ale na určitý čas sme museli opustiť to pohodlie, ktoré sme mali. Ale vieme obaja, že je to len dočasne. Dokonca si 2.dcéru oveľa viac užívam a teda u nás je momentalne všetko tak, ako má byt.

morgane1975
2. máj 2023

@adeladulova mam len jedno a nikdy som nelutovala. Skor lutujem zeny co nemaju cas pre seba lebo im deti skacu po hlave. Dnesna doba je narocna ale kazdy nech si urobi po svojom. Moj nazor je taky, ze ked je koze dobre…😹😹😹

jamimo
2. máj 2023

@adeladulova ja mám také kamarátky. 1. Je jedináčka, manžel so 4 súrodencov= majú 1. dieťa, viac nechcela, má rada čas pre seba, šport, prácu, dovolenky, kozmetiku... Jej manžel chcel viac detí. Vyjadrila sa, keď vidí ich otrasné vzťahy, neľutuje, že nemá viac detí a syn súrodencov. Nikdy neľutovala, že ona bola sama. Nepripadá jej to zvláštne. Skôr sa vyjadrila, že neznáša ak má niekto 3/4 deti a potom narieka celý život ohľadom peňazí, času, vzťahov, prídavky, drahé topánky, aktovky... 2. Je jedináčka. Dlho mali jedináčika, viac nechcela. Manžel ju akosi prehovoril. Po 12 rokoch druhé dieťa. Starší syn od počiatku neznáša sestru, obťažuje ho, nemá k nej žiadny vzťah, nevšíma si ju. On už má 18, sestra 6, nič sa nezmenilo. Kamarátka už rozvedená, samoživiteľka, musí žobrať každý cent od ex. Vyjadrila sa, že keby nebolo dcéry, už by jej bolo dobre, viac - menej bez starostí. 3. Je jedináčka, má jedináčika. Krásna svadba, "ukážkové manželstvo" Už rozvedená, statočná samoživiteľka... Vyjadrila sa, že keby ešte raz= nemá dieťa vôbec a ináč by sa zariadila. Prečo? Cestovala by, mala slobodné povolanie, žila by sama pre seba. Keď som sa opýtala, prečo sa vydala a mala dieťa, odpovedala, že: Lebo som si myslela, že to tak má byť, lebo vo veku 26 rokov som si myslela, že už ma nikto iný nebude chcieť, lebo dieťa chcel manžel a očakávalo sa, že bude... Viem, možno mój príspevok nieje veľmi optimisticky ladený, aj taká je realita...Argumenty, ktoré často počúvame, aby mal parťáka, aby nebol sám, aby niekoho mal keď umrieme, aby nás mal kto opatriť v starobe môžu skončiť v "lufte a život ti zariadi úplne ináč...
Každopádne, nech sa rozhodnete akokoľvek, prajem ti, aby ste boli zdraví, šťastní a milovaní.

maryetta
2. máj 2023

Toto je hlavne o vas dvoch. Nie iba o tebe. Nie o prvom dietati.
My mame 3 deticky. Necitim sa nejako extra obmedzovana. Ale zase ja nie som ten typ ze chodim kade-tade. S detmi je to sice narocne ale aj krásne zaroven.
A niekedy sa pristihneme aj s myslienkou na 4🤩 ale to uz absolutne neriesime. Ale sme vyrovnani a pripraveni aj na tuto moznost.

ivik4
2. máj 2023

Mas UZ 31? Si to napisala akoby Ti tahalo na 40
Ak chcete druhe dieta OBAJA tak ho majte. Kvoli sebe, nie kvoli dietatu aby nebolo same. Niektori ludia maju reci akoby my jedinacikovia sme uplne chudence 😄
Ja mam jedinacika tiez

dusankomoj
2. máj 2023

@adeladulova pri 3,5r sa ešte nedá úplne hovoriť o komforte. To ja som mala 20r slečnu,absolútne žiadne starosti,pokoj,žiadna hypotéka,stabilná práca,perfektný vzťah. A čo som urobila: porodila syna,predala byt v Ba a zrekonštruovala(nie osobne🤣) dom na dedine. A neľutujem!

bucko555
2. máj 2023

Mám jednu dcérku bude mať 7 rokov, je skoro samostatná, pomôže doma ak je treba, cez víkend na nechá konečne vyspať....je to super ďalšie dieťa by som nechala neviem si predstaviť že všetko to absolvovať zase....mám svoj kľud môžem si riešiť svoje veci , mám čas pre seba

jamimo
2. máj 2023

@ivik4 pamätám si, za socializmu. spoločnosť opovrhovala jedináčikmi. Ževraj sú rozmaznaní, sebci, lakomci, nevedia sa rozdeliť, lebo myslia len a len na seba. Otras, neviem kde toto pohŕdanie vzniklo. Pritom to vôbec nieje pravda. Tieto charakterové vlastnosti majú aj deti z mnohopočetných rodín.

stanulienkat
2. máj 2023

Chcela som 1, mam 1. Som spokojna. Dieta samostatne, pomoze. Uz by som nemala nervy na vsetko od zaciatku. A ked vidim tie vynervovane matky stekajuce na chlapa, nestihaju, deti vrieskaju, neposluchaju. Uz by ma to obmedzovalo. A tie kecy, ze surodenec je najviac...😄

adeladulova
autor
2. máj 2023

Dakujem za nazory 💜

babulkomale
2. máj 2023

@adeladulova "uzivat zivot", "obetovat komfort" neprehanas trochu? Navyse podla konika predsa mozes hned od porodu pracovat, zarabat miliony a dieta hodit opatrovatelke.
Odjakziva sme chodili vsade na dovolenky, pobyty s detmi, tesili sme sa ako objavuju svet a nove miesta.
Takze neviem presne co by si si chcela a nemohla uzivat...nas nocny zivot nelaka, aj keby lakal, deti mame kam dat. Vyblbli sme sa za slobodna. Brali sme sa ked sme chceli rodinu a deti.

shee11
2. máj 2023

Ja si zas neviem predstaviť, že by sme mali iba jedno 🙂 Máme trojročný rozdiel, vek 5 a 8, vedia sa spolu super zahrať, užijú si kopec srandy, naháňajú sa na výletoch, bláznia sa, nenudia sa, starší mi niekedy učí mladšiu počítať, robiť predšolácke úlohy a pod... :-P A áno, aj si lezú na nervy, pobijú sa, ponadávajú... to všetko k tomu patrí. Ale keby sme mali iba jedného, tak sa smejú a bláznia a 50% menej... a tiež my ako rodičia sme veľa krát "oslobodení" od robenia programu deťom, lebo si vymyslia vlastné aktivity 🙂

lucka12399
2. máj 2023

Ja by som velmi chcela pre syna parťáka či už teraz alebo do budúcna, lebo ja sama som jedináčik a viem, že keď som bola mala mi to velmi občas chýbalo. Mám 23 ale bohužiaľ sa už dať asi nebude. Rozmýšľame aj nad adopciou. Ale na tvojom mieste by som do toho určite šla, ak potom aj ty túžiš, a maličký bude mat parťáka na cely život❤️

barborachors
2. máj 2023

@jamimo z duše mi hovoris. Asi najlepsi prispevok, odkedy som na MK.

jamimo
2. máj 2023
domkakvet
2. máj 2023

@adeladulova podla mna nie si stara, druhe dieta mozes mat aj neskor, do 35 druhe dieta je v pohode, ale by som to tak citila, mala by som ho uz teraz.

shee11
2. máj 2023

práve včera som našla jeden profil na IG, baba je z usa, prvé dieťa mala 32, druhé 35 a potom 38, 40 a 42... Takže 5 detí a vyzerala uplne super, že by dvaciatky strčila do vrecka :D To len tak na odľahčenie.

banalu
2. máj 2023

Jeden z najhorsich dovodov, preco si spravit druhe dieta je aby to prve malo partaka.
Dieta si treba robit vtedy ked ho viem zabezpecit a chceme ho obaja - aj ja aj partner.