ahojte s manzelom mame rocne dieta, problem je v tom ze manzel riesi podla mna uplne blbosti a potom sa len hadame, Napriklad - mala sa hrala a trochu si hlavu o stenu buchala lebo pril zas na nieco nove a manzel hned zacal po nej vrieskat nech nerobi ze bude hlupa…tak som mu povedala ze to deti robia a nic sa jej nestane a zas ja som bola ta zla, alebo malej rastu vlasky a ma ofinu a on ze jej to treba odstrihnut lebo bude skulit 🤦🏻♀️ potajme ju ostrihal potom bez mojho vedomia…dtrasne som sa nahnevala lebo vravim ze treba jej to nechat vyrast ze jej budem robit copiky…jasne zas som bola ja zla lebo on jej chce len dobre aby neskulila…zakazdym jej umyva ruky, vonku na zahrade ju nechcel pustit na travu ze skonci v nemocnici s kliestom…a vela dalsich takychto pripadov, trha jej cumel z ust jeho svokra toez ze je to skarede ze bude mat krive zuby… ja tieto veci berem uplne v pohode myslim si ze deti maju byt detmi, dtaram sa o nu najlepsie ako viem, hygienu dodrziavam samozrejme ale toto je namna uz moc…kazdy den toto riesit ako keby som ja v nicom nemohla rozhodnut a mat pravdu, zacinam byt uz velmi hakliva na muza az niekedy citim k nemu uplne ze ho neznasam a najradsej by som zbalila kufre a odisla…Ako riesit nieco take? bavit sa s nim normalne neda lebo vzdy dospejeme k tomu ze on chce len dobre a to ja som ta zla…strasne ma to ubija
bývate aj so svokrou spoločne? lebo to je asi ďalšia studňa "múdrosti" ako čítam...
no nič, manžela pošli do práce a sem - tam aj na brigády... bude kľud.
@deti95060810 nie nebyvame s nou a robi viac nez dost ze niekedy som aj rada aspon to nepocuvam
Najdi cas pohody a pokoja a porozpravaj sa s nim. Priprav si co vsetko mu chces povedat a vysvetluj. Bud trpezliva, nedaj sa vtiahnut do hadky. Na zaver mu povedz, ze ked ti neumozni vychovavat dieta aj podla teba, tak pravdepodobne o vas pride. V klude mu povedz, ze ma zariadit, aby svokra vychovu nechala na vas.
Mozno by pomohla jvalitna literatura, ktora vyvracia myty nasich mam a starych mam. Myslim,ze ocko je" helicoptermom"
No riesili sme to pred narodenim dietata. :D Ked sa neviete dohodnut,tak zavolat 3. stranu.... psycholog...
@lenagawel ojoj, presne viem čo myslíš, taký helikopterovy rodič 🙏🏻 mame jedného takého v rodine, keď sa narodil syn mu úplne preplo. To dieťa bude mat 5 rokov a nikdy si nič neudrel pretože otec mu stále chodí za zadkom aj v takomto veku. Nepustí ho na skakajuci hrad alebo smyklavku pretože čo keby ho niekto udrel alebo mu ublížil. Za nasledok to malo to, že dieťa okrem toho, že je totálne nesocializovane, fyzicky nemotorne, tak pomaly v 5 rokoch nevie normálne chodiť bez toho aby sa nepotkol, nevie vyjsť po schodoch, nevylezie ani tri detské schodíky na malú plastovú smyklavku, nebicykluje, nekolobezkuje, nevie kopať do lopty, pretože nepozná pojem nebezpečenstvo, nakoľko ho tatik drží v bubline od narodenia. Takze odporúčam si s mužom pohovoriť a vyriešiť, bars mu daj aj prečítať komentáre, pretože takýmto štýlom výchovy tomu dieťaťu len ublíži. Dieťa si potrebuje udrieť hlavu, potrebuje spadnúť na koleno aby si vedelo uvedomiť že aha, tak toto nabudúce neurobím. Samozrejme ze nenechať dieťa sa hodiť pod auto alebo si rozbiť hlavu ak sa tomu dá zabrániť, ale v určitej miere si dieťa potrebuje aj samo trosku ublížiť, aby sa naučilo 🙏🏻
@lenagawel ja mozem za seba napisat, ze co sa tyka kliestov, tam by som bola mimoriadne opatrna. ty nemas ani sajn, co dokaze jeden zasraty kliest urobit s clovekom. dalej o cumloch je uz davno zname, za ano, vykrivuju zuby, cize aj v tomto ma v podstate pravdu. v umyvani ruk nevidim absolutny problem, muz sa snazi naucit dieta zakladnemu hygienickemu navyku, ci nie? dlha ofina? to neviem posudit, netusim, ci jej idu vlasky do bokov alebo fakt rovno do oci a ci naozaj kvoli tomu castejsie neskuli.
v podstate na jeho postrehoch nevidim nic hrozne ani zle, ide o sposob, akym ti to povedal.
pravdu povediac, mne keby partner hucal preto, ze ucim dieta umyvat si ruky, tak od neho odidem, kym je este cas. aj s dietatom.
ak mas vsak pocit, ze jemu sibe a ze to prehana, nech sa paci, mozes odist ty. rovnako s dietatom.
my do toho nevidime, nemozeme tusit, nakolko to on prehana alebo nakolko si ty lahostajna. toto vidite len vy dvaja. cize musis sa zariadit tak, ako to ty citis.
@lonely66 lahostajna a v com? staram sa o dieta ovela viac ako on a jedine co on robi je ze buzeruje 🤦🏻♀️ kedysi deti boli stale vonku a ziju, a je normalne ze by som ju potom pozrela, mala vobec neskuli kazde druhe dieta ma rovnake vlasy a takisto cumle a zuby krive uz je davno jeden velky nepotvrdeny myt….a k tym kliestom teda sajnu mam pretoze mame v rodine cloveka ktory koli nasledkom je na ztp, ale nebudem koli tomu teraz zit v neustalom panickom strachu…som ostrazita ale nie hystericka a neprehanam veci ale snazim sa byt uplne normmalna matka, vsetkeho vela skodi ale to vy asi nepochopite ked ste takeho chlpa nezazila… ale nevadi zeny hore mi uz napisali rady takze dakujem berem vas nazor 🙂
@lenagawel ale ved ked si absolutne normalna, preco vypisujes tu? posad si chlapa a vycisti zaludok jemu a nie mne. utocis ako osa, hoci ja som ti napisala objektivny prispevok.
a uplne jasne som to napisala nielen v celom prispevku, ale hlavne v zavere. to, ze hned utocis, zrejme o niecom svedci. ak si taka podrazdena aj na chlapa, necudo, ze on vyskakuje na teba. vy ste sa asi nasli
@lenagawel tu bude skor problem u tvojho muza, ktory ta este aj presvedčí o tom, ze ty si zla. Ma silnú potrebu ochrany dietata a nie je to normalne. Musi to z niecoho premeniť. Skus na ti prist. Skor by mi vadilo, ze este mna presvedčí o tom, ze som zla ja. Toto velmi dobre vedia manipulátori a ludia s narcistickou poruchou. Precitaj si nieco o tom, ci tam nie je viac znakov.
Hneď by som odišla . Chúda dieťa