Je sebecké chcieť jedno dieťa?

13. feb 2024

Ahojte. Je sebecké chcieť jedno dieťa ? Nemám v srdci túžbu mať druhé, neviem prečo. Deti mám rada, ale nemám túžbu byť znovu tehotná, rodiť, byť zase na MD a ten istý kolotoč. S otcom dcéry sme sa rozišli, a nerada by som zostala sama, ale každý muž, ktorého som stretla, chcel aj biologické dieťa. Zase neviem či je riešenie, mať ďalšie dieťa len kvôli partnerovi, zostať sama tiež nechcem.

simsalabim
13. feb 2024

Nie. Kazdy nech ma tolko deti, na kolko sa citi a vie ich vychovat. Tiez som chcela iba jedno, ale osud to zariadil inak.

ariannazara
13. feb 2024

Tiež mám iba jedno, a nemám dôvod nikomu vysvetľovať prečo. Je to moja vec

tibor79
13. feb 2024

Nie je to sebecké.

subartic
13. feb 2024

tak sebecké je očakávať od muža ktorý chce deti, že tie deti nebude mať kvôli tebe , lebo ty nechceš a zároveň očakávať že sa bude starať o tvoje dieťa z predchádzajúceho partnerstva, ktoré bude s vami žiť v spoločnej domácnosti . Hľadaj iný typ a to buď muža čo deti už nechce alebo muža čo už tie deti má ( časté komplikácie ).

katarinaba
13. feb 2024

Nie je to vobec sebecke. Ale tiez nemozes ziadat od partnera, aby on nemal deti, ked on chce. Takze musis hladat partnera, ktory uz dieta ma a dalsie nechce, resp. takeho co nechce vlastne a tvoje bude akceptovat.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
13. feb 2024

Je sebecke ak muz chce svoje biologicke dieta?
To co riesis nie je o sebeckosti ale o tom ci sa partneri zhodnu v dolezitych veciach. A dieta je sakra dolezita vec.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
13. feb 2024

prečo sebecké... čisto tvoja vec.
bola som sama s dieťaťom roky... stretla som muža s ktorým mám niekoĺko detí... takže ešte nič nie je stratené z tvojej strany

sofia1979
13. feb 2024

Určite nie

kacena4
13. feb 2024

voci komu? tebe? moze sa on po porode starat partner a ty byt v praci... partnerovi? odopriet mu biologické dieta... dcere? nedopriat jej surodenca ktory pri nej moze stat aj v dospelosti ked budes stara ci uz tu nebudes...

mona21
13. feb 2024

Nemyslím si že by to bolo sebecké. Priniesť dieťa do tohoto sveta je horšie.

timetotime
13. feb 2024

preco by to malo byt sebecke? tiez mam zatial iba jedno, mala bude mat v lete 6 rokov a popravde, este som nepomyslela na to, ze by som chcela druhe. mala nam uplne postacuje. mozno raz. zatial sa na to proste necitim. ale tak mozno to bude aj tym, ze som mala velmi tazky porod, neviem. este som nan totiz nezabudla. 😀

mona21
13. feb 2024

@sofia1979 Súhlasím

mandzula
13. feb 2024

Sebecke voci komu?

tiezjedna
13. feb 2024

Mám kamarátku, ktorá zmýšľa podobne a je to v poriadku. Našla si priateľa, ktorý má dve deti, takže žiadna túžba po spoločnom tak fakt nie je🙂 Vyhovuje im to obom, sú spolu asi tri roky a vypadajú spokojne👍

subartic
13. feb 2024

lenže ženy , ona zrejme chce muža , ktorý by akceptoval že ona deti už nechce aj keby on chcel . Jednoducho on sa vzdá toho dieťaťa kvôli nej . Ona má právo nechcieť ďalšie dieťa, ale nemá právo to požadovať po možnom partnerovi. Jednodcho potrebuje muža buď s deťmi ktorý ďlašie nechce alebo muža čo vôbec deti nechce.

derdia
13. feb 2024

Ano.
Ja mam ale dve. 16 a 6 rocne. 16tka mi povie, ze najlepsie, je dietatu ked je jedinacik. Ale ja si myslim, ze najlepsie, je detom dvom a viacerim.
Ked mas jedno, vzdy mu budes suplovat, kamarata. Navzdy.

mandzula
13. feb 2024

@subartic v tom pripade je to jasne - hladat chlapa, ktory deti nechce, co nie je nerealne, ja takeho mam a dohoda bola na druhom rande.

mandzula
13. feb 2024

@derdia toto zavisi od povahy dietata, nie od toho, ci je jedinacik alebo nie, pretoze ani surodenec nemusi byt automaticky kamarat.

subartic
13. feb 2024

@mandzula ja mám skúsenosť že keď muž deti nechce, nechce ani vyženené. Jednoducho nechce žiadne deti v domácnosti . Takže potom už naozaj len muža s dieťaťom a to sú zas komplikácie.

mandzula
13. feb 2024

@subartic moj vyzenil a je spokojny, takze da sa.

kristiii
13. feb 2024

Súhlasím s väčšinou, nie je sebecké chcieť len jedno dieťa, sebecké by bolo chcieť po chlapovi, ktorý túži mať vlastné deti, aby mu stačilo to tvoje. Preto hľadaj chlapa, ktorý už svoje dieťa má. Tiež by som od istého času brala takého, ideálne, ak by mal dieťa zverené.

888elizabeth
13. feb 2024

J e sebecké nechieť žiadne deti? Tiež nie. Planéta od teba nevyžaduje deti, rovnako ani neexistuje taká povinnosť. A nie, deti nie sú zárukou toho, že človek nezostarne sám.

viestta
13. feb 2024

@subartic vsak pisem partberi sa musia zhodnut v dolezitych veciach. Ak sa nezhodnu, tak vzdy jeden taha za kratsi koniec. Je to o hladani spravneho protajsku, takeho, ktory ma rovnake priority. Sebecke bude ked ona bude odmietat dieta, a ak ju on bude do dietata tlacit, tak to bude tiez sebecke.

janinah
13. feb 2024

Prečo je tu kopa príspevkov,kde ženy čakaju obhajobu jedinačika? Tiež sa nepýtam či je ok,že mám tri deti,či to nie je priveľa na dnešnu dobu....
Inak ja ked vidím Studenkovu na foto s tým jej Brankom,tak mi je toho chlapa ľúto,on deti chcel,aj boli preto rozídení,ale ona ho klofla naspäť...takže toto od nej bolo megasebecké

rorino
13. feb 2024

Nie je to sebecké,tiež mám iba jedno,lebo sme sa s manželom tak dohodli a už som mala cez 32 ,keď som rodila,takže už ďalšie neprichádzalo u mňa do úvahy ,stará som nechcela rodiť.

bylinka25
14. feb 2024

Nie, nie je to sebecké, nikde v zákone nie je napísané, koľko detí majú ženy mať.
A ani to nie sebecké, ak sa žena, či pár rozhodnú, že deti mať vôbec nechcú.

mimir22
14. feb 2024

Počúvaj svoje vnútro a keď nechceš ďalšie dieťa tak ho nemaj ...

wewuliatko174
16. feb 2024

Rovno odpoviem .Nie nieje to sebecke..ja som veľmi túžila po druhom bábätku,hlavne ked som potratila bolo to bolestive lebo ta tužba bola silna..ale po dalšom netužim,citim ze sme kompletny.Toto je nieco co je veľmi individuálne..ano my sme aj túžili aby mala aj dcerka surodenca ale hlavne to bolo o nas ze sme túžili po druhom bábätku ale napriek tomu si myslim že je uplne v poriadku citit sa len na jedno,alebo ani najedno dieťa..ide o to ako to citite vy dvaja,ako sa dohodnu dvaja dospelý.Nemaj výčitky...