Malý bude mať pol roka a mne ostáva dáko smutno. On je perfektný, naplnil môj život ale občas by som sa potrebovala vykecať s kamarátkou, mať kamošku ktorá má tiež babo a z času na čas spolu kočíkovať. Ako mám také dve známe čo babo majú, nebývajú v našom meste ale blízko, jednej keď som sa ozvala sa jej nedalo tak sim jej povedala nech sa teda ozve keď sa jej vzde dať a druhá, tá ma dvojičky a picedala, že keď sa bude na to cítiť tak sa mi ozve že dáme stretko ale zatiaľ nič. Všetci okolo pracujú, majú to svoje. Ako mám kamošky so staršími deťmi alebo zo žiadnymi a to je ťažko no.
Je tu mamina ktorá to zvládla aj tak sama bez kámošiiek na materskej? Alebo ste si nejako našli kamošku na kočíkovanie?
Nikoho ani pri kočíkovaní nestretávaš? Ja som teda dosť hanblivý introvert, ale dve kamošky som si pri kočíkovaní našla. Skús pozrieť aj lokálne skupiny, napr. na FB.
Napisala som so moestnych FB skupin a sla kocikovat...a zo zopar aj ostala kamoska a stretavame sa nepravidelne doteraz.
Ja som sa par dni pred porodom stahovala do inej stvrte. Ale.. ako som kocikovala, stretavala som jednu mamicku.. raz sme sa stretli pri nasej brane a zistili sme, ze sme susedy. Navrhla som jej kocikovanie. A uz sa to zacalo nabalovat, ona mala kamosku, ktora by ala zas o par ulic dalej, neskor nam babatka podrastli, prislo ihrisko a dalsie ihriskove kamosky. S mnohymi sme doteraz aspon v akom-takom.kontakte..aj ked su deti uz skolaci..
Cize..oslov mamicku s kocikom.. napr.. zistis, uvidis..
Pri prvej dcerke som tiez nikoho nepoznala, ale kazdy den som stretavala 3 maminky, ako spolu kocikuju. A kazdy den som muzovi basnila, ako im zavidim, ze ja stale sama. A on do mna stale, ze vsak ich pozdrav (moj muz sa aj so stlpom porozprava). Jedneho dna som nabrala odvahu a oslovila som ich. Nakoniec z toho bolo velke kamaratstvo. S jednou moc nie, ale zvysne 2, nase dcery rastli ako sestry. Minuly rok sme sa stahovami, tak uz udrzujeme len onlibe kontakt, opat mam babo a v tomto meste asi nik nechodi kocikovat. Jedna znama ma syna o tyzden starsieho, starsie deti mame tiez rozdiel len tyzden a od augusta som ich von nevidela. A to som sa tesila, ze budeme kocikovat spolu, kym budu starsi v skolke. Dcerina spoluziacka ma braceka o 3 tyzdne mladsieho, ako nas, tiez od septembra som ich nevidela, len pred skolkou. A tiez som sa uz tesila. A vies co? Na druhej strane mam kazdy den tolko roboty, planov, vybavovanie, ze mi to ani nechyba. Takze uz chapem tie druhe mamy. Tiez maju svoje povinnosti.
pozri sa na FB urcite tam budu terminovky, tu na MK tiez a garantujem ti, ze je tam nejaka aj viac na tom podobne ako ty a bude sa chciet stretnut - ja som na FB v Julovkach 2021 a chodime kocikovat cca. 5 bab, na prvej organizovanej BA kocikovacke nas bolo tusim 10 a zopar nemohlo a teraz sa vzdy najde 1-2 baby co maju cas, ked napisem, ze idem a chcem spolocnost, lebo ja napr. rada pocuvam audio-knihy a to je pri kocikovani najlepsie :D alebo skus aktivity pre deticky - plavanie, baby balance...a nejaku tam oslov po hodine ;) drzim paste ono to fakt dobre padne mat niekoho kto riesi presne to iste co ty, ja mam kamosky co maju starsie dieta a to je narocne ladit a obzvlast, ked ja potrebujem kocikovat a ich chce byt na ihrisku, asi by som to prezila aj sama ale je to lepsie, ked mas s kym pokecat
Ja som nemala ziadnu kamaratku na kocikovanie a teda vobec mi to nevadilo 🙂 velmi som si užívala prechadzky s kocikom a bol to zaroven taky "cas pre seba na vycistenie hlavy " za kazdeho pocasia ,velmi rada na toto obdobie spominam
Len si to uzivajte ,zachvilu zacne behat a tolko casu "relaxovat "popri prechadzkach nebudete mat . 🙂
@amelie2017 aj moj priatel sa dokaze porozpravat aj so stlpom :D paradne prirovnanie a ake trefne! Mna musi niekto fyzicky oslovit, aby som sa rozkecala, sama to nedam, ten prvy krok je u mna problem...
Ahoj. Ja som to mala podobne pri prvej. Žiadna kamoška, buď len muž alebo mama. Ale potom som si našla kamošky, sme menšie mesto, čiže som viac menej stretávala tie isté tváre. Oslovila som , oslovili mňa a s jednou sa z nás stáli super kamarátky, ktoré sa stretnú aj bez detí. Naše deti spolu vyrastajú, chodia aj spolu do škôlky a majú sa veľmi radi. Možno skús aj ty niekoho osloviť. Ono, keď bude mimco väčšie, na ihrisku spoznas veľa báb. Držím palce