Išli by ste do druhého dieťaťa?

17. mar 2024

V skratke,mala som rizikove tehotenstvo,lezala som 2x v nemocnici (skrateny krcok,otvorena na 4cm som bola uz od 5mesiaca)pichala som fraxyparin az do konca tehotenstva,porod tazky,ako mi pichli epiduralku tak som ako keby nevedela tlacit a maleho museli vytiahnut vakuovym extraktorom pretoze uz mu klesali ozvy,ja roztrhana az po zadok (vnutorne aj vonkajsie stehy).
Nastastie je maly zdravy,ale museli sme do roka chodit na neurologiu,kde bol sledovany.
Isli by ste aj napriek tomu do druheho babatka? Hlava hovori nie,srdce ano🙄

pribinak
17. mar 2024

Ak by muž súhlasil, tak ano. Mala si to náročné, ale všetko je ok

alex5896
17. mar 2024

Ano isla by som ak vies dieta zabezpecit a mas dobreho chlapa isto ale po tejto traume by som sla do sekcie ak sa da ....ale budes sa dlhsie zotavovat ja som 4 mesiac po a stale bolesti problemy a pod. Ale bola to druha sekcia

elia9
17. mar 2024

Za mňa áno 😉

dettilv
17. mar 2024

Ak by ste chceli druhé bábo obaja tak áno. Druhé tehotenstvo môže byť úplne iné a dá sa vybaviť sekcia keď sa bojíš porodu

petronellla87
17. mar 2024

Potvrdzujem že každé tehotenstvo je iné. Keby mám prvé také ako terajšie, tak je dcérka jedináčik 😁

yoxinka
17. mar 2024

V prípade partnera, ktorý je prítomný, milujúci a nápomocný, tak áno. Ja som mala veľmi zlý prvý pôrod. Nie až tak ako ty, ale trauma tiež riadna. Druhý pôrod bol prirodzený, bez epidurálu, krásny a pokojný. Fakt nádherný zážitok z toho mám a nazvala by som ho až liečivý. Predchádzala tomu príprava, rozhovory so ženami, ktoré rodili pokojne, prirodzene a sledovala som nejaké videá z USA z prirodzených pôrodov. Potom súkromná pôrodnica, kde mi ani nešlo o nejaký luxus alebo čo, ale hlavne ten pokoj a to, aby mohol byť
manžel so mnou celý čas. Všetko dopadlo super a ozaj krásny pôrod.

sella38
17. mar 2024

Ja nie.

euie
17. mar 2024

Vyzera to tak, ze este to nemas uplne v sebe spracovane. :( Ci mat alebo nemat dalsie dietatko by predsa nemalo byt otazkou porodu, drz sa.

autor
17. mar 2024

@euie nie je to samozrejme len o tom,ale ked viem,ake su mozne rizika,je jasne,ze mam obavy nie?

silceb
17. mar 2024

Ja mám syna narodeného spontánne z ničoho nič v 24tt v nemocnici kde nemali žiadne vybavenie pre deti pod 2kg. Prevážali ho do druhej. Zázrakom prežil, strávil 4 mesiace v nemocnici, prešiel si všetkým čo k predcasniatku patrí. I keď môj pôrod bol mimoriadne ľahký, to všetko bolo zas náročné. Fyzicky, psychicky, a teda aj finančne aj časovo. 2 roky som nemala voľnú chvíľku. Cvičili sme vojtovku poctivo. Chodili na pobyty. Vždy sme chceli s manželom 3 deti. No vtedy sme už nechceli nikdy žiadne. Strach bol silnejší. No čas šiel a syn bol a teda aj je zdravý a rozumný chlapec. Dieťa ktoré malo prežiť pár minút po pôrode. Dnes má 6 rokov.
A 9 mesačnú sestričku 😊 odhodlali sme sa po 4 rokoch. No takmer rok sa nedarilo otehotnieť. No všetko šlo fajn. Tehotenstvo rizikové. 2x v nemocnici, celé tehotenstvo tiež na injekciách. Pôrod úžasný. A úplne zdravé dievčatko.
No na to tretie naše vysnívané sa už asi ozaj necítime. No chceli sme, aby mal syn súrodenca a musím povedat, že sa zbožňujú navzájom, verím že im to vydrží 😊
Už teraz vieme že to stalo za to

joesvk
17. mar 2024

Vždy sú možné riziká. Pri kazdom tehotenstve aj pôrode.
Moje dve tehotenstvá aj pôrody boli neporovnatelné.Iné komplikácie, všetko bolo pri druhom inak ako pri prvom.
Ale dve deti sú podľa mňa 1000x lepšia varianta ako jedno.

muchacici
17. mar 2024

Vždy sú nejaké riziká, ale ak ti srdce vraví áno, tak išla by som do toho. Samozrejme, že máš obavy, ale už približne vieš, na čo sa môžeš pripraviť. A aj vtedy si tých niekoľko mesiacov vydržala, tak aj teraz vydržíš. No jednoznačne nie prirodzene, iba sekciou, už si tvoje telo zažilo dosť aj bez toho... Držím palce ❤️

kate_cs
17. mar 2024

Pri takýchto komplikácia počas tehotenstva aj pôrodu nie. Netlačila by som telo do niečoho s čím malo zjavne už prvýkrát problém a bola vďačná za to, čo mám.

hariet
17. mar 2024

Ano, jedine pri vybavenom cisarskom.

sussana29
17. mar 2024

Mala som to podobné ak nie horšie a do druhého dieťaťa som išla ale s tým, že rodiť som chcela jedine plánovanou sekciou.

natalinka25
17. mar 2024

Áno. Ja mám doma dve predčasné narodené detí. Ja som išla do toho. Pre mňa najlepšie rozhodnutie mať dve deti. Proste som sa obetovala .Od 4 mesiaca som druhé tehu preležala kŕčok som malá a nakoniec sa narodila predčasné kvôli infekcií. Moje dcéry sú krásne a hlavné zdravé stojí to zato.

deti95060810
17. mar 2024

ak sú financie, a funkčný vzťah tak áno... každé tehu je iné a aj každý pôrod...

beata_k
17. mar 2024

Nie. A nie kvoli porodu, ale kvoli rizikovemu tehotenstvu. Ma sa ti kto postarat o dieta ked budes lezat x tyzdnov tehotna v nemocnici?

evickuska
18. mar 2024

prave mi zomiera kamaratka prevezena do BB, rodila piatok v noci, doma 6 rocna dcerka a maly zdravy, chcem 2 aj vzdy som chcela ale mam strach, ze co ak sa mne nieco stane, budu bez maminy 🥺 je to tazke, uz po dnesku asi nebudem brat ako samozrejmost, ze vsetko dopadne OK

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. mar 2024

@beata_k tak manzel a pomohla by svokra

beata_k
18. mar 2024

Manzel moze ostat niekolko tyzdnov doma na dovolenke?

autor
18. mar 2024

@beata_k par tyzdnov moze a ako pisem,pomohla by aj svokra,ona s tym nema problem..ale sama to nemam este v hlave urovnane,ci ano alebo nie

beata_k
18. mar 2024

Tak ak tento problem odpada tak jedine ty musis urovnat v hlave. A gynekolog co na to?

autor
18. mar 2024

@beata_k tvrdila to iste co baby hore,ze kazde tehotenstvo je ine a vobec nemusim mat rizikove..ale nebudem to silit,necham to tak a ked sa “podari” tak bude,ak nie tak nie..pre mna je toho viac proti

beata_k
18. mar 2024

Ja by som to nerobila pokus omyl. Bud to chces alebo nie. No, drzim prst nech sa rozhodnes dobre.

ailiba
18. mar 2024

Isla, ak po tom tuzis, ale pockala by som trosku, kym prve dietatko povyrastie, min. nech ma 5 rokov, ked otehotnies.

blonde_bella
18. mar 2024

Určite ano. Vybav si cisár ak sa bojíš len pôrodu ..

juliet86
18. mar 2024

co tak ist k psychologicke a spracovat si pocity a traumy z tehotenstva a z porodu? potom sa rozhodnes

zuzi0911
18. mar 2024

Každé tehotenstvo je iné...prvé môže byť zlé a ostatne úplne ukážkové..ja som mala prve ukážkové..druhé uz rizikové a tretie odlezane 3x v nemocnici s liekmi atd atď...aj pôrody iné...jednoducho dopredu sa to nedá predpovedať....

Ak by dom túžila,isla by som do toho ....
@evickuska je mi to ľúto...prajem veľa síl rodine . Co sa stalo ak smiem vedieť? Embolia? Toho som sa neskutočne bala 😔