Ide o po pôrodnú depresiu?

cucuska2013
7. feb 2020

Dobrý deň ani nwm či to semka patrí proste potrebujem pomoc . Minulý rok v zime som porodila našu dcérku s priateľom sme sa veľmi tešili no mala som veľmi komplikovaný pôrod stratila som veľa krvi a museli má operovať . Mala má rok aj mesiac a ja sa nwm dostať k sebe som veľmi výbušná mávam úzkosti navali tepla príde na mňa hocikedy veľký strach ruky nohy sa mi potia skoro stále hlavne keď mám dostať MS . Cítim velku samotu smútok ako by časť zo mňa odyšla hocikedy plačem nič ma nebaví nemám vôbec energiu na bežné denné aktivity . Ráno v stanem a som unavená stále by som iba spala proste nevládzem. S priateľom sa stále hádame čo sme vôbec nerobili nechápe má skoro v ničom . Mám taký pocit že myslí sám na seba . Jeho záujem je len robota a robota ja a mala sme tak nejako bokom. Proste chcela by som sa opýtať môžem mať po pôrodnú depresiu ?

korunka1
7. feb 2020

Depresiu mozno, ale popôrodnu asi uz nie. Aky vztah más k dieťatu?

cucuska2013
autor
7. feb 2020

@korunka1 Ja Milujem svoju dcérku ale stačí fakt že za plače a plače dlhšie ako 2 minúty chytá má amok neskutočné nervi nwm sama čo zo sebou v tej situácií proste hrozné

cucuska2013
autor
7. feb 2020

@cucuska2013 necítim šťastie nemám s nej vôbec žiadnu radosť ako mi rastie pohybuje sa vôbec nič mi to nerobí

elinosar
7. feb 2020

Pride mi to ako poporodna depresia. Skus sa obratit na rodinu, zdoverit sa, alebo na odbornikov. Ked dietatko bude vacsie tak to bude ovela lepsie, uvidis.

cucuska2013
autor
7. feb 2020

@elinosar veď práve zdôverila som sa aj rodine aj priateľom vlastne oni to aj sami na mne vidia nwm či sa mám obrátiť na odborníka alebo ešte počkať . Len proste už to tak zachádza že ma nebaví sa ísť umyť proste je mi to jedno ako vyzerám nevládzem poriadit nič sa mi nechce stále som negatívna stačí trošku už som rozrušená nervózna ... V hlave sa mi dejú úplne blúdi 😔 ja už nwm fakt

3009
7. feb 2020

@cucuska2013 Choď za psychológom ak ti to nepomôže tak za psychiatrom. Hlavne to rieš.

eliska13
7. feb 2020

@cucuska2013 choď k doktorovi toto same neprejde

lula313
7. feb 2020

@cucuska2013 a čo by ti spravilo radost? Čo ti chyba? Starý zivot? Praca? Konicky? Máš aj voľne dni, že muž postráži dieťa a mozes ist ku kozmeticke, na nechty? Inak teraz ti ide dcéra do asi najkrajšieho obdobia, už ti bude taký parťák, vo viacerych veciach samostatnejšia(jedenie, poda plienku, začne spat celu noc, začne byt viacej tuliva a prejavovať lasku ako pusy, objatia, podľa mna ti bude robit radost)

biela_sova
8. feb 2020

@lula313
@cucuska2013 Ahoj Cucuska, ako pisala Lula, potrebujes cas pre seba, aby si sa znovunasla ako zena. Ta predtym, aka si bola pred porodom, pred mamickovskymi starostami. Na to ale potrebujes podstupit prvy krok, psycholog (alebo psychiater). Na rodinu sa viac neobracaj, pises, ze uz si sa raz obratila a zbagatelizovali, zosmiesnili Tvoj problem. Pridali Ti na pocitoch zufalstva, uz im nehovor nic. Mozno s aobrat na Tvojho gynekologa, nebudes prvy pripad, bude Ti vediet poradit, na koho sa obratit. Hlavne to ries intenzivne, je skoda, ze vam s malou utekaju najkrajsie mesiace spolu. Pisalo tu vela bab, ze ked zacali liecbu (priprav sa aj ma lieky ale nie je to dlhodoba zalezitost), ulavili sa im a zacali sa tesit zo zivota.
Ked budes fit, pekne sa dohodnes s partnerom, ze trebars 2-3x mesacne postrazi podvecer malu a Ty si spravis radost nejakym programom. Drzim paste!

cucuska2013
autor
8. feb 2020

@biela_sova Ďakujem za úprimné písanie som Vám všetkým vďaačna 27teraz som už objednaná tak dám vam vedieť ako to dopadlo . Proste niesom to ja vôbec v hlave sa mi dejú hrozné vecí dúfam že to pomôže

biela_sova
8. feb 2020

@cucuska2013 Cucuska, to je uzasne, prvy krok je uznat si, ze problem je tu, druhy je vola to riesit. A treti je uz len uzivat si Tvoje dievcatko a vas dve ako partacky, uvidis. Velmi nas potesi, ked nam o apr tyzdnov apises, ako sa lepsie citis. Neboj sa liekov, oni upravia hormonalny disbalans a bude dobre.

katkati
8. feb 2020

@cucuska2013 Veľmi dobre si urobila, že si sa ob jednala. Nebude to hneď, ale bude to dobre. Keby si to nechala tak, v budúcnosti by si mala výčitky kvôli dcérke. Ona nemôže za to, ako sa ty cítiš. Držím palce, dôležitý krok si už urobila, len to dotiahnuť do konca.

lenvam
8. feb 2020

@cucuska2013 ja to mám tak isto to nieje popôrodna tu som mala pri prvom je to tým že si musela byť operovana a ten počiatočný čas si ju poriadne nevidela tak ako ja.mala má 10m a stále si na ňu zvikam a ono to dosť súvisí aj s tým ak si mala transfúziu a druhá vec teda u mňa to tak je že neprišlo to také waw po pôrode ,,zalasoovanie,, ani pri jednom

miriam1983
8. feb 2020

@cucuska2013 rodine to he zbytocne hovorit. Povedz to svojmu gynekologovi,pripadne zajdi za psychologom. Pride mi to ako uzkost. Ja som raketo stavy maka a zistili mi tetaniu,kde mi uz zacali prejavy uzkosti a paniky. Po porode to byva casto,kebo z tela sa odplavuje velke mnozstvo magnezia.

misickaa4
8. feb 2020

@miriam1983 dobry den, prosim Vas a co Vam na tu tetaniu dali? Potom sa to dalo doporiadku? Dakujem

cucuska2013
autor
8. feb 2020

@lenvam áno mala som 4 transfúzie bojovala som o svoj vlastný život 72 hodinový pôrod s vyvolavackou

cucuska2013
autor
8. feb 2020

@katkati Ďakujem dúfajme že to zvládnem lebo inak ja fakt nwm 😒

cucuska2013
autor
8. feb 2020

@lula313 pfuuu starý život ??? Ja som skoršie bola stále tak rodinné založená mám 20 rokov ročnú dcérku ťažký pôrod proste to na mňa tak doľahlo všetko mne radosť nespraví úplne nič

miriam1983
8. feb 2020

@misickaa4 no magnezium,chodila som chvilu na injekcie,pretoze som potrebovala vyssie davky. Kedze mne uz to postupilo k psychickym problemom,tak ma poskali k psychiatrovi,tam mi dali ad,co bolo strasne,vynenili mi ich 5 a nakoniec som ich vysadila,bolo to utrpenie. Zacala som sa s tym skusit vyrovnat a bojovat. Niekedy mi bolo treba dat si polku frontinu,ked uz som sa naozaj nevedela ukludnit... ale objavuje sa to stale,takze magnezium a snazim sa to vzdy nejako prekonat.

lenvam
8. feb 2020

@cucuska2013 no prosím pekne.hlavne nepocuvat tie matky ktoré majú dieťa stále na prsníku pretože oni to majú úplne inak predpokladám že nekojis od začiatku