Ahojte baby,
tiez vam dava rodicovska tak zabrat? Vzdy som chcela mat aspon 3 deti, len teraz mam pocit,ze viac ako jedno nezvladnem. Som totalne unavena, vystavena, k tomu zdravotne problemy. Mam na seba minimum casu, takmer ziadny. Mam pocit,ze ked to tak pojde dalej tak skolabujem od vycerpania. Tiez ste sa tak citili? Alebo sa dost zapajala rodina a manzel, tak ste taketo pocity nemali?
Odporúčam návštevu lekára, zobrať krvný obraz, hormóny štítnej žlazy. Ja som bola extrémne unavená 5 rokov, odpinkával ma obvodný a nakoniec to bola štítna žlaza. Prišla som o 5 minút 12. Doktor povedal, že mi jednoducho mohlo prestať biť srdce. Ths som mala cez 100!!
Nie, najviac unavena som bola pri novorodencovi do tych 2 rokov kym sa v noci budil. Na RD uz takuto unavu necitim, taku, ze mam pocit, ze zomriem od vycerpania. Skor teraz citim take psych. vyhorenie, stale to iste, nebavi ma sa hrat s dietatom a stale nieco recnit. Skor som znudena v zmysle otravena ako vycerpana. A ta stitna to moze byt. Mozes mat slabu produkciu hormonov.
@veklipo bola som. Mala som nizsi draslik a horcik, uz sa to upravilo ale unava nepresla.
@ina2405 aspon si zistila ,z coho to mas to je fajn. Bola som aj na endokrinologii stitna je OK.
@basulaak v 2r si uz pospal celu noc? Mne sa budi kazdu noc tak 2-3x a to ma 2.5r. Ano chapem,ze si znudena,ked je to taky stereotyp
a zelezo v krvi bolo v norme?
od toho je tiez nadmerna unava
ja tiez som bola viac unavena, ked bolo babatko male a bolo treba v noci viackrat vstavat
potom od 2rokov a viac uz to bolo len lepsie a lepsie
tiez mi nikto z rodiny nepomahal, max. tak 1tyzden cez prazdniny
skus sa s manzelom dohodnut, ze ked pride z roboty, ty si urobis cas pre seba, ked aj napr. do fitka zacnes chodit ....prides na ine myslienky, budes mat zmenu prostredia (alebo hocico ine)
treba si najst aj ten cas pre seba
@marci77 neviem,ale asi bolo, lebo k tomu doktor nic nepovedal. Muz chodi z prace neskoro a ked pride skor, povie,ze je unaveny z roboty,ze si musi oddychnut , a este mi povie,ze z coho som unavena,ked som len doma s dietatom. Je to na prd. Neviem ako sa vyhrabat z tejto siruacie.
@letfenixa aj taky navrh bol, lebo mam pocit,ze si aspon v robote kus oddychnem a pridem na ine myslienky. Ale nechce.
Fuha, tak to hej to chapem to ma mrzi, ze sa nevyspis. Ano v 22 mes sme odstavili s muzom a odvtedy uz spal cele noci pekne, doteraz. Ma uz 3 roky. Mozes mat silny spankovy deficit. Chod na tu krv pre istotu
okrem toho co tu pisu (krvny rozbor, doplnit vitaminy/mineraly), urcite si spav nejaku sobotu len pre seba. Na nakup, prechadzku, sama bez deti. Velmi ti to pomoze a muz zazije co to je doma s detmi "nic nerobit".
Moj manzel bol na rodicovskej rovnako dlho ako ja, obaja sme zhodnotili, ze si chodime do prace oddychnut. 🙂
Môj ma 3 a tiež sme každú noc minimálne 2krat hore ...a na štítnu sa liečim ale teda únava je ...plus spánok max 5 hodín denne
Hlásim sa, po 3porode katastrofa, do 3r tie nesprával celú noc, vlastne má 3.5 a možno 10 noci bolo celých ok, mne veľa robili aj potraviny a vyzerá, Histamin a mlieko mi spôsobujú unavu
Koľko ma babo? Veď si doma, tak sa snaž maximálne využiť túto možnosť a robiť všetko, čo chceš a dá sa ako tak s babom.
Muz na matersku a ty do prace. Prides na ine myslienky, v praci "oddychnes", budes medzi dospelymi a nebudes musiet riesit hracky, papanie,kakanie. Muz si zase oddychne od prace a posilní puto s dietatom ( a uz po 3 dnoch nebude mat debilne reci, ze z coho si unavena 😉). Odskusane v sitokkm okoli, s kamoskami tvrdime kazdy chlap povinne na matersku 😉
Dieťa spáva celú noc ? Kokos ešte ? Ak áno tak vtedy ide z tela veľmi veľa vitamínov. Môže byť únava aj z toho. Spáva drobec cez deň ?
@nikushka8 ja už by som chlapa na materskú nepustila. Bol pri synovi a nedopadlo to dobre. Chlap to nezvládol ja som skoro vyplula dušu koľko som behala hore dole. Synovi sa naplno prejavila porucha PAS. Mali sme podozrenie no manželov prístup prejavy nakoľko zhoršil že trvalo rok dať syna do ako tak normálu v rámci jeho možnosti. Nehovoriac ako to všetko vnímala staršia dcéra
Odporúčam dat spraviť krvný rozbor.