Dve deti, keď je jedno náročné

6. mar 2023

Skúsili by ste druhé bábätko ak je prvé ( už batoľa) veľmi aktívne, neposedne,je to s ním proste náročné. Bojím sa napr toho že ma kopne pri prebaľovani do bruška a podobne.
Ake máte skúsenosti? Ukľudnili sa časom? Ako zvládli príchod súrodenca? Samozrejme nebude odstavené na druhú koľaj ale má takú povahu že keď nemá to čo chce do chvíľky tak sa hodí o zem, kričí,plače,ubližuje mne alebo sebe
Tak premýšľam či sa to bude dať zvládnuť..

lucka_ke
6. mar 2023

za mňa nie, my sme ostali pri jednom

kulumulu123
6. mar 2023

Za mna ano ale skuste mu nedat hned vsetko co chce kwd bude mat surodenca bude sa musiat na niektore veci naucit cakat alebo niektore nemat vobec

kulumulu123
6. mar 2023

Jed sa hodi na zem par krat a vidi ze s vami to nic nerobi a mevyskocite hned aby ste mu urobili po voli tak orestane aj same... Kde niet divakov niet ani divadla 🤷‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kp7333
6. mar 2023

mali sme tak, ale vekovy rozdiel medzi detmi su 3 roky. druhe babatko bolo na rozdiel od prveho kludne a ovela menej narocne. Ale to starsie narocne dieta je velmi sikovne, ucenlive a pre mladsieho surodenca je super partak, zabavac a vzor v jednom. Aj ked ma tazsiu povahu.

selest
6. mar 2023

Ano mali sme druhe. Starsi ma par dg co sme vtedy nevedeli a bolo to s nim extra narocne. Zistenie ze som tehotna som si orevala zo strachu, kedze vsetci mi tvrdili ze mam doma bezne dieta a vsetky deti su take zive neposlusne a narocne atd. Narodilo sa mi babatko za odmenu, do pol roka som snad ani nevedela ze ho mam. Polozila som ho a zaspal, hned sa pekne dal nakojit, skoro nikdy neplakal, ked bdel tak pekne na nas pozeral z podlozky alebo z kocika. Je mudry sikovny, hned pekne chodil za rucku, da sa s nim pekne dohodnut, krasne sa s nim da hrat. Snad az teraz ked ma 2r a prislo obdobie vzdoru tak mava svoje chvile ked sa hodi o zem alebo si poreve a prieci sa ale aj tak som rada ze ho mame. Na druhej strane mat tu smolu a aj druhe dieta take narocne ako prve tak uz tu tento prispevok nepisem lebo si to davno hodim🤣ako sa tu pise vyssie, mozes pockat kym sa prve dietatko trosku umudri pripadne kym nastupi do skolky..

lubkovaandrejka
6. mar 2023

@mamula20 toto ma uprimne pobavilo :DD ja som rozmyslala ,ze budem tiez toto robit,ak to bude raz nutne

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. mar 2023

@elizabet173 už má dva roky práve

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
6. mar 2023

Ak sa chces "zodrat" tak chod do toho ;)

orangiiina
6. mar 2023

Prvý bol taký, nič nešlo hladko, stále má svoje muchy, ale zlepšil sa a naozaj z vela veci vyrástol a je už veľmi rozumný. My sme kvôli nemu do druhého šli neskôr, mám dva mesiace do pôrodu, bude medzi nimi rozdiel 3 roky. Mame s mužom obavy, aby aj druhe nebolo tske náročné, aj to sa môže stať 😀

kris_tin257
6. mar 2023

My sme počkali kým bude mať syn aspoň tri roky, nedalo by sme pri ňom druhé dieťa

beata_k
6. mar 2023

Podla mna je rozdiel 3 roky ten najhorsi. Zo skolky ti nosi same "lahodky" a schyta to i babatko. A plus obdobie vzdoru. Pockal by som az na 4 rocny rozdiel

hela_tn
6. mar 2023

U nás bolo druhé náročné úplne mega, rozdiel 3,5 roky.

simona20201309
6. mar 2023

Toho ci by ma kopol do brucha, by som sa bala najmenej. Ak je náročný, tak všetko záleží od teba, či si trpezlivá, či máš pevné nervy, či to psychicky a fyzicky zvládneš. Musíš sama vedieť, či to dáš. Určite by som nechcela druhe len preto, ,,aby mal súrodenca...lebo...ASPON 2 ,,by mali byt" a podobne hlúpe dôvody. Ak sa na to cítiš a túžiš ešte po jednom, tak to určite zvládneš. A hlavne, ak ti je muž oporou a ochotný pomáhať.

terry658
6. mar 2023

My sme takto mali dcéru. Mala 2,5 keď sa narodil syn. On bol skvelé dieťa aj keď rovnaký nespavec. Teraz je ona tá rozumná a on je živé striebro. Prosto sa to prehodilo. Niekedy sme s manželom z neho na nervy, ale som vďačná, že ho máme. Je veľmi šikovný, múdry niekedy mám pocit, že až moc.

marrilyn
6. mar 2023

Prvy syn velmi narocny, od babatka to bol velky nervak, vecne uplakany. Zhruba do 2 rokov chytal neskutocne raple za vsetko niekolkrat denne. Riskli sme to, mame druheho. Rozdiel je 3 roky, 2 mesiace. A je to dieta za odmenu, kludne, usmievave. Ma pol roka a stale ma uzasny spanok cez den. Starsi ho uplne super prijal, mam pocit, ze sa pri nom dost skludnil. Pre mna je to s nimi dvomi v tomto veku ovela jednoduchsie ako bolo s prvym, ked bol babatko.

katica06
6. mar 2023

@kulumulu123 presne tak som to robila ja, dva krát sa hodila o zem, pri nezaujme tretí krát už nie.

Autorka, ja som sa dala na ďalšie bábo po náročnom dieťati, začiatky neboli ľahké, potom bolo to každým mesiacom ľahšie.

andrejka1974
6. mar 2023

U mňa druhý veľmi náročný a potom štvrtá baba tá nespala od narodenia a teraz je na tom najmladšia je autistka a prichádza nám asi puberta

luckynat
6. mar 2023

Ja som nedavno pocuvala jeden podcast od Janky Zemandl a tam vravela ze podla vyskumov najlepsie spolu vychadzaju surodenci s vekovym rozdiel do 1 roka alebo od 4 rokov vyssie. Odvtedy nad tym rozmyslam, a veru ked pozorujem okolie myslim, ze nie je daleko od pravdy. Ja by som v tvojom pripade isla do druheho ale neskor.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. mar 2023

@luckynat môžem poprosiť link na ten podcast ? Ďakujem

katica06
6. mar 2023

@elizabet173 naša to spravila raz doma na chodbe a raz v obchode, šla som iba po rožky, mala som pri sebe len drobné a ona chcela kinderko, akurát tehu v 32tt.
Potom už nikdy viac

angel993
6. mar 2023

Najprv by som riešila to "náročné" dieťa až potom súrodenca. Skús si pozrieť pár videí z Nevychovy. Mne to veľmi pomohlo, aby syn dobre prijal súrodenca. Rozdiel máme 2 roky a 2 mesiace. Zo začiatku to bolo mega ťažké, lebo som ležala 2 mesiace na rizikovom a domov som prišla s bábätkom. Čiže starší syn bol tie 2 mesiace buď s mužom alebo babkou, či tetou. Všade platilo niečo iné, teda skoro nič. Aby za mnou neplakal, tak mu dovolili všetko. Čiže svoje hranice som si musela nastaviť nanovo. A práve v tomto mi pomohla Nevychova. Že som nešla do toho štýlom "Tak som povedala a tak bude", ani som ho nenechala sa vyrevať, či hnevať na zemi. Ale začala som vysvetľovať, prečo to tak potrebujem. Hovorila som mu vždy pravdu, moje pocity a nie omáčky. 2 mesiace boli ako na hojdačke, potom začali byť viditeľné výsledky. Z náročného dieťaťa je zrazu spolupracujúce dieťa, rešpektuje ma a vieme sa na všetkom dohodnúť. Akurát ak by som mohla vrátiť čas začala by som s ním od malička takto pracovať.

luckynat
6. mar 2023

Je to v Mama gang- volaco o surodencoch, nepamatam si nazov.

elmivelmi
7. mar 2023

A coby nie,to naozaj sa Vam zda 2 deti vela?No co ste za lentilky zeny.

maryetta
7. mar 2023

Tiez som si myslela ze mam narocne dieta. Kym sa nenarodila druha 😂😂😂
To uz bola ina sranda. Kazdopadne ten prvy bol popri nej dokonale spokojne uzasne babo.
Zase som si uvedomila ze dieta proste skusa-a bude robit len to co mu rodic dovoli (teda jasne ak nema nejaku diagnzu pei ktorej ozaj len tazko chape urcite okolnosti).
Nakoniec mame aj tretie a ja doteraz hovorim ze aj tak mi bolo najhorsie resp najtazsie s jednym. Teraz ako su traja je to ovela lepsie. Toho tretieho si uz aj uzivam 😍

matkahelka
7. mar 2023

a tlaci ta vek, ze musis mat retazove porody? za mna neexistuje nic horsie ako 2-3 rocny vekovy rozdiel. starsie je nesamostatne, druhe babatko. psycho aj pri spokojnych a idealnych detoch, nie to pri narocnych. ved pockajte 2-3 roky a tak sup do surodenca, starsie uz bude samostatnejsie, nebude ti zo skolky na babatko nosit kazdy sopel a viac sa budes moct venovat babatku.