Druhé dieťa - plánované prekvapenie

3. júl 2021

Ahojte. Pisem v soku, takze mozno aj trosku nezmyselne. V skratke, mame uz doma dievcatko, zachvilku skolkarku. Od narodenia velmi narocne a aktivne dieta. So vsetkym bol problem, spanie, kojenie, jedenie, pretacanie sa atd. So vsetkym sme bojovali. Dlho som tvrdila, ze zostane jedinacik a ze to uz naozaj nezvladnem 😃 Situacia sa ale zmenila, mala trosku vyrastla, je skvela partacka, takze sme sa dohodli, ze skusime druhe....bum.....podarilo sa na prvykrat, som tehotna. Nebudem klamat, ze som v soku a mam strach, ze ked to bude znova rovnake, asi ma odvezu na psychiatriu, zaroven si vravim, ze nam nic nechyba, byvame vo svojom, mame podmienky na viac deti a mala bude super sestra, miluje deticky. Aj tak ma ale premaha strach... povedzte mi prosim,ze je to normalne? A zo skusenosti....je to druhe naozaj "lahsie"? Myslim co sa materstva tyka...ze je uz zena zabehnuta? Naozaj si hovorim, ze ci sme nemali pockat...napriklad dovtedy, kym starsia nepojde na internat 😃😃

janickacrazy
3. júl 2021

Neboj sa, vačšinou býva to druhé ľahšie, síce u mna to tak nebolo, ale ja som mala prvé úplne pohodové bábo, druhé také náročné ako ty prvé. Tretie úplne zlatíčko, čiže na striedačku u nás. Malá ti pojde do školky, tak bude všetko jednoduchšie. Zvládneš to, neboj.

amelie2017
3. júl 2021

O 2 tyzdne rodim a mam doma trojrocnu. Zadarilo sa na 2. mesiac, necakali sme tak skoro a ostala som asi rovnako vyhukana ako ty 😂 a uprimne, este stale som 😀😀 ale dame to. Prve tyzdne, mozno mesiace budu zaberak, ale na 100% to vsetko bude za to stat.
Prajem pekne tehotenstvo a vela zdravicka.

pininka1
3. júl 2021

Myslela som si ze mam narocne dieta kym sa mi nenarodilo druhe 😀😀. Ale nie, hlavne si to neprivolavaj,opakuj si ze vsetko bude v najlepsom poriadku, dietatko bude super. Aj tvoj stres nanho velmi vplyva. Ja som bola najkludnejsia v tretom tehu a aj tretia je najkludnejsia a najspavsia so vsetkych.

miadi
3. júl 2021

U nas tiez bola aj je narocnejsia prvorodena. Maly je lepsi jedak ani plakat moc nevedel prvy rok .. nespavci tak rovnako. Druhy porod aj kojenie aj hojenie vsetko lahsie. 2 deti sa zabavia lahsie ako jedno. Uz mas prax . Podla mna lepsie ked to narocne dieta mas ako prve.🤣a Keby nahodou bolo rovnako narocne., kym je zdrave nemas problem. Mala by som kludne aj tretie no mm by infarktoval a to je dost malo doma🤪 trochu obavy mà asi kazda ale vacsina si potom uziva to druhe este viac ako prve.

selest
3. júl 2021

Je to normalne. Mame to podobne. Nastastie druhe babatko je tak skvele ze ani nevieme ze ho mame, je dobrucky usmiaty a nic nieje pri nom problem. 😊

evkamotka
4. júl 2021

Moj druhy syn je ovela lahsi. Ma jednoduchsiu povahu, je pokojnejší, flexibilny, lahko zaspava, samostatnejsi, lepsie je. Aj ja som skúsenejšia. Uz maju 1.5r a 4r a vedia sa aj spolu pohrat, my rodicia zatial vieme vela porobit