Druhé dieťa na ceste

klaudia_22
6. júl 2024

Ahojte mamičky/oteckovia

Chcela by som sa opýtať ako máte rozdelenú domácnosť po príchode 2. dieťaťa? Spíte všetci v jednej izbe alebo spíte oddelene (partner so starším a mama s bábätkom)? A čo domáce práce, vychádzky?

Ďakujem za každý pohľad

lauriik
6. júl 2024

Tak hlavne zalezi aky vekovy rozdiel bude medzi surodencami.
My sme mal 3r 3m a starsia uz spala sama v izbe a my s manzelom a babatkom v spalni.

klaudia_22
autor
6. júl 2024

@lauriik 3 roky a pár týždňov bude medzi nimi rozdiel. Syn je na mne dosť nalipnutý. Večer zaspáva so mnou a vo svojej izbe zatiaľ spať odmieta.

siska53
6. júl 2024

@klaudia_22 my sme syna uz skor zvykli na to, ze spi s tatom. Kedze muz robil, chodila pomahat mama, uz mohla, lebo bola na dochodku, cez vikend zas pomahali skor druhi stari rodicia napr.navarenim ( ti boli podstatne starsi, tak nejak inak sme ich nezatazovali. Muz skor nakup pomohol dakedy a vzal starsieho von alebo naopak, ked spala, postrazil dceru a isla som von len ja s malym. Neskor som to zvladala aj sama s mensou pomocou mamy ci otca alebo partnera. Medzi detmi mam 2 r.rozdiel...

babulkomale
6. júl 2024

@siska53 a v com ti pomahali? Mala si nejake obmedzenia?

lauriik
6. júl 2024

@klaudia_22 tak by som najslor skusila vsetci spolu, ak je taka moznost. Ak je na teba syn moc naviazany tak mi to pride rozumnejsie ako dat ho do druhej izby s otcom. Aby sa necitil odstrceny.

adka3321
6. júl 2024

@klaudia_22 Ja mam rozdiel 3r7m zo zaciatku starsia dcerka spavala s nami, potom ju babatko rusilo, tak sa rozhodla, ze bude spavat vo svojej izbe. Nechcela som ju davat do vlastnej izby nasilu, aby si nemyslela, ze ju babatko nahradilo, takto sa sama rozhodla a bolo to bez placu a prehovarania.

hederamonstera
6. júl 2024

My sme prvy rok spali oddelene, manzel so starsim a ja s mladsim, teraz sme cca mesiac a nieco vsetci spolu. Mam 2r a 1r

ivangeline
6. júl 2024

Závisí. Podľa toho, čo si napísala najskôr budeš ty spať s dvoma a muž sám. ;D

really8
6. júl 2024

@klaudia_22 mam rozdiel 1,5 roka. Spime s manzelom a babom v spalni. Starsi vo svojej izbicke. Ale on krasne prespi celu noc, takze s nim nie su starosti. Ja sa primarne staram o deti manzel o domacnost (ano vari, perie, zehli…). Po obede ich brava na ihrisko. Cez vikend ale aj pomoze s detmi. K najmensiemu v noci vstava napr.

miamilove
6. júl 2024

My budeme mat medzi detmi 3 roky , starsi zaspi vo svojej izbe, ale v noci sa stahuje k nam, tak som tiez zvedava ako budeme spat, zrejme na zaciatku vsetci spolu a potom sa uvidi, ci manzel sam a ja s detmi , alebo ako… tiez som nad tymto rozmyslala ale zbytocne, zavisi to aj od toho ci bude babo uplakane alebo nie, to sa vopred neda vediet.. podla mna uvidite vlastne , ze ako vam to bude vyhovovat

siska53
6. júl 2024

@babulkomale bola som po sekcii, mala prve mesiace vela plakavala a starsie dieta bolo zive, tak prisli, vzali starsieho von alebo mama mi obcas nieco pomohla, zvacsa prach, som alergicka na prach, tak to mi dost odlahcilo, plus na striecacku sme nosili malu kvoli kolikam... to len prve dva mesiace chodila mama kazdy pracovny den, potom som jej povedala, ze uz len maximalne dvakrat do tyzdna, uz aj mala tolko neplakala a chcela som to uz zvladnut sama. No a potom mi este vyberali zlcnik a operovali pruh, tak zas som mala obmedzenie asi mesiac tak najviac .. preto zas chodila castejsiev ten cas.

princezna_bosorka
8. júl 2024

@klaudia_22 rozdiel rok a pol, spime vsetci styria spolu