Druhé dieťa, keď už staršie nastúpilo do školy

16. dec 2024

Isli by ste do druheho dietata ked uz starsie nastupilo do skoly? Nebol by to stres pre nase manzelstvo? Aj starsie dieta uz vyzaduje taky aktivnejsi volny cas a aktivity tazko zlucitelne s babatkom. Ci len ja to vidim tak negativne? Hlavne ked sa jedna o rodinu kde starsie dieta uz ma svoje kruzky.

stormie
16. dec 2024

Mam rozdiel 7,5, druhe sa narodilo ked prve koncilo prvy rocnik a za mna super. Ja si skor neviem predstavit byt na retazovej materskej x rokov a mat doma male dieta a novorodenca

saxana000
16. dec 2024

Mam.presne tak ako stormie.aprilove babetko ku koncu skolsleho roka prvacky.. a zatial.je to uplna parada.do.konca roka sme chodili odprevadzat s kocikom malinka spala v perinke pekne som ju preniesla leto sme zvladli pod stromom v kociku aj vylety zvacsa prespala.ako druhacka uz chodi dcerka rano do skoly sama nemusim budit obliekat a chystat babo na tych 10 minut do skoly a spat.cez den som s babetkom po druzine pride dcera s muzom zaroven on sa venuje babetku my si spravime ulohy.vecer idu spat o 8 obidve .system je zatial.dobre nastaveny casu mam dost na obidve aj na manzela. A mam pocit ze spolu travime este viac casu.na ihrisko chodime aj s babom.ak.chceme zobrat starsiu do kina babka rada postrazi mensiu..

mane01
16. dec 2024

Ja som take starsie dieta a za mna never… mama to mala lahsie, to urcite, ale ja som bola vkuse babysitterka. Takze zienky, ak do tohto idete, tak myslite na to, ze starsie dieta je tiez este dieta ✌🏻

lalala94
16. dec 2024

To je individuálne. Pravdupovediac mne by sa do toho už nechcelo. Neviem si predstaviť, že mám doma školáka, ktorý je už samostatný, dá sa s ním normálne fungovať a robiť všetky aktivity a do toho riešiť malé bábätko, ktoré má úplne iné potreby. Ja tam vidím viac negatív, ale niekto iný nájde zase viac pozitív. 🙂

ina2405
Včera o 05:21

Mám tiež rozdiely medzi deťmi 6 a viac rokov a za mňa super.

lucia147852
Včera o 05:36

Keď sa druha narodila prvá šla akurát do školy. Rozdiel 6,5 roka. Za mna super.

bytc20
Včera o 06:26

Mame rozdiel 11r a teda neviem si vynachvalit. Je to ako mat dvoch jedinacikov. Ja si uprimne neviem predstavit medzi detmi maly rozdiel. Ved to musi byt strasne narocne pre vsetkych. Naco 🤷‍♀️

bytc20
Včera o 06:30

@mane01 Tak to je ale chyba rodicov. Ja mam 11r. rozdiel a syn pomaha len ked fakt treba (postrazit, kym vybavim kuriera asi 3min a pod.). Do nicoho ho nenutim. Takze u vas nebol problem velky vekovy rozdiel, ale pristup tvojej mamy.

andrea_ff
Včera o 06:38

Malý vekový rozdiel je dobrý pre deti. A veľký vekový rozdiel je dobrý pre rodičov......a tak to je. Ja mám malý a moje deti sú parťáci. Hrajú sa, aj sa hádajú občas ....ale oni si proste vystačia. Ale uznam, že väčší vekový rozdiel musí byť fayn. Ja som to občas mala riadny zahul.....rozdiel 21 mes. Takze je to jedno 😄

snowflakenel
Včera o 06:45

Mam, je to ok podla mna. Starsia postrazi, pomoze. Nenutim ju,,ked chce mat svoj klud,,tak ma. Podla mna je to jednoduchsie ako mat po sebe. Ale zas mensi vekovy rozdiel je dobry koli tomu, ze deti sa spolu vyhraju .....

lucia147852
Včera o 06:52

@andrea_ff ja mám 6,5 roka rozdiel a odkedy menšia troska mysli tak s veľkou sú partacky na život a na smrť. Aj sa zahrajú, aj vybláznia. Ani mali vekovy rozdiel neni istotou, že deti budú mať dobrý vzťah. Skôr to, či si povahovo sadnú. Poznám rodinu s dvojičkami rovnakého pohlavia a od mala od seba bocia a nemusia sa.

elenajezova
Včera o 07:00

Ja mám rozdiel 6,5 roka a bolo to super.

banalu
Včera o 07:04

Odpovede inych ti nepomozu. Vsetko je o vasom nastaveni. Ci sa budete chciet a vediet prisposobit, inak to bude boj so vsetkym a hadky na dennom poriadku.
Nie na darmo sa vravi, kde je vola, tam je cesta.
Ak toto nie je o planovani, ale sa proste stalo a teraz stresujes ci to date, odporucam sa zamerat na to pozitivne a neklamat si. Bude to mozno tazke a mozno nie... vela ale spravi vase nastavenie a pristup.

andrea_82
Včera o 07:31

Medzi mnou a mojim bratom je rozdiel necele 2 roky. A nikdy sme sa spolu nehrali. Mali sme uplne ine zaujmy aj kamaratov. Takze preto som chcela rozdiel aspon 5-6 rokov. Nakoniec to osud zariadil tak, ze mame rozdiel 15,5 roka. Ano, su to taki dvaja jedinacikovia. Ale ked citam, ako niektore zeny nevladzu, padaju na nos, tak ja si pochvalujem. Obom som sa im mohla maximalne venovat. A sme na maleho teraz traja, starsi syn postrazi, pomoze, zahra sa. Ale snazim sa ho nevyuzivat, je to nase dieta, nie jeho.

diewcatqoo
Včera o 07:36

Nam sa narodilo druhe teraz v juli, ked starsi syn ukoncil prvy rocnik. Je to fajn, lebo uz viem co a ako s tym druhym, nie som taka vyhukana zo zivota a aj dietatko je usmievave, spokojne a ja si materstvo konecne uzivam (prve dieta bolo narocne, moc som si neuzila).
Ale nie je vsetko len zaliate slnkom. Starsi syn strasne ziarlil zo zaciaku. Druhe sa narodilo pocas prazdnin a starsie nechcelo ist ani k babke, ani na tabor, nikde - lebo chce byt doma s nami. Tak kvasil doma cely cas a pre mna boli prazdniny mega narocne, lebo som nemala tolko casu venovat sa mu. Robil dost naschvalov a mam pocit, ze akoby zdegradoval zrazu - najest sa nechcel, obliekat sa nechcel, zadok utriet, proste na vsetko vyzadoval mna. Dost dlho trvalo toto obdobie, hadam aj 3 mesiace. Uz je to teraz lepsie, hladame kompromisy, musi sa prisposobit obcas on, obcas babatko. Nevyuzivam ho na babysitting, iba obcas ho postrazi, ak musim napr. skocit za kurierom, dovarit jedlo a tak. Hovori, ze malicke lubi a uz si nevie predstavit, ze by sme ho nemali.
Ale za mna stale lepsie takto, nez ist na retazovu matersku. To uz by som asi niekde visela, lebo zvladat dve deti v obdobi vzdoru, to si neviem predstavit.

saxana000
Včera o 07:57

@mane01 toto si treba ale uvedimit ze to dieta je moje a ja sa mam o neho starat nie ze mam doma babysiterku zadarmo.akoze na chvilku ju postrazi aj dcera ked potrebujem odbehnut ale ja od nej naozaj ziadnu starostlivost o babetko nevyzadujem ani nebudem.

chelgi
Včera o 08:12

Medzi mnou a sestrou je 7rocny rozdiel - vztah skoro ziaden. V uvodzovkach závidím v okoli surodencom, co maju vekovo a aj kamarátsky k sebe blizsie, aj ked závisí aj od povah, ale ja som so sestrou cele moje bytie doma nemala nic spolocne a ked som uz bola starsia, kde by sa vek stratil, ona sa uz osamostatnila. Preto som sa ja rozhodla mat maly vekovy rozdiel, mame 3 roky medzi detickami a chcela som aj menej ale nevislo skor 🙂 ano obcas náročné ale i tak krasne 🙂 kazde ma plusy aj mínusy

stormie
Včera o 12:06

@mane01 ano presne toto nerobim, starsie dieta ma svoj priestor, svoj cas na seba a svoje kruzky, nerobim si z neho opatrovatelku, skor naopak - pyta sa kedy ich spolu samych pustim na ihrisko alebo do kina

saxana000
Včera o 13:49

@chelgi medzi.mnou a sestrou je 10 rokov medzi.mnou a bratom 8 medzi nimi dvoma len 2 roky.paradoxne mame s bratom lepsi vztah medzi sebou ako s nasou sestrou.takze nie je to vzdy zaruka