Druhé dieťa - áno/nie

26. dec 2023

Dobrý deň,
dcérka má 2 roky a rozhodujeme sa, či mať druhé dieťa. Ďalšie dieťa by sme chceli, ale sme v situácii, kedy manžel pracuje v zahraničí (je v zahraničí 3 týždne a 1 týždeň doma) a žijeme ďaleko od našich rodičov a kamarátov, čiže pomoc z ich strany nie je možná. Nad zmenou manželovej práce momentálne nerozmýšľame.
Zaujíma ma, či ste niektorá boli v takejto situácii. Je možné to zvládnuť? Alebo by ste do toho nešli?
Ďakujem za názory.

rybiatko123
26. dec 2023

ja osobne by som do toho nešla, ale je to na vás, ťažko tu radiť.

zmrzlinka2021
26. dec 2023

Za mňa nie. Deti potrebujú oboch prítomných rodičov a ak tvoj muž si tri týždne v mesiaci žije separatny život, nie je to dobré ani pre deti, ani pre teba. Keď si muž porieši život, možno potom.

hederamonstera
26. dec 2023

Mam dve male deti a neviem si predstavit, ze by som bola na nich sama bez manzela. By som uz bola v blazinci, ale tak kazda sme ina, ty sa musis poznat ci to v pohode davas

majlo1234
26. dec 2023

Moj muz je z mesiaca priemerne 10-15 dni prec, a ja som do toho isla. Este som tehotna, poviem ti potom😂

janinah
26. dec 2023

Pár krát v podobných témach som chcela vypísať.co všetko som ja ako 30+stíhala s dvoma malými deťmi.Muz vorkoholik.gazdovstvo u svokry.rodicovsky dom.dve záhrady moja náročná práca.Podrobnost písať nebudem.ale pri všetkej skromnosti si pripadám.ze vtedy som bola superžena .Nechápem ako jedno dieťa nezvládajú dvaja rodičia.staci systém a pravidlá.Je to ako jazda na saniach.sadnes a ideš....

hederamonstera
26. dec 2023

@janinah ano, kazda sme ina. Preto autorka musi posudit, ci to zvlada ci nie aj sama.

sasesoe
26. dec 2023

Nedá sa ísť a manželom do zahraničia? Ostať tam ďalšie aspoň 3-4roky a potom uvidíte, či sa vrátite alebo čo ....

janinah
26. dec 2023

@hederamonstera autorku zaujíma nás názor,môj ma...a nech sa zariadi po svojom

radacak
26. dec 2023

V takomto prípade nie

beata_k
26. dec 2023

Ani omylom. A uz vobec nie rozdiel 3 roky. Jedno skolkar vecne chore a druhe malinke babatko. A ty sama...

zuzanockamt
26. dec 2023

@janinah Presne. Moja mama tiež - dve malé deti - žiadna rodičovská do 3 rokov, práca, dvaja starí ľudia na opatrovanie, otec mal tri práce, záhrada. Všetko dali. Dnes sme veľmi, ale veľmi spohodlneli. Čím mladšie generácie, tým horšie.

nivea777
26. dec 2023

Ja by som do toho nešla v takejto situácii

stanislavicenka
26. dec 2023

Samozrejme, ze sa to da. Ja nerozumiem, preco kazdy potrebuje nejaku pomoc. U mna doma v zivote nebola mama ani svokra pomahat, ani nic robit, strazit deti, ci nieco podobne, rozdiel medzi nimi mame 2,5 roka.
Ved to nie je strasiak. Zalezi, ako sa k tomu postavis

banalu
26. dec 2023

A nie je moznost ist s manzelom do zahranicia?
Ked aj tak si daleko od akejkolvek pomoci... tak budete aspon viac spolu a ked to bude klapat potom porozmyslajte nad druhym?

janinah
26. dec 2023

@zuzanockamt súhlasím...strýko chodil na tyzdnovky od 6tich deti a zvládli to ...

hederamonstera
26. dec 2023

@janinah
@zuzanockamt zvladli ako zvladli ;)

zuzanockamt
26. dec 2023

@hederamonstera Moji rodičia teda zvládli bravúrne 👍😊

zoja1234
26. dec 2023

@zuzanockamt nie dnes sme nespohodlneli, ale dnes sme si my mladé ženy uvedomili, ze načo sa mame zodrat? Aby sme po 50tke boli zničené a choré? Ako moja mama a jej generácia? Ja si dovolím tvrdiť ze viac myslíme na seba, a keďze naše mamy boli pred 30-40timi rokmi hentake superhrdinky, co zvládali všetko a s viac deťmi, plus doopatrovanie rodičov plus dom plus statok plus záhrada plus často muž pijan.. Vtedy to zvládli jasne, lebo museli a vladali a boli mladé. Ale to si vyžiadalo svoju daň dnes sú to choré a zodrate ženy, nevedia co si skôr majú liečiť, ešte majú vyše 10 rokov do dôchodku a už teraz sú na tom veľmi biedne. Toto nám treba? V žiadnom prípade 🤦ďakujem neprosim..

zuzanockamt
26. dec 2023

@zoja1234 Tak moja mama je už na dôchodku dlho a výraznejšie zdravotné ťažkosti začala mať až po 70-ke. Toho by som sa teda dožiť chcela.