Dobrý deň,
dcérka má 2 roky a rozhodujeme sa, či mať druhé dieťa. Ďalšie dieťa by sme chceli, ale sme v situácii, kedy manžel pracuje v zahraničí (je v zahraničí 3 týždne a 1 týždeň doma) a žijeme ďaleko od našich rodičov a kamarátov, čiže pomoc z ich strany nie je možná. Nad zmenou manželovej práce momentálne nerozmýšľame.
Zaujíma ma, či ste niektorá boli v takejto situácii. Je možné to zvládnuť? Alebo by ste do toho nešli?
Ďakujem za názory.
Za mňa nie. Deti potrebujú oboch prítomných rodičov a ak tvoj muž si tri týždne v mesiaci žije separatny život, nie je to dobré ani pre deti, ani pre teba. Keď si muž porieši život, možno potom.
Mam dve male deti a neviem si predstavit, ze by som bola na nich sama bez manzela. By som uz bola v blazinci, ale tak kazda sme ina, ty sa musis poznat ci to v pohode davas
Moj muz je z mesiaca priemerne 10-15 dni prec, a ja som do toho isla. Este som tehotna, poviem ti potom😂
Pár krát v podobných témach som chcela vypísať.co všetko som ja ako 30+stíhala s dvoma malými deťmi.Muz vorkoholik.gazdovstvo u svokry.rodicovsky dom.dve záhrady moja náročná práca.Podrobnost písať nebudem.ale pri všetkej skromnosti si pripadám.ze vtedy som bola superžena .Nechápem ako jedno dieťa nezvládajú dvaja rodičia.staci systém a pravidlá.Je to ako jazda na saniach.sadnes a ideš....
@janinah ano, kazda sme ina. Preto autorka musi posudit, ci to zvlada ci nie aj sama.
Nedá sa ísť a manželom do zahraničia? Ostať tam ďalšie aspoň 3-4roky a potom uvidíte, či sa vrátite alebo čo ....
@hederamonstera autorku zaujíma nás názor,môj ma...a nech sa zariadi po svojom
V takomto prípade nie
Ani omylom. A uz vobec nie rozdiel 3 roky. Jedno skolkar vecne chore a druhe malinke babatko. A ty sama...
@janinah Presne. Moja mama tiež - dve malé deti - žiadna rodičovská do 3 rokov, práca, dvaja starí ľudia na opatrovanie, otec mal tri práce, záhrada. Všetko dali. Dnes sme veľmi, ale veľmi spohodlneli. Čím mladšie generácie, tým horšie.
Ja by som do toho nešla v takejto situácii
Samozrejme, ze sa to da. Ja nerozumiem, preco kazdy potrebuje nejaku pomoc. U mna doma v zivote nebola mama ani svokra pomahat, ani nic robit, strazit deti, ci nieco podobne, rozdiel medzi nimi mame 2,5 roka.
Ved to nie je strasiak. Zalezi, ako sa k tomu postavis
A nie je moznost ist s manzelom do zahranicia?
Ked aj tak si daleko od akejkolvek pomoci... tak budete aspon viac spolu a ked to bude klapat potom porozmyslajte nad druhym?
@zuzanockamt súhlasím...strýko chodil na tyzdnovky od 6tich deti a zvládli to ...
@janinah
@zuzanockamt zvladli ako zvladli ;)
@hederamonstera Moji rodičia teda zvládli bravúrne 👍😊
@zuzanockamt nie dnes sme nespohodlneli, ale dnes sme si my mladé ženy uvedomili, ze načo sa mame zodrat? Aby sme po 50tke boli zničené a choré? Ako moja mama a jej generácia? Ja si dovolím tvrdiť ze viac myslíme na seba, a keďze naše mamy boli pred 30-40timi rokmi hentake superhrdinky, co zvládali všetko a s viac deťmi, plus doopatrovanie rodičov plus dom plus statok plus záhrada plus často muž pijan.. Vtedy to zvládli jasne, lebo museli a vladali a boli mladé. Ale to si vyžiadalo svoju daň dnes sú to choré a zodrate ženy, nevedia co si skôr majú liečiť, ešte majú vyše 10 rokov do dôchodku a už teraz sú na tom veľmi biedne. Toto nám treba? V žiadnom prípade 🤦ďakujem neprosim..
@zoja1234 Tak moja mama je už na dôchodku dlho a výraznejšie zdravotné ťažkosti začala mať až po 70-ke. Toho by som sa teda dožiť chcela.
ja osobne by som do toho nešla, ale je to na vás, ťažko tu radiť.