Druhé dieťa a výčitky, že prvému sa toľko nevenujem

2. dec 2023

Dobrý deň, prosím poraďte, povzbudte ma. Mám 16 mesačne dieťa a práve sa nám narodilo druhé. Doma sme ešte krátko a ja mám výčitky že so starším už toľko nemôžem byť. Mali sme už pekný denný režim a bojím sa ako to dám sama s dvoma drobcami. V noci malé budí väčšie a začne tiež plakať. Prosím ako ste to zvládli s deťmi s menším vekovým rozdielom? Povecte že ma to prejde 🙏

noami12
2. dec 2023

Prejde to, moja ma 2 r. A malý ma zachviľu 6m. zozaciatku som mala strach ale úplne v pohode som to zvládla vďaka tomu ze mala mala rezim. V noci sa budila keď malý plakal, nevedela ho ani prijať, žiarlila strašne. Aj to už prechádza. Teraz to mam ťažšie, lebo mala nechce cez deň už spať a som s nimi sama od rána do večera cez týždeň.

kristinka92
3. dec 2023

každý hovorí že treba vydrzat dva roky a budeme si pochvaľovať….tak dúfam že to bude pravda. áno rovnaké výčitky mám aj ja, aj každá matka ktorá ma maly vekový rozdiel. ale čo narobis? inak sa neda…no a bohužiaľ keď spustia naraz tak si aj poplacu dokym spravím jednu potom druhu🤷🏽‍♀️ prvé dieta som nikdy plakat nenechala, ale keď sú dve a spustia naraz a si na to sama tak inak to nevymyslis. strašne mi to bolo ľúto zo začiatku, ale máš len dve ruky a robíš čo mozes. tak postupne časom človek príde nato že robíš čo najlepšie vieš a vyčítať si prestaneš. tie prvé týždne boli najhoršie, nájsť si system. ale približne po mesiaci a pol už som vedela fungovať aj s dvoma detmi. držím palce.

ivangeline
3. dec 2023

Vyrevat sa a zvyknut si. Prejde to. Nastavis sa,ze laska sa mnozi a nie deli. ;) Mam uz 4 deti. Tazke to bolo len pri narodeni 2heho..

autor
4. dec 2023

@noami12
@kristinka92
@ivangeline
Ďakujem za odpoveď a povzbudenie ❤️

lossless
4. dec 2023

Mam dvojrocny rozdiel a prve tri mesiace som mala velke vycitky, ze nemam na starsie cas, ze musi velakrat pockat a ked pocka, tak male opat nieco potrebuje. Postupne to preslo, snazim sa mat kazdy den cas len s nim a zopar ritualov, ktore su len nase.