Druhé dieťa

10. dec 2023

Snažili sme sa o druhé dieťatko čím skôr ale nedarilo sa, teraz má naša dcérka dva a pol roka a ja nastupujem o päť mesiacov do práce. Zatiaľ neviem kam budem zaradená, pracujem v korporáte a môj tím , pozíciu,šéfa ,všetko zrusili. Chceli sme druhé do 3 rokov prvého ,ale nevyšlo to. Chcem Sa opýtať tých , čo to riešili ,neviem či sa máme snažiť ďalej alebo to odložiť. Počas snaženia ,ktoré trvalo dosť dlho ,sme bohužiaľ raz prešli aj stratou . Teraz čakám na ďalšiu menštruáciu a po nej môžeme skúšať zas. Keďže to trvá tak dlho a ja už mam30 neviem či je to v poriadku odkladať to,keďže nevieme koľko to opäť môže trvať ale môže sa aj stať že to pôjde hneď a samozrejme rozmýšľam čo potom .. samozrejme ani antikoncepciu by som nasadiť nechcela,zas si rozhádzať na nejaký čas hormóny .. aký máte na to pohľad ? Možno mi to pomôže v rozhodovaní. Ďakujem

eternity24
10. dec 2023

Ja by som nastúpila do prace a samozrejme sa ďalej snažila. Ak chcete babatko, tak antiku by som nenasadzovala. Naco? Máš už 30? To je úsmevne. Ženy iba v 30 uvažujú o prvom, rodia bezne v 35,40tke. Takže to neber tak tragicky. Ja som mala tiež dcéru v 35. Nestresuj sa, nástup do prace, možno aj zmena prostredia/ stereotypu pomôže.

autor
10. dec 2023

@eternity24 máš pravdu,takto som sa na to nepozrela,ten vek beriem ako taký strašiak,žiaľ máme veľa známych medzi kamarátmi a aj rodinou kde to ide veľmi ťažko a dosť sa toho obávam. Prvá sa podarila hneď a teraz to ide takto ťažko. trápi ma aj to že čo potom zo strany zamestnávateľa, ak by sa to podarilo hneď alebo ešte pred nástupom,aké mám možnosti..

deti95060810
10. dec 2023

snažiť sa ďálej, prinajhoršom pôjdeš na Md z práce.

autor
10. dec 2023

@deti95060810 áno je možné že to potrvá aj roky kým sa to úspešne podarí

jaskolka
10. dec 2023

Veď sa normálne snažte ďalej, načo chceš antikoncepciu? Nemá to logiku, chcete dieťa a chceš sa chrániť? Možno otehotnies už budúcu mesiac, možno o pol roka, možno o rok. Nastúpis do prace a pôjdeš potom na MD.
Ja nevidím nikde nijaký problém.

eternity24
10. dec 2023

Podľa mňa sa zbytocne trápiš a riešiš alternatívy, ktoré ani nemusia nastať. Človek nemôže mať všetko vtedy, keď chce. To na margo toho, že prvé dieta sa podarilo a toto nejde lusknutim prsta. Tak to v živote nefunguje. A možno, že ma v tvojim okoli veľa ľudí problem otehotnieť. Jednoducho to tak v živote je. Niekedy sa veci podaria a niekedy to ide ťažšie. Ja som napr otehotnela v 35 lusknutim prsta, tehotenstvo prosperovalo výborne. Nemyslí hneď na to, že to v praci bude prekážkou, že ini nemôžu, tak nemôžete ani vy. Zbytocne rozpytvavas. A 30 nieje žiadny vysoký vek. Keby to trvalo aj rok, 5 rokov, ešte vždy máš na druhé tehotenstvo dosť času. Niesi v žiadnej časovej tiesni. Napr moja sestra to mala naopak ako ty, prvé nešlo a druhé prišlo ani nechceli 😀🤷🏻‍♀️

zuzanaete
10. dec 2023

Myslim, ze zo strany zamestnavatela to nemusis velmi riesit. Jedine teda, ak by si tak robila nieco velmi specificke. Ak by si aj otehotnela pred nastupom, tak ta na tych par mesiacov daju do nejakeho timu s menej narocnou pracou, nech sa rychle zabehnes a cosi odpracujes. V korporatoch su zvyknuti a zvycajne tim nie je zavisly na 1 clovekovi.

adka3321
10. dec 2023

my sme tiez chceli druhe babatko, zacali sme sa snazit, ked dcerka mala 1r2m a nedarilo sa. ked mala 2,5 roka nastupila som v januari na 2 dni z tyzdna do prace, oficialne po materskej som mala nastupit do roboty 1.7. a tyzden predtym 23.6. som zistila, ze som znova tehotna. no holt smola, vyslo to tak ako vyslo, ale proste sme sa snazili 20 mesiacov a vyslo to prave vtedy. samozrejme, sef nebol nadseny, ale normalne do nastupu na matersku som chodila do roboty. takze ak chcete babatko, snazte sa , ono pride v ten spravny cas. a sef nech sa aj na hlavu postavi. pre mna je rodina dolezitejsia ako nejaka robota.

rivini
10. dec 2023

Mam 37 a terat zaciname uvazovat o dalsom dietati. Vek by ma asi v 30-ke netrapil. Ale nechapem, preco mas dilemu? Ved sa pokusajte nadalej a ked sa podari, tak super. Ak nie, tak nie🤷‍♀️

vivuska666
10. dec 2023

V korporate sa ludia nestratia. Lahko najdes robotu v inom time. A ak nie, tak je ich tu pimerne dost. Vymenis iba firmu. U mna to bolo presne tak. Nevyslo mi druhe tehotenstvo. Vymenila som robotu a do pol roka som bola tehotna ;)