Ahojte, ste tu niektora, ktora ste nenastupila do prace? 2 a viac deti. Dobrovolne nezamestnane s tym, ze sa starate o deti, domacnost, zatial kym su deti male 🙂
Ste s tym ok? Funguje to? V com vidite vyhody/nevyhody? Finacnu stranku neriesim.
ps: prosim bez rypaciek o sedeni doma na zadku a podobne casto opakujuce sa frazy.
Nevýhoda je v tom že s takou ženou sa veľmi nedá komunikovať o bežných témach. Len deti a domácnosť, možno ju o baví a jej podobne kamošky ak nejaké ma. Ja osobne si s takými ženami nemám veľmi čo povedať lebo okrem soplikov a detských záležitosti o inom nevedia.
Moja sesternica je doma, dohodli sa tak s manželom. Výhody nemusia riešiť ocr, ani osobu ktorý by robila deťom taxikára.kedze všetky deti navštevujú športovú školu ,každé má inak tréningy, závody, súťaže atd.ale na zadku rozhodne nesedí.ale viem že to berie ako obetu s tým že zo dva tri roky bude musieť vydržať.
Ja osobne by som nemohla byť žena v domácnosti, ale nepracujem Full time
@0silvia0 nerozumiem čo ste dala screenshot s mojou reakciou? Kde tam píšem koment o sedení na zadku? Neviete citat s porozumením?
@morgane1975 dala som screenshot na podobne diskusie, nebud vztahovacna. A veta o citani s porozumenim je fakt, ale ze fakt trapna👎, tvojej reakcie sa vobec netyka, skor ty necitas co pisem🙄
Veď si to vyskúšaj a uvidíš či ti bude vyhovovať. Nie každý je stavaný byť bez práce. Osobne voči tomu nič nemám len nechápem keď sa potom ženy sťažujú, že sa nevedia zamestnať, že ich muž posiela do práce a podobne.
@morgane1975 na tej fotke ide o tie veci dole modrým napísané, nie o tvoj komentár 🤦♀️
Narobis sa ešte dosť keď deti odrastu ,keď máš možnosť ostať doma a nechýbajú peniažky tak ostan 🙂 som som úplne za 🙂
Mas svoje vlastne peniaze- usetrene, zdedene, alebo majetok? Ak nie, ja by som v takej situacii bola v neistote z financnej zavislosti od niekoho ineho. A ani za nijakeho muza nedam ruku do ohna- moze mu prepnut alebo sa mu nieco stat
ja si myslím , že ženy, ktoré majú deti, by mali mať možnosť pracovať na polovičný úvazok za normálne peniaze. Je to náročné, deti,krúžky, domácnosť..
@morgane1975 tak aj žena ktorá nechodi do prace môže byt sčítana ,môže mat svoje koníčky a záujmy veď nik nepíše že zato že nebude chodiť do prace,že sa bude starať len o domácnosť a deti 🙂 to je naozaj individuálne a zrejme aj na akú povahu natrafis 🙂
@morgane1975 ona tým screenom ukazovala podobne diskusie, nie tvoj koment.
je to tvoja volba osobne v tom nevidim problem deti su male len raz
neries a neznamena to ze zeny co su doma nevedu plnohodnotny zivot nemaju vztahy aj mimo rodinu atd
Ja som tak doma. S mužom sme sa takto dohodli a takto nám to vyhovuje. Nesedím na zadku a neriešim len sople. Ako bolo spomenuté, nemusíme riešiť očr, v pohode vybavíme krúžky, je spravené doma a okolo domu, poobede sa nemusíme naháňať s varením, robením úloh, máme čas na seba. Ja popri tom študujem, venujem sa svojim veciam.
Ja. 9 rokov doma. Posledných pár mesiacov pracujem na polovičný úväzok. Finančne je to bieda ale na prilepšenie rodinného rozpočtu super.
Nám to takto veľmi vyhovovalo. Ja som riešila dieťa, choroby, domácnosť, muž financie a robotu.
Prácu mám teraz skvelu, časovo luxus, pracovnú dobu mám od 8-12.
Ja by som kludne ostala, keby mi niekto platil odvody, pripadne muz mi vynahradzá financne to, ze nepracujem. Lebo by som nechcela ostat na stare kolena bez dochodku. Vidim v tom potom iba vyhody-v klude sa o vsetko postaras, mozes cas venovat bez stresu detom, a mas kopec casu aj na vlastne zaujmy
Ja som bola nezamestnaná,keďže musel byť jeden z páru,ktorý nerobí sviatky,piatky,víkendy.Ale fungovala som na brigádach,aj keď len na pár hodín a prácu na plný úväzok som si nasla až s nástupom na ZŠ,
Nezažila som to, nechcela by som to, ale nič voči tomu nemám, neodsudzujem to a ani nevidím dôvod odsudzovať to. Hlavne ti názory iných môžu byť vieš kde. Ale dám pohľad z inej strany. Viac krát som zažila na pohovore ženu, ktorá sa chcela zamestnať po 15 a viac rokoch, kedy bola ženou v domácnosti. Návrat bol veľmi ťažký a väčšina to nezvládla. Zvlášť ťažké to bolo pre tie, ktoré sa museli zamestnať, pretože muž opustil rodinu a zrazu stratili živiteľa rodiny a museli sa ním stať oni.