Našla som tento inzerát.Je to dnešnou dobou či mamonom za kariérou, peniazmi?Vedeli by ste také niečo spraviť?Píše, že sú moderná rodina, tak asi to je IN
Preco ides posudzovat tuto zenu? Potrebujes ocenenie, ze si lepsia matka, lebo ty by si to neurobila?
Inak vieš, ze vo väčšine krajín Európy niečo take ako rodičovská do 3 rokov nie je? A vedela si aj to, ze to nie je vyplod modernej doby, ale aj za dob socializmu bola materská len 6 mesiacov a potom dieta do jaslí.
škandalózne
No a? Možno má riadiacu funkciu alebo prácu, kde nie je možnosť byť dlhodobo doma. Sestra išla po 2 mesiacoch od pôrodu.
Podľa mňa úplne v pohode, kedysi často strážili deti staré mamy (áno aj takéto maličké bábätká) a nikto sa nepozastavoval. Nepoznáš situáciu tak načo súdis.
v amerike tak žijú bežne majú tam asi len 5 týždňov materskej a potom deti idú k opatrovateľke alebo do jasly, cudzinci žijúci na Slovensku tiež maju hlavne opatrovateľky a je to len na pár hodin nie na 12 až 16 hod. možno ma sama svoj biznis a nechce to nechávať na niekoho iného, možno má hypoteku chce splatiť čím skôr a maš zazemie pre deti v dnešnej dobe nevieš na čom si dnes robiš zajtra nemusiš
@0silvia0 vôbec nie, už mám bližšie k babke ako matke.Ocenujem sa sama🙂otázka znela ináč vedeli by ste to vy ako matky predstaviť?
@viestta suhlasim . Žijem v Grecku a materská ani žiaden mesačný príspevok tu nie je . Len jednorazový popôrodný . Až ma to koľkokrát vytaca že matky na Slovensku sa sťažujú pritom ani nevedia s porovnaním s inými krajinami ako im je len dobre 😀 tu v Grecku je normálne že po pol roku už chodi matka do práce. Ja som s mojou 15 mesačnou stále doma lebo muž nás dokáže uživiť no uz sa na mna pozerajú ako na lenivu ktorej sa robiť nechce lebo takto dlho byt doma s dieťaťom tu ale že vôbec nie je normálne 😀
Nech sa paci jasnu odpoved: ja ako matka by som si to nevedela predstavit
predstavit by som si to vedela, ale zaroven som rada, ze mame na slovensku taku vymozenost - ostat doma 3 roky a stat plati rodicak (matersku+rodicak)
preco sa staras do inych rodin? Ak sa o miminko pani opatrovatelka dobre postara, tak maju extra babicku. Je jedno ci to mamicka robi pre peniaze, karieru alebo to tak citi. Je to jej rozhodnutie a ty jedine co mozes robit, je ho respektovat. O dieta bude dobre postarane, a to je to, co sa pocita. To ze mama sedi doma na riti s dietatom, z nej dobru mamu nerobi. Ak mas pocit, ze to najlepsie je pre dieta 3r materska, tak bud tri roky doma. Nie kazda mama to ma rovnako.
Pocitaj.
Je to len 5 hodin denne, po-pia.
To skutocne nie je tak vela a vobec si nemyslim, ze je to prejav modernej rodiny, ci toho, ze sa snazia byt trendovi a IN.
Kto vie, aku maju pracu. Ak je mama szco, ci ma svoju malu firmu, mozno si nemoze dovolit na 3 roky vypadnut, lebo strati klientelu.
A volakedy boli kojne, to bola doba, co? Niektore zeny uz nevedia o com tarat.
a co je pre pana jana do toho teba??? mila autorka???? vies asi maju rodicia rozbehnuty slusny biznis alebo karieru a jedneho dna ich deti aj nieco dostanu do vienka. Na rozdiel od povalacov na gauci co len komentuju spravanie a konanie druhych ludi.
Ved s nou ma chodit do prace. Navyse tak male dieta minimalne polivicu toho casu prespi.
@viestta padam od smiechu
To ešte ani neporodila a už hľadá opatrovateľku? 😂👍
V jasliach som bola za socializmu odparkovana od mojho 3/4 roka. Mne sa to ako moderna doba nejak nezda 🙂
@78787878 ja som si hovorila to iste. A mama mojej kamaratky je psychiatricka (ma cez 60 rokov), a ta povedala, ze nasa generacia ma psychicke problemy z toho, ze sme boli v tych jasliach. A ja som sa jej prekvapene spytala, ci si je ista. Tak mi so 100% istotou odpovedala, ze ano, ze je to z toho. Ale nespytala som sa jej na to hlbsie - nebolo casu. Ale ako to pises, tak sa musim spytat, preco to tvrdi.
ja ako matka si to neviem a ani nechcem predstavit . sla som do prace od mesacneho dietatka, ale len kazdy piatok na 6 hodin . to mi davalo akysi pocit uvolnenia od plienok , a zaroven babatko s tym neutrpelo .
no ak by som bola donutena, tak ina moznost casto nie je . mam mnozstvo takych znamych, ktore to takto riesia
V novembri bude mat babo cca 3 mesiace...tak ono je to este cele take nevyliahnute. Pre mna by to bolo skoro od neho odist, ale ak musia tak musia.
Mam znamu, 3 deti, doma non stop au pair, ona isla od kazdeho po mesiaci do roboty. Radila mi to iste, dokonca dohadzovala aupairky. Ja som bola rozhodnuta ze do 1. roku dietata nie, nejdem robit a nenecham ho same.
Neodsudzujem, neznamena to ze bude horsia matka ako ta co doma 15 rokov non stop.
@viestta no ale ona pise, ze jasle = neskor psychicke problemy. Ale neviem preco. Co som bola v zahranici tak ti ludia boli viac v pohode. Ale podla mna je to rezimom ktory u nas bol a cim vsetkym sme si presli. Take anglicko, australia to su tak pohodovi dospeli. My sme oproti nim v neskutocnom strese a pod tlakom.
Na zaklade jedneho inzeratu hodnotis vsetky matky? Je to kazdeho vec a nie kazda uteka rychlo do prace. Mam 30 rocnu kamosku,ktorej mama isla po 5 mesiacoch do prace a kamoska bola s opatrovatelkou za ten cas a maju krasny vztah s mamou. Takze to,ze mama ide do prace este neznamena,ze je zla matka a nevytvori si puto. A co take,ktore su zanedbane doma niekolko rokov na md,kricia nonstop po detoch,lebo im lezu na nervy.