Dilema - práca verzus dieťa

30. apr 2023

Baby,budem mat 31 r. ,Mame uz dve deti.. o rok na jar mám nastúpiť do novej práce. Ale ja som doteraz stale túžila po este jednom dieťati, aj ked do tej práce sa neskutočne teším ... Sa to vo mne bije, uz ma to v podstate doma chvíľami aj nebaví a chcem ísť medzi ľudí ale na ďalšej strane si velmi chcem užiť este maleho, dokým sa dá... Predsa deti su male len raz
Tak si vravím ze teda pojdem do tej práce a potom by sme skúsili babo o 2-3 roky. To by som mala 34/35.. a to mi príde strašne veľa a ze uz budem stará na dieťa... Najradšej by som sa prefackala a myšlienku na tretie si vymazala z hlavy ale nejde to.. tu pracu veľmi chcem a keby o rok nenastúpim nevudu na mna možno čakať ďalšie roky... Akoby ste to riešili?

gejb
30. apr 2023

V prvom rade 35 na dieťa nie je strašne veľa ako píšeš. Aj na MK najdes ženy co mali dokonca prvé v 36-40 ...

nique
30. apr 2023

Ja som prvé mala v 35r, druhé v 38r. Počas oboch som na máličko spomalila kariéru, ale po návrate sa mi darí viac. To preto, lebo som mám deti na 1. mieste a v manažmente je to asi rarita. Šéfovia sú vlastne vďační, že sa našiel niekto, kto aj im povie, že si treba užiť deti, kým sa dá.

slavomira236
30. apr 2023

Ja 3tie v 39 teraz som mala 45 minuly tyzden mala ide september do skoly pohoda

nikpa
30. apr 2023

Stará na dieťa nebudeš, skôr by som povedala, že keď už sa opäť pracovne zaradis, návrat na materskú si dobre rozmyslis. No s týmto je ťažko radiť, musíš sa sama rozhodnúť podľa toho ako to cítiš. Ja by som asi skúsila tu prácu a keď aj potom budeš mať stále nutkanie na ďalšie dieťa tak už neváhaj.

mogaa
30. apr 2023

Záleží od spoločnosti...lebo je pravda že niekde ťa čakať nebudú a po návrate z MD ti rovno dajú výpoveď keďže malé dieťa znamená časté OČR....na druhej strane by som s dieťaťom zbytočne nečakala, lebo čím budeš staršia, tým môžeš mať väčšie problémy otehotnieť, rovnako sa zvyšuje pravdepodobnosť že dieťaťu niečo bude.....teraz sa síce vek na deti posúva, to ale neznamená že je to správne z biologického hladiska ženy....

orini
30. apr 2023

Dieta

mikadooo
30. apr 2023

Dala by som rok práce a potom dieťa. Kompromis.

janickacrazy
30. apr 2023

Choď do práce a uvidíš ako sa ti tam bude páčiť. Možno prídu nejaké problémy, šéf ti bude liezť na nervy časom, budeš rada, že o rok-dva, tri pojdeš zase na materskú. Alebo aj opačne, sa ti zapáči v práci a budeš spokojná. Nechaj tomu voľný priebeh. Ja som mala tretie v 39 a vôbec to nie je neskoro. Všetko sme zvládli v pohode.

autor
30. apr 2023

@janickacrazy to znie fajn, hovorím si ze možno ozaj počkať a možno mi este padne vhod potom vypadnúť na MD... Ale zas ten vek ma odrádza a vekový rozdiel medzi deťmi. Dumam v tom.
@mikadooo toto mi napadlo ale neviem ci by muž stým súhlasil takto