Dieťa - rozhodnutie

2. apr 2023

Ahojte, možno to bude znieť hnusne nad čím premýšľam. Mám priateľa rok a chcel by mať so mnou dieta. Ja sa dieťaťu nebránim, ale mám obavy z toho že jeho výplata je dosť nízka, to by možno ešte stále nebol až taký problém, ale problém je, že nemá ani vlastné bývanie a z výplaty by mi hypotéka nevyšla. Ja svoje bývanie mám, ale na hypotéku, ktorá nie je malá, a obávam sa, či by sme to zvládli v prípade tehotenstva, dieťaťa... Popravde ja mám obavy do toho s ním ísť, čo ak ma opustí a zostanem na všetko sama? Neviem či mám katastrofické scenáre, ale stať sa to moze. A čo vy, riskli by ste to? Za predpokladu, že vzťah je veľmi pekný zatiaľ.
A aký je váš názor na svadbu? Ja mám ešte obavu aj z toho, aby som ho raz prípadne nemusela vyplatiť ešte z môjho bytu.

gabika0825
2. apr 2023

Dieťa by som v tomto prípade riesila až po svadbe. Bez srandy. Byt máš ty na seba, čiže zacnite spolu bývať a nech ti prispieva na hypotéku, aby ste si vyskúšali či to spolu vôbec zvládate. A inak rok je podľa mna veľmi krátka doba, hlavne ak sú takéto podmienky a ty si nie si ista. A keby sa aj niečo pohnojilo, ty máš stále kde bývať a on bude ten co sa bude musieť spakovať preč. Uvidis konaj ako citis ty.

gabika0825
2. apr 2023

Ešte som chcela dodať, že nenehaj sa ovplyvňovať tým čo chce on… musíš to chcieť aj ty sama od seba, lebo z príspevku mi príde ze na teba ako keby trosku tlači s dieťaťom, ze to navrhuje po roku vzťahu aj keď si uvedomuje ze nič nemá. Trosku mi to zaváňa niečim.

autor
2. apr 2023

@gabika0825 hej aj ja to tak vnímam, že skôr na mňa tlači a sama za seba by som dieťa neriešila

lauriik
2. apr 2023

Nesla by som do toho ked to tak necitis. Uplne realne, z coho budete platit tu hypoteku ked on zaraba malo? Kolko mate rokov?

luccija
2. apr 2023

Koľko rokov pracuje nemá nič našetrené?
Rok je ešte krátka doba...býva u teba?

morgane1975
2. apr 2023

Nešla by som do toho. Za žiadnych okolnosti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamalaga
2. apr 2023

Ak zarába malo, určite nie, lebo nevyžijete.

sunshine_18
2. apr 2023

Rok vzťahu je málo.. Hlavne ak ste doteraz spolu nežili

terry658
2. apr 2023

Ak by som ako žena necítila, že mám v mužovi finančnú stabilitu tak by dieťa nehrozilo.

olimuc
2. apr 2023

Normalne je to opacny pripad, zena sa hrnie do dietata, aby si privizala byvanie a zivitela k sebe. Ty mas mozno opacny pripad .. mozno sa vidi ako muz v domacnosti. A nie nesla by som do toho, pretoze by som mu nedoverovala

jesenzima
2. apr 2023

Po roku by som nemala dieťa s nikým, ani keby bol zabezpečený, ani keby som nemala hypotéku... To je ešte veľmi krátka doba ... Podľa mňa ...

jaond19
2. apr 2023

Naco je takemu dieta? Nema kde byvat a zarába naprd. Z toho mi vyplyva iba to, ze si ta chce "poistit"...

autor
2. apr 2023

@jaond19 aby som to upresnila, možno nezarába až tak zle, ale polovicu má neoficiálnu, takže zarába oficiálne blízko minimalky.

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlonos
2. apr 2023

Rok je fakt malo. Este spolu ani nebyvate tak si idete na ruzovom oblaciku. Ziadna spolocna domacnost, nakupy.
Kolko mate rokov?
Mam kamosku mala to financne podobne az na to, ze jemu ostane mamin byt a zaraba slusne. Obaja maju VS a aj plat oficialny. On si k tomu obcas privirobil. Dieta riesili po 4 rokoch.
Maju sa fajn, zvladli by aj druhe i s mensim rodicakom.

Ake po roku, on na oficialne minimalku, tzn, keby ochorel dlhodobo, ma mini pn a ty rodicak. Z toho hypo, strava a nutnosti. To je na drpku, stres a zomretie akurat.
Nehovorim, moze sa stat aj po rokoch manzelstva ale tam uz sa dvaja poznaju dlhsie. Je zas lepsie robit za minimum ako hnit doma.
Ake co z toho, jed vam to nebude vychadzat?
Zrataj vasecrealne prijmy a naklady - myslum ten priskrteny rozpocet - rodicak a jeho plat. A potom utiehnibrste viac a namiesto platu prirataj len pn z minimalky k rodicaku.
Utishnete z toho zivotne naklady, strava hypo plienky ?
Ak ano, hmm.
Ty sa rozhodni podla seba. Najhorsi koneniec - skoncis sama s dietatom na rd s mini vyzivnym. Dieta rychlo do drahych jasli, z vyplaty mozno ani nepokryjes hypo a stravu.
No nie, kamosko ked chce dieta, nech vytruezvie a zacne zit zodpovednejsie.

deti95060810
2. apr 2023

ak nemáš 40 r, tak ešte počkaj...

slavomira236
2. apr 2023

A kde byva teraz? Ved ak vam to vychdza zijte splu a uvidite...ked ho lubis

zmrzlinka2021
2. apr 2023

Koľko máš rokov?

som_realistka
2. apr 2023

Neznie to hnusne, rozmýšľaš triezvo, ale dieťa by som riešila až po svadbe. A ďalšia vec, ak sa obávas ci budete finančne kryti, treba si najskôr urobiť rezervu. Ale, chápem ta a držím palce.

banderaska29
2. apr 2023

rok nie je málo, nie je ani veľa. je to indivindi vzťah od vzťahu.

čo je ale dôležité a zároven ti za to dávam klobuk dole že na to myslíš a uvažuješ takto racionálne, je vaša finančná situácia. Dieťatko je krásne, je to dar, ale je veľmi dolezite mysliet na buducnosť komplexne, nie len na prvé roky, ale aj na dospievanie, pubertu, študium a potreby s tým spojené. neviem, aké máš naroky, ale ja som išla do materstva s tým, že moje deti budú zabezpečené. a doteraz to tak mám, aby mali študium, detstvo, vylety, normálny život. ako matka dvoch detí tvoje racionalne zmyslanie podporujem a určite počkaj. dietatko nepotrebuje iba lásku, ale aj zázemie 🙂 uvažuješ super,

amelie2017
2. apr 2023

Viem, ze su pary, ktorym vysla svadba po 3 mesacnej znamosti, dieta prakticky po prvom styku..ale vacsina je taka, ze prvy rok, dva sa vznasas na oblacikoch a potom pride realita. Po roku chodenia by som nesla do dietata ani s milionarom s vyzazou poloboha. Nie to este s chlapom, ktory akceptuje pracovat nacierno. Lebo akceptovat minimalku a zvysok na ruku je podla mna znakom nevyzretosti. Ako 2X rocne ucho ok..chces cash, ale ako zivitel rodiny si to nemozes dovolit. PNka, invalidny, sirotsky, starobny, podpora.. teraz sme tu, silni, zdravi, praceschopni..zajtra ti niekto neda prednost na stopke a uz to ide...
Ale chlapa by som neodpisala. Aj ked nezaraba tisice, moze byt skvely partner/manzel, otec. Treba si najprv vyskusat spoluzitie, ako si viete zadelit financie, starostlivost o domacnost. Rozpravat sa, kto by ostal s dietatom v pripade choroby, a ked budes vediet, ze aj napriek tomu, ze hlavny finacny tahun rodiny budes ty, ale mas na neho plne spolahnutie vo vsetkom,..mozete ist do toho. Nikto nikde nenapisal, ze zena musi byt 3 roky doma a muz nosit peniaze.