Dieťa po 30tke. Ako to zvládate?

vlocka007
5. dec 2021

Ahojte zaujímalo by ma ženy ako to zvládate keď máte po 30tke a ešte nemáte ani jedno dieťa? Robili vám aj nejaké vyšetrenia?

nnoovvaaja
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lasoli
5. dec 2021

prve v 35,ziadne vysetrenia podarilo sa rychlo.Preco vysetrenia?Nedari sa vam alebo si to len myslis ze bude problem po 30 s otehotnenim?

dzulli1980
5. dec 2021

Ja som nikdy nebola nastavená tak, že chcem dieťa za každú cenu ... brala som to tak, že ako má byť, bude ... manžela som stretla ako 34 ročná, otehotnela som v 35 bez problémov, žiadne vyšetrenia, žiadne počítanie plodných dní, meranie bazálnej teploty atď., jednoducho sme to nechali tak, obaja sme boli nastavení tak, že príde dieťa, príde, nepríde, nebudeme to nijako siliť.

petamich
5. dec 2021

prve dieta mam v 35, navyse vysetrenia v tehotenstve sme nemali ziadne (odporucaju niektori lekari trisomy testy, kedze po 35 je vyssie riziko dawnovho syndromu), ja som si ich dala spravit ale z vlastnych dovodov avsak aj tak mi nevysli, rozne vysetrenia sme absolvovali pred tehotenstvom kvoli potratom v skorom tyzdni tehotenstva ale v tehotenstve nie iba klasicke triple (12 - 16 tt) a morfologicke sono, plus klasicke odbery krvi

ja som nikdy nebola z tych co sialene tuzili po dietati, dokonca som bola nastavena, ze ked nebude, nebude, manzela som stretla po 30tke a mat s nim hned dieta to by asi neslo 🙂 tak sme sa v jednom roku vzali aj som porodila

vlocka007
autor
5. dec 2021

@lasoli no nedarí sa nám už vyše 4 rokov zmenila som gynekológa a nový ma poslal na odber cez menzes asi hormonálny profil a manžel by mal ísť na spermiogram.mňa to dosť trápi aj keď z okolia sa pýtajú a kedy budú deti a či som už tehotná atď..

thereisabear
5. dec 2021

@vlocka007 Choďte rovno do CAR, tam vám spravia (resp. pošlú vás) všetky vyšetrenia a budete vedieť na čom ste. Niektorí gynekológovia to veľmi neriešia a zbytočne sa stráca čas.

konikkon
5. dec 2021

@vlocka007 otehotnela som 2x po tridsiatke takmer na prvý šup. Žiadne vysetrenia mi nerobili, na čo. Ak sa vám nedarí 4 roky, treba to riešiť, keďže sa to zvyčajne rieši po 1-2 rokoch. Ale s vekom toto nemá nič.

andreatytler
6. dec 2021

@vlocka007 Po 4 neuspesnych rokoch, uz nestracaj ani minutu a chod hned do CAR. Plodnost zeny drasticky klesa po 35 a aj s asistovanou reprodukciou moze otehotnenie trvat niekolko rokov, takze ak chces stihnut aspon 2 deti, uz vobec nemrhaj cas na skusanie prirodzenou cestou. Ked sa to nepodarilo 4 roky je velka sanca ze tam nie je nieco v poriadku.

ingelika78
6. dec 2021

@vlocka007 tak ja som mala prve dieta az v 40-ke nie ze 30-ke, to je uplna pohoda. Hoci som bola uplne zdrava ono v takom veku uz tie vajicka nemaju taku kvalitu ako pred 5/10 rokmi u drvivej vacsiny zien (samozrejme sa vynimky najdu). Styri roky je velmi dlho na snazenie sa o dieta bezvysledne to by uz chcelo nejake vysetrenia urcite ako tu vyssie pisu.

snezienkaaa82
6. dec 2021

@vlocka007 ak 4 roky, tak urcite vyšetrenia. Ty aj partner. My sme sa, dali vyšetriť po 2 rokoch nedarenia sa.

lienkashoppingqueen
6. dec 2021

@vlocka007 neber si reci k srdcu. Vsetko chce svoj cas, aj na vysetrenia. Chce to trpezlivost, babo pride ked bude mat. Aj umele oplodnenie je moznost. Ziaden stres. Ja som mala 34 a starsieho partnera.

lienkashoppingqueen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dudos
6. dec 2021

@vlocka007 toto sú tak otrasné otázky pre pár. My sme sa snažili 3 roky kým sa zadarilo. Na okolie sme pôsobili tak, že deti nechceme. Naozaj sme si život v páre bez detí užívali. Nikto nevidel, čím sme si prechádzali vnútorne a koľko síl nás stálo sa vyrovnať s tým, že je tu možnosť, že deti mať spolu nebudeme.
Na otázku pre čo nemáme dieťa, pre čo ho nechceme som sa naučila odpovedať, že to prírode sa nechce. A všetci stíchli a bolo im trápne. Asi tak.