Depresia po nástupe do práce po rodičovskej

6. apr 2023

Ahojte.
Som už 1 rok po nástupe z rodičovskej dovolenky naspäť v práci.

NA začiatku spomeniem že to bola vytuzena práca, mala som tam peknú pozíciu, zmluvu na dobu neurčitú, vsetko ideálne..10 ročnú prax až potom som sla na materskú....priznám sa ze som si naplanovala rodiť pred 35tkou aby som nebola v strese co s pracou, aby som sebe a mojej rodine dopriala vzácny komfort pohody...

Nástup do práce bol ale nástup do PEKLA.....

Zmenilo sa vedenie, pracovná sila čo bola namiesto mňa, ma úplne deklasovala, nechali ju tam..... dokonca nové vedenie firmy zvrhlo nášho vedúceho a dalo tam túto neskúsenu silu....sikanuje ma- ponižuje môj pracovný výkon na nedostatočný....sebazvyhodnuje sa, je neprijemna arogantna .....atmosfera v práci je alarmujuca
...
Min.80% kolegov vidi ze znicila nas kolektív*ostatni sa bud boja o flek, alebo si chrania flek ze sa jej vtieraju*,....samozrejme bola tam aj hromadná sťažnosť- vysmiali nás,chceli sme bojovať no bez vysledku, bez sance....mnohí už dávajú výpovede....rúca sa to tam....kvôli jednému človeku 🙈,,,,
Mňa to dostalo do depresie....prosím vás ako z toho von?...islj by ste aj do novej prace s polovičným platom ale toto už nezvládam ...

zmrzlinka2021
6. apr 2023

Tak to je super sprava, ze sa to tam ruca - zachvilu ju vyrazia.

Nijaky normalny sef si nenecha znicit firmu kvoli neschopnej manazerke.

A ako von z depresie?
- uplne to maj v pazi
- rob si svoje
- vypocuj si jej stupidne reci a mavni rukou

Ona zachvilu skonci...lebo ak odidu ludia, nebudu bezat procesy, fungovat veci a ju vyrazia. Nikto nepotrebuje manazerku bez ludi.

A ked to nastane, ty sa budes mat dobre

autor
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 och, doplnim momentálne mam pocit, že je tam presne na to, aby niektori sme sami odišli bez mastných odstupných a mohli si tam dosadiť "svoje kone" .....v každom prípade vďaka za reakciu najmä ako mam reagovať, nikdy som nemala problém takéhoto charakteru.....no predvčerom ma chytila normálne úzkosť, príde mi hrozne ze som roky venovala udržať si fajn miesto a potom príde toto a ja musím ísť hľadať novy job ako vysokoškoláčka.....už ani tak nevyzerám a som po MD riadne vystavená

zmrzlinka2021
6. apr 2023

Pozri - je to chudera. Tak ju ber. Bud uplne "splachovacia", alebo "ako z ineho sveta"... kazda situcia sa raz vyriesi.

autor
6. apr 2023

No budem sa musieť pozbierať, tu v Nitre nie je toľko prác. príležitosti ako v Blave.

zooeynka
6. apr 2023

Zlata nitra s jej prac.prilezitostami oproti napr.Humennemu ;)
Mne sa stalo po navrate z RD podobne- rovno ma prelozili na poziciu o kt.som nemala zaujem a moje miesto zostalo tej, kt.ma zastupovala. Cele zle.

autor
6. apr 2023

@zooeynka och ako to pokračovalo?zostala si tam?.....mne to ani nenapadlo, ze ma po MD takto ľahko nahradia
...🥺....

bluka2
6. apr 2023

Bola si dlho na RD? Za tri roky sa málokde niečo nezmení. Ale k veci, ja by som si hľadala novú prácu. Mobbing zo strany nadriadeného je nepríjemný a nemáš najlepšie karty.

bluka2
6. apr 2023

Toto je proste druha strana tej karty toho zákonu, že tak dlho musia držať miesto.
@zooeynka Zober si to z druhej strany, máš tam niekoho roky zabehnutého a vráti sa niekto po rokoch mimo pracovného procesu, koho by si ty ako zamestnávateľ na tej pozícii preferovala? Tým nechcem povedať, že je to správne, proste len blby systém pre ženy.

autor
6. apr 2023

@bluka2 2 roky, no ale 10 r.som tam makala naplno....aby návrat bol v pohode

bluka2
6. apr 2023

Tak môže to byt aj proste smola, aj keby si nebola na RD. Keď sa mení vedenie, mení sa veľa veci a niektorí v tom procese maju aj smolu. Kazdopopadne pozeraj po ďalšej práci. Niekedy aj všetko zle je na niečo dobre a nájdeš niečo ešte lepšie 🤞🏽

zooeynka
6. apr 2023

Nemala som chut, cas a energiu si hladat novu pracu tak som vzala co ponukali :/ Naucila som sa komplet novu agendu, robila debilnu pracu ktora ma nebavila a po roku som mala prilezitost sa vratit na moje povodne miesto co som hned vyuzila. Na tom docasnom mieste bola tiez debilna sefka, tiez mala nejaky problem so mnou(nastastie nie len so mnou), taka zakomplexovana a hrda ze sefuje....zla kombinacia.

zuzkavladko
7. apr 2023

Toto je tazke velmi, moj muz bol na veducej pozicii viac ako 10r, ludia ho mali radi, vazili si ho. Potom sme sa rozhodli vratit na SK a v praci vzali na jeho miesto cloveka, kvoli ktoremu zial odislo 80% ludi. To je clovek, ktory svojich zamestnancov berie len ako cisla a statistiky a firma kvoli jednemu cloveku ide do velkej rit.......