Dcérka bude mať týždeň a bojím sa, že sa nezvládnem o ňu starať

20. máj 2020

O bábätko sme sa dlho snažili a keď sa nám Tom podarilo veľmi sme sa tešili. Celé tehotenstvo som sa tešila ako ju budem.mat pri sebe. A teraz po poporode? Neviem čo sa deje. Bojím sa že to.nezvladnem tu starostlivosť. Vždy keď zaspinka tak sa bojím že sa za chvíľku zobudí. Keď sa už blíži čas jej zobudení a tak sa bojím, že ju zas neuspim... plačem, som unavená, nechuti mi jesť,nemám na.nic chuť.... malinka bude mať týždeň..

nika3136
20. máj 2020

Moze to byt poporodne blues.
Povedz o tom niekomu, nie je to nic nenormalne. Neboj sa zdoverit. Poporodne obdobie je ozvlast pre prvorodicku velmi narocne.

eliska13
20. máj 2020

Hormóny, ešte si neveríš, nová situácia musíš si zvyknúť.Malo by to časom prejsť ako si na seba zvyknete.Hlavne jedz aspoň banan, niečo ľahké.Ma Ti kto pomôcť si s niekým doma?narodenie dieťaťa je veľká fyzická psychická zmena možno máš popôrodnú depresiu čo najviac oddychuj pôjde to😀ja som sa bala ísť domov z pôrodnice čo bude, keď bude plakať, ale doma všetko išlo ako malo.
Poplac si potrebuješ si zvyknúť.Ak by to bolo horšie tak psychiater

smejko25
20. máj 2020

Ahoj ak mas zaujem kludne napis do spravy popiseme si 🙂
Ale jedno ti urcite poradim : ked spi dietatko spi aj ty 🙂 neries domacnost nemusis kazdy den upratovat navar na viac dni atd 🙂
Neboj ja som pred porodom nemala absolutne ziadne skusenosti s detmi dokonca som sa im vyhybala 🙂 v porodnici som stresovala ze ako to zvladnem doma...mala ma o tyzden 7M a je mi az smiesno aka som bola....
Ano je to neistota z niecoho noveho nepoznaneho...ale sme ZENY sme nato stavane !!! Kto by to zvladol lepsie nez my ? 🙂 bud HRDA nato ze si matka a neboj nic vsetko zvladnes ❤️❤️❤️

sapetka
20. máj 2020

Pokial si schopna emocne sa starat o svoje dieta a prejavovat mu lasku a vsetko okolo toho tak je to mozno len to blues co tu bolo spomenute. Ja som ho mala tiez este v porodnici no s prichodom domov to skoncilo a vsetko bolo super maleho som si uzivala kazdu sekundu aj ked spal. Skor si myslim ci u teba nepojde o depresiu? A to by si mala riesit s odbornikom

ivanka12311
20. máj 2020

Neboj sa zvládneš to musíš🤗 ja mám dve deti...možno by si mi neverila môj mladší syn má 2r je v období vzdoru no niečo hrozne všade sa mi trieska o zem vyvoláva si zvracanie😌💆... sú dni kedy si aj ja poplačem že už nevládzem... vieš čo vždy si pomyslím na to príslovie že Boh ti nikdy nenadeli toľko aby si to sama neuniesla a je tom niečo pravdy 🥰 keď babetko spí ľahni si aj ty💛

misickaa4
20. máj 2020

Ahoj, kludne mi napis do spravy, mozeme si o tom popisat. Presla som si tym, zial u mna to bola poporodna depresia...

kikulienkadd
20. máj 2020

Ahoj,to sú dosť bežné pocity,poplač si,zver sa mužovi, mame, kamoške... mne veľmi pomohlo začať chodiť von. Je krásne, skús to, získaš "nadhľad",nebudeš stále uzavretá doma. Dieťatku to prospeje a ty možno stretneš niekoho, s kým sa porozprávaš...

miadi
20. máj 2020

Mozno mas len spankovy deficit. Alebo baby blues alebo uzkost z novej situacie. Musis sa starat aj o seba. Dobre jest spat a robit aj ine veci nie cakat co bude ked sa babo zobudi - ty sa vlastne bojiš zodpovednosti. Ale zvykneš si a zvladneš to. Casom zistis ze starat sa o babatko moze by trochu na nervy ale je to krasne jedinečne obdobie ktore velmi rychlo pominie. Cim mensie dieta tym mensie problemy. Babo chce len papat spat objavovat svet očami rukami ustami časom nohami.. kym ho nemusis vychovavat a kym nebeha ( ked ho musis stale chranit pred urazom ) tak je Ta starostlivost velmi jednoducha. Vymenis plienku -jednorazovku a mas pokoj. Mam doma 2 deti syncek bude mat 4m a dcerka 5r musim ju ucit ratat do 100 pisat a čitat plus kazdy den domace ulohy ked je skolka zatvorena 😂maly ani neviem že je hoci posledne 2noci stravil na cecku. Je velmi kludne babo mala bola opak musela byt vecne na rukach inak plakala a grcala. Obcas mà nervy v kybli kazda mama. Nic si z toho nerob. Daj si čokoladu ak nekojiš pohar vinka. A hlavne klud deti citia ked si nervozna nestastna a prenasa sa to aj na ne. Tvoje babo potrebuje hlavne štastnu mamu. Idealne by bolo mat kazdy den chvilku len pre seba nech je s mininkom jeho otec alebo stari rodicia. Najdi si cas robit co Ta bavi .. nie len domacnost a dieta ale tvoje hobby tvoj relax citanie tv hocico. Bude dobre o par tyzdnov si zvyknes ze babo nie je časovana bomba a zacnes si ho viac uživat.🥰

autor
24. máj 2020

@miadi
@kikulienkadd
@misickaa4
@ivanka12311
@sapetka
@smejko25
@eliska13
@nika3136 ďakujem za rady... Ľúbim ju veľmi...starám sa o ňu..manžel je somnou teraz do 1.juna ( desím sa toho keď ostanem sama , je mi veľkou oporou, pomáha ako vie ) ... Snažím sa, som unavená, snažím sa spať keď mala spí ale nejde mi zaspať...chcela by som 100% dojčiť..ale nevládzem k.nej každú hodinu , hodinu a pol vstávať ... Dokrmujem UM pospinkat aspon 3-4 hodinky a ja stihnem aspoň hodinku -2 pospať.... Asi som zlá matka

ktochytavzite
24. máj 2020

aleneries blboviny ked nezaspi,zaspi o hodinu bud rada ze nemusis prat pkienky ako kedysi nase matere plus sa starat onstatok,ale mozno kebyze to musis robit nemas poporodnu depku,to prejde za 3mes uz budu hirmony ok a neboj sa co uz mozes pokazit?

martul
24. máj 2020

1. Nie si zlá matka, učíš sa tak ako všetky matky
2. Akoby si o mne písala, možno ma niektoré odsúdia, ale netreba dojčiť za každú cenu, mňa práveže to neustále dojčenie, odsávanie, ošetrovanie bradaviek a zase kojenie tak psychicky vycerpavalo, že som prestávala mať chuť žiť, keď som bola už uplne na dne a manžel vidiek to trápenie a žiadnu radosť z bábätka, sadol do auta kúpil Nutrilon, no a to mi doslova zachránilo život, bábo spalo spokojné, ja som si oddýchla, nakŕmili manžel, mama, svokra keď len do obchodu som odišla alebo na prechádzku neskutočná úľava

smejko25
24. máj 2020

Niesi zla matka ani nahodou !!!! Kazda snaha sa rata a zla matka je jedina ta ktora sa o dieta nestara atd atd 🙂
Neboj ak si urobila vsetlo preto aby si kojila a predsa sa nedari nezufaj prejdi na UM a hotovo ❤️

11iva11
24. máj 2020

Kopec žien prvorodičiek má dvojičky a nejako to zvládajú, lebo musia... Častokrát aj samé bez pomoci. Takže ver tomu, že iní to majú ešte "horšie", alebo skôr náročnejšie od teba.
A ináč, tesne po pôrode je starostlivosť oveľa ľahšia ako 6 mesiacov po, rok po, atď, takže hlavu hore.

ninkaninuska
28. máj 2020

Držím ti palce. To prejde a zoceli ta to. Ja som revala kazdy den. Koktejl hormonov+problemy s kojenim+zapal prsnika+unava+svokra+vsetci+muz. Uvidis, dobre bude, vsetko zvladnes, tvoje stavy, reci a rady okolia, urevane dieta, nechapajuci muz, bordel v byt3... Potom si len povies yesss dala som to!!!