Pri jednom dietati, ak ste sa rozhodli, ze viac deti nie, ze jedno staci, spolocne obaja. rozhodli ste sa casom pre dalsie? Co to zmenilo? Myslim planovane, dobrovolne, nie neplanovane tehotenstvo.
Ked mi zomrela mamina a svokra uz bola tiez v poslednej faze, prva dcerka mala uz 10rokov, samostatna jednotka uz, a ja som si tak nejak uvedomila, ze o chvilu ostanem v podstate "sama", teda s muzom, ale proste som este mlada, cely zivot pred sebou a po mame a svokre ostalo take prazdne miesto v srdci...prvu som mala velmi mlada, musela som popri tom studovat aj pracovat, bolo toho vela na mna, takze na dalsie som ani nepomyslela, k tomu bola velmi narocna... no potom uz bola situacia uplne ina, ja som mala klud a pohodu a vedela som, ze druhe dieta si viac uzijem v podstate.
@aaadkaaa dakujem. U nas je to tak, ze muz chcel jedno,max dve. Ja to jedno. Po tehotenstve,porode, depresii, nekojeni a vsetkom tom narocnom sme sa obaja rozhodli, ze jedno staci. Aj ked finacne, priestorovo by kludne mohli byt aj dve deti. Muz je rad, ze som sa rozhodla pre teliesko (este ho nemam), ze uz ziadne dalsie dieta nie. Ale ja premyslam, hlavne,ked vidim fotky, ako bolo male babo, tak sa to vo mne vsetko hybe a sama neviem, ci je to ozaj chciet dalsie alebo skor len chcem reparat na vsetko to,co som nezvladla pri druhom. Vek uz tiez neoklamem. A nemam sa o tom s kym porozprávať, rodicov nemam, s muzom žiadna debata, lebo "ved sme sa dohodli", kamaratky riesia svoje, svokrovci a dalsia rodina su "tradicna rodina - deti maju byt dve tri".
No ked muz nechce, tak asi nic z toho...nasilu ho do toho tlacit nie je dobry napad. U nas som bola ja ta, ktora nechcela, takze ked som zmenila nazor, hned sme sli na vec. Ale tvoj pripad je veru iny... kolko ma prve dieta?
Mňa stačil vytočiť zákazník v robote a bola som rozhodnutá, že radšej idem na materskú 😂
@andy_sixx24 toto je dost kratkozraky dovod 😉
Koľko máš rokov? Podľa mňa ak sa nad tým zamyslas tak ešte babo chceš 🙃 je lepšie, ak má dieťa súrodenca. Áno, nemusia sa ani v dospelosti zhodnúť ale predsa, rodičia sa pominú, možno budú absolvovať aspoň občasné návštevy a príde deň, keď si pomôžu a budú radi, že majú jeden druhého....
@aaadkaaa no on bol prvotne jedno max dve. Jeho bezdetné pohodlie dostalo velký šok, ked prislo dieta, takze to berie tak, ze este raz uz nie, ale povodne chcel deti, len sa chcel zabezpecit,tak sme mali neskor. Teraz ma rok, zacina sa to zlepsovat, konecne sa v noci vyspime, uz to nie je len nonstop rev.
@nely1704 mam 33 rokov, rocne dieta. Pre mna to ze dieta ma mat surodenca,nikdy nebol dovod, lebo pozname story, ako sa bratia sestry pre korunu do smrti nebavia. Mame velku rodinu, stale sme niekde, bude mat kamaratov, takze nebude taky samotar. No s tebou suhlasim, ze ked o tom premyslam, tak asi naozaj nie som presvedcena, ze dalsie uz nie
@tehulka2011 nerozumiem tvojmu komentáru, akože prečo? Jaj vlastne tu treba všetko detajlne vysvetliť 😃 druhé sme plánovali o pár mesiacov neskôr ako sa pôvodne podarilo a to čo som napísala treba brať s humorom, ale zabudla som, že na koňovi humor veľmi uznávaný nie je 🤷♀️🙃
Áno, existujú aj také prípady ALE nemusí to byt prípad Tvojich deti ... preto som to detailné opísala a konkretizovala , že súrodenci nemusia byť najlepší kamaráti ale MÔŽU - ja poznám aj také prípady 😉
@andy_sixx24 kratkozrake je to preto, ze take dieta ta za zivot vytoci nespocetne velakrat 🙂
@tehulka2011 😂😂😂😂 chúďa moje dieťa!!!
@andy_sixx24 ja som to pochopila a aj sa zasmiala...🙂